Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Õ bajuk, csinálják. De az én szakállamnak ne legyen ilyen titkára. 😉

Sickness
akasztás

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

a.carkey
Szóval be kell és szokták vallani, mondjuk egy átvilágításon, de vagyonnyilatkozatban szerepeltetni buzibarátot nem szoktak állami szektorban.

A medve nem játék.

a.carkey
0Fritz0
Azért a felbontást nehéz kimagyarázni: "csak azért nyitottam ki, mert hátha érdekes betûtípusok lesznek benne". 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Miért kellene? Simán kidobod, kész.

A levéltitok megsértésénél tényállási elem a célzatosság, vagyis azért bontod fel, szerzed meg, adod át másnak, hogy a tartalmát megismerd. Ha nincs célzatosság, nincs bûncselekmény. Éppen ezért nincs büntetõjogi relevanciája a félrecímzett, -kézbesített leveleknek.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Most sírjak, vagy nevessek?

a.carkey
Errõl nem tudtam, de érdekes. Tehát ha a posta hibájából a postafiókomba, postaládámba, tehát a birtokomba kerül egy nem nekem szóló levél, köteles vagyok felbontatlanul kézbesíteni, vagy visszavinni a postára?

Kisarkítva: ez jó hír a postásoknak, mától nem kell figyelniük a címre. 😊
Sõt. Mától el sem viszem a postára a levelet, csak megcímzem, és bedobom a szomszéd ládájába.
- nehogy komolyan vegye valaki!

2. A fõbérlõ csak a bérlõjén verhetné le, majd a bérlõ két, elvileg "ott nem lakón" bevasalja, ahogy tudja. Bár kissé zavaros a helyzet annyiban, hogy a két "ott nem lakó" kért volna szerzõdést, nem kapott, aztán meg lelépnek úgy, hogy nem számoltak el rendesen? Érdekes...

Kérdés, hogy ha tényleg annyira a töredékrõl van szó, akkor esetleg nem érné meg a hivatalos levél érdekében kifizetni?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Tessék elolvasni mégegyszer a bekopizott szakaszt:

... tartalmának megismerése végett ...

Vagyis ha a levél érintetlenül megvan, csak nem adják át a címzettnek, azzal még nem valósul meg a levéltitok megsértése. Más kérdés, hogy az önbíráskodás viszont igencsak esélyes.

csak kb 12 embernek nem kéne 100 millás végkielégítést adni és már nem is lennénk itt ..
és nem 12 ember kap ennyi 😞
a.carkey
És úgy 17000 milliárd forint az adósságállományunk ...

A medve nem játék.

0Fritz0

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

0Fritz0
1. Hivatalos papírt nem tarthat vissza, ezért perelhetõ. A levéltitok megsértése meg alapból büntetendõ.

Levéltitok megsértése
178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, vétséget követ el és pénzbüntetéssel büntetendõ.

2. Amennyiben nincs írásos megegyezés, akkor minek az alapján akar elszámolni?
Max. a szerzõdéses embert tudná fizetésre kötelezni, amennyiben még nem költözött ki.

monkeymajom
de ha az a 2 személy kapott egy nagyon fontos levelet ami arra a régi címre ment ahol laktak és oda azért nem mennek vissza a levélért mert addig nem adnak oda semmit amíg ki nem fizetik azt az összeget amihez szerzõdés nem kötötte õket.
még így se bünteti a jog?

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

Az elsõ esetben: a hivatalos levél legtöbbször "saját kézbe" szól, tehát vagy postífiókba, vagy aláírás ellenében adják át a címzetnek. Ha a postás elszúrta, az az õ baja, a téves címzettnek nem kötelessége megkeresni az eredeti címzettet, és kézbesíteni neki. Legalábbis szerintem, hiszen ha így lenne, akkor a postás az összes hivatalos levelet kiönthetné akár a posta elé is...
A másodikra nem igazán tudok válaszolni, mivel nem volt szerzõdésük, lényegében baráti alapon laktak ott.

monkeymajom
hali,
bocsi az offolásért de muszáj erre választ kapnom és sajnos nem nagyon tudok sehol se utánanézni ennek egyszerûen:

1. ha egy személy egy másik személy hivatalos levelét visszatartja és esetleg fel is bontja azt bünteti-e a jog?
2. ha egy albérletben laknak hárman. Az egyik embernek van csak szerzõdése arról,hogy õ ott lakik és a másik kettõnek nincs (pedig kérték) és mikor elköltöznek onnan és a végelszámolás egy töredékét nem fizetik ki azt a fõbérlõ jogosan követelheti-e illetve behajthatja-e bármilyen úton ezen a két személyen?

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

Arról nem is beszélve, hogy - állítólag - csak egy másolat van kiállítva, az eredeti képet a pincében õrzik.
szucsy89
sztem csak felhajtást akart
Bandee1987
Mondjuk gondolhatta volna, hogy nem csak 1-2 õrrel védik a festményt, hanem üvegfallal is.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Kedves barátaim, hölgyem és uraim, a Mona Lisa szembemegy a népakarattal, nem adja meg az állampolgárságot az ártatlan, szegény orosz nõknek. A Mona Lisa monnyon le, indítványozom, hogy mindenki hozzon magával még egy bögrét! Addig maradunk Párizsban, amíg Mona Lisa le nem mond! Pendetrítsük ki a Mona Lisát a Louvre-ból!
😊😊😊

a.carkey

A medve nem játék.

<#szomoru1>
Danny1987

Live for nothing or die for something.

Sickness
<#lama>

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

89
27-es képen felnevettem xD

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Mivan? Caramel elsõ felesége Fedák Sára volt? Mik vannak...

Egyszer olvastam az Anyegin bulvár-változatát is, ha megtalálom, belinkelem.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

desigo
A Morakot tájfun miatt 1,4 millió embert telepítettek ki Kína keleti részén.

képek
SHADOWEYES7
Õ akar valamit!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

<#taps>

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Szerintem jó poén 😊

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

trident
Én titokban ilyen hírre vágyom: valamikor régebben az egyik sikkasztott és lebukott.

Nem pedig hetente, havonta, rosszabb esetben védve a mentelmi joggal, netán több évtizedre titkosított aktákkal vagy elnöki kegyelemmel (mert ilyen is elõfordult), jobb esetben meg évekre elsikkadó jogi eljárással.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

ja meg a múltkorában volt vmi hír,hogy a kisebbségi cigányönkormányzat egyik tagja több milliót sikkasztott.
De semmi gond mert õk megtehetik <#violent>
a felháborító,hogy ezeket a szennyeket védi az ország!
Ezek kapják a + segélyeket
ennél az esetnél is micsinálnak?persze ,hogy nem egyedül megy oda egy ciga hanem csoportban és persze,hogy nem egy kigyurt atomantihoz hanme egy szerencsétlen idõs bácsihoz 😞
romak_vertek_meg_egy_ferfit_a_mindszenti_kompnal

"Mindszent - Az 59 éves rokkantnyugdíjas autószerelõt, Gy. I.-t péntek délelõtt verték meg – állítása szerint romák – a mindszenti komp baksi oldalán. A férfinak halálfélelme volt, támadói családja kiirtásával is megfenyegették."

igen védjük ezeket védeni kell persze!
Bárcsak nem kapnák el a romagyilkosságokt tetteseit!
0Fritz0

a.carkey
"amíg tart az új típusú divathullám"

😄

Kolompár Armani kreálmányai a strandon. Szamurájkard volt-e a gatyában? 😄

A medve nem játék.

Már ahol...szerencsére.
Danny1987

joebacsi
óvodában, alsó tagozatban már megvan az 50%...

Danny1987
Ha ezt úgy érted ahogy én gondolom akkor én ilyeneket nem irnák ilyen forumra.
A rendõrségnek kell egy bûnbak aki utalja a ....
Mo 80%-a megfelel ennek a maradék 10% olyan helyen lakik ahol googleból látnak csak kisebbségit a masik 10 meg a kisebbségi.

0Fritz0
Te is tehetsz ellene, csak sokat kell ásni.