Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey

A medve nem játék.

Bandee1987
Na, Rioban lesz a 2016-os olimpia.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

zsutyesz
WTF?

😊))

Ale Alonso! poppe fan club™

joebacsi
A pedofília nem csak a katolikusoké!

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

kuci06

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

0Fritz0
Nem hát, egy ideje be vagyok lassulva. 😊
Lassan jöhet a téli álom.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Bandee1987
Nekem már az is új történet volt, amikor Balatonfenyvesen(!) a CBA-ban a pos terminál vezeték nélküli volt és nem lógott kábel a végén. 😊

joebacsi
Úgy látom nem ment át az irónia 😊

A #18299-ban írtnál nagyobb hülyeséget nehéz elképzelni, ennek ellenére sokszor látom.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Nézz be egy aldiba. Összehasonlíthatatlanul gyorsabb a tesco, spar és többi rendszerhez képest. Már az árulehúzás is csak abból áll, hogy átszórja a cuccokat aztán kész. A kártyás fizetés sem több 10mp-nél.
Bandee1987
Najó, de az már az illetõ hibája, nekem sohasem volt ilyen gondom pl., mindig elsõre, gyorsan elintéztem, bepötyögtem a pint és már jött is a visszaigazoló nyugta pár mp után.

autoszimulator
jah, a normálisabb kasszások már oda sem néznek, csak szórják vissza a visszajárót, míg kártyás fizetésnél megkeresik a kis gépet, amibe beledugod, akkor ott pinkódozás, jaj ez a telefonomé volt, bocsi, majd várakozás a nyugtára, tollkeresés, aláírás, eh...

.: mobilize.hu :.

Persze, vagy ha az illetõ a 4. kártyáját adja oda, mert az elsõ 3-on nem volt fedezet az sem. Viszont javulás van, hisz régebben nem egyszer kellett 1 percet is várni a visszaigazolásra, ma már gördülékenyebb.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Bandee1987
Najó, nem gyorsabb, de ez a rendszer lassúsága miatt ilyen, másrészt ha egy nyugdíjas eltötyög a pénztárcája megkeresésével vagy az aprópénz keresgélésével, az sem kevesebb idõ.

bertino
ezt mibõl gondolod ? hányszor vásároltál kártyával nyugaton ?

én nem így vettem észre itt kint.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Én minden áldott nap az Intersparban vásárolok és látom. Nekem semmi bajom azokkal akik kártyával fizetnek, de az nem igaz, hogy gyorsabb lenne. Legalább is nálunk.

Tikal
sajnos itthon nagyon lassu a kárytás fizetés, szar a rendszer... kicsit nyugatabbra ez másképp megy...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

bertino
miért is... ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Igazad van, de gyorsabbnak nem gyorsabb.

Bandee1987
Én 300 ft esetén is kártyával fizetek. Mert kényelmesebb, gyorsabb, sokszor nem kell egy ezrest felvennem atmbõl, csak egy-egy cucc kell, ráadásul ha jól tudom, a tranzakció költsége a boltot terheli és nem engem, mint amikor leveszek pénzt az atmbõl. Amerikában a legutolsó kocsmában is lehet kártyával fizetni. Örülnék, ha itthon is ez terjedne el.

Lemaradt a szmájli. 😊

zsutyesz
utálom az alkoholistákat.

Ale Alonso! poppe fan club™

autoszimulator
persze, csak ésszel kellene, és a két kenyeret és tejet nem hitelkártyára megvenni, el nem hiszem hogy valakinél ennyire ne legyen KP...

Max. az alkoholisták, mert szerintük nem tudsz élni.

zsutyesz
Aki rendesen tudja használni a kártyáját, az nem szarozik és gyorsan megy a kártyás fizetés is. Akinek pedig nem tetszik, az bekaphatja. <#idiota>

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

0Fritz0
Ehhez viszont az is kéne, hogy a bankok ne vonjanak le zsetont az embertõl készpénzfelvételkor.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

zsutyesz
ha élelmiszert meg klotyó papírt veszel belõle és nem piát, akkor senki nem fog lenézõen nézni rád.

joebacsi

joebacsi
Így van! Teszkóban is elõbb a bankjegyautómatából kell felvenni a pénzt, és készpénzzel vásárolni, és nem azzal a hülye kártyával pöcsölni.

autoszimulator
én kártyától függetlenül lenézõen tekintek azokra, akik elõttem szarakodnak ezer forintos vásárlás esetén a kártyájukkal.

0Fritz0
Tehát a cumizás elég nagy szopás...

0Fritz0
"Akaratlanul is úgy fogod érezni, hogy rosszallóan, lenézõen tekintenek rád egyesek."

Ilyen eszembe sem jutna, ez inkább a "lenézõket" minõsítheti fõleg a tömeges elbocsátások után.

a.carkey
Vágási Feri a Szomszédokban pl. nem ment felvenni a segélyt, mert õ nem alacsonyodik le. De valóban, ahogy ez megy, az nem jó.

A medve nem játék.

joebacsi
Jah, bár ha szigorúan nézzük, a diákigazolvány is pl ilyen, csak azt már mindenki megszokta. 😊

A "segély"-nek pedig az az alapvetõ célja, hogy minél hamarabb visszailleszkedjen a rászorult, ne legyen rászorult. Ez a kártyás rendszer ezt abszolút jobban szolgálja.
Ha elterjed, talán nem az lesz minden második cigánygyerek válasza a "Mibõl akarsz megélni, ha nagy leszel?"-re, hogy "Gyerekbûl meg segíjbõl."

Ugyebár azt írják, hogy a rendszerrel szerzõdött boltokban lehet csak használni. Az igazi kitolás az lenne az emberekkel, ha olyan kisboltokkal szerzõdnének, ahol minden 2x annyiba kerül. Ezt azért nem tételezem fel. A kártya jó ötlet.

Azzal a hozzászólással is egyet értek, hogy ez nem munkabér (amit arra költesz amire akarsz) amit kapnak, hanem segítség (az adófizetõktõl), tehát még az ilyesfajta korlátozásra is lehet mentség (nem jogszabályira gondolok, hanem erkölcsire).

SötétBarom
Én nem szoktam nézni, milyen kártyával fizet valaki.. Ha mondjuk úgy néz ki mint egy sima bankkártya, akkor nem para. Ha 38as betûvel rá van írva, hogy SEGÉLYKÁRTYA akkor nyilván más a helyzet..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

joebacsi

Azért szerintem amikor tescoban sorban állsz, és munkanélküli kártyával fizetsz, nem tudod elkerülni mások tekintetét. Akaratlanul is úgy fogod érezni, hogy rosszallóan, lenézõen tekintenek rád egyesek.
Engem se nagyon érdekelne, de attól még ez így van.
zsutyesz
Én jó dolognak tartom. Párom is volt munkanélküli, de fel sem merülne egy ilyen kártya esetében, hogy ez leminõsíti, hiszen nem a kocsmában szeretné elkölteni. Akinek nem inge, ne vegye magára.

Amit ezek a "szakemberek" mondanak nem hülyeség, konkrétan teljesen igazuk van. A kártya leminõsíti azokat IS, akik önhibájukon kívül estek rászoruló helyzetbe.
De én ettõl függetlenül jónak tartom a megoldást, több elõnye van mint hátránya.
Danny1987
Beindult a rendszer: számlára megy a segély

"A szakemberek álláspontja viszont egységes: elutasítják a rendszer bevezetését. Az Újkorcsoport nevû civil szervezet Ferge Zsuzsa szociológus támogatásával nyílt levélben arra kérte Szabó Máté ombudsmant, foglaljon állást a "szégyenkártyáról". Szerintük a kártya alapvetõ hibája, hogy homogén egységnek, munkakerülõ, az adófizetõk pénzén élõsködõ csoportnak minõsít minden rászorulót."

Milyen szakemberek lehetnek??

Live for nothing or die for something.

a.carkey
Pont az a baj, hogy azért nincs pénz, mert eszekre a pöcsszopókra kötli a bevételeit a MÁV. Meg a többi naplopóra vezetõ szinten. Kirúgnának vagy százat, észre sem venné senki ...

A medve nem játék.

Ez az, de adjuk csak meg azt a negyven milliárdot, különben durcásak lesznek...

A legjobb amit az OBI-ban vettem anno akciósan, 500Ft-ért.
Kb olyan fénye van mint a 12000K-s xenonnak, és még vibrál is 😊
SötétBarom
"patológia színvilág"

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

joebacsi
Jah, én is visszacseréltem jó pár takarékos izzót hagyományosra, mert zavaró még mindig a fényerõ különbség.

joebacsi
Azért azt elnézegetném, ahogy nyomnak a szocik egy tévéostromot a napkeltéért, úgyis már régen volt 😊

Plusz ez megint csak spot szerû lámpa. Messze nem olyan szórt fényt ad mint a hagyományos izzó, ezért a lámpabúrák nagy részébe ez is alkalmatlan lesz, csak úgy mint a takarékos fénycsövek is...
a.carkey
A díszlet legalábbis fogyasztható.

A medve nem játék.

Danny1987
Jön az izzó, ami 19 évig világít

"Az új LED izzók fogyasztása csupán töredéke a hagyományosnak. Egy normál 60 wattos izzó átlagos használat mellett egy év alatt közel hatezer forintba kerül, míg a LED-es csupán 700 forintnyi áramot eszik meg évente. Ez a különbség olyan jelentõs, hogy hamar visszahozza az árát.

Márpedig az ár az a tényezõ, melyben a LED nem tud versenyezni a hagyományos izzóval. A Panasonic izzóinak ára egyelõre nem ismert, de a Nikkei gazdasági lap szerint várhatóan 40 dollár, kb. 9 ezer forint körül lesz majd."

Live for nothing or die for something.