Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
<#levele>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

...persze Amerikában, álnevek mögé bújva, nehogy bárminemû felelõsséget kelljen vállalniuk a fröcsögésükért. Gerinces emberek a javából.

Most mi a gond? Hasonló színvonalú orbitális f*szságok világba kiáltására mások netes lapot üzemeltetnek.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Pedig rohadtul kíváncsi lennék, mert te szerintem masszívan keversz dolgokat; gondoltam, ha már hivatkozol rá, akkor el tudod magyarázni, de ha nem, hát nem.
A mûsorszolgáltatási díj egy speciális, az adott tevékenységhez kapcsolódó díj, nem pedig olyan, általános jellegû fizetési kötelezettség, mint a munkavállalói terhek megfizetése. Ha már nagyon hasonlítgatni akarod valamihez, akkor talán a társasági adó lenne a legmegfelelõbb, mint olyan fizetési kötelezettség, mely a társaság bevételén alapul, de még ez sem az igazi a díjfizetés speciális jellege miatt.
Nem kéne keverni a körtét a krumplival.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

joebacsi
"Utálom a fajgyûlöletet és a cigányokat." 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Nem, csak Blikk.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Naná, hogy nem. Az intolerancia megtestesítõivel szemben nem leszek toleráns.

Ja, aszittem'mán a personal computer... <#idiota>

Molnibalage
Nem. Ez kivételesen nem. Visszaállították a híd eredetö törnélmi állapotát. Tudod, így nézett ki a híd, miellõt felrobbantották. A vörösterror áltodzatainak egyetlen emlékmûve. Véletlenül két hét alatt pont ezt barmolták le és végül el. Véletlen mi? Nem vagyok nagymagyar, de azért kilóg a lóláb...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

joebacsi

PontFM-et jobban sajnáltam.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

kuci06

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

a.carkey
365 az éves, és ebbõl õ dönt, hogy napi hányat linkel be. Évente nõ az éves kvóta, a lakossági arányukkal együtt ... 😄

A medve nem játék.

0Fritz0
Ha nem érted, akkor én biztosan nem fogom elmagyarázni.
Talán olvasd át még párszor, vagy kérdezz meg valakit.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Mellesleg egy dolgot azért jó volna látnod: ez csak a mûsorszolgáltatási díj, azaz egy gazdasági tevékenység végzésének speciális díja, ami mondjuk egy könyvelõirodának vagy kisboltnak egyáltalán nincs. Számolgass már, hogy a különféle közterhek megfizetése után mennyire reális az ilyen mértékû mûsorszolgáltatási díj.

A munkáltató bruttó költségének és a rádió bevételének mi a rák köze van egymáshoz? Milyen alapon hasonlítod össze a kettõt? Százalék - százalék?

Szóval amelyik rádió hírt adott Kovács nyilatkozatáról, az már rögtön balos?

A csendrendelet szemét döntés is volt, nem véletlenül hátrált meg a nem kicsit képmutató önkormányzat.

Úgy látom, ez a pénzes elméleted kezd kissé mánia lenni. Értsd már meg, hogy a frekvenciák pályáztatásánál a mûsorszolgáltatási díjat egymáshoz képest fogják pontozni, azaz ha lehet, hogy egy következõ pályázaton 20% lesz a legmagasabb, mert az ott induló piaci szereplõk nem hajlandók többet megadni. Fogd már fel, hogy ez az 55% irreálisan sok, amelyet a rádiók a büdös életben nem fognak tudni teljesíteni, ezt csak azért mondták be, hogy biztos befutók legyenek, majd jövõ nyáron újratárgyalják az egészet, vagy ha ez nem történik meg, akkor nem is fizetnek be ennyit. (Már ne haragudj, de inkább hiszek a Corvinus egyetem felmérésének a rádiós piac jövedelmezõségérõl, mint neked, aki indulatból dobálózik mindenféle számokkal anélkül, hogy fogalmad lenne a dolgokról.)

Napi hány cigányhír a kvóta?😊
Danny1987
Na még egyet a ma napra

"Rendõrök jelenlétében számoltak fel a finn hatóságok egy sátortábort és egy bódételepet Helsinkiben, lakóhelyük elhagyására kényszerítve a telepeken élõ romákat."

Live for nothing or die for something.

Danny1987
"Pc, mint purtis c...k? "

Öcsém hozzád képest a kuruc kis kezdõ rasszerek😊

amúgy politikai korrektség angol rövidítése

trident
Tõled nem is szabad többet várni.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Mindjárt könnyeket ejtek érte.
Egyrészt, mert baromira nem tudom, ki az a Hollán, másrészt, mert a Birkádon van a cikk - a kutyát sem érdekli, harmadrészt, Bambagyárból kiindulva ez is csak egy flashmob, mint Rudolf Hess szimpátiatüntetése, éd végül, de nem utolsósorban azért, mert nem ez az egyetlen megrongált emlékmû, zsinagóga vagy templom az országban...

Molnibalage
Már megint az az Elton John szám megy, ami volt Hétfõn. Még csak szerda van...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bandee1987
Igen a kell szó nem jó ide.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Molnibalage
Saját tapasztalatom alapján a Dunabajusz 1 hét alatt sem ismétel semmit és nem tudnám még a repertoárt felsorolni, mert nagy része nem ismert elõadó számomra.

A sláger rádió még az én mp3 gyûjeteményem változatosságát sem éri el, pedig alig 10Gb az egész és viszonylag kevés elõadótól. Egy rádótól nem ezt várnám.

trident
A napokban olvastam, inkorrekt dolog ilyet tenni...

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Molnibalage
Nem, nem kell.

Please, most nem az a téma, hogy melyikõtök kedvenc rádiója a kevésbé ürülék.
Inkább az, hogy mindkettõt megszüntetik, és egy mindkettõnél nagyobb kupac fekáliát kell majd hallgatnunk.

Bandee1987
Lehet hogy a Sláger ismétel sokszor, ezt elismerem, viszont a Danubius legalább 10-szer ilyen gyakran ismétli a számokat, fõleg jópár mai agyonhypeolt számot. Tudom, mert egész augusztusban kénytelen voltam Danubiust hallgatni. Nem egyszer fordult elõ, hogy azt a számot, amit 8 órakor hallottam, azt 10 óra körül is még egyszer hallottam.

Egyébként ezért nem hallgatom egyiket se, hanem a Juventust hallgatom. Erre a kettõre akkor kapcsolok, ha a Juvén olyan szám megy, amit nem komálok.

Itt még "'kedvezményezetteknek" hívják õket

Hogy jön ide a pc nyelv? Pc, mint purtis c...k?

Danny1987
http://www.teol.hu/tolna/kozelet/otvenhat-milliot-kap-a-tizennegy-csalad-a-koltozesre-266153

Vlala te érted a pc nyelvét. Lefordítanád a rászorulót?<#vigyor2>

Molnibalage
Danubius: Ritka szar, a zenei gyüjteményük kb. 100 db számból áll (és lehet még sokat mondok), orrba-szájba ismételnek, reggeli mûsorvezetõk szintén szarok, már csak árnyéka a rádió régi önmagának. (A nevén kívül nem sokat ér)

Tiltakoznom kell. 2003 táján hagytam abba a rádióhallgatás, mert tényleg szar volt. A melóhelyen kénytelen vagyok hallgatni, mert megy a sláger. Kibaszottul unom. Egy rakás szar. A bumberáng egy fostalicska, a mûsorvezetõ az ország legnagyobb férgei között vannak.

Mikor elõször nem volt bent a munkatárs aki hallgatja áthúztam a dunabajuszra, hogy hátha. Hát nagyon kellemesen csalódtam. Leszoktak az undorító fekazenérõl és tényleg minden korszakból nyomtak változatos zenét. 1 hétig volt szabadságon a munkatrás, 1 hét alatt nem volt ismétlés.

A Slágáren van, hogy 1 nap difivel lemegy ugyanaz a fos. Kibaszottul elegem van az agyonjátszott KFT, Edda és egyéb szarokból. Aki jó elõadó, attól is ugynazt a 2 számot adják. Ha legalább 20 éves karrier van, akkor néha képesek 3 számra emelni a választékot. A sláger a magyar rádiózás szégyene.

Bandee1987
Bár sztem ha tényleg megszûnne a Sláger (bár sztem megmentik), akkor biztos, hogy valamelyik rádióadó átvenné pl. Bochkorékat, mert elég nagy számú tömeget vonzanak.

Bandee1987
Egyébként, ha én annak a cégnek a tulajdonosa lennék, aki megvette a Sláger frekvenciáját, én felvásárolnám magát a rádiót, tovább üzemeltetném ugyanazokkal az emberekkel, mert sztem elég jól menõ rádió és sok pénz van benne. (Max annyi, hogy változatosabbá tenném)

0Fritz0
A Sláger sem vett meg néhány CD-nél többet.
Amikor nagy ritkán munkaidõ alatt hallgattuk, akkor a legtöbb számot 2-3-szor is ismételték.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Bandee1987
Danubius: Ritka szar, a zenei gyüjteményük kb. 100 db számból áll (és lehet még sokat mondok), orrba-szájba ismételnek, reggeli mûsorvezetõk szintén szarok, már csak árnyéka a rádió régi önmagának. (A nevén kívül nem sokat ér)

Sláger: Jó-jó, de valahogy itt is túl soknak tartom az ismétlést, Boros-Bochkort régen hallgattam, mostanában már nem igazán. Ennek ellenére nagy kár lenne ha megszûnne. Emlékszem régebben a Sláger rádió megapartykra, remek elõadókkal, ráadásul ingyenes koncertek voltak.

Én személyszerint Juventust hallgatok, a jelenlegi rádiós mezõnyben még mindig õk a legváltozatosabbak, plusz legfrissebb közlekedési híreket is ott lehet megtudni. Simlis és a Szende reggeli mûsora rulz 😊

Régen pontfm volt jó, amíg más adó meg nem vette, illetve el nem qrvult. Sztár fm is jó szokott lenni néha.
Illetve ajánlom még a jazzyt (90.9), remek smooth jazz zenéket nyomatnak.

Összegezve: A Slágert nagyon sajnálnám, a Danubiusért mondjuk nem kár, helyette örülnék egy rockadónak 😊
Politikai adót viszont semmiképp sem akarok, arra ott van a Lánchíd rádió, Klubrádió, Tilos rádió...

a.carkey
ORTT-s arcok jogérzéke

"halfi 2009.10.28. 16:27:46
Túl van egy kicsit lihegve ez a frekvencia pályázat körüli herce-hurca.
1. Az összes többi pályázónak pont annyi kötõdése volt a pártokhoz, mint a nyerteseknek (pl: ha jól emlékszem a 2004-es EP választáson a Sláger vezérigazgatója a mszp listáján volt.)
2. A Sláger és a Danubius annyiszor sértette meg a korábbi szerzõdéseit, hogy emiatt önmagában ki kellett volna zárni (pl: az akkor "jól tervezett" pályázatban kialkudott koncessziós díjat 7 év helyett 12 év alatt fizetik ki - én is megyek megbeszélem a fõbérlõvel, hogy a novemberi lakbért majd törlesztem márciusig.) Persze ugyanígy a Tv2 és az RTL sem indulhatna Magyarországon soha új frekvenciáért.
3. Nem értem a csodálkozást/megdöbbenést/felháborodást, hogy politikai döntés született egy olyan testületben, ahová politikai pártok delegálnak tagokat = a pártok érdekeit képviselik. Persze lehet mondani, hogy ez nem azt jelenti, hogy a pártok meghosszabbított kezei legyenek, de a gyakorlat mégis csak ez az ORTT-ben, az MTV-ben és a legutolsó önkormányzati kft felügyelõ-bizottságában is."

😄

A medve nem játék.

a.carkey
2004-es EP választáson a Sláger vezérigazgatója a MSZP listáján volt.

A medve nem játék.

a.carkey
Egyelõre annyit tudunk, hogy két olyan adó lesz, aminek politikai kötõdése van. Ennyi. Az, hogy milyen mûsorral, na az már kétséges. Azt mondják politikai beszélgetõs, de nézzük meg, aztán eldönti aki hallgatja, hogy érdekli-e az adó.

A medve nem játék.

0Fritz0
"De ha te egy ilyen tv/rádió vezérigazgatója lennél, és a célod lenne, hogy 50%os szolgáltass be az államnak, bármennyi is a bevételed, akkor benyalok."

Nézz meg egy bérpapírt, a cégek mennyit fizetnek egy rendesen bejelentett munkavállaló után?
Ennek ismeretében nem sajnálom a tv/rádió tulajdonosokat.

Ez részletkérdés, aki a híreket bármelyik médiumból 1:1 átveszi magának, az értelmes ember úgysem lehet.
De ha jól tudom semmilyen politikai jellegû mûsor nem volt egyiknél sem.
Molnibalage
Régi. Kedves ugye?

Mára már eltûnt a maradék, valakik ellopták vagy csaka Dunába dobták. Tetszik érteni? Egy emlékmûvet. Kit zavart?

Miért pont ezt választották annyi közül? Khöm...

autoszimulator
"A többség qurvára nem hallgatta a Danubiust és a Slágert, aki meg igen, az majd keres mást."

és újból a számok. kiknek a többsége? az embereké? az lehet, de ezekhez viszonyítani nehézkes, mert sok ember egyáltalán nem hallgat rádiók. a rádiót hallgatók jó része pedig, ha nem is egész nap, de tuti hogy ezen két adó közül válogatott, mert kérdezném én, mi mást tudna, aminek országos lefedettsége van? petõfi próbálkozott, kisebb nagyobb sikerrel, vannak jó blokkjai, de nem az igazi közel sem. a többi rádió jó része pedig csak bizonyos körzetekben mûködik, szóval könnyen lehet mondani, hogy hallgat mást, amint rámutatsz, hogy mit.
lehet õket szidni, hogy egyik gyakran ismételte a számokat, másik meg régieket játszik csak, meg hogy a híreik nem voltak politika mentesek, mégis a legnépszerûbb rádióadók országosan.

.: mobilize.hu :.

jhetedikj
Nagy kár lenne ha megszûnnének.😞

anno 1987

a.carkey
Ezért is írtam a csendrendeletes dolgot példának.

A medve nem játék.

autoszimulator
de ne százalékkal dobálózzunk már, egyáltalán nem mutatja a valós számokat.

a politika szar termel majd 500e ft-ot, ebbõl 50%ot bead, azaz 250e forintot, a 10 milliót hozó kerrádió meg csak 10%ot, mégis ez 4x annyi, mint a másik. nem a százalékot kellene nézni, azt meg ne is várd, sõt egyáltalán milyen jogon lehetne elkérni az 50%-ot? világos, hogy az országban csak az elvonás, adóztatás megy, de azért szerintem mindennek van határa. De ha te egy ilyen tv/rádió vezérigazgatója lennél, és a célod lenne, hogy 50%os szolgáltass be az államnak, bármennyi is a bevételed, akkor benyalok.
meg valójában akkor is, ha ezek az új "adók" megteszik ezt. Persze az 50%ot kell tartani, de mint mondtam, nem mindegy, hogy mennyibõl, majd akkor faragnak le a papíron levõ bevételrõl.

mostani két rádió politikai hovatartozásáról pedig jobb nem is beszélni addig, amíg ezt a két újat kifejezetten politikaiként hirdetik.

.: mobilize.hu :.

Láma!
"A többség qurvára nem hallgatta a Danubiust és a Slágert..."

valószinüleg ha azt állítom hogy az összes rádio hallgató minimum 35-40%-át elvette ez a 2 adó nem lövök nagyon mellé...

igy nézve valóban, 60% azaz a többség nem hallgatta, viszont semelyik másik adót sem hallgattak annyian mint ezt a 2-t külön-külön.