Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

autoszimulator
Hát nézd, ha a saját kocsimmal számolom ki a saját esetemet, akkor kb így állok (ennél mondjuk értelemszerûen lehet olcsóbban, de rám most ez vonatkozik, mindegy miért):
kocsi:
teljesítményadó: 29000
mivel 125kW feletti a kocsi, számolhatok egy szép kis vagyonadóval is elvileg, ami még 29000x2
kötelezõm 30000
casco 75000

És akkor nem szervizeltem meg nem cseréltettem rajt még semmit, nem számoltam azt, hogy használódik, öregedik, veszít az értékébõl. Ez így éves szinten 192000 forint.
Ehhez a benzint számítva, 100 kilométeres az út, vonattal is. 10 literrel számolhatok, 315 legyen a benzin ára, havi 4 oda-vissza úttal ez 8 hónapos évet számolva 202ezer. Tegyük fel, hogy három ember mindig van velem, bár ezt nehéz azért kivitelezni, mert ezzel pont a teljes mobilitás vész el picit, akkor legyen 67 ezer a benzin.

A vonat az ugyanerre a szakaszra most egy ezres lesz kb, az így 64 ezer forint. Esetleg ehhez egy buszbérlet, vagy valami, kb 70ezerben megáll, de ez kocsi mellett is kellhet.

Szóval utasként most a kettõ egyforma. Tehát ha valaki visz téged, úgy hogy csak a benzinbe szállsz be, akkor is csak egyenlõben vagy, olcsóbban nem. Ha pedig kocsid van, ami ebben a szar országban máig luxuscikk, sokkal többe jössz ki..

.: mobilize.hu :.

GregSB
Ki kéne ezt számolni, azért egy kocsiba nem csak a benyát kell fizetni, van azon kívül egy csomó költség (kötelezõk, biztosítás, adók...)

Összességében, ha azt veszed mennyit fizetsz ki 1 évre vonatra és kocsira akkor szerintem tuti hogy a vonat lesz olcsóbb

Bandee1987
De melyik éri meg jobban? Gondolom felhasználástól is függ. Ha pl. valakivel együtt jössz be, akkor benzinár szétoszlik, és kényelmesen, melegben utaztok, ráadásul rádió is van 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

autoszimulator
nem, mert valójában a kettõ közti differencia nem változott, emelték mind a kettõt. Mit tehetsz? többet fizetsz, bármelyik módot is választod.

Bandee1987
A benzináremelések ellenére sikeresen visszaszoktatnak minket a kocsira. Vagy alternatívaként bevezetjük megint a lovashintót. A zab talán még olcsó.

Totti5
Mennyit? na elmennek a... még ha lenne valami fejlõdés, de Esztergomból Budapestre 1:45 perc jó esetben, ha még várni kell akkor 1:50+++, de ugye miért ne kellene... autóval 40 perc. Legyenek már gyors járatok, amik nem állnak meg minden 2. kmeren tök feleslegesen, mert megõrülök komolyan mire felérek. A busz meg mocskos és 5 táskával nem lehet felszállni mert leugatnak hogy elfoglalok 2 helyet, már ha ugye van hely és köcsög vagyok. Lassan annyi lesz egy felnõtt jegyár amiennyiért 4szer teszem meg a távot autóval 2szer gyorsabban, kényelmesen. Ne az utasokon verjék már le a port...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

desigo
mi változik mától?

MÁV az mire emel 15%-ot ? A lepusztult szakadt kocsikra?
muhaha
Bandee1987
Egyébként egész jó kis tûzijátékot hoztunk össze az éjjel az egyik haver családjánál, az esõ ellenére is 😊

Bandee1987
Ugyanmár, szted kinél fognak házkutatni tûzijátékok után?

autoszimulator
Csodás érzés, hogy azt is csak nálunk hiszik el az emberekrõl, hogy a fel nem használt tûzijátékot visszaviszi, ha a visszavevõ eladótól vagy kap érte pénzt, vagy nem. Ha viszont tárolod, és megtalálják, az meg több tízezer forintos büntetés. Teljesen korrekt megoldásnak látom ezt is.

Bandee1987
Jaja, BUÉK mindenkinek a hír topikban 😊

Eseménydús évnek nézünk elébe, úgyhogy FLAME ON 😄

csak hülyülök 😊

Ic3 m4n
BUÉK minden Hír topic látogatónak 😄

autoszimulator
aki erre szán majd egy millát, hogy engem hallgasson le egyfolytában, hát tegye 😄

birdo
bla-bla-blaAhogy a papám mondaná....duma ....derékig

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

birdo
Ezennel kijelentem fontolgatom , hogy sztrájkolni fogok az idei fizetés emelésért ........holnap.....holnap tuti...úgyis szabin vagyok...

Hüpphüpp, idén csak két millát sikerült sikítani, pedig az új autó, amit kinéztem három és félbe kerül... gonosz kormány, elbaltázott gazdaságpolitika, monnyonle mind.

Blikk.
Konkrétum szokás szerint nuku (miben nyilvánul meg a szabálysértés, ki a felelõs, hogyan kellett volna eljárni), csak az üres vádaskodás megy megint.
De legalább most már rá lehet kiabálni valakire, hogy felgyújtotta a családját, lehet perelni egy kevés pénzért, ennyit talán megér a család.
Magyarország, 2009.

(a valóság tényleg más, mint a tévéfilmek. Lehet, hogy a népszerû német sorozatban mindig, mindenkit ki tudnak menteni, de a valóságban a tûz nem utólag összevágott effektek sora, hanem tényleges veszély. Ha nem hiszed, próbáld ki: gyújtsd fel magad.)

birdo
Ááááá majd az év elsõ negyedévében mint, mindig az autókereskedõk kezdik a " sírást.

a.carkey
Az lehet, de egy ilyet benyögni a lakóknak, pont akkor, amikor ég a házuk, hogy:

"a valóság más, mint a tévéfilmek ..."

A medve nem játék.

Aminek ugye a tûz okához még mindig semmi köze...
a.carkey
trident
És mi büszkén nem kértük sem az adósságunk eltörlését, sem átütemezését.<#schmoll2>

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

bertino
-.-

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

a.carkey
Nono! Azt a pénzt azért "kellett felvenni", mert a ruszkik már nem kaptak hitelt a 80as években, és valahogy finanszírozni kellett Afganisztánt és az afrikai kalandjaikat. 😄

Valamint 1977 után a szoci táborból már mi voltunk az egyetlenek a szoci táborban, akiknek még komolyabb hiteleket adtak, mert viszonylag nyitottak voltunk a nyugat felé komcsi rendszer ellenére is.

(A Jugók pl. Tito halála után szopták be, amikor elzárták a pénzcsapot, és ha nincs nekik a tengerpartjuk, meg azon a turizmus - valuta -, tönkre mentek volna, mint a Románok, akik viszont azért voltak ilyen szar helyzetben, mert Csau bármi áron törlesztette inkább a korábbi hitelt, nehogy engedményeket kelljen tennie, és némileg lazítania a nadrágszíjon.)

Megj. a felvett pénznek egy része került csak a rendszerfenntartásra, a többire bizony Moszkva tette rá a kezét, persze nem pity-puty átutaltuk, hanem átalakított KGST szállítmányozással (kivételesen nem csereberéltünk, hanem pénzért vettünk termékeket) tették rá a kezüket (értsd: megvették tõlünk a magyar gyártású számítógépeket - pl. Videotontól -, majd megvették a liszenszet a gyártásra is, aztán gyártottak "pár darabot", majd ugyanazt a terméket saját "logo" alatt, mint "a szovjet technikai fejlõdés magasiskolája" szépen visszapasszolták nekünk. Ezek persze szinte ugyanazok a gépek voltak, csak mire a szovjet gyártás ráállt és legyártották õket - ált. sokkal szarabb kivitelezésben -, már fejletteb magyar termékek léteztek, így ahogy megjöttek, már kerültek is a raktárba, és a k. töke se használta õket itthon ...)

A medve nem játék.

banok
A kereskedõk szervezete telesírja a médiát, hogy milyen szar volt az idei évük és, hogy az idei december rosszabb volt mint a tavalyi.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Totti5
Az emberek nem a karácsonyon fognak spórolni az biztos, arra ott lesz egész év.

Bandee1987
Tévedés. Az IMF-tõl kapott kölcsönöket még a Kádár-korszakban kezdtük felvenni. Errõl olvastam is Moldova Kádárról szóló könyvében (aki köztudottan nagy Kádár-fan volt). Volt nekünk egy Fekete János nevû devizafejedelmünk, aki elintézte, hogy felvegyenek minket az IMF-be, és megkaphassuk a kölcsönt. (bár ez egy kicsit bonyolultabb történet mert nekünk azonnal kellett a kölcsön, azt meg nem kaptuk meg az IMF-tõl azonnal, igy elõször nyugati bankokból kaptunk azonnali kölcsönt, hogy az ország ne jelentsen csõdöt úgy, mint Románia)

joebacsi
"Elvárás, szokás"

"A sors kényszerít rá, hogy megnagyobbítsam a melleimet!" - mondta molnár anikó, és ezzel ráfeküdt a mûtõasztalra.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Totti5
Fletót te hoztad fel😊 legyen inkább Ájemeff, de az alapjait ennek a nagy Fleto fektette le, csak most már más a kivivtelezõ😊

joebacsi
Jó tudom én, hogy mindenki mögött ott áll a fletó pisztollyal a kézben, hogy vegye fel a hitelt, de még így is muszáj?

Ne akard, hogy ismét beszúrjam kedvenc nagyferó idézetemet 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Totti5
Szigorúan titkos lehet, mert semmit sem hallani róla😄, de azért kivéncsi vagyok én is.

joebacsi

a.carkey
Még jó, hogy mi vettük ki az elsõ téglát a berlini falból. Ellenkezõ esetben még szarabb lenne. 😊

A medve nem játék.

Totti5
Egy plázában sem voltam idén karácsonykor, hál istennek!, de azért az emberek valamit vásárolnak mert ez a szokás és "elvárás". Anyuval voltam voltam kaját, piát vásárolni az ünnepekre, mert itt volt családa banzáj nálunk, csak úgy repkedtek a tiezesek, huszasok... pedig csak élelmszer volt és pia. Nem nétem tévét, de volt már róla valami hogy idén többet költüttünk e vagy mi fogyott jobban? azt hallottam hogy az akciókat keresték és láttam is hogy az fogyott jobban egy Tesco vagy Osanban.

a.carkey
Na várj, hitelbõl könnyû! 😄

A medve nem játék.

Bandee1987
Ez hol van tételesen kiírva? Csak kiváncsi vok...

a.carkey
Libusra fogjuk:
"Pénteken, 2010. január elsején ugyanis életbe lép a kormány ajándéka, az új, magasabb jövedéki adó kiszabását elõíró rendelkezés, amely további 14 forinttal drágítja a benzint, illetve 9-cel a gázolajat. Vagyis három nap alatt a benzin ára 20, a gázolajé pedig 13 forinttal drágul."

A medve nem játék.

joebacsi
"hanem azrét mert megszorítás és kizsákmányolás vanik..."
Ezt megkérdezted a karácsony elõtt plázákban hömpölygõ tömegtõl is? 😊

ildimano
2010. január elsejével több mint 60 ponton változnak a közúti közlekedés szabályai!!

rajzokvilaga

joebacsi
Levegõadóval az a baj, hogy a mérése többe kerülne, mint amennyit be lehetne kérni érte és nem is ilyen megbízható 😊

Totti5
"pénteken a kormány jövedékiadó-emelése miatt növekszik a benzin és a gázolaj ára"

nem értek én ehhez, de nem a világpiac miatt nõ az ára hanem azrét mert megszorítás és kizsákmányolás vanik...

joebacsi
Ezt nem értem.

Bandee1987
Nemtom mi a faszomért kell a jövedéki adót megemelni, mikor így is kurva magas....Mikor lesz már levegõadó? Minden belélegzés után x ft-ot kéne fizetni...

joebacsi
Azért a benzinárat ne fogjátok a fletóra.
Lesz még 1000ft is nem is olyan soká...

Totti5
Dehogy, ez a tudatos kormányzás..., amirõl Orbán tehet😊

a.carkey
Amúgy meg:

A medve nem játék.

a.carkey
Bohócgyülekezet

A medve nem játék.