Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
A kaja témához még csak annyit hogy: Food inc, Home, Earthlings... az utolsó kettõ nem konkrétan az élelmiszergyártásról szól, de érdekesek...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyébként meg azt is számold hozzá, hogy volt mondjuk 1100 milliárd ft adóssága 1989-ben Magyarországnak. Mivel akkoriben nem volt ekkora kapacitásunk, hogy ezt kifizessük, ezért újabb hitelt veszünk fel, hogy az elõzõt törlesszük. Nem vagyok közgazdasági szakember, de ha jól tudom minden hitelre szoktak rárakni bizonyos mértékû kamatot. Akkor ez mindjárt nem 1100 milliárd.
Abban viszont egyetértek, hogy persze az elmúlt 20 év is tehet róla, hogy orrba-szájba hiteleket kellett felvenni.
Szerintem nagyon jó interjú, az MTVben szerdán volt a román nemzetiségû mûsorban. Románul megy, de feliratos. Érdekes világ látás, én spec sehol nem találtam benne hibát, tök jól, fiatalosan, lendületesen közelíti meg napjainkat, ideológiánkat. Ez csak onnan jutott eszembe, hogy a kommunizmusnak vége, finitó, de mi lesz Kínával ha modernizáció komolyabban eléri.
Link (Stream):
Ecranul Nostru, 2010. március 3.
Beszélgetés Horia-Roman Patapievici -vel, a Román Kulturális Intézet (ICR) igazgatójával.
Na jó akkor egy kis történelem lecke is el kell....
Tehát
1960-ban kezdõdött eladósodni Magyarország ez ment egészen 1989-ig
Németh elismerte hogy eladósodtunk:
- Az összes adósságunk 1100 millárd forint 1989-ben.
Tehát a kommunizmus mérlege (1947)1960-1989 -> 1100 milliárd adóság
Ha csak az adósság kezdetét számoljuk akkor tehát 29 év alatt szedtek össze annyit.
Demokrácia kapitalizmus 1989-2008(19 év)
Magyarország összes adósága:18.000 milliárd forint
1100 milliárd forint adóság(összeségében) VS 18000 milliárd forint(2008-ban)
Ráadásul egész európa el van adósodva még USA is....az is a kommunizmus hibája????szerintem levonhatnád a megfelelõ következtetéseket....
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Hadd döntsék már el az emberek, hogy õk mit akarnak, oké? Ne pedig 1 vezetõ próbálja meg õket megóvni a "bûnös kapitalizmustól".
Onnantól kezdve, hogy megmondják, hogy te itt maradsz és kuss, onnantól kezdve nekem az egész gusztustalan.
Más részrõl pedig a kommunizmus nem életképes, mert nem tud a világgal lépést tartani. Akkor pedig egy idõ után kénytelen kapitalista bankoktól kölcsönt felvenni, ahhoz hogy ne kerüljön csõdbe. Így történt ez nálunk is, azóta is nyögjük, és veszünk fel újabb hiteleket, hogy a régieket ki tudjuk fizetni. Nesze neked szocializmust(vagy kommunizmus, ki hogyan szeretné).
Aki mást állít az hypocrite
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Tévedés tehát az a nézet is hogy Amerika a köcsög,nem Európa is tevékenyen részt vesz a disznóságokba.Elég irónikus hogy akár minket lehetne illetni a gonosz jelzõvel,amivel anno a szovjet tábort illették 😄
...és mi odaadtuk nekik 😊
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Ráadásul kinek lenne érdeke hogy az a 800 millió ember ne éhezzen?
1,USA-nak és Európának?-Nem hiszen hogyan tudnák ellopni az ásványkincseket ha az emberek nem a túléléssel lennének elfoglalva?
2,A multiknak a híres márkaneves cégeknek?Nem,mert akkor senki nem dolgozna rabszolgaként és gyártaná az adidas a retro meg hasonló fasza márkás vmiket ázsiában....
3,A helyi elitnek?(értsd afrikai diktátor meg családja?-Nem mert akkor nem lenne olyan egyszerû fenntartani a hatalmukat...
Néhány jó indulatú emberen kivül senkit sem érdekel hogy éheznek ott,sõt nem hogy nem érdekli a hatalmon levõket hanem a céljuk az hogy éhezenek továbbra is...
Ahhoz, hogy minden kínai olyan "szarul" éljen, mint pl a magyar átlagember, hosszú távra 6 Föld sem lenne elég...
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
ja, és mégis milyen szinvonalon szeretnénk? mert én azt látom hogy semmilyenen 😊
pénzügyminiszter, majd miniszterelnök (Meggyesy)
a másik is miniszterelnök (Horn)
egészségügyi miniszter (Csehák)
dús gazdagok akiken keresztül veszi az áramot a Magyar állam Ukrajnától (Kapolyi)
szépen átmentették a vagyonukat, átnevezték a pártjukat utolsó kongresszuson, kivették belõle a "Munkás" szót...
Bár kommunista módszerrel (s márpedig az a módszerük kétségtelen) mindenki rávehetõ hogy hazatérjen, mert szerettei otthon maradnak, s max õk szívják meg. Errõl szól...
A vezetõ réteg bebetonozta magát a hatalomba,egyébként minden tekintetben kapitalista jelemzõkkel bír.
Egész pontosan kb 20 év munkatáborba,mint a két amerikai újságirót akiket az amcsik megbiztak propaganda anyag gyûjtésével.
Igaz ott nem lehet véleményed.Itt mi a különbség?Annyi hogy interneten keresztül leírhatod a véleményed,amúgy kitörölheted vele a....Magyarul miért is oly fontos hogy beszélhetsz ha az állam leszarja és az emberek többségét nem érdekli?
Nyilvános esetben persze már máshogy kezelik,különbözõ indokokra hivatkozva nem engedélyezik a tüntetést stb.....
"Az emberek éheznek, szerinted miért küldenek oda folyamatosan segélyszállítmányokat a különbözõ szervezetek? Biztos nem azért, mert ott olyan kurva jól élnek az emberek."
Az emberek egy része éhezik nem titok,és ezzel pontosan rávilágitottál arra hogy mi a gyenge pontja egy önellátást célzó politikával....A természetnek nvaló kiszolgáltottság,az utóbbi idõkben nem kedvezett az idõjárás a terményeiknek az oka ottani éhezésnek....
"A vezetõjük meg egy idióta fasz, aki luxuscikkekben nem szenved hiányt"
Így van,nekünk meg itt van a parlament(+rokonok a hivatali szférában) egy ember helyett ugyanazokkal a jellemzõkkel,és szerintem õk sem szenvednek luxuscikkekben hiányt.....
De látod megint csak itt a dilemma amirõl beszéltem,vagy egy igazságos mindenki eléldegél(luxus nélkül) rendszert szeretnék nagyon kemény munkával,más népek kizsákmányolása nélkül.
Vagy a mostanit amelyben bizony vannak rabszolgamunkások és afrika,ázsia kifosztásában tevékenyen részt veszünk,meg etetik velünk a szart DE egész kényelmesen élhetünk akár luxusban míg a társadalom jelentõs része kinlódik.
"az ország rendkívül szerény pénzkészletét is a hadsereg fenntartására fordítja. "
Szükséges különben a dél-koreiak amerikaikkal karöltve véget vetnének az egésznek,amerikai befolyás ott is érvényesülne a cégekével együtt.
"Másrészt ha ott tényleg olyan jó lenne a helyzet, akkor nem zárták volna le a határaikat, illetve nem kötöttek volna Kínával egy olyan szerzõdést, mi szerint az észak-koreai menekülteket Kína visszatoloncolja"
A kommunista rendszer csak úgy képes fennmaradni ha korlátozza a ki be vándorlást,mivel a kapitalista mézes madzag eljut az emberek tudatába akkor az egész nagyon sebezhetõvé válik.
Úgy látom hogy csak a multikat itéled el,a gond az hogy a hazai kis és középvállalkozók is végsõ soron ugyanolyan kapitalisták.Tételezzük fel hogy a multikat kiûznék az országból,akkor a kicsik és a közepesek vennek át a helyüket,tehát belõlük lennének az ugyanolyan nagyok országos szinten.Õk is kapitalisták õk is törekednének a profit maximalizálásra a mókuskerékbõl való kitöréshez ez nem segítene....
Az emberek multik nélkül is ugyanúgy rá lennének szorulva a boltokra mert nem önellátóak....
Fel is hoztam anno a példát Észak-Korea,persze ment a fújulás meg büdös komcsi állam stb...."
Nem az a baj, hogy Észak-Korea komcsi állam. Az a baj, hogy akinek ott más véleménye van, azt rögtön családostul koncentrációs táborba küldik, illetve agyonlövik. Az emberek éheznek, szerinted miért küldenek oda folyamatosan segélyszállítmányokat a különbözõ szervezetek? Biztos nem azért, mert ott olyan kurva jól élnek az emberek. A vezetõjük meg egy idióta fasz, aki luxuscikkekben nem szenved hiányt, és az ország rendkívül szerény pénzkészletét is a hadsereg fenntartására fordítja. Másrészt ha ott tényleg olyan jó lenne a helyzet, akkor nem zárták volna le a határaikat, illetve nem kötöttek volna Kínával egy olyan szerzõdést, mi szerint az észak-koreai menekülteket Kína visszatoloncolja, gondolom sejted, hogy mi vár arra, aki abból a csodálatos államból el akar menekülni...
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Igen ez igaz éhbérért dolgoztatják a munkásokat,de okkal hiszen ha spórolnak a béren akkor nagyobb lesz a profit.A mostani kapitalista rendszer nem errõl szól?Érték=profit.Ebbõl látható hogy magával a rendszerrel van baj ami legnagyobb értékként a haszont tekinti.
Nézzük is meg hogyan kezdõdött az egész modernkori rabszolgaság.
1,Boltok megjelenése élelmiszerek széles választéka -> emberek vásárolni kezdenek
2,Az emberek felhagynak a termeléssel lévén a boltból megveheti a fizetésébõl -> nincs önellátás,teljes rászorultság a multikra
3,Teljes rászorultság a multira,éhenhalnak ha nem dolgoznak -> bármilyen munkát elvállal bármiféle fizettségért.
Miért?Mert a multinál tisztában vannak vele hogy rájuk van szorulva a munkás,mert ha annyi pénzért nem dolgozik?Nem baj van helyette másik....
Na így alakult ki az egész.Egyértelmû lehetne ellene tenni,a legnagyobb akadály az emberek mentalitásában rejlik.Hajlandóak lennének újra keményen dolgozni saját maguknak megtermelni a szükséges javakat,lemondani a kényelmi cikkek jelntõs részérõl?Míg az olyan dolgokat amiket nem lehet elõállítani illetve FONTOSAK továbbra is elérhetõ tenni mindenki számáára elérhetõ áron.Na ez a egyetlen alternatíva......
Szerintem egy normális társadalomban a legnagyobb érték az emberi élet kellene hogy legyen.
A kizsákmányolásra visszatérve pedig kizsákmányolnak de közel sem annyira mint az afriakikat vagy az ázsiakat.Ott a munkabér az éhezésre elég,illetve gyakran még arra sem.......Illetve az ország kirablása pofátlan méreteket ölt,pénzelik a helyi diktátorokat az amerikaik illetve európaik közben vissznek minden ásványkincet,a lakosság meg szenved de mindenki leszarja.....
Azért itt(már akinek jut munka)érvenyesül a kenyeret és cirkuszt a népnek elv.Érted a munkás dolgozik napi 10 órát minimálbért,eladósodva de jól lakva leül a tv elé nézi a celebeket,hétvégi kocsmára is jut meg van a kis söre,meg nõi és hallgat elégedett,....
2 megoldás van:
1,vagy felhagyunk más népek kizsákmányolásával és pazárlással.Mondanom sem kell ez valószinûtlen.....
2,Erõs korlátozó intézkedéseket hozzunk a bevándorló külföldiek ellenében,keményen kitoloncoljuk az illegális határátkellõket(jelen helyzetben eldobják a papírjukat így nem tudják kitoloncolni õket menekült táborokba helyezik õket,etetik õket magyarra tanítják stb hát elég szégyen.....).Az erõtlen európa valszinûleg erre is képtelen lesz...
A jövõ generációjának komoly problémái lesznek a dolgok állása szerint(20-30 év múlva)
Fel is hoztam anno a példát Észak-Korea,persze ment a fújulás meg büdös komcsi állam stb....
Az a igazság hogy lehetséges egy ilyen,csakhogy akkor fel kell áldozni a luxus életszinvonalt,de erre nem képesek az emberek,persze dumálni tudnak hogy így meg úgy nem jó....
Magyarán engem nem érdekel az egész lévén ha kapitalizmus van akkor legyünk már kapitalisták.Én nekem így is jó,innentõl kezdve leszarom a többit,ha nekik ennyire jó ez a rendszer akkor viseljék a negatív részét is....
Nem tudom, hol akartam megmondani hogyan élj, idéznél? Ha ezt tettem akkor elnézést, tõlem egyél húst hússal, te dolgod 😊
Amirõl itt szó van az a pazarlás, ha nem érted akkor ne is folytassuk.
egyébként nem ismerjük egymást, de ha már így akkor te megy egy elkényeztetett kis kapitalista vagy, aki szarik mindenre...semmi több.
Ez érted van,fogd fel hogy neked meg legyen(nekünk9 a mindennapi húsod élelmed.Mit gondolsz honnét jön a gazdagságunk?Afrika és Ázsia kiszákmányolásából...ellenzed de azért nem mondanál le a mostani életszinvonaladról....
De tényleg hülyeséget írsz,kapitalizmus van,teljeséggel érthetõ a multik hozzáállása,és ez nem csak a multiké hanem minden magánemberé is,egyetlen közös cél a profit maximalizálás,ha a gazdák nem versenyképesek hát sajnálom ez már nem a sokak által lenézet szocializmus tessék alkalmazkodni.
Egyetértek az áruk kidobásával is semmi szükség fonnyadt zöldségre vagy száraz kenyérre,de ha neked ennyire gond a pazarlás akkor menyjél mekibe ott nem szívbajosak nem dobják ki az ételt több napos sültkrumpli megmelegítve akár,örülhetsz nem pazarolnak,ja hogy akkkor azért megy a fikázás? 😄DDD
És igen én "húst eszek hússal" pontosabban húst rizzsel vagy burgonyával.Kolbászt virslit meg hasonlókat.Ne akard már megmondani hogy éljünk.Ráadásul nem hiszem hogy te olyan böjtösen élnél....
Egy hypocrite vagy semmi több.
Azért termelnek szóját Braziliában hogy nekünk is jusson? Kötelezik a gazdákat rá, hogy szóját termeljenek, amit aztán az állatoknak adnak, hogy még több húst együnk, vegyünk, olcsón... Ezért kellett már kiirtani franciaországnyi méretû õserdõt, szerinted ez normális? Ez a haladás, fejlõdés? Értem hogy véded a piacot, kapitalizmust, de ez észnélküli pusztítás ami folyik...
Afrikába olyan zöldségeket is exportálnak amik ott is megteremnek, ezzel tönkretéve a helyi gazdákat, piacot...
csakhogy a hipereknél maradjunk: Auchan és a láp, gondolom hallottál már róla, tényleg szükség van arra a parkolóra?
Remélem idén nyáron nem lesznek olyan hírek hogy a hiperek nem hajlandóak átvenni ezt vagy azt a zölséget adott áron, a gazdák meg majd a földre szórják... ugye ismerõs hogy lenyomják az árat? Tavaly a francia kormány beperelte az összes hipert hasonlókért...
Nem kell nekik elküldeni, az se megoldás, mi lenne ha eleve kevesebbet állítanánk elõ?
Látod, ezért termelnek Braziliában több banánt, hogy nekünk is jusson. Azért exportálunk zöldséget, mert nálunk a domborzati viszonyok miatt jobban megterem, mint mondjuk Svájcban. Azért exportálunk Afrikába olcsó zöldséget, mert nálunk kedvezõbben az éghajlati viszonyok, több víz áll rendelkezésre, plusz még ott a fejlett technológia, így hatékonyabban elõállítható.
Ez nem kötekedés, hanem a a leegyszerûsített elképzeléseid korrigálása.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Másfelõl pedig megjegyzem, hogy lehet, a fokhagyma néha Kínából jön, de a mondjuk a saláta már nem, hanem azt is magyar termelõtõl veszi a hipermarket, magyar földben termelve, beleértve a húsokat is: magyar hulladék, magyar embertõl, csak akkor miért a multit hibáztatjuk?
A piac mint racionális döntés kapcsán pedig azért megjegyzem, hogy honnan tudod, milyen forrásból származik az adott zöldség? Az eladó termesztette vagy hajnalban vette a nagybanin - aminek jóval nagyobb a valószínûsége?
Mellesleg pedig azért érdemes lenne elnézned a hiperek zöldségosztályára, mert ott bizony vannak bõven nagyüzemi méretekben termesztett, minõségi cuccok is, pl. a Mórakerté.
Tudod, mi a gáz igazából a szemléleteddel? Hogy a bõsz multiellenességed valójában hipermarketellenesség, ami valójában hipermarketek zöldség-, hús, és mirelit-osztályának egyes termékeivel szembeni ellenesség. Értem én, hogy általánosítsunk, de azért ennyire...