Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Errõl nem tudtam-furcsán hangzik,linked van hozzá?

desigo
fail
amerika adósságának a nagyrészét kína fizeti
Willenbrock
Fõleg izraeli érdekeltségeknek nyilván mert az õ bankházaik a legnagyobb hitelezõk,meg az arab olajsejkeknek.De hogy ez most jó vagy rossz azt nem tudom,hitelintézetek nélkül állítólag nem létezhet kapitalizmus.

Sadist
Inkább az, hogy kinek az adósa.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Willenbrock
Ennyi pénzt azért nem tudnak lenyúlni még "ezek" sem.Nagy részét csak az államra költötték valamilyen formában,állítólag a válság máshogy nem lett volna áthidalható.Ez az ország állandóan nemzetközi hitelekre szorul kisebb nagyobb mértékben minden kormány erre kényszerült eddig.(a hitelek mértéke nyilván a nemzetközi gazdasági helyzettõl is függ)Gondolom nincs elég exportunk a világpiacra azért nincs bevétel.A Görögök is hasonló helyzetben vannak,a legnagyobb exportõrök Francia,Angol,Német,Lengyelo.nem ilyen hírhedt hitelfelvevõ.
Viszont azt meglepõdve olvastam hogy az USA a világ talán legeladósodottabb államszövetsége a világon.Ez is érdekes.

Azt ne felejtsd el, hogy 2007-ig világgazdasági konjunktúráról beszélünk. Egy ilyen meglehetõsen kedvezõ helyzetben sikerült a kormánynak tönkretennie az országot.

Miért jó egy exportorientált, elégséges méretû belsõ piaccal nem rendelkezõ országnak az erõs forint? Azon kívül, hogy a lehet vele kampányolni?

5c0rp330n
"És szerinted mivel lehetett volna elkerülni az eladósodást? Vagy mikor kezdõdött ez? 2002-ben, lol?"

lol.

" Magyarországnak jóformán NINCS egyéb bevétele az állampolgárok adóján kívül."
ez messze nem igaz, de ez hogy jon ide es mi masbol kene lennie? (foleg ugy hogy nalunk az egyik legmagasabb az ado merteke az egesz vilagon) ez mire mentseg? es megis mit akarsz ezzel az egesszel mondani? az egesz orszag a szar es nem a szocik, ugye?
wake up, neo.

5c0rp330n
"csak voltak akik még-még hiteleket vettek fel, hogy ideig-óráig jobban nézzen ki a megélhetés. Azt nyögjük most, nem a szocikat... "

elarulnad hogy mirol/kirol beszelsz? a jelenlegi teljes allamadossag haromnegyedet a szocik hoztak ossze az elmult 8 evben.

És szerinted mivel lehetett volna elkerülni az eladósodást? Vagy mikor kezdõdött ez? 2002-ben, lol?
Szerinted ha MO nem hitelekbõl lendít a számokon, akkor mibõl? A kõolajkészletünkbõl? Vagy a mendemonda jellegû gázkincsünkbõl? Vagy a titkos aranybányáinkból, amit biztos a zsidók hordtak el? Ugyanmár. Magyarországnak jóformán NINCS egyéb bevétele az állampolgárok adóján kívül. Akkor mégis mibõl tegyen csodát bárki is, az elmúlt 20 évben, vagy akár az elõtt? Hitelbõl. Ennyi.
Milyen elmúlt 8 év? Már 89-ben szarban voltunk, amikor elvileg elkezdték az újjászervezést. Azóta egy pici aprót se kerültünk kijjebb a szarból, csak voltak akik még-még hiteleket vettek fel, hogy ideig-óráig jobban nézzen ki a megélhetés. Azt nyögjük most, nem a szocikat... korrupt volt eddig az összes aki odakerült, kár ezen lovagolni. Tudod te mikor vettük fel az elsõ külföldi hitelt? Vagy az elsõ IMF hitelt? Na akkor nincs is több kérdés remélem.
0Fritz0
Csak azt nem értem, hogy sok ország elég jól eléldegél az erõs és stabil pénzével, mi meg rettegünk tõle.
Azért egyszer szívesen látnám azt, hogy mi hozzuk haza talicskával más országokból a pénzt. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

joebacsi
Azt mondják a mostani magyar gazdaságnak kb 320-330 Ftos euró lenne az optimális, csak abba beledöglenének a devizahitelesek.

Az importnak az erõs, az exportnak a gyenge forint a jó.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Az imf-tõl függeni se sokkal jobb, mint az államcsõd. Max lassítja egy kicsit a leépülést, de cserébe megengedi pár külföldinek, hogy beleszóljon a költségvetésbe.

Totti5
Túlbonyolítottad. Én csak arra írtam hogy a mszpszdsz már 2006ra is tönkrevágta a dolgokat, amit a válság csak tetézett. IMF kellett, vagy jött volna az államcsõd. Tény hogy a fidesznek nem lesz egyszerû dolga és nem a következõ 4 év lesz mire ebbõl a mocsárból kilábalunk, viszont a szocikat minimum 20 évig nem szabadna a kormányzás közelébe engedni az elmúlt 8 év miatt, vagy legalább addig amíg a jelenlegi "értelmisége" ki nem hal.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

5c0rp330n
a dolgok valodi hattere az, hogy a jelenlegi kormany 8 ev alatt modszeresen, tudatosan tonkrebaszta az egesz magyar gazdasagot, amibol a joisten sem tudna kiemelni nehany evtizeden belul. ezen egyszeruen nincs mit magyarazni. nyolc ev alatt 1,5 millio forint plusz adossag minden egyes allampolgarra olyan feltetelekkel hogy evente mindenkire >200ezer huf jut, csak mint kamat (amivel semmivel nem vagyunk elorebb), az azert valami embertelen dolog, aminek a visszafizeteset el sem lehet kepzelni. ezzel az eladosodassal egyebkent abszolut vilagelsok vagyunk, buszkek lehetunk ra. szarban vagyunk igen, qrva nagy szarban. de ahelyett hogy sirnank, 2 het mulva emlekezzunk ra, hogy mindezt kiknek koszonhetjuk, mert bizony meg innen is konnyen lehet lejebb sullyedni es elerni mondjuk az allamcsodot, ami az elmult evekben is tobbszor hajszalon mult.
masrol sem szol az egesz, mint az agymoso vorosok elkurasarol. de te nyugodtan fogd fel valami termeszeti katasztrofakent, amirol senki nem tehet, ha ez a hazugsag megnyugtat.

Ezzel nyugtatod magad még mindig? Fel kéne fogni, hogy bárki kerül oda, kényszerpályán van. Pontosan azért, mert eladósodtunk többek között az IMF felé. Ekkora szarból senki nem fog várat építeni neked, maximum átmenetileg, újabb hitelbõl, ami után x éven belül jön az államcsõd... Volt már aki megcsinálta, meg volt olyan is, aki a visszafizetésre koncentrált... az egyikben ideig óráig jobban éltünk, a másikban egyre kevésbé. És akkor te most komolyan hiszel abban, hogy az egyik elkúrta, a másik meg nem (fogja) ? Ez soha nem az elkúrásról szólt. Az egy szép önámítás annak, aki le akarja nyugtatni magát anélkül, hogy belelásson a dolgok valódi hátterébe.
Totti5
Az a baj hogy tényleg nagyon elkúrta. Nagyon, nagyon.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Willenbrock
Hát ja most 4-8 évig lehet majd hallgatni hogy sajnos úgy elqrta az elõzõ banda hogy nagyon beszûkültek a "mozgásterek",és a kormány feladata most az hogy "mozgásteret" csináljon stb...

És ott mellette egybõl az IMF pajtások híre is, miszerint eddig burokban éltek, nem láttak bele a költségvetésbe (lol), és most kezd világossá válni, hogy egyetlen ígéretüket sem tudják betartani, mert annyira rossz a gazdasági helyzet.
Ezzel a két hírrel kerek is a kép a jövõnkrõl 😊
Bandee1987
Évszázad nem túl meglepetésszerû híre: Riki Mártin bevallotta, hogy meleg

Csak, hogy meglegyen a napi bulváradag 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

birdo

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

0Fritz0
IMF, én így szeretlek.

A kedvencem:
"A hatóságoknak meg kell vizsgálniuk annak lehetõségét, hogy miként tudják korlátozni a külföldrõl érkezõ tõkebeáramlást - magyarázta Marek Belka, aki ennek kapcsán megemlítette a devizahitelezés korlátozását is."

Ennyit a szabadpiacról és "fejlõdõ" országunkról.
Minek a rabszolgáknak annyit csepegtetni.
Persze amikor kinyalják a nagybefektetõk seggét (szintén a mi kárunkra), akkor az mindig a szükséges tõkebeáramlással van megmagyarázva.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Ez az ötvenedik ilyen. Tudod, néha én is általánosítok, ha az elõzõ negyvenkilenc siralmas volt, ez sem lesz jobb.

Az biztos, hogy qrva jól megírták a szöveget, mert érzelmileg is teljesen passzol a szöveg a gesztusokkal.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

a.carkey
Talán az eddigi legjobb. .)

A medve nem játék.

Bazz, ez vinnyogva röhögõs. <#idiota>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Willenbrock
😄DD

Bandee1987
Nem azt mondtam, h geci, de ha az egyik kampányrendezvény, akkor nekem senki ne akarja bemesélni, hogy a másik nem az, fõleg 2 héttel a választások elõtt.

Egyébként pedig: Nem lenne egyszerûbb inkább beperelni egész Európát ezeknek?

Willenbrock
Pedig ez most elég poénos lett😊

"Uniós támogatásból felújított iskolát adott át hétfõn Bátonyterenyén Bajnai Gordon."

A geci.
Kérdés, hogy milyen célból ment oda.
Bandee1987
Nincs, de attól még az õ malmukra hajtja a vizet...

A Bajnai kampányolt volna? Valahogy nem hiszem, elvégre benne sincs a következõ 4 éves buliban az MSZP-nél...
a.carkey

A medve nem játék.

desigo
Danny1987
"Miért nem egybõl a zsinagóga elé mentek a faszotokat lóbálni fényes nappal"
"Felõlem a gumiturult is megdughatjátok"
<#hehe><#hehe><#hehe>

Ezek kegyetlenek.

Live for nothing or die for something.

Danny1987
A gyilkosainkat segélyezzük.

Live for nothing or die for something.

0Fritz0
"Ne sírj Krisztina, a kerékbilincsrõl még nem tud."

Ez kész. 😄

a.carkey
Megnézted? Vagy csak elõszelektálás?

A medve nem játék.

Beszéljünk egy videó alá hülyeségeket, mert attól leszünk olyan aranyosak, mint az ovisok.

Ehhh.

a.carkey

A medve nem játék.

Ez nem büntetés lenne nekik, hanem wellness.

Tikal
kirugták a buzi tûzoltókat

egyértelmû hogy bûncselekmény történt... börtönbe velük, ott majd õk lesznek a fasz másik oldalán...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

a.carkey
Képzeld, én meg kihívtam Schumachert egy autós versenyre, Trabanttal. Én második lettem, õ meg csak utolsó elõtti.