Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
Na, mivel másodszor kerül elõ, mit jelent ez a gyökér/gyökértelenség?

Az õseim ezen a magyarországnak nevezett földrajzi helyen élnek/éltek évszázadok óta. Én a magyar nyelvet beszélem a legjobban, itt ismerem ki magam, itt van egszisztenciám(?), a barátaim, stb. Mért akarnék elmenni dél afrikába?

Ha a lányomat agyát esetleg egy fehérbõrû magyar adja majd egyszer, véletlenül a kezébe, kihez mehetek reklamálni, hogy ez nemér, ilyet csak a délafrikai négerek csinálnak?

Forza.

Danny1987
Ez a lényeg 1987-ben született zalaegerszeg horvát kisebbség tagja és büszke rá hogy magyar.

Ilyenkor mi van?

Live for nothing or die for something.

jhetedikj
Ha ezt rám értetted elmondom, hogy én nem hangoztattam a magyarságomat, viszont õ azt igen, hogy mennyire nem az. Azon meg vitatkozhatunk, hogy ki mit tett le az asztalra. Én 22 éves korom ellenére azt mondom nincs miért szégyenkeznek, sok olyant elértem amit a korombeliek 80% se.

anno 1987

Danny1987
Mit értesz azon , hogy "magyarságukat (bármit is jelentsen) fennen hirdetõk"?

Danny1987
Az állampolgárságod magyar.
Ennyi.
Akárcsak a cigányoknak.
Csak te nem skandálod hogy öljük a magyart(egyenlõre)

Danny1987
Persze a feketék sosem ártanak senkinek õk egy szelid szerényen de szorgalmassan élõ nép.

Mivel gyökértelen vagy így neked tökmindegy hogy magyországon vagy a délafrikai köztársaságban élsz.
Szóval akár el is mehetnél oda 1 évre.
De nem szabad sírni ha a lányodat úgy találod meg hogy az agya a kezében van.

sorry de ez van ott és ezt feketék csinálják.
És a kultúrájukat itt is gyakorolják ergo fölösleges a multikulti.

arty
melyik szalonképes szót használjam/használhatom a magyarságukat (bármit is jelentsen) fennen hirdetõk csoportjára?

Forza.

jhetedikj
Õ maga a gyökér ezek szerint.😊

anno 1987

Danny1987
Na már megint nagymagyar õsmagyar.
Persze az antimagyar meg liberális majomnál megy a sértõdött kisasszony ugye?

arty
Megnéztem az útlevelemet, ott a nemzetiség rovatban ez szerepel. Tehát magyar vagyok.

Forza.

arty
én eleve nem értem, hogy mit jelent a magyarság 😊

abszurd, de vegyünk egy példát:
- X megszületik 1903-ban a felvidéken és büszke rá, hogy magyar
- Y megszületik 1979-ben a felvidéken és büszke rá, hogy szlovák

WTF???

Forza.

Danny1987
Neked nincsenek gyökereid te magad mondtad hogy nem vagy magyar.

arty
én arra vagyok büszke, amit ÉN értem el/hoztam létre (ha épp van ilyen). bocs, de nem fogok tárgyakat/jelképeket imádni, mert zéró értelme van...

wednes: egyetértünk, egy idegen faj, aki ellen lehet uszitani, talán összekovácsolná a világ népeit. vagy lehet, h néhány csoport elkezdene az idegenekkel egyezkedni, meg befogadnák õket, stb és aztán ugyan ott tartanánk, mint most, csak a Dannyk nem a négerek, hanem a marsklakók ellen ágálnának 😊

amugy mi a magyar kultúra? pl a népviselet? pl a káromkodás? egyébként is, ezeket a kultúrvonásokat _nem minden magyar_ hordozza, hanem vannak olyan magyarok, akik mondjuk ápolják a hagyományt, stb stb ... õrájuk kellene konkrétan büszkének lennem? név szerint netán?

Forza.

Sadist
Amúgy már elég régi megfigyelésem, hogy mindig azok hangoztatják legjobban a magyarságukat, akik amúgy semmit nem tettek le az asztalra 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ezzel nincs is semmi baj ebben a formában, de a Szent Korona-tan kissé monarchista szelleme mintha kilógna a köztársaságból.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

arty
mért kéne Nekem emlékezni? emlékezzenek rá az õsmagyarok/nagymagyarok ...

akik - mint te is - arra büszkék, hogy épp itt születtek. ha 120 kilométerrel északabbra jönnek a világra, akkor meg a szlovák nemzethez való tartozásukra lennének büszkék. erre érdemes büszkének lenni 😄 ez aztán önmagában ÓÓÓRIÁSI teljesítmény, magyarnak születni <#eljen><#eljen>

az is röhejes, amikor attól büszke a magyarságára valaki, mert micsoda nagyjaink voltak ... vagy milyen vendégszeretõ nép a magyar ... meg szépek a magyar lányok ... meg választékos a nyelvünk ... hát ehez aztán az egyén iszonyat sokat tett hozzá, jóóhogy büszke is a magyarságára <#eljen>

birkák... szeretnek a nyájhoz tartozni és még büszkék is rá, mit nekik egyéniség 😊

Forza.

Rossz korba születtél ez van. Most ezt kell szeretni vagy nem szeretni. Ilyen, hogy a Föld népei egységesek majd talán több száz vagy ezer év múlva lehetséges. És csak is akkor ha van rá valamilyen kényszerítõ erõ. (pl: idegen fajok akik ellen egységesen kell fellépni 😊 )

Egyébként igenis érték, hogy az ember milyen nemzetbe születik és azt becsülni kell. Hogy ez nacionalizmus lenne? Miért is? Ha a saját kultúrámat nem tisztelem akkor másét se fogom.

... ráadásul még kényszerítenek is, hogy begyere ... Asszemetek...

emlékeztessen a Szent Koronára és a magyar államiság keresztény gyökereire.

Azt hiszem, itt néhány szívcsakrás szélsõjobbos agya generális faliórával száll el a dilemma miatt. <#eplus2>

bertino
egyre szanalmasabb ez a topic.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Totti5
"A magyar Szent Korona Európa egyik legrégebben használt és mai napig épségben megmaradt koronája. A magyar államiság egyik jelképe, mely végigkísérte a magyar történelmet legalább a 12. századtól napjainkig.

A hozzá kapcsolódó hagyományokkal és jogokkal foglalkozó Szent Korona-tan szerint a magyar alkotmányosság alapja volt az Anjou-kor végétõl egészen a II. világháború végéig. A tan szerint az ország alaptörvényének és jogrendszerének végsõ forrása a Szent Korona."

Legalább arra legyünk büszkék amink van...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

jhetedikj
- leszarom, hogy magyar vagyok, semmit nem jelent számomra

lehet inkább neked kéne a pogányságra emlékezni ha már úgy is leszarod

Én mindenesetre megvetlek. Magyarország szégyene vagy.

anno 1987

arty
ami nekem "tetszik" :

Schmitt

"Javasolja, hogy bevezetõjében az alaptörvény emlékeztessen a Szent Koronára és a magyar államiság keresztény gyökereire."

Miért nem a pogányságra? Azok még inkább a gyökereink, nem?

Szent korona meg aztán a másik lényeges elem... mer' a parasztnak kell valami tárgy, amit lehet imádni.

Rohatt álszent értelmiségi pojácák.

Forza.

arty
jobbik=0 (=csak mint a többiek)

Forza.

<...>S ebben viszont nekünk nagyon markáns álláspontunk van, ami eltér mindkét párt, tehát a Fidesz és az MSZP álláspontjától: mi a véleménynyilvánítási szabadság védelmének a talaján állunk, és ennek jegyében írtuk le a programunkban és ragaszkodunk ahhoz, hogy a véleménynyilvánítási szabadság mindennemû olyan korlátozását ellenezzük, amely adott esetben a történelmi tényekrõl, múltról való gondolkodást, vitatkozást korlátozza, hiszen ez tulajdonképpen nem más, mint a gyûlöletbeszéd elleni fellépésnek álcázott kísérlet arra, hogy a múlt értékelését, a jelen problémáinak tárgyalását és a jövõre szóló társadalmi vagy csoporttervek szövögetését korlátozza.<...>

2010, május 24., dr. Gaudi-Nagy Tamás

A Jobbik feljelenti Biszku Bélát a kommunizmus bûneinek nyilvános tagadása miatt

Az már nem oszt, nem szoroz.

jhetedikj
A törzset meg a fejet lehagytad.😊

anno 1987

arty
nem a magyaroknak kellene összefogniuk, hanem a világ összes emberének - ennyi. TUDOM, hogy abszurd utópia... de hogy a magyarok fogjanak össze, nos ez se kevésbé utopisztikus 😊

Forza.

Nna, most, hogy Schmittet megválasztották, tippeljük meg, hogy hány törvényjavaslat fog kikötni az AB elõtt a jóvoltából. Vajon
a) egy kéz
b) két kéz
c) két kéz, egy láb
d) két kéz, két láb
lesz elegendõ a megszámolásukhoz?

Megtörhetetlen
elég szomorú, hogy számodra semmit sem jelent az hogy magyar vagy erre fel itt meg az elõzõ hszben azt írod, hogy az emberek csak a saját érdekeit képviselik, és a hozzászólásod hátralevõ részébõl az derült ki hogy te zet alítéled legalábbis nem tartod helyesnek akkor, te hova tartozol ha nem vagy magyar de az összefogás pártját fogod ? Nem értem...

fry day fry day sálálálláláá

Ahogy szegény Hofi mondta anno:

"Milyen az a Magyar Magyar? Meg minek az? Olyan nincs hogy Japán Japán, vagy Német Német! Japán van! Meg német! Csak nálunk tesznek különbséget, hogy ki a nagyobb Magyar!"

Csórikám, pár éve már elment, de minden egyes szava a mai napig igaz.
arty
szerintem a lokálpatriotizmus sem jó 😊

pl: nálunk két kerület határában az utak (meg ugy MINDEN) pont ilyen indokoltsággal rohadnak szét, mert mindenki a saját érdekeit képes csak nézni. az ok, a korlátoltság, az ember képtelen nagyobb léptkében gondolkozni - de ha tud is, pl. a közigazgatás és megannyi más ezeréves berendezkedés gátolja. ezekután tényleg brutálisan elrugaszkodott utopia részemrõl, hogy a föld népei egyesüljenek 😊

Forza.

arty
Tényleg nem látod be, hogy az egyik fõ gond a világgal, hogy nemzetekre tagozódva versenyzünk/harcolunk egymással? (oké, a vallás zászlója alatt is sokszor egyesítették már a seregeket, azt is rühellem 😊 )

(van egy lányom. szeretnék többet, de miután legalább annyit akarok adni az utódaimnak, amennyit én kaptam szülõktõl, ennek nincs igazi realitása...)

Forza.

szubjektív(!!), nálam a nacionalizmus részben egy regionális patriotizmus, mely az adott térséget segíti, szemben a többi régióval. Az adott régió mással szemben elsõbbséget élvez. Persze a történelem mindig befolyásolja az ideológiákat, logikusan. De két egészséges nacinolaizmusban élõ ember tökéletes megérti egymást, s nem ellenségek. Persze ez a valójában nem csapódik le, pl egy katalán vagy spanyol nacionalista nemnyol jön ki, mert a spanyol szerint Barcelona spanyol föld ..stb, s ennek megvannak a kelet-európai verziói is.

Persze magának az ideológiának vannak szélsõségei, pl nemzeti szocializmus, sovinizmus, de szerintem a valójában utópisztikus kommunizmus sem más, mint orosz nacionalizmus lokálon túl úgymond (legalábbis ahogy megjelent a XX.sz Európájában.

De önmagában, hogy a saját elõhelyed, s saját városod, saját régiód, saját hazád, saját nemzeted elõbbre rangsorolod mint más várost, régiót, hazát, nemzetet önmagában így tisztán nem konfliktushordozó.

lokálpatriotizmus? Pl ahogy én látom a borsodiak és a hajdúságiak kimondottan lokálpatrióták Magyarorszgáon a többi térséghez képest, amikell szintén semmi baj sincs.

Danny1987
Még mielõtt betennél képeket.

Sikeresen indult a romániai napkollektoros pályázat

"Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter a lapnak elmondta, hogy sikeresnek bizonyult a július 1-jén elindított program, mivel a múlt hét végéig országos szinten 5600 igénylést nyújtottak be, és Bukarest után az erdélyi megyékben volt a legnagyobb az érdeklõdés. Arra hívta fel a résztvevõk figyelmét, hogy mihamarabb kezdjék el a napkollektoros fûtésrendszerek megépítését, hiszen október 30-ig be is kell fejezni a munkálatokat. A miniszter ígérete szerint a számlák benyújtása után legföljebb egy hónappal az állam átutalja a vissza nem térítendõ támogatás összegét is."

Tikal
<#sniffles>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Danny1987
Gratulálok.
Gondolom 30+ évesen nincs gyereked need for speedel játszol és nem is tervezel családot.

Danny1987
Az életben két dolog biztos.
Az adó és a halál.
Amúgy igen.

Danny1987
Emlékszem hogy te itt zsaroltál meg embereket kiszel tündés képekkel ha nem fejezik be a flémelést😊

arty
- leszarom, hogy magyar vagyok, semmit nem jelent számomra (najo, ausztriában a ne lopj táblák mellett elhaladva rosszul éreztem magam, pedig nem kellett volna, én nem lopok)
- nem tudok ellene tenni. ill annyit, hogy elmondom egy forumon, hátha valaki belátja 😊
- igen, egy reboot megoldás lehetne (pusztán elméletben)

Forza.

Danny1987
Nem.
Hanem "én azért lopok mert szegény vagyok és megélhetésbõl teszem és jogom van a segélyt amit te befizetsz upc-re költenem stb.." tipusu emberek.

A gárdisták kinek ártottak?

Danny1987
Nem az ember egy faj és vannak különbözõ fajtái ( rasszok ).

Nem értetted amit leírtam.
Másrészt szerinted a magyaroknak csak rossz tulajdonságai vannak?

Danny1987
Te magyarnak vallod magad?

Danny1987
Nem kell verni a melled de nem is kell szégyellned hogy magyar vagy.
Oké ha nem jó tegyél ellene.
Javaslom az emberiség 99,9%-nak kiirtását.
Kezd izraellel az soviniszta állam.
De várjunk akkor már antiszemita is vagy😊

Biztos ez?

Igen, az egyenes válasz az, ha egy kérdésre Gyõzike meztelen képeit kéred tõlem.
Ja, szerintem is. 😊

Mint például hogy márpedig nekik joguk van fehér ingben, mellényben bárhol felvonulni, mert ez belefér a gyülekezési szabadságba? Ahogy joguk van hidat is lezárni, ha épp nem értenek egyet az aktuális kormánnyal?

Ezen az ideológiai katyvaszon még dolgozzá' kicsit.

Ami probléma vele:
- a mai emberek egyetlen rasszhoz tartoznak, szóval nem tudom, mire gondoltál a rassz emlegetésével;
- az általad felsorolt csoportok nemzetek vagy etnikumok, melyek vélt vagy valós különbözõsége elsõsorban kulturális alapú, csak épp te rassz alapon próbálod magyarázni, lásd cigányok említése

Egyébként pedig azt a marhaságot te hol olvastad, hogy a magyarok befogadóak?

Olvasnivaló

(Mellesleg pont errõl írtam a #30467-ben: a magyarokhoz idealizált pozitív tulajdonságokat köt az egyszeri nacionalista, míg rossz tulajdonságai mindig csak másnak vannak. Aztán a valóság meg nem egészen fedi az ilyen rózsaszín elképzeléseket.)

arty
Csoportósító emberek vannak, mint Te is 😊 Meg szocializáció.

Forza.