Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt a kérdést vajon ki fogja feltenni, hogy egy iszlám ország miért tart európai bankban vagyont, amikor a kapitalista jellegû vagyonfelhalmozás teljesen ellenkezik a saríával?
Tipikus nyugati hangulatkeltés a cikk, semmi más célja nincs mint az irán ellen való felbujtás. Szinte biztos vagyok benne, hogy iránnak semmiféle vagyona nincs és nem is volt kapitalista országokban. Egyátalán mibõl lenne?
Danny1987

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Danny1987
ogos, sõt szükséges is lehet az oktatási szegregáció Gloviczki Zoltán szerint.

Király ezt támogatni kell. Minél jobban el kell különülni.

desigo
"A Fidesz már tavaly decemberben feljelentést tett az MTV-székház ügyében."

hónapok óta lehetõségük lett volna rendet tenni már...
arty
nagyon kell a sok köztévé

ez az az eladott székház, amit most k. drágán bérelnek vissza?
mennyi jutalmat kap(ott) az a vezetõ, aki ezt anno intézte?

Hajrá magyarország!

Forza.

arty
fogadok, h a képviselõk, polg mester, helyettes, jegyzõ stb az elmult években kapott jutalmat...

honnan is ismerõs a történet? jatudom, itt is ez megy 😞

Forza.

Willenbrock
A komáromiba is,de általában képtelenek viselkedni.

0Fritz0

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Totti5
Még mindig sok szlovák jár át az esztergomi tescóba...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Az három éve volt...
Azóta õk fejlõdtek, mi pedig visszafelé haladunk.
Akkoriban tényleg tele voltak a határmenti városok áruházai dobrijdenekkel, most inkább mi járunk hozzájuk (Füleken haláli pizzéria van).

Ez azért is vicces lenne, mert három éve még arról akartál meggyõzni, hogy a szlovákok a fasorban sincsenek.

Azzal a térképpel jól járnánk.
Ha gondolod, összehasonlításként idegyûjthetek egy két-háomoldalas szösszenetet arról, hogy mi olcsóbb és jobb Szlovákiában, mint itthon... nemcsak az autófenntartásra, az egészségügyi helyzetre vagy a Kelt sörre gondolok.

jhetedikj
Az miért van, hogy otthon normálisan vezetnek, de amikor átjönnek ide akkor meg úgy hajtanak mint a vadbarom?
Sajnos nekem ez a tapasztalatom az osztrák rendszámú autókkal...

anno 1987

Arról nem is beszélve, hogy itt nem kell televerni oszlopokkal minden felületnyi járdát, elég két sárga/egy piros csíkot festeni oda, ahol nem szabad megállni. 😊
Sadist
És van ilyen példád echte osztrákkal is?
Gyorshajtásért itthon is megvághatnak százezrekre, az átlagfizetéshez képest szerintem az is elég jelentõs. Valahogy mégsem olyan a közlekedési kultúra, mint nyugaton.

A videóra meg azért van szükség, mint amiért bármilyen más hasonló kampányvideóra. Egy haláleset is már több, mint kéne, mindig van hová javítani a biztonságot. És ha megnézed nem a súlyos pénzbüntetéssel vagy a börtönnel próbál elrettenteni a szabálysértéstõl, hanem a tetted morális súlyával, hogy megöltél egy embert.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Black Ghost
Nézd én az osztrák határtól 20 km-re lakom. A település 80%-a Ausztriában dolgozó, ingázó magyar, többek közt a feleségem és a sógorom is. Tapasztalatból mondhatom milyen pozitív hatási vannak a kinti szigornak. Mind a ketten téglalábú sofõrök voltak, csak a gáz, aztán két 600 eurós traffipax után felmerült bennük hogy talán valamit máshogy kellene csinálni.
Itt jegyzem meg a kinti átlagkereset (nem a magyaroké) 2000-4000 között mozog, egy 15%-os sebességtúllépést pedig 1000 euróval díjaznak, tehát nem pár száz és erre már az osztrák is felszisszen.
3 év után után eljutottak oda, hogy értelmet nyert az 50-s tábla, a záróvonal, a jobb kézszabály és nem csak kint itthon is, és ugyan ezt látom, tapasztalom az itt élõkön. Sokan 15-20 éve kint dolgoznak, mind nyugodtabb, teljesen természetes hogy nem dudálunk, nem toljuk le a biciklist, átengedjük a gyalogost, figyelünk a gyerekekre.
A szabályoknak nevelõ hatása van a társadalomra, csak kint ennek már 60-70 éves hagyománya van, míg nálunk ez zérónulla.

Az angol vezetési kultúrához meg annyit hogy, nézd meg ezt a videót, bár gondolom már láttad. Ha ott minden olyan frankó, akkor erre miért volt szükség?

Sadist
A nyugatiakba nem a büntetések miatt nevelõdött bele a kultúra, nagyon nagy tévedésben élsz. Egyrészt mint említetted, a magasabb fizetés miatt egy pár száz eurós büntetés számukra szinte aprópénz, ráadásul nincs is minden utcasarkon rendõr, hogy figyelje a szabálytalanságokat. Simán megcsinálhatnák ugyanazt, ami kis hazánkban zajlik, mégsem teszik. Nem azért, mert félnek a büntetéstõl, hanem mert õk abban nõttek fel, hogy nem szabad szemetelni, vagy hogy ha másokkal udvarias, akkor az közvetve neki is legalább olyan haszon, mint akinek segített. Nézd meg, hogy nálunk mi történik egy kétsávos út egysávosra szûkülése esetén. Nyomul mindenki ész nélkül, míg külföldön szépen zipzárszerûen az autók felváltva haladnak tovább egyik illetve másik sávból. Mert tudják, hogy ha rendezetten haladnak, akkor gyorsabban céljukhoz érnek. Magyarországon kötelezõvé kéne tenni legkésõbb középiskolában a játékelmélet oktatását, akkor egy 10-15 év múlva talán lenne valami szemléletbeli változás.

Az adózásról meg annyit, hogy fejlettebb országokban az állampolgár büszke arra, hogy adózik. Megmutathatja, hogy õ igenis hozzátesz egy országhoz. Lásd a rengeteg amcsi filmet, ahol büszkén hangoztatja a fõhõs, hogy õ fizeti az adót. Külföldön lenézik azt, aki a jövedelme után nem adózik. Ezzel szemben Magyarországon az számít faszagyereknek, aki minél jobban ki tudja kerülni a szabályokat, és azt nézik le, aki nem próbálja meg mindenáron lehúzni az államot (azaz a többi adófizetõ állampolgárt).

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

arty
az ország jelképe lehetne... aláírást kéne gyûjteni, hogy kerüljön a magyar zászlóra, sokkal jobb, mint a címer, mert jobban jelképezi a magyar patkányt 😊

Forza.

desigo
muhaha xD

legjobb
Totti5
demszky búcsúzott : minden szép minden jó, virágzik BP, remek anyagi helyzetben, a 4es metró dübörög elégedett mindennel => vastaps, konfetti, pezsgõ, könnyes orcák és pozsgás arcú végikielégítettek az ülésteremben...

van bõr........

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Még a zászló sarkába odafirkálhatta volna, hogy "Szervusz Pali bácsi!"
😄
arty
<#csodalk>

Forza.

banok
de jó, hogy nem születtem oda.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

összeségében már azt se tudom hogy sírjak vagy nevessek, mert úgy fest Smityó köztelnök nacinalzászlóphobiája nem ért célt, az Ifjúsági Olimpián sem:

Szakács Árpád, cselgáncs 81kg, bronzérmes

átgondolva a felvidéki és anyaországi magyarok lelki és földrajzi egyesülését a következõre jutottam: 😊)))))))))))))))))

😛😄

Atomreaktor
tudod mi a baj? az hogy Lantee 31100-ban egy teljesen normális hozzászólást írt, ami ráadásul nagyon széles látókörrõl és nagy tapasztalatról tanúskodik!

ellenben a te válaszodból ezeknek épp az ellenkezõje látszódik. csak hiába írjuk le, nem jut el a tudatodig, hogy másnak is lehet igaza. ha ezeket a kritikákat felhasználnád jobb emberré válhatnál, ehelyett egyre nagyobb lesz benned a gyûlölet.

Meg ezek az oldalak, ahonnan a linkeket tolod, hááát...
Tudom-tudom, náluk a teljes igazság.
Kérlek, hadd ne kelljen visszalapoznom. Ha emlékezetem nem csal, akkor oldalakon keresztül niggereztél, és mindenféle statisztikákkal jöttél. Azt hiszem erre írtam, hogy tipikus szobanáci hozzáállás, aki minden hírben/statisztikában megtalálja a saját ideológiáját alátámasztó érveket. Azt hiszem talán arra is rákérdeztem, hogy TE mit tettél a hazádért, illetve mi a helyzet a fekete sportolókkal, színészekkel, énekesekkel, és mi a helyzet a durván agresszív mészárlásokkal, amiket általában fehér emberek követnek el - Európában?! Afrikában természetesen több a fekete bûnözõ, nem véletlenül hívják Fekete Kontinensnek.

Sebaj, niggerezzél, zsidózzál, cigányozzál, ha ettõl leszel boldogabb, sikeresebb ember. Nem szeretek szájkaratézni, mert úgysem fogjuk meggyõzni egymást, de nem is kell. Te azt gondolod X, én meg hogy Y. Puff neki. Nézegesd a statisztikákat a kis szobád biztonságából, és tényként kezelj olyan dolgokat, amikrõl eddig max a TV-bõl, vagy az Internetrõl hallottál.
Danny1987
Ha a cigányputrira rámondom hogy igénytelen akkor rasszista fasiszta náci vagyok.
Bezzeg a többségi társadalmat lehet fikázni😊

Danny1987
A fidesz volt az aki összekapcsolta a kettõt és bevezette elõször (csp az iskolába járáshoz összekapcsolva és törvényi szinten bevezetve ).
Az egy dolog hogy az önkormányzatok nem alkalmazták.

Danny1987
Leszarom a szobanácit kit érdekel. Itt már neveztek rasszistának is leszarom azt is.

Te hiteltelennek és ezáltal hazugnak is neveztél.
Miután meg jött a statisztika kuss volt.
Szóval az ilyen ember igazi netpatkány.
Mellesleg magyarországon is van olyan ember aki azt mondja hogy a cigányok nem bünöznek többet mint a fehérek.
Szóval errõl ennyit.

Dannyboy, még egyszer mondom, egy igazi kis szobanácinak tartalak, és bármennyire is szeretnéd, nem fogok érte elnézést kérni.
Említettem már, hogy éltem pár országban, jelenleg is külföldön élek, és amiket mondok, azok nem holmi Internetrõl levadászott statisztikák, meg ilyen-olyan hírek, hanem TAPASZTALAT! Mind a fekete vs. fehérbûnözés, mind a legutóbbi hozzászólásom a magyar társadalom hibáiról TAPASZTALATOKON alapul.

És igen, Angliában valóban vannak olyan zebrák, amiken kötelezõ átengedni a gyalogost, mert különben bünti. Ezek a zebrák jól láthatóan meg vannak különböztetve az átlag zebráktól, mégis mindenhol (majdnem)mindenki átengedi a gyalogost.
Friss élmény: Ma át kellett ugranom egy közeli városba, és természetesen GPS-re hagyatkoztam. Nem kellett volna, mert olyan necces szitukba vitt bele - fõleg a körforgalmak izgalmasak - hogy néha tényleg szégyelltem magam. Állandóan sávot kellett váltanom, és bizony néha pofátlanul. Ennek ellenére MINDENKI beengedett, egy dudálás, villogás, anyázás nem volt. Nem azért, mert "hülye külföldi, azt sem tudja hol van", mert bizony nekem is jobb kormányos, angol rendszámos autóm van. Itt tényleg létezik közlekedési kultúra.

Black Ghost említette a szankcionálást. Valóban, jóval több helyen látod kiírva, hogy ezt vagy azt ne tedd, mert jön a bünti. De mást nem látsz. Se rendõr, se közterületes, se parkolóõr, még egy nyamvadt csõsz sem. És mégis (majdnem)mindenki betartja a szabályokat.

Kivételek mindenhol vannak, ezért is írtam, hogy majdnem mindenki.
Black Ghost
Az ilyennek borítanák egy platónyi banánhéjat az udvarára, azt nézegesse amíg lebomlik.
véleményem szerint a banánhéj eldobása ott nem probléma, ahol meg is terem.

Az összekapcsolás, meg a bevezetés tehát Nálad ugyanaz.
Grat.

Láma!
"Azt meg persze elfelejtette mondani hogy nem azért van ott olyan hogy átengedik a zábrán a gyalogost mert õk árják.
Faszt ha nem teszik megy a 100 eurós bírság."

nem, nem ezért engedik át a gyalogost. sõt, nem is ezért engednek besorolni szó nélkül ha megkerülöd a dugót stb stb...

mindezt azért teszik, mert nyugaton, németekkel kezdve egészen amerikáig van kialakult vezetési kultúra, ami nálunk ismeretlen fogalom.
és ha mélyebbre ásunk, esetleg pszihológiai mélységekbe, szerintem kiütközne a különbség átlag magyar és nyugati közt. az hogy nem háborodik fel mert besorolsz (nem bevágsz) elé, hogy átenged a zebrán valószinüleg tükrözi azon tulajdonságát is, hogy nem egy önzö paraszt és nem csak a saját érdekeit nézi, mint megannyi magyar ember. (persze most mondhatha bárki hogy ilyen önzö parasztok mindenhol vannak, és ez igaz is csak a lakosság/önzö paraszt arány valószinüleg nálunk még nagyobb mint tölünk nyugatra.)

Tikal
én még egy almacsutkával kiegyeznék, az nem is olyan tájidegen még a hegyekben sem, de csak azért ne dobjunk el mindent mert úgy is lebomlik...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

arty
banánhéjat, almacsutkát mért nem lehet eldobni?

Forza.

Tikal
szokásos érv gondolom hogy a banánhéj lebomlik... hát anyád, az bomlik le... rohadék az összes szemetelõ, mind megérdemelné hogy a lakásában borítsam ki a kukámat...a legjobban a buszmegállóban dohányzókat rühellem, fajtája legalja... bocs a kirohanásért 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Talán észre kellene venni az elrettentõ jelleget a büntetésekben. Nyugaton ugyanúgy nincs kapacitás pl. a szemeteléssel kapcsolatos szabályok betartatására, nem fognak erre külön csoportokat alakítani, akik 24 órában nézik a térfigyelõ kamerákat, és ráküldik a kommandósokat a csokipapírt eldobókra. Ezek a büntetések arról szólnak, hogy akik számára esetleg nem lenne egyértelmû a köztéri szemetelés társadalmi megítélése, illetõleg hiányosságok mutatkoznának a nevelésében, az is tudja, hogy ez itt nem szokás. Ha pedig ennek ellenére csinálja, akkor számíthat arra, hogy csúnyán ráfázik. Ezzel szemben nálunk mi megy? Teljesen más jellegû szabályokra van szükség, mert a drága magyar ember azt csinál, amit a fejébe vesz és ez tart mindaddig, míg ki nem kényszerítik a jogszabálykövetést. A szemeteléses példánál maradva: nem azért nem kellene szemetelni, mert szabály tiltja, hanem mert nem disznítom össze környezetemet.

u.i.: Ha már szemetelés: ahányszor elmegyek túrázni a környezõ országokba, mindig akad a csoportban egy-két ember, aki elkezd alkudozni az eldobandó banánhéjon, és nem érti meg, hogy teljesen természetes, hogy nincs kuka a 2400 méteren levõ menedékháznál: "ami feljött a hegyre, menjen is le, ami fennvolt a hegyen, maradjon is fent" gondolatból következik, hogy senki sem fogja levinni helyetted a te szemeted. Ha a banán fel tudott jönni, akkor a banánhéj le is tud menni; de jellemzõ, hogy inkább megy helyette az ideológiagyártás a "miért dobjam el" szellemében. Ennek sincs semmi köze a politikusokhoz, ez az emberbõl fakad.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Az egy csúnya maszatolás, hogy a politikus egyszercsak becstelen lesz, amint tisztességes kisemberbõl politikus lesz. Egy frászt: a politikus nem más, mint hatalmat kapott kisember, ugyanazokkal a hibákkal, csak jobb lehetõségekkel.
Az "én ne legyek becstelen, ha a politikusok is azok?" érvelés pedig a kicsiny országunkban jól megszokott elkenés szép példája, harc a következmények nélküli ország imázsának fenntartásáért, mely semmi másról nem szól, mint a felelõsség(revonás) alóli kibújásról. Milyen alapon vársz el bármit is mástól, ha te magad sem tartod be azt?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Danny1987

Danny1987
Miért nem a fidesz kapccsolta össze a kettõt csp-ot + iskolába járást amit a medgyesi kormány megszüntetett?

Danny1987
Egy f.szt.
Annyira látja jól a dolgokat mint amikor hiteltelennek tiltulált a fekete bünõzés terén.
Azóta persze kuss van.
A lényeg ha a németek, franciák angolok stb olyan bérek és árak mellett élnének mint mi már túl lennénk a 3.ik világháborún.

Azt meg persze elfelejtette mondani hogy nem azért van ott olyan hogy átengedik a zábrán a gyalogost mert õk árják.
Faszt ha nem teszik megy a 100 eurós bírság.

Amúgy nézd meg a franciákat cigányügyben mit tettek meg az olaszok. A kurvanagy gazdagságban meddig tolerálták ezeket?
Ja és ott nem 10% az arányuk.

Majd ha munkából meg lehet élni akkor lesz adózási kedv is.(de még így is sokan fizetnek adót amit aztán ki tudja mire költenek vagy hogyan nyúlnak le).

Lantee nagyon jól látja a dolgokat. Minden mûködõ polgári demokrácia alulról felfelé építkezik, az éppen regnáló vezetõk a nép szellemi állapotát tükrözik.

A történelmi kényszerpálya, a vezetõk, az oroszok, a zsidók, a karvajtõke...a magyar mindig tereli a felelõsséget.

"a fidesz vezette be a családi pótlék -ot az iskola járáshoz kötve amit az mszp megszüntetett"

Most kell röhögni? Komolyan, ezért fizetnek?

Black Ghost
...és ez mennyire így van.
0Fritz0
Fejétõl bûzlik a hal.
Amíg a törvényeket személyes gazdasági haszon szerint alkotják és becsületes adózóként nincs jövõje az embernek, addig nem az átlagember a hibás.
Nincs miért felfogást változtatni, hiszen mindenki tisztában van a helyzettel és a tettével.
Nem holmi következmények nélküli országot kéne erõltetni, csak hát ezt ugye nem lehet csupán eszmecserével leváltani.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Black Ghost
Ez egy baromság
A "fejlett" nyugaton ezt úgy oldották meg hogy a kezdet kezdetétõl kõkeményen szankcionáltak, így apuka meg anyuka a gyereket már úgy nevelte, hogy ezt meg azt nem szabad, mert egyrészrõl nem illik, másrészt meg apuka fél vagyona rámegy és voálá késõbb a gyerek ezt már természetesnek veszi.

De hogy példákat is mondjak:
Ha osztrákiában eldobod a papírzsepit, 50 db ezres az ára, ha lejárt mûszakival mész (mármint az osztrák) elveszik a kocsit, bevonják a jogsit jó hosszú idõre, és mire mindent visszakapsz kb a fél autó árát otthagyod (tapasztalat bár nem személyes). Usákoknál az erõszakos bûncselekmények után az adócsalás a legkeményebben büntetendõ bûneset. Ezt még sorolhatnám, de a lényeg az, hogy irdatlanul kemény szabályrendszert alkalmaznak és ehhez társul egy viszonylagos jólét tehát nem éri meg félrelépni.
Nos a mi anyagi helyzetünket had ne ecseteljem (míg kint egy lakatos a kanári szigeteken nyaral minden évben 3 hetet, addig én középvezetõként egyet a Balatonon), a másik meg hogy, alkotunk ilyen frappáns mondatokat mint pl: "a büntetés nincs arányban a bûnnel", és így lehet kapni 15 évet gyilkosságért.