Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tipikus nyugati hangulatkeltés a cikk, semmi más célja nincs mint az irán ellen való felbujtás. Szinte biztos vagyok benne, hogy iránnak semmiféle vagyona nincs és nem is volt kapitalista országokban. Egyátalán mibõl lenne?
Live for nothing or die for something.
Király ezt támogatni kell. Minél jobban el kell különülni.
hónapok óta lehetõségük lett volna rendet tenni már...
ez az az eladott székház, amit most k. drágán bérelnek vissza?
mennyi jutalmat kap(ott) az a vezetõ, aki ezt anno intézte?
Hajrá magyarország!
Forza.
honnan is ismerõs a történet? jatudom, itt is ez megy 😞
Forza.
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Azóta õk fejlõdtek, mi pedig visszafelé haladunk.
Akkoriban tényleg tele voltak a határmenti városok áruházai dobrijdenekkel, most inkább mi járunk hozzájuk (Füleken haláli pizzéria van).
Ha gondolod, összehasonlításként idegyûjthetek egy két-háomoldalas szösszenetet arról, hogy mi olcsóbb és jobb Szlovákiában, mint itthon... nemcsak az autófenntartásra, az egészségügyi helyzetre vagy a Kelt sörre gondolok.
Sajnos nekem ez a tapasztalatom az osztrák rendszámú autókkal...
anno 1987
Gyorshajtásért itthon is megvághatnak százezrekre, az átlagfizetéshez képest szerintem az is elég jelentõs. Valahogy mégsem olyan a közlekedési kultúra, mint nyugaton.
A videóra meg azért van szükség, mint amiért bármilyen más hasonló kampányvideóra. Egy haláleset is már több, mint kéne, mindig van hová javítani a biztonságot. És ha megnézed nem a súlyos pénzbüntetéssel vagy a börtönnel próbál elrettenteni a szabálysértéstõl, hanem a tetted morális súlyával, hogy megöltél egy embert.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Itt jegyzem meg a kinti átlagkereset (nem a magyaroké) 2000-4000 között mozog, egy 15%-os sebességtúllépést pedig 1000 euróval díjaznak, tehát nem pár száz és erre már az osztrák is felszisszen.
3 év után után eljutottak oda, hogy értelmet nyert az 50-s tábla, a záróvonal, a jobb kézszabály és nem csak kint itthon is, és ugyan ezt látom, tapasztalom az itt élõkön. Sokan 15-20 éve kint dolgoznak, mind nyugodtabb, teljesen természetes hogy nem dudálunk, nem toljuk le a biciklist, átengedjük a gyalogost, figyelünk a gyerekekre.
A szabályoknak nevelõ hatása van a társadalomra, csak kint ennek már 60-70 éves hagyománya van, míg nálunk ez zérónulla.
Az angol vezetési kultúrához meg annyit hogy, nézd meg ezt a videót, bár gondolom már láttad. Ha ott minden olyan frankó, akkor erre miért volt szükség?
Az adózásról meg annyit, hogy fejlettebb országokban az állampolgár büszke arra, hogy adózik. Megmutathatja, hogy õ igenis hozzátesz egy országhoz. Lásd a rengeteg amcsi filmet, ahol büszkén hangoztatja a fõhõs, hogy õ fizeti az adót. Külföldön lenézik azt, aki a jövedelme után nem adózik. Ezzel szemben Magyarországon az számít faszagyereknek, aki minél jobban ki tudja kerülni a szabályokat, és azt nézik le, aki nem próbálja meg mindenáron lehúzni az államot (azaz a többi adófizetõ állampolgárt).
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Forza.
van bõr........
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
😄
Szakács Árpád, cselgáncs 81kg, bronzérmes
átgondolva a felvidéki és anyaországi magyarok lelki és földrajzi egyesülését a következõre jutottam: 😊)))))))))))))))))
😛😄
ellenben a te válaszodból ezeknek épp az ellenkezõje látszódik. csak hiába írjuk le, nem jut el a tudatodig, hogy másnak is lehet igaza. ha ezeket a kritikákat felhasználnád jobb emberré válhatnál, ehelyett egyre nagyobb lesz benned a gyûlölet.
Tudom-tudom, náluk a teljes igazság.
Sebaj, niggerezzél, zsidózzál, cigányozzál, ha ettõl leszel boldogabb, sikeresebb ember. Nem szeretek szájkaratézni, mert úgysem fogjuk meggyõzni egymást, de nem is kell. Te azt gondolod X, én meg hogy Y. Puff neki. Nézegesd a statisztikákat a kis szobád biztonságából, és tényként kezelj olyan dolgokat, amikrõl eddig max a TV-bõl, vagy az Internetrõl hallottál.
Bezzeg a többségi társadalmat lehet fikázni😊
Az egy dolog hogy az önkormányzatok nem alkalmazták.
Te hiteltelennek és ezáltal hazugnak is neveztél.
Miután meg jött a statisztika kuss volt.
Szóval az ilyen ember igazi netpatkány.
Mellesleg magyarországon is van olyan ember aki azt mondja hogy a cigányok nem bünöznek többet mint a fehérek.
Szóval errõl ennyit.
Említettem már, hogy éltem pár országban, jelenleg is külföldön élek, és amiket mondok, azok nem holmi Internetrõl levadászott statisztikák, meg ilyen-olyan hírek, hanem TAPASZTALAT! Mind a fekete vs. fehérbûnözés, mind a legutóbbi hozzászólásom a magyar társadalom hibáiról TAPASZTALATOKON alapul.
És igen, Angliában valóban vannak olyan zebrák, amiken kötelezõ átengedni a gyalogost, mert különben bünti. Ezek a zebrák jól láthatóan meg vannak különböztetve az átlag zebráktól, mégis mindenhol (majdnem)mindenki átengedi a gyalogost.
Friss élmény: Ma át kellett ugranom egy közeli városba, és természetesen GPS-re hagyatkoztam. Nem kellett volna, mert olyan necces szitukba vitt bele - fõleg a körforgalmak izgalmasak - hogy néha tényleg szégyelltem magam. Állandóan sávot kellett váltanom, és bizony néha pofátlanul. Ennek ellenére MINDENKI beengedett, egy dudálás, villogás, anyázás nem volt. Nem azért, mert "hülye külföldi, azt sem tudja hol van", mert bizony nekem is jobb kormányos, angol rendszámos autóm van. Itt tényleg létezik közlekedési kultúra.
Black Ghost említette a szankcionálást. Valóban, jóval több helyen látod kiírva, hogy ezt vagy azt ne tedd, mert jön a bünti. De mást nem látsz. Se rendõr, se közterületes, se parkolóõr, még egy nyamvadt csõsz sem. És mégis (majdnem)mindenki betartja a szabályokat.
Kivételek mindenhol vannak, ezért is írtam, hogy majdnem mindenki.
Grat.
Faszt ha nem teszik megy a 100 eurós bírság."
nem, nem ezért engedik át a gyalogost. sõt, nem is ezért engednek besorolni szó nélkül ha megkerülöd a dugót stb stb...
mindezt azért teszik, mert nyugaton, németekkel kezdve egészen amerikáig van kialakult vezetési kultúra, ami nálunk ismeretlen fogalom.
és ha mélyebbre ásunk, esetleg pszihológiai mélységekbe, szerintem kiütközne a különbség átlag magyar és nyugati közt. az hogy nem háborodik fel mert besorolsz (nem bevágsz) elé, hogy átenged a zebrán valószinüleg tükrözi azon tulajdonságát is, hogy nem egy önzö paraszt és nem csak a saját érdekeit nézi, mint megannyi magyar ember. (persze most mondhatha bárki hogy ilyen önzö parasztok mindenhol vannak, és ez igaz is csak a lakosság/önzö paraszt arány valószinüleg nálunk még nagyobb mint tölünk nyugatra.)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
u.i.: Ha már szemetelés: ahányszor elmegyek túrázni a környezõ országokba, mindig akad a csoportban egy-két ember, aki elkezd alkudozni az eldobandó banánhéjon, és nem érti meg, hogy teljesen természetes, hogy nincs kuka a 2400 méteren levõ menedékháznál: "ami feljött a hegyre, menjen is le, ami fennvolt a hegyen, maradjon is fent" gondolatból következik, hogy senki sem fogja levinni helyetted a te szemeted. Ha a banán fel tudott jönni, akkor a banánhéj le is tud menni; de jellemzõ, hogy inkább megy helyette az ideológiagyártás a "miért dobjam el" szellemében. Ennek sincs semmi köze a politikusokhoz, ez az emberbõl fakad.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Az "én ne legyek becstelen, ha a politikusok is azok?" érvelés pedig a kicsiny országunkban jól megszokott elkenés szép példája, harc a következmények nélküli ország imázsának fenntartásáért, mely semmi másról nem szól, mint a felelõsség(revonás) alóli kibújásról. Milyen alapon vársz el bármit is mástól, ha te magad sem tartod be azt?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Annyira látja jól a dolgokat mint amikor hiteltelennek tiltulált a fekete bünõzés terén.
Azóta persze kuss van.
A lényeg ha a németek, franciák angolok stb olyan bérek és árak mellett élnének mint mi már túl lennénk a 3.ik világháborún.
Azt meg persze elfelejtette mondani hogy nem azért van ott olyan hogy átengedik a zábrán a gyalogost mert õk árják.
Faszt ha nem teszik megy a 100 eurós bírság.
Amúgy nézd meg a franciákat cigányügyben mit tettek meg az olaszok. A kurvanagy gazdagságban meddig tolerálták ezeket?
Ja és ott nem 10% az arányuk.
Majd ha munkából meg lehet élni akkor lesz adózási kedv is.(de még így is sokan fizetnek adót amit aztán ki tudja mire költenek vagy hogyan nyúlnak le).
A történelmi kényszerpálya, a vezetõk, az oroszok, a zsidók, a karvajtõke...a magyar mindig tereli a felelõsséget.
Most kell röhögni? Komolyan, ezért fizetnek?
Amíg a törvényeket személyes gazdasági haszon szerint alkotják és becsületes adózóként nincs jövõje az embernek, addig nem az átlagember a hibás.
Nincs miért felfogást változtatni, hiszen mindenki tisztában van a helyzettel és a tettével.
Nem holmi következmények nélküli országot kéne erõltetni, csak hát ezt ugye nem lehet csupán eszmecserével leváltani.
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
A "fejlett" nyugaton ezt úgy oldották meg hogy a kezdet kezdetétõl kõkeményen szankcionáltak, így apuka meg anyuka a gyereket már úgy nevelte, hogy ezt meg azt nem szabad, mert egyrészrõl nem illik, másrészt meg apuka fél vagyona rámegy és voálá késõbb a gyerek ezt már természetesnek veszi.
De hogy példákat is mondjak:
Ha osztrákiában eldobod a papírzsepit, 50 db ezres az ára, ha lejárt mûszakival mész (mármint az osztrák) elveszik a kocsit, bevonják a jogsit jó hosszú idõre, és mire mindent visszakapsz kb a fél autó árát otthagyod (tapasztalat bár nem személyes). Usákoknál az erõszakos bûncselekmények után az adócsalás a legkeményebben büntetendõ bûneset. Ezt még sorolhatnám, de a lényeg az, hogy irdatlanul kemény szabályrendszert alkalmaznak és ehhez társul egy viszonylagos jólét tehát nem éri meg félrelépni.
Nos a mi anyagi helyzetünket had ne ecseteljem (míg kint egy lakatos a kanári szigeteken nyaral minden évben 3 hetet, addig én középvezetõként egyet a Balatonon), a másik meg hogy, alkotunk ilyen frappáns mondatokat mint pl: "a büntetés nincs arányban a bûnnel", és így lehet kapni 15 évet gyilkosságért.