Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

összességében ez jó hír szerintem. mert lesznek beszállítók, ott is lesz nyelviskola, amely odaküldi a tanárait és ott is lesznek magyar HR-es csajok, magyar konyhások, magyar szakácsok és a mérnökök mellett igen: magyar takarítószemélyzet is lesz. Munkahelyek lesznek. Nem CSAK a Józsi kft, hanem egy nemzetközi multi, amely a világ legrégebbi autógyára. Ez siker. Ott dolgozni siker. Az ország hírnevének is siker, mert ezzel felkerültünk Németország autóiparának térképére. A Mercedest ugyanis mindenki számon tartja. Ebbõl csak profitálhatunk.

89

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

berlinboy6329
Az ám higgadt volt!!

Csak példával személtettem h mire gondolok....(Szeretek csúnyán beszélni)

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Dzsini
Igazán nincs mit, cserébe máskor elsõre higgadtan tedd fel a kérdésedet, és ne úgy, mint 34771-ben. Köszi!

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

berlinboy6329
Áááh,de jó érzés ha arra válaszolnak,amit kérdeztem/érdekel,nem fasságokat irogatnak,aminek semmi köze hozzá..Köszi mégegyszer😊

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Dzsini
Aztán ebbõl nem is lett semmi, ugyanúgy folytatódtak a dolgok 1-2 nap után (vihar volt az Egyesült Államok bilijében), ráadásul külföldön tényleg csak véleményként utaltak rájuk eddig is (még akkor is, ha több brókercégnél parancsba van adva, hogy bóvlikötvényt meg bóvlirészvényt tilos vásárolni), felelõsségre vonásról csak Obama álmodozott.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Danny1987
http://www.vg.hu/penzugy/tokepiacok/a-hitelminositok-mar-onmagukban-sem-biznak-322852

Meg azért vannak érdekességek hogy hogyan állnak más országokhoz akik jóval eladósodottabb nálunk.

Live for nothing or die for something.

Dzsini
Nem õk nyomtak le minket - õk reagáltak az itteni eseményekre: nem olyan biztonságos befektetés az ország. Te befektethetsz oda, ahova akarsz - csak ne lepõdj meg, ha esetleg kamat helyett gyufát kapsz az állampapírokhoz, hogy legalább ne fázz 😊 Ha jobb idõ lesz itt, akkor vissza fog állni a minõsítés, de egyelõre ez a helyzet.

Jópár évvel ezelõtt pl. nagy divatja volt egy közép-afrikai országnak befektetés-ügyileg (aminek a minõsítése a "nem ajánlott" kategóriában volt), mert 30% felett volt a banki alapkamat, és rengeteg magánszemély játszott az ottani állampapírokkal, hihetetlen jó pénzt hozott - aztán egyszer csak az állam nemzeti bankja azt mondta, hogy coki, és elvesztek ezek a befektetések. Egy brókercég, aki a hozzá befektetõknek garantál egy kamatot, ezt nem teheti meg, õ csak oda fektethet be, ahol ennek nincs meg a kockázata. És egy brókercégnek nincs annyi embere (és nem beszélnek annyi nyelven az ott dolgozók), hogy pl. Zimbabwe vagy Magyaroszág gazdasági helyzetét és kilátásait a legapróbb részletekig kielemezzék - erre vannak a hitelminõsítõ intézetek, ahol az a munka legnagyobb része, hogy minden ország MINDEN gazdasági hírét és tervezetét feldolgozzák.

Nem a hõmérõ higanyszála csinálja a meleget vagy hideget.

berlinboy6329
Na ja,de most õk megmondták a tutit,és jól lenyomtak minket,aztán meg jön vmi fellendülés mert monjduk több volt a "+"hsazna ezeknek az intézkedéseknek és ráeszmélnek,h nem is volt olyan gáz a helyzet és nem is kellett volna leminsõiteni és ezért is mi szopunk megint mert bénák voltak,és a leminõsitás miatti gyengülés miatt késõbb még több pénzt kell visszafizetni a devizásoknak...Aztán kártériteni meg ki fogja õket...

Hagyni kéne a népet maguk befektetni..Azért foglalkoznak ilyennekkel h értsenek hozzá,ha egy országba nem éri meg befektetni,minek kell még noszogatni is õket,h ne tegyed,mer gáz lesz..Õ nem látja?Nem olvas híreket?

Dzsini
Mert ha nem lennének világszinten megbízhatóak (és bármelyik ilyen cég látványosan szembemenne mondjuk a többi minõsítõcéggel), akkor rég csõdbe mentek volna.

És itt az indoklás: " Dietmar Hornung, a Moody's elnökhelyettese a leminõsítési közleményben úgy fogalmaz: a lépést az alapozta meg, hogy a magyar kormány fokozatosan, de jelentõsen veszített pénzügyi erejébõl amiatt, hogy elsõsorban átmeneti intézkedésekkel, nem pedig fenntartható lépésekkel igyekszik alacsonyan tartani az államháztartási hiányt."
(forrás)
A kormány jelenlegi tevékenységén nem látszik, hogy hosszú távon ez pénzügyi stabilitás felé vezetne, inkább néz ki úgy a költségvetési tervezet, mint egy lutri, hogy jön-e 2011-ben komoly gazdasági fellendülés Európa-szerte. Ha igen, akkor talán jó, ha nem, akkor kopp. (és ez a kopp nagyon fájhat)

berlinboy6329
Aaah,kössz,értem most már vmennyire😊

Viszont mi a biztosíték arra,h nem csinálják azt,amit mondtam?H csak úgy poénból,mert miért ne?

Minek kellett most is 2-vel leminõsíteni minket?Romlott a fizetõkészség?Vhogy lemaradtam róla akkor,mert ilyet nem olvastam sehol.

Dzsini
Ugyanezt végzik cégekre is, hogy mennyire jó hitelfelvevõk, a mûködésük és terveik alapján mennyire biztos, hogy a felvett hitelt hiánytalanul és idõben visszafizetik - minél jobb egy ilyen besorolás, annál kisebb kamattal adnak kölcsönt egy cégnek (vagy országnak), és annál szívesebben szállnak be befektetõk is a cégbe (vagy államba) részvény (vagy államkötvény) vásárlással.

Dzsini
Elemzi egy ország gazdasági egyensúlyát és kilátásait, és ez alapján ajánlásokat ad ki, hogy mennyire biztos befektetési színtér egy-egy ország (elsõsorban az állampapírok terén), és mennyire biztos, hogy teljesíteni tudja a kötelezettségeit (pl. hiteltörlesztés, kamatok kifizetése).

Vannak befektetésre ajánlott és nem ajánlott kategóriájú országok, és pl. ha te beadsz 1 millió forintot egy céghez, hogy fektessék be állampapírokba, akkor õk olyat fognak választani, ahol eléggé biztosak lehetnek abban, hogy az ígért kamatot az az állam ki is fogja fizetni a papírért - ezek közül a legjobban kamatozó, és még ajánlott országokat fogják keresni (pl. Magyarország pár napja, ahol elég jó a minõsítés, és magas a kamat). Ha ez a minõsítés a bizonytalanságok miatt (lásd a kormány költségvetési tervei, ami egy igen nagy szerencsejátéknak tûnik jelenleg) leromlik, akkor nagyon sok cég el fogja adni az állampapírt, ami a forint gyengülését hozza - mivel sok brókercégnél szigorúan tilos befektetésre nem ajánlott ország papírjait tartani.

berlinboy6329
Ettõl nem tudom meg mire jók:C

Dzsini
De gondolom minden tejipari szakmunkásra gondolsz, és csak a jelkép kedvéért emeled ki a sajtkészítõket!

Boldogok a lelki szegények...meg a sajtkészítõk!

berlinboy6329
mik ezek a leminõsitgetõ cégek?Minek vannak ezek?Faszra se jók...

-Néz má itt van ez a Magyarország v mi a geci...Tiszta csórik...mi csinájjunk velük?

-Szopassuk emg õket!!

-A zsir,ugyis csóringerek sok antiszemitával meg rasszistával..Micsinájjunk velük?

-Há....MEGVAN!!Minõsiccsük lejõket a gecibe!Osztan még csóróbbak lesznek,oszt 1 ejuró lesz 1456704654151654564654forint v mi a fasszal fizetnek azok,osztan széjjelveszük õket,csak úgy pojénbó!Me mé ne?

Erre jók,másra nem...

Dzsini
Most nem mernének ilyesmit csinálni, mert akkor már nem tudnának õszinte ártatlan képpel beszólni az oroszoknak a Politkovszkaja-féle dolgok miatt 😊

banok
Hát én a helyében nem vennék már tartós élelmiszert...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

banok
Így van, mindenki hülye csak mi nem! És aki nem így gondolja az egy komcsi zsidóbérenc! Na.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Assagne erosen szopoagon van, svaci szamlajat is befagyasztottak.
USA-val kikezdeni butasag volt, innentol mar csak az a kerdes, hogy mikor fog veletlen kozlekedesi baleset aldozatava valni...

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
A tervben deklarálták, hogy amint megoldható, az összeszerelés minden lehetséges pontjára magyar terméket szándékoznak beszerezni, mert gazdaságilag az a leginkább kifizetõdõ (nincs szállítási költség, és ezzel még "zöldek" is, hiszen nem szennyeznek a távolról jövõ kamionok/vonatok).

Szóval nem csak összeszerelõ üzem lesz, mint pl. a Flextronics vagy a többi ilyesmi, hanem magyar technológiákra alapozva, magyar munkaerõvel (megegyezés történt a közeli szakközépiskolákkal, és már folyik a képzés), magyar alapanyagokból (ami fellendíti a társ iparokat is) tulajdonképpen magyar gyártmány kocsi, Magyarországra adózva, és ide fizetve a bért is.

Amibõl nincs meg a helyi nyersanyag, abból persze kénytelenek külföldrõl hozni, de ez a terv.

Gyurcsány miatt van, ne is tagadd.
Vagy a zsidók miatt.

Magyar munkások. Ez a lényeg, nem?

Más sem hiányzik a csillagos máûrkának, mint az, hogy magyar vezetõk alatt, magyar munkamorál szerint gyártsák az autóikat...

Sadist
Milyen értelemben lesz magyar gyár? Magyar tulajdonos? Magyar vezetõk? Magyar technológiák? A munkások lesznek magyarok, rajtuk kívül szerintem más nem nagyon.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Sadist
Azért, mert a magyar nem ért az autógyártáshoz, a robotok programozásához, a gyártósor megtervezéséhez. Viszont olcsó munkaerõ, és ha betanítják, akkor a repetitív, gép által nem elvégezhetõ munkát is megcsinálja.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Viktor egyetln nagy problémája, hogy míg itthon mindenkinek be tud fûteni, aki be mer szólni nagyon igazságos és helyes gazdasági intézkedéseinek, addig az Unióval és a külföldi hitzelezõkkel nem tudja ezt megtenni.

Arról nem beszélve, hogy ha összeeresztenénk a 2009-es és 2010-es Orbán Viktort és Fideszt, valószínûleg fekete lyuk keletkezne Magyarország helyén.

De sebaj, a Császár majd lenyilatkozza, hogy az Unio csak a gazdasági vezetõ pozícióját félti, amelyre az új Magyarország most komoly veszélyt jelent, és a hívek máris újult erõvel kezdik el a Viktorunk királyi hátsóját nyalni.

Ma délután tzalálkoztam egy vérfidiótával, aki megkérdezte, mi a tervem a nyugdíjammal.
Monsdtam neki, hogy a legcsekélyebb köze nincs hozzá.
Erre elkezdet kiselõadást tartani az MSZP-s magánnyugdíjpénztárakról, meg arról, hogy Gyurcsány a nyugdíjasok pénzét akarja ellopni, Orbán csak ettõl szeretne mindenkit megvédeni.

Tikal
Úgy érzem jó irányba haladunk hamár Venezuelához hasonlitanak 😊 Mondjuk egy két cég visszaállamositását nem bánnám 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Maradt még hívõ, aki ezt elhiszi?
Megszvaznék neki egy "sötét bárány" díjat.

immovable
Messiás szindróma ON.
Tikal
"erre" szócskából gondolta, és eddig még nem cáfoltad.. és nem gondoltam hogy az országra gonolsz, ezért kérdeztem.. nekem azzal se lett volna bajom ha az országra érted, hogy hoznak egy kis kultúrát.. csak egy kérdés volt 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Az biztos, hogy érdekes idõszaknak nézünk elébe.

Szijjártó: Az történik, amit Orbán Viktor elõre jelzett

A nemzetközi tõke érdekeit és szempontjait rövid távon sértõ intézkedések miatt került sor a leminõsítésre" - közölte hétfõn délután Szijjártó Péter

Azok a mocskos imperialisták nem értik meg a Bölcs Vezért, pedig a Bölcs Vezér elõre megmondta...basszus, 20 év után feltámadt a szocializmus.

Hegi90
Egyébként nem tudom mibõl gondoltad, hogy Kecskeméti vagyok, és az országra gondoltam.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Tikal
szerintem te meg egy paraszt, mert még mindig nem érted hogy nem kötözködésbõl kérdeztem... ki mit lát bele, ennyi 😊

Hegi90
<#nevetes1><#nevetes1>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Tikal
ezt kérdeztem 😊

Hegi90
Mert sajt vagy.

Tikal
Nem annak szántam, smiley is volt a végén, mint irtam korábban arra voltam kiváncsi csak a városodra gondolsz vagy az egész országra... ennyi lett volna.. a vitát lezártad, minek szólsz még hozzá? 😊

Vitya bezárva?
Isten beszéljen Belõled, testvér.

Tehát h valaki lepratelepnek nevezi a birkakarámot, amit régebben Magyarországnk neveztek, az baj?

Német munkaerõnek német gyárat építeni Magyarországon nem túl kifizetõdõ.
Hosszútávon magyar gyár lesz ez, de amíg betanuljuk az új technikát, nem árt, ha van olyan a gyárban, aki már látott ilyen berendezéseket.

Hegi90
Nem az IQ miatt nem válaszoltam normálisan, hanem azért mert tudtam, hogy a kérdésed csak személyeskedés, kötekedés.

szerk.: jah, és ha ebbõl a mondatból megint csak olyat forgatsz ki, hogy bevallottan alacsony az IQ-m, akkor gratulálok.

Tikal
Ha szorult volna beléd némi IQ akkor a hülyén feltett kérdésre is normális választ adsz, ez ilyen egyszerû, de gúnyolódni tudom mindig könnyebb.

Hegi90
Akkor inkább tanulj meg normálisan kérdezni, és utána parasztozz, de hülyén feltett kérdésre ne várj normális választ.

Vita lezárva.

Tikal
Bocs, de bevallottan leprateleprõl jöttél... azért kérdeztem rá, hogy csak kecskemétre érted vagy ugy már az egész országra... de ennyire futotta tõled... 😊

Hegi90
Applebuzi.

Tikal
paraszt.

Hegi90