Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ceterum censeo, Carthaginem esse delendam.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

immovable
😄
Tikal
A költségek igy is nõnek, mert a biztosítótársaságok egyre több pénzt kérnek... majd akkor fog felszisszenni mindenki mikor elsüllyed egy tanker, és természeti katasztrófát okoznak... vagy mikor megint elrabolnak egy akko a tankert ami az usa napi ellátásának majd egy ötödét fedezi.. majd mikor egyre több ilyen lesz, akkor biztos lesz hirtelen megoldás... nyilván most még az ár/érték arány nem megfelelõ, de majd az lesz...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Nem lehetetlen, gazdaságilag kivitelezhetetlen, hihetetlen módon megdrágítaná a szállítási költségeket pl. teherhajókon a megfelelõ mennyiségû fegyveres személyzet, vagy a katonai jelenlét.

Jelenleg 30 ország kb. 100 hajója járõrözik egy, a többi területhez képest egész kicsi területen, és nem csökkent jelentõsen a kalózok jelenléte -> gyakorlatilag ebben a méretben kidobott pénzrõl van szó, pedig az országuk gazdaságát próbálják védeni (pl. Kína, akiknél azért nem okozna lelki válságot, ha oda tudnának csapni - tucatnyi hajójuk próbálja védeni a saját szállítmányait)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sadist
Ha nem is lehetetlen, meglehetõsen nehéz. A tengeren nem tudsz határt felhúzni, ellenõrzõpontokat felállítani. Amit tenni lehet az tényleg az, hogy értékes rakomány szállításakor felbérelik a BlackWatert.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Tikal
Tényleg ugy látod hogy ez az egész technikailag lehetetlen? ... Nem ez a legfõbb ok, hogy jóformán nincs kellõ megtorlás...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Egy õrnaszád max. 50 csomóval közlekedik, az 96 km/h - a távolságok pedig száz kilométerekben vannak a tengeren, így ezek az általános távolságok.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
80-100km/h, Szeged, Bécs, mi vaaan? 😄

Elhatározás kérdése az egész...

arty
"Kár hogy mindenkinek több joga van mint az áldozatoknak...."

együtt érzem veled a keserûséget, nyugi

de "ezek" ellen nem lehet ugy harcolni, hogy minden hajónak látszó valamibe sorozatot lõsz...

Forza.

Dzsini
Itt a lehetõség - jó, hagyjuk Szomáliát, nézzük a nagyobb képet.
Vegyük csak az Indonéz szigetvilágot, a hajós kalózkodás másik központját. Ránézésre körülbelül akkora területrõl van szó, mint az Egyesült Államok vagy Európa. Itt elhelyezünk a kikötõk (többszáz) közötti vonalakon (többezer) mondjuk nemzetközi összefogásban ~200 tengerjáró õrnaszádot üzemanyaggal, emberekkel, ellátmánnyal, stb. felszerelve. Ez vigyáz a ~5000 hajóra, ami egy idõben a vízen van, és valahonnan valahova közlekedik. Kérdés: mennyi esély van arra, hogy a maximum 80-100 km/h-val közlekedõ járõrhajó elér légvonalban Szegedrõl Bécsbe a riasztás után úgy, hogy a hajóhoz odaérkezõ kalózok még nem másztak fel a hajóra?

Ennyit ér a haditengerészet, Szomália partjainál közel 30 ország 100 hajója járõrözik, ott van egy jól meghatározott útiránya a hajóknak (Szuez felé), és mégis gyakoriak a kalóztámadások. Nem utcai randalírozókat kell elsöpörni, hanem megtalálni mondjuk Magyarország alapterületén 1 naszáddal 2 csónakot.

Tikal
lol

Remélem minél több hajós társaság bérel fel zsoldosokat, hogy helyben lelõjjék a fosztogatókat. Kár hogy mindenkinek több joga van mint az áldozatoknak....

arty
és honnan tudod, hogy nem ártatlanok és csak azért van náluk fegyver, mert pont a kalozoktól akarják megvédeni magukat?

nehéz dolog ez... 😞

Forza.

Hegi90
Én se értettem, hogy jön össze ez a kettõ 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

arty
Na, a szomáliai kalózok is a jogvédõk miatt léteznek? Dani, te nap mint nap meg tudsz lepni 😄

Forza.

Tikal
Kalózok csak Afrika keleti partjainál vannak? Nem. Szóval hagyjuk is szomáliát....

Persze, hogy az hajózik aki akar, de szerinted mennyire életszerû hogy nyolc mezitlábas hánykolódik a tengeren AK-47essel a nyakukban egy kis csónakban, vagy egy lopott hajón? ...
Itt a lehetõség, lehet használni a hadiengerészetet, elvégre azért van hogy megvédje az adott ország tulajdonát stb...

arty
<#eljen><#eljen><#eljen>

Forza.

arty
Nem rombolja a morált.

Kérdés: ha most megyek és felgyujtom a lézer jános kocsiját, a maszop felment 3 év mulva, csak a lázár látja meg?

Forza.

arty
totti szerint:

kussban kellene fizetni a hiteleket és nem lenne semmi gond esztergomban! mért kell egyáltalán számvevõszéki jelentéseket késziteni??? minek??? hát nem ez a megoldás! (hogy mi, azt SENKI ne kérdezze. nem ez és kész.)

Forza.

Dzsini
Szomália - polgárháborús ország, elég nyíltan onnan irányítják a kalóztámadások egy részét, ha azzal leszámolnak, valószínûleg a "megélhetési kalózok" is megritkulnának.

A nemzetközi tengereken pedig az hajózik, aki akar - nem lehet minden csónakot igazoltatni, és megkérdezni, hogy mit keresnek, hova tartanak... (még úgy sem, hogy több tucat hadihajó cirkál egy Európányi területen) vagy kifutás elõtt kell megtalálni õket, vagy épp rajtakapni õket.

Megoldásként jöhetne szóba a tengerpart blokádja - nincs hozzá elég hajó. Vagy helyreállítani a békét, kisöpörni a hadurakat, és az életszínvonalat legalább felhúzni a környezõ országok (Etiópia, Kenya, Tanzánia) szintjére. (lásd: linkelt wiki, 'Proposed solutions' fejezet)

arty
ma láttunk két kis romagyereket amint szelektiv hulladékgyûjtõbe vittek papírt

õk sem emberek, ugye?

ha sokszor olyanokkal találkoznak, mint te, szerinted mennyi idõ után hiszik el magukról, hogy semmire sem képesek/alkalmasak?

rád férne egy kis elgondolkodás...

Forza.

Tikal
Milyen országról beszélsz? Ezek a kalózok melyik ország zászloja alatt hajoznak? Én nem tudok kalóz országról, vagy van ilyen? 😉

Tikal

<#nezze>

Dzsini
Nyílt hadüzenet egy országgal szemben? Irakban is kitalált vegyifegyverek kellettek hozzá...

arty
50 éve ez megy, magyar gyorshajtóval és magyat rendõrrel

nekik is jár a kedvezmény, nem gondolod?

<#falbav>

Forza.

arty
ha nincs pénz mi a megoldás? totti, te mindig benyomod a sztenderd "ez a picsa a hibás" dumádat, de amikor alternativárol kérdezlek csak csendben továbbálsz...

miért van ez?

Forza.

Tikal
A baj inkább az hogy nem kapnak felhatalmazást a haderõk hogy leszámoljanak ezekkel a gyilkosokkal

Punker
tecsövön rakás videó van kalózokról.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dzsini
Nem, de ezek a szomáliai kalózfélék sokan úgy csinálják - mivel kb. annyi pénzük van, hogy feketén vegyenek egy-egy fegyvert és egy csónakot, így azzal próbálnak szerencsét. Pár napi élelemmel meg itallal kimennek a vizekre, és felkapaszkodnak egy hajóra. Ha hadihajó megszívták, ha kereskedelmi hajó vagy privát, akkor nyerõben vannak.

És mivel többszáz millió dollárnyi váltságdíj befutott, így egyre bátrabbak, és az ország gazdasága tulajdonképpen épít is erre a pénzre, intézményesedett az egész.

Több ország óriási haderõt vonultatott ki a környékre, de nem tudnak mindenhol ott lenni.

részletesebben (angol wiki, a magyar nagyon szûkszavú)

Tikal
Ja, minden kalóz gumicsónakkal megy ki a nyílt vizekre? Nem tudtam.

Dzsini
Gumicsónakról van szó, és általában fegyvertelen hajókat közelítenek meg, éjszaka.

Tikal
Lehet kicsit erõszakosabban kéne fellépni... mondjuk rommá lõni minden olyan hajot ami nincs rendben, amin mezitlábasok szaladgálnak AK-val, amint gépágyuk vannak stb...

Dzsini
Ahogy az elmúlt kb. ezer évben, ma sem találtak még megfelelõ módszert a kalózok hatástalanítására. Ha pedig megvannak a túszok, akkor már nyerõ helyzetben vannak - ha fizetnek, akkor siker (és felbátorodnak), betámadni pedig nem merik õket, mert akkor annyi a túszoknak - kalózból meg gumicsónakból pedig van bõven, ráadásul nem lehet minden egyes hajó mellé teljes õrflottát kirendelni.

Tikal
Nyilván tudták hogy a kávézoban van, hisz oda vonultak fel... megvárhatták volna amig az autojához megy, követik stb... egy kevésbé zsufolt helyen is elfoghatták volna, ha meg olyan veszélyes, akkor lehet még fegyver is volt nála, szerintem ez csak erõfitogtatás lehetett a többi gengszter felé. felelõtlen.

Danny1987
Ezeket miért nem hatástalanítják??

Retkes k.rva anyját az összes képmutató (ál)jogvédõnek.

Live for nothing or die for something.

polluxware
rendõri túlkapás... egyáltalán miért is fogták el? lehet ártatlan, vagy szabaccságharcos

Sadist
Ha fegyveres, erõszakos bûncselekményért körözik, akkor szerintem jogos, hogy akár egy zsúfolt plázában kapják el minél elõbb, de ha mondjuk gazdasági bûncselekmény miatt, akkor fölösleges a felhajtás. Ilyenkor szerintem csak erõdemostráció miatt játszák a krampuszt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Tikal
Nem tudjátok kit kaptak el egy plaza kávézojában a kommandosok? lemaradtam a hírrõl a tv-ben 😊

Csak azért mer elég érdekesnek találom hogy mindezt egy plázában kellett végrehajtani több száz ember között, vagy ez normális eljárás hogy civilek között fognak el egy körözött bûnözõt? ...

Akkor erre hivatkozva, ezentúl a közlekedési szabálysértésben sem lesz elég az, ha a rendõr tanúskodik, de nincs bizonyíték?
Dzsini
Valahol egy fórumon találtam ezt a hozzászólást, szerintem pont jó lesz ide:

"Ezzel kapcsolatban hallottam másodkézbõl egy kis történetet, azaz egy kis párbeszédet, ami a demokrácia hazájában, az USA-ban zajlott egy magyar zsaru meg egy amerikai seriff között kint valami verseny alkalmával.

Arról volt szó, hogy a seriff elmesélte, hogy ha valaki gyorsan hajt, mögé megy az autóval,és felveszi azt a tempót, amivel az elõtte haladó megy. Ha ez a tempó magasabb a megengedettnél, akkor kiszedi a kocsit és bírságol.

Magyar zsaru kérdése tolmácson keresztül:
-És hogy bizonyítod, hogy valóban gyorsan hajtott?
Sheriff:
-Nem értem a kérdést. Még egyszer, kérlek!
-Hogy bizonyítod be, hogy tényleg gyorsan hajtott?
-Hát, mögé megyek és megnézem a km-órámat, hogy mennyit mutat, ha felveszem a tempóját.
-Igen, de hogy bizonyítod?
-Nem értem...
-Hát, tegyük fel, az ember azt mondja, hogy nem is ment annyival.
-Nem mond ilyet.
-Miért nem?
-Mert én vagyok a seriff. Én megmondom, mennyivel ment, és õ fizet.
-És, ha nem fizet?
-Akkor 24 órán belül bíróság elé állítjuk.
-És ott mivel bizonyítod, hogy gyorsan ment?
-Nem értem...- gondolkodik a seriff, majd a tolmácshoz fordul - Azt lefordítottátok neki, hogy én vagyok a seriff...?"

Mr_no_NaMe
a Don <#circling>
desigo
polluxware

õ máshogy látja a dolgokat továbbra is..

immovable
megyó esztergomi hagyatéka. Nyilvános ÁSZ jelentés.

És még azt mondják az új polgármester vitte csõdbe a várost. LOL
Zimbabwébõl elkergették a fehér farmereket, mert a rohadék fehér birtokolta a földet, és nekik dolgozott sok fekete, s termeltek.

Üldözés után, meg hoppá, élelem kell, na azóta is küldik rendesen a kaját Zimbabwébe.

No már most gazdasági szempontból és pedagógiai szempontból is két lehetõség van

1, élelmet küldeni egyfolytában Afrikába

2, vetõmagot egyszer küldeni, mezõgazdasági szakemberekkel.

Azért fontos megemlíteni minden európai rémhír ellenében
"ha a jelenlegi afrikai termõföldek úgy lennének megmûvelve mint Németországban, akkor egy évben a kontinens 40 milliárd embernek tudna élelmiszert termelni"

Pedig közgazdasági szempontból megalapozott amit mond.

Marci0115
ölnek,lopnak, ugy hazudnak mintha könyvböl olvasnák, én még épitö munkát nem láttam tõlük, ahová beköltöznek leamorizálják a lakást , mindenhol szemét hegyek, igénytelenség,kosz és még sok dolog.

én nem veszem emberszámba õket