Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hegi90
14 évesen nem hiszem, hogy olyan sokan el tudnák dönteni, hogy mit is akarnak tanulni. Vagy ha sikerül is, mire leérettségiznek, százszor megváltoztatják.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Marci0115
ez az egész tanulási rendszer akkora szar mint az állat, meg kéne szabni hogy ki milyen szakmát tanul annak megfelelõen legyenek a tantárgyak, pl egy informatikus ne tanuljon már éneket fizikát meg kémiát, bár a törit meg az irodalmat is megkérdöjelezem, mert a büdös életben nem fogja használni

Tikal
A mai világban nincs szükség matek ismeretekre... pengess a lovét vegyél fel hitelt, majd a bank számol helyetted!

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Sadist
Ki emlékszik még a "20 évre minden eldõl ebben az országban" címû kijelentésre?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Hegi90
De mitõl lenne olyan óriási mennyiségû az a heti 3 matek óra? Mellesleg nem is tudom melyik a minden téren hasznosabb, és szinte minden tudományágban használatos tárgy: a matematika vagy az irodalom/filozófia. Tényleg nagyon szép dolog, hogy minden tanulónak fújnia kell mi az a bokorrím meg, hogy mennyire volt szerelmes Ballassi, de ha racionális törtekre bontást kell végezni, még az egyetemen is a társaság fele csak bámul ki a fejébõl.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dzsini
tudtam, hogy kiugrasztom a nyulat 😊

Ugyanezt le lehet írni minden bölcsésznek, hogy neki heti N töri/magyar/akármi órája volt, erre jött a fakultáció, és az is édeskevés volt ahhoz, hogy emelt szintût tehessen belõle.

Az, hogy a rendszernek baja van, és el van rontva a tanítási-számonkérési rendszer, az nem jelenti azt, hogy az óraszám növelésével azt meg lehet javítani.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hegi90
"Lehetne az óriási mennyiségû - valamennyire felesleges - reál tantárgy rovására ilyesmit oktatni."
Miiiiii?????? Nem hiszek a szememnek. Nekem heti 3 matekórám volt középsuliban (2009-ben végeztem). Erre még jött egy 1,5 órás matek fakultáció az uccsó évben, de még az is édeskevés volt ahhoz, hogy emelt szintût tehessek belõle, pedig nem szar suli egyáltalán. Aki valamilyen matekos diplomában gondolkozik, és történetesen nem Gauss egyenes ági leszármazottja, annak egy raklap pénzt ki kell fizetni különtanárra.

Persze emelett a nagyon fontos heti 5 magyar óra négy éven keresztül alapelv volt <#szomoru2>

Tikal
Most ez a vármegyés dolog tényleg igaz? Átfogják nevezni a megyéket? Meg az országot is? LOL én tényleg elköltözöm innen, ez már lassan szégyelnivaló ami itt folyik... a gyerekek utáni szavazatokat már meg sem emlitem..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nem a szavazásról van szó. Az csak négy évente egyszer van... közötte pedig - ahogy SzulákAndi is megmondta - szabad a rablás.

Dzsini
a tanult ember is (nagyobb részt) szimpátia alapján fog szavazni, nem szakértelem vagy megfontoltság alapján - innentõl meg olymindegy 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Minek? Tanultabb ember még a végén elkezd gondolkodni, és rájön, hogy a kormány rossz úton jár. Inkább lezüllesztenek minket a disznók szintjére a szabad pálinkafõzéssel...

Dzsini
Nekem még az ellenõrzõmben "Történelem és állampolgári ismeretek" néven volt a tantárgy, sajnos a második fele elég kevéssé volt jelen... pedig szerintem ugyanúgy szükséges lenne, mint ahogy a gazdasági alapismeretek.

Nem konkrétan a szöveg (nehéz, nem igazán érthetõ egy 15-18 éves részére), hanem az alapelvek, a jogi környezet, az állam mûködése, ilyesmik... többé-kevésbé mindazt, amire egy állampolgársági vizsgán is számonkérnek.
Lehetne az óriási mennyiségû - valamennyire felesleges - reál tantárgy rovására ilyesmit oktatni. Matematikával párhuzamosan gazdasági ismereteket, történelemórán államismereteket, stb.

Szép álom.

Ez a tényleges, vagy az angolból visszafordított változat?

A VIII. 25 vonatkozik Gyurcsányékra is? Mert akkor Vica cica és barátai jó néhány milliós kártéríytést fizetnének rágalmazásért...

immovable
Elég unalmas szöveg amúgy, egyszer érdemes elolvasni, ha nem is teljesen, de átfutni megéri rajta.
Dzsini
Csak kíváncsiság - nagyon sokan úgy kritizálják a mostanit (és a következõnek a tervezetébe beleolvasva azt is), hogy azt sem tudják mi is az, vagy mi van (és nincs) benne, vagy hogy épül fel egyáltalán.

immovable
Jelenlegit igen. Mert?
Dzsini
Nem az átfedésrõl van szó. Olvastad-e egyáltalán?

immovable
Tudom van benne jelentõs átfedés. Csak az említett példákra, van már "törés" a napi politikában. 😊
Dzsini
A mostanit olvasgattad? A 89 elõttit olvasgattad?

immovable
Olvasgatva az új alkotmányt, hát nem semmi.

L.Cikk
(1)Magyarország gazdasága az értékteremtõ munkán és a vállalkozás szabadságán alapszik.

Hát igen. Pont nem ezt mutatja, hogy fenyegetik a vállalkozásokat, hogy ha nem fizetik ki az õ hibájukat, akkor elveszik a támogatást. Lásd egykulcsos adó miatti bércsökkenés, mire rogán anti kiadja az ukázt.

II.Cikk
Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti.

Akkor mégiscsak lesz abortusz törvény, mert amint életbe lép az új tákolmány alkotmányellenes lesz az abortusz. Szép kis bújtatott törvényalkotás. Majd valami (ál)szent vallásos keresztyén alkotmánybírósághoz fordul, ahol a helyi káderek, kimondják, hogy alkotmányellenes az abortusz, így a Párt mossa kezeit.

VIII.Cikk
Magyarország elismeri és védi a sajtószabadságot.

Háhh jó vicc. Médiatörvény.

XXVI.Cikk
Senki sem tekinthetõ bûnösnek mindaddig, amíg büntetõjogi felelõsségét a bíróság jogerõs határozata nem állapította meg.

Ha pedig haverról van szó, visszamenõleg változtatunk az ítéleten. Nem gond, a vezérnek ezt is lehet.

VIII. 25 Cikk
A bíróságok igazságszolgáltatási tevékenységet látnak el. A legfelsõbb bírósági szerv a Kúria.

A:SD legyen mindjárt purifikátor nem. 😄

Tök fasza kis pátoszos, párt nyilatkozat. Hja ateisták, melegek, tipli. Ti már a preambulumnál el vagytok kaszálva. 😄
immovable
😊 azon kívül hogy adtak egy pofont a szarnak mi történt, s mi fog történni?

immovable

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

polluxware
Horty korszak.. csodálatos

immovable
immovable
Legjobb a kommnetek között található a humort nem ismerõ, mélyen megbántott fidesznyikok felháborodása. 😄
Danny1987
Danny1987
A szélsõjobb a közép felé "kúszik" Európában

"Azt mondta, Európa több országában a népesség jelentõs tömegei olyan kulturális alapon homogén társadalmakban gondolkodnak"

Live for nothing or die for something.

immovable
origo:Blikk: 40 milliós önkormányzati megbízást kapott korábban Rákay Philip cége

Rákay Philip, az M1 intendánsának cége 2008 és 2010 között 41 millió forint értékben kötött tanácsadói szerzõdéseket a Fejér Megyei Önkormányzattal - írja a Blikk. Az ügyben korábban ismeretlen tettes ellen, hûtlen kezelés miatt indult eljárás, amelyet megszüntettek.

Szerintem alkotmányba kéne foglalni, hogy a kedves vezetõ haverjait nem lehet vizsgálni, így egy egyszerû huszárvágással - ej, ez micsoda finomság a turbó magyaroknak 😊 - el lehetne kerülni, hogy idõnként kilöttyenjen a szar abból a bizonyos vödörbõl, amit fidesznek hívnak.
Tikal
Jót nevettünk legalább, én ezért szeretem ezt a pártot, mert még viccesek is

Tikal
szép új világ...<#help>

immovable
Nem kap büntetést a hamis néven bemutatkozó Kerényi

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetõje szerint csak viccelt párttársa - derül ki az RTL Híradóból.

Erre nincs nagyon mit mondani. Ilyen a Párt.
immovable
Tyûû, átsiklottam felette. 😊
Mike
ha buknak is, nehogy már lecserélhetõek legyenek

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike

Hegi90
Aztakurva. Ez felébresztett rendesen.

immovable
Nem támogatja a kormány tervét a Ferihegyi repülõtér átnevezésére a tárcaközi földrajzinév-bizottság, derült ki a testület hétfõi ülését követõen. A vita a Ferihegy földrajznév kihagyásán folyik. A kormány reakciója: kicsinálják a bizottságot.

Dutkó András úgy tudja, hogy a testület nem sokáig tud ellentmondani a kormány javaslatának, mert egyes értesülések szerint egy új kormányrendelet készül az elnevezésekrõl. Eszerint várhatóan kisebb létszámmal mûködne a földrajzinév-bizottság, és számos jogkört elvennének tõle.

Éljen a párt és a reformkommunizmus!
immovable
Tiszta szégyen ez a párt. Ekkora butákat tényleg csak komoly kereséssel lehetne találni. Úgy venni el az emberektõl pénzt, hogy még hiányt is termel vele a központi költségvetésben komoly teljesítmény. 😄
Dzsini
Apróságok, kommentek innen-onnan (teljes valóságtartalmukat nem ellenõriztem, bármilyen helyesbítést szívesen fogadok):

"1. Az új alkotmány szerint fel kell oszlatni a parlamentet, ha március 31-ig nincs költségvetés.
2. A Költségvetési Tanács megvétózhatja a költségvetést
3. A Költségvetési Tanácsnak 2014-15-ben három fideszes tagja lesz (Domokos László, Járai Zsigmond és az MNB elnök/Schmitt-jelölt)

Jól látom? És csak én érzem úgy, hogy a Fidesz alkotmányba írja a puccs lehetõségét?"

" Mert szögezzük le, hogy az anyának és kizárólag az anyának, gyerekszámtól függetlenül biztosított egyetlen plusz szavazat valódi plurális választójog, nem véletlen, hogy ugyanolyan trükkel akarják alkotmányossá tenni, mint a 98%-os különadót.
Ez ugye ellentétes az Emberi és Polgári Jogok Egyetemes Nyilatkozatával, civilizált országban úgy száz éve nem divat és senki sem tarja demokratikusnak."

"1949-ig volt Vármegye és Kuria. Utána lett megye és legfelsõbb bíróság.
De nem megyünk már vissza az idõben!"

"Viccnek tûnik, de nem az. A gond ott van, hogy mi most elölrõl kezdjük a történelmet. Viszont legalább látjuk a végét."

És Török Gábor blogjából:
"Talán nem érdektelen röviden áttekinteni, hogy egy hipotetikus 2014-es politikai változás után milyen "csapat" várna az új többségre:

Köztársasági elnök: A tervezet érdemben nem változtat az intézményen. Ha Schmitt Pál kitölti a mandátumát, 2015-ben kerülhet sor elnökválasztásra. Ha mondjuk 2013-ban valamilyen ok miatt lemondana, és a mostani parlament új elnököt választana, a következõ parlamentnek 2018-ig együtt kellene élnie az államfõvel.

Alkotmánybíróság: A hatályos szabályozással szemben – amelynek értelmében a bírók maguk közül választanak három évre elnököt - a tervezet a parlament hatáskörébe vonja a testület elnökének megválasztását. Az elnök megbízatása ráadásul az alkotmánybírói megbízatása megszûnéséig tartana: azaz ezek alapján például Stumpf István – aki minden bizonnyal nem lenne esélytelen egy parlamenti szavazáson - akár 2019-ig is az AB elnöke lehetne.

Ügyészség: A fontos alkotmányos változások itt már tavaly megtörténtek: a legfõbb ügyész korábbi 6 évre szóló, feles többséghez rendelt megválasztása 9 évre és kétharmados többségre emelkedett. Mindez azt jelenti, hogy Polt Péter 2019-ig biztosan hivatalban maradhat, s ha utódját nem sikerül majd a szükséges széles konszenzussal megválasztani, akár egészen 70 éves koráig az ügyészség vezetõje lehet.

Nemzeti Bank: A tervezet a mostani 6 évrõl 9 évre emeli a jegybank elnökének megbízatását, azaz a 2013-ban, Simor András hivatali idejének lejártakor a miniszterelnök által vezetõnek javasolt személy – például Járai Zsigmond - 2022-ig kapna mandátumot.

Állami Számvevõszék: Itt marad a korábbi 12 éves mandátum, azaz a tavaly megválasztott Domokos László szintén 2022-ig állhat az intézmény élén.

Költségvetési Tanács: A költségvetési eljárásban vétójogot („elõzetes hozzájárulás”😉 kapó intézmény élére a köztársasági elnök 6 évre nevez ki: a pár hete kinevezett Járai Zsigmond így elméletileg 2017-ig állhat az intézmény élén, ha 2013-ban esetleg átigazol a jegybank élére, utódja 2019-ig kaphat mandátumot.

Willenbrock
Szerintem csak meg akarják mutatni hogy õk nem egy SZDSZ utódpárt,nem olyan "nemzetvesztõ liberálisok" mint ahogy sokan gondolják róluk.

Mike
meg azért mert nálunk a kisboltolás abból áll, hogy a tulaj elmegy a hipermarketbe, megveszi a cuccot, majd a boltjában 2x áron árulja, aztán sír, hogy nincs vevõ, és megfojt a hipermarket

különben télleg megfojt - de ebben a nagykereskedõ/importõr keze vállig bennevan.
akartam anno forgalmazni Budmmil iskolatáskákat, aztán megláttam, hogy valaki milyen dömping áron nyomja a Budmil táskákat iskolakezdéskor az egyik láncnál
de ez nem feltétlen a lánc sara
szimplán az importõr tönkreteszi a kiskereskedõit

Mike
már az LMP os meg van hülyülve?

egyetek kutyákat bünti nélkül

Engedélyt adott a kóbor kutyák fogyasztására Andrej Sabol, Hernádszentistván polgármestere. A helyzet teljesen elharapódzott, õ pedig ezt a megoldást javasolta:

- Az utcákon kóborló kutyák nagy problémát jelentenek, örülök, hogy találtunk egy ilyen jó megoldást. Mivel a roma emberek kutyát is esznek, így büntetés nélkül ehetnének.

Bandee1987
Androidra bezzeg nem fejlesztenek, k*pják be...XD

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

ez egy faxság....
"Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az elsõ szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk."

Mikor vonultak ki a megszálló szovjet csapatok?

Láma!
még senki nem tette be? el sem hiszem, íme elkészült a szentírás

Narxis
Korlátoznák a hipermarketnyitást

"Pláza- és hipermarket-építési moratórium elrendelését kezdeményezi szeptember 30-ig a parlamentnek szerdán benyújtott javaslatában az LMP."

Munkahely megszüntetési moratórium mikor lesz? Szerintem annak jobban örülnénk. Hol van az az 1 millió új munkahely amit ígértek? Tudom, LMP, nem kormánypárt de talán ezt számon kérhetnék ezen a fogyatékos kormányon. Én még 1000 újat se láttam, pedig ideje lenne elkezdeni ezzel foglalkozni.

"A politikus azt mondta, úgy változtatnák meg a létesítési szabályokat, hogy a jövõben a helyi kereskedõkbõl, a helyi önkormányzatok képviselõibõl, a beszállítókból és a helyinél eggyel magasabb szintû építésügyi hatóságokból álló közös fórum döntene arról, hogy lehet-e az adott területen új plázát vagy hipermarketet építeni."

1-2 emberrel többet kell majd lefizetni, na bumm.

"Scheiring Gábor felhívta a figyelmet a nagy üzletközpontok negatív hatásaira. Ezek között említette, hogy az elmúlt húsz évben megszûntek a kisboltok"

Inkább beköltöztek a plázába, mert így kevesebbet kell marketingre költeniük.

"plázák és hitelmarketek környékén megnõtt az autóforgalom"

Erre hány millió forintos haveri tanulmányból jöttek rá? A sikeres üzlet titka, hogy megnõ a forgalom.

Vicc, hogy ez jelenleg probléma, miközben óriási a munkanélküliség, az átlag fizetésbõl pedig jó ha a rezsit ki tudja fizetni az ember. A kisboltok nem a gonosz hipermarketek miatt mennek tönkre, vagy nem csak azért. Inkább az a baj, hogy a munkanélküli nem "jó" vásárló.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.