Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
hát igen
ha a fegyvertartáson múlna a bûnözés, USA mintaállam lenne

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mr_no_NaMe
Ráadásul mivel amerikában mindenkinek van fegyvere, ezért nem botokkal, meg késekkel mennek a harcok, nem boxolnak, hanem lövöldöznek. Én inkább maradok a boxoknál, minthogy minden héten lövöldöznöm kelljen, és az életemet féltenem.
Mr_no_NaMe
És amerikában minden rendõr a pisztolyára teszi a kezét, ha téged megállít közúti ellenõrzésre, és feltartott kézzel szállsz ki a kocsiból. Ha nem teszed fel a kezed, mert pofázol, vagy mert nincs kedved, akkor gondolkodás nélkül pofánlõ. És miért? Mert joga van hozzá, és a bíróság ott a rendõrséggel van, és nem ellene. Amerika.
El tudnád ezt képzelni itthon?
Mike
naja, de nem gyilkosság árán

Hegi90
Igen!

A bûnözést biztos megoldja... (NOT)

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Amúgy ebben pont az lesz a rossz,hogy a betörõnek is lehet lõfegyvere.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nem egészen,de azért te is valahogy megvéded a magántulajdonodat,nem?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Mike
és, õket kell majmolnunk?

Amerikában minden háztartásban van pisztoly.vagy valamilyen lõfegyver.

Mr_no_NaMe
Istenem, egyre idiótább törvényeket hoznak...miért nem a rendõrség fegyverhasználati jogait szabják testre? Ha rálõnek a járõrre, õ fél visszalõni, de nem azért mert baja lesz az elkövetõnek, hanem azért nem, mert fél hogy az ügyészség õt fogja vádolni, és bûnösnek ítélni.

Legyen minden idióta baromnak a fegyvere, aztán ha mennek a rendõrök elfogni a köcsög bûnözõt, akkor nem bézbolütõvel, hanem sörétessel fogja kifejezni nemtetszését az elfogása ellen. Ráadásul úgy, hogy a rendõr még mindig félni fog használni a fegyverét. Jóóó leeesz. Jóóó lesz ez gyerekek...ennyi idióta majmot, komolyan :/
Ennél elrettentõbb szerintem nincs.Még az lenne a legjobb ha ki lenne irva az ajtóra,vagy kerítésre hogy van fegyverünk! xD Máris megszünnének a tolvajlások.

csige791
Én sem támogatom a fegyvertartás enyhítését. Nem az a megoldás, hogy a proli védje meg magát hanem az, hogy a rendõrség védje meg.

De ha már önmagát kell védenie akkor se fegyverrel tegye.

A legnagyobb gondom mégis az, hogy a sztojka féle retkek ezentúl legálisan fognak fegyverrel rohangászni.

Esetleg ha érettségihez kötnék akkor ok, mert az kevés cigánynak van.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Azért ez nem ilyen egyszerü,Olvasd el mit irnak alatta is.A fegyvertartási engedélyhez milyen vizsgán kell átmenni.

A nyilvános helyen, közterületen való fegyverviseléshez feltétel lenne egy konfliktuskezelési tanfolyam elvégzése, ennek végén a fegyver- és jogismereti, pszichológiai és szituációs lövészeti vizsga. A vizsgán nemcsak a lövészetet értékelnék, de azt is firtatnák, mit tesz a vizsgázó, ha a támadónál kés vagy lõfegyver van, hogyan reagál, ha lopják a jószágot, ha kitör a kocsmai tömegverekedés vagy ha látja, hogy a postásra támadnak. A vizsgabizottságnak pszichológus, sportlövõ bíró vagy edzõ és rendõrfõtiszt tagja is lenne.

GregSB
Majd ráfogják a GTA-ra, meg Doom4-re <#idiota>

Pluskast
"A tervezet szerint a jövõben fegyvertartási engedéllyel, de a viselés joga nélkül is lehetne "otthonvédelmi" fegyvert tartani"

Marha jó, aztán majd lehet olvasni a sajtó orgánumokban, hogy az 5 éves kisfiú lelõtte a testvérét, az apját anyját mert játszott a fegyverrel. Így is történt már jó pár ilyen eset úgy, hogy az illetõ nagykotú tulajnak fegyvertartási engedélye volt és elvileg szabályszerûen elzárva tartotta a fegyverért. Akkor meg most már ez sem lesz szükséges ha otthon tartod a fegyvered. Fasza...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Szlovákiában le lehet lõni a betörõt,nem?

GregSB
Hello USA.

Hát nem tudom... szerintem nem kéne enyhíteni a tartási feltételeken. Azokon a vidéki területeken, ahol magas a bûnözési arány biztos pozitív hatása lenne, sok betörõnek elvenné a kedvét az hogy legálisan tarthat otthon a tulaj fegyvert a saját területe védelmére. Ugyanakkor tuti megnõne a fegyverrel elkövetett bûncselekmények aránya is + végsõ soron ki kéne terjeszteni a rendõrök johait úgy mint az USA-ban, tehát hogy bármikor pofán lõhet ha úgy érzi gyanúsan viselkezdsz, és fegyvert próbálsz elõhúzni. Ebbõl meg rengeteg túlkapás / tévedés lenne...

300 ezer Máv családtag ingyen utazhatott idáig a vasúton? Csoda hogy még müködõképes a MÁV.

Ezt már 9 éve tudjuk

Hegi90
Vágótól pont nem vártam volna, hogy ott legyen :/

Amúgy 3:50-nél az nem Molnár F. Árpád? 😄DD

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Valami ertelmes x edik part kellene aki gatyaba razza az orszagot. De johet ide x vagy y part is mert soha nem tetszik senkinek. Es raadasul a segget sem mozditja az ember h vmerre induljanak el. Amig ilyen a nep olyan a vezeto is.

csige791
Brutális. Szerencsére ezek lassan meghalnak, és remélem velük tûnik el gyurcsány és bandája is.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Cigány polgárõrök Gyöngyöspatán Részegen járõröztek, majd rátámadtak a rendõrre akinek figyelmeztetõ lövést kellet leadnia. Ismétlem polgárõrök!

csige791
Galgagyörkrõl az emberek nagyobbik része nem is tud semmit.

Mr_no_NaMe
Azt amúgy észrevettétek, hogy milyen szépen elcsendesedett Galgagyörk? Pont úgy, ahogy ezek a mostani (Gyöngyöspata, Hajdúhadház) is el fog.
Szánalmas, egy gerinctelen, embertelen, mocskos, undorító gépezet mûködik szép kishazánkban...a magyar föld új küldetést kapott: írtsuk ki a magyarokat, mert rasszisták. Csak én érzek ellentmondást?
Dzsini
Igen, legutóbb is én emlegettem fel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DaemoonHunter
Ezt olvastam, hallottam róla, ill. itt a fórumon is amikor ment a vita errõl a témáról elõjött, és teljes mértékben érthetõ a gazdák reakciója, és ezen a rendszeren nem õk fognak változtatni, mivel nem is érdekük, viszont a téeszekre visszagondolva ott legalább volt valamilyen szervezet ami összefogta õket és az állandó piac is megvolt. Nem mondom hogy tökéletes rendszer volt az akkori, mert nem, illetve nem tapasztaltam, mert még a kutya faszába se voltam akkor de szerintem egyértelmûen rossz irányba tolódott el a mezõgazdaságunk, ha nem is erre kéne alapozni de mindenképp javítani kellene a helyzeten.

Dzsini
Reggelente szoktam hallgatni 5-tõl a rádiót, ott beszélgetnek gazdákkal - húsállat (marha, sertés) és tejtermelésben van több európai színvonalú termelõnk, akik nem tudnak eleget termelni, olyan piacuk van. A feldolgozóipar viszont a béka s... szóval sehol nincs, ott is azt mondták, hogy Ausztria, Szlovákia, Lengyelország felvásárolja tõle a tejet még azon frissiben, majd pár nappal késõbb jön vissza az országba az õ csomagolásukban (néha olcsóbban, mint amennyit neki fizetnek érte(!)). Azt mondták, hogy olyan minõséget tudnak itthon termelni - olyan áron - amire minõségi magyar felvevõ nincs, vacak hazai gyáraknak pedig nem fogják eladni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

csige791
nézz utána. én már megtettem. a vásárlási monatorium feloldasa utan kb 1 evvel kaphatnak a magyar gazdák vagyis a magyar fold akkori tulajdonosai tamogatast.Aztan majd azt mondjak, na ugye a kulfoldi az tud gazdalkodni, am agyar meg nem tudott.

DaemoonHunter
Sztem a szükségárukat fedezhetnénk vele, pl cukor, illetve gyümölcsök, még ha búza nem is, bár abból is hatalmas kiaknázatlan területek vannak. Nem is azért hogy teljes mértékben fedezzük vele az ellátást, hanem ha valamilyen gond van a nemzetközi piacon ne keljen már attól mari néninek hogy holnap nem lesz cukor a polcokon, vagy aranyáron legyen megvehetõ. Természetesen ez sokkal komplexebb dolog, de nem tartom hülyeségnek fellendíteni a mezõgazdaságot.

immovable
A véleményedhez jogod van. De attól még nem állja meg a helyét.
A gazdákat, a vállalkozókat, a nyugdíjasokat, az állami alkalmazottakat, a kisembert, a cigányságot és végén felébredünk...

Azt kellene megérteni, hogy a mezõgazdaság nem húzóágazat és nem is lesz az, ezért a nem létezõ szabad forrásainkat talán nem ide kellene átirányítani.

Tikal
A külföldi hasznáról 😊 Még szép hogy a magyar gazdának nincs haszna, az okokat ismerjük...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Talán ezért kéne tanitani õket.. persze ezt már lehetne a suliban kezdeni, hogy a felnövõ generácionak legyenek valamilyen pénzugyi ismeretei és ne csak az anyám tyukját tudják elszavalni..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Milyen haszonról beszélünk, amikor a gazdák nagy része nem élne meg állami támogatás nélkül?

immovable
Épp ezért kell a magyar gazdákat helyzetbe hozni, ha kell állami segítséggel, mivel versenyhátrányból indulnak, s nem átengedni a földet külföldieknek. Ez is racionális döntés.
Tikal
Milyen a modern gazdálkodás? Biztos olyan ahol a nagy cégek határozzák meg az árakat... ezért iszunk szlovák tejet, meg boritjuk a dinnyét a parkoloban a földre...

Tikal
És akkor az a megoldás, hogy jöjjön ide a kulfoldi, mert neki van pénze més majd termel nekünk... persze a hasznát is itt hagyja 😄

De még ha az állam akarna is adni nem adhat mert az unió tiltja, miközben nyugaton meg nem tiltja.

Forrás?

Itt buknak el a felülrõl vezérelt szervezõdések. Amúgy mit vársz? A legtöbb háztartás minden évben deficites lesz, mindezt úgy, hogy egy kurva családi költségvetést sem vezetnek. Ijesztõen kevesek képesek racionális döntéseket hozni. Ez nagyságrendekkel nagyobb probléma, mint a földvásárlási moratórium feloldása.

Dzsini
Az erõszakos téeszesítés az ötvenes években véget ért. Azóta eltelt 60 év, nem hiszem, hogy sok gazdának még valós emlékként, fájdalomként él ez az esemény az emlékezetében.

Az erõszakos téeszesítés után ez egy természetes folyamat, aminek a végén elõreláthatólag a modern gazdálkodásra alkalmatlanok kikopnak.

csige791
Az oké hogy jelenleg szarban vannak a gazdák meg nincs tõkéjük meg stb. De erre kell lennie megoldásnak, különben baszhatjuk.

Pl ha a magyar paraszt is kapna 50 centet a megtermelt almára kilónként akkor mindjárt versenyképesebb lehetne. De még ha az állam akarna is adni nem adhat mert az unió tiltja, miközben nyugaton meg nem tiltja.

Hát mi ez ha nem arra törekedés, hogy tönkretegyék õket, és így felvásárolhassák olcsón a földjeiket?

Dzsini
De a (termelõ)szövetkezeteket szét kellett rugdosni, és azóta is nehezen hiszi el egy-egy gazda, hogy ha hajlandóak néhányan összeállni, akkor sokat tudnak spórolni a költségeketn.

A birtokméret és az eszközállomány meghatározza az egy egységre jutó költséget. Sajnos az átlag paraszt nem rendelkezik megfelelõ tõkével ahhoz, hogy ezen a helyzeten változtasson. Ez így ebben formában nagyrészt szociális foglalkoztatás, ami pont annyira nemzeti ügy, mint a Lázár gyerek gazdagodása.

Mi is a gond a támogatásokkal?

csige791
Tehát azt mondod, hogy jobb ha idejön valami nagy multi cég és felvásárolja a magyarok földjét aprópénzért, utána meg a magyar gazda "más" földjén traktorozik minimálbérért.

Jól értem?

Tikal
Nem azt valoban nem ,azt viszont igen, hogy itthon miért nézik szarba a gazdát, és miért nem kap támogatást... nem értem miért lesz jobb ha külföldiek gazdálkodhatnak magyar földön.