61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Tikal #49971
    és az indok nem az volt hogy ledudálnak, hanem az hogy 70ezerből nem lehet megélni csak mutyizással...
  • Tikal #49970
    Persze, példát kell mutatni, aki teheti maradjon otthon, én nem találtam meg a számításaim otthon, és az elmúlt husz évben nem sok fejlődést láttam, amiből arra következtettem hogy a következő husz év se lesz jobb...
  • Tsol
    Kétéves mélypontra zuhant a pesti tőzsde

Amúgy a topik jól tükrözi országunkat. :(
  • ManoNegra
    Lehet, hogy félreértjük egymást, de nekem ez nem indok arra, hogy elmenjek Magyarországról. Itthon sem mindenki ilyen, és ezért is kell a normális embernek maradni, hogy legyen kiről példát venni. Hülyék meg tudtommal mindenhol vannak. Előfordul, hogy én is ingerültebb vagyok egy-egy szituációban, de ilyenkor nem másban keresem a hibát.
  • tmp
    Nem baj, viszont szánalmas ahogy minden kis fűszálat megmozgatnak 1-1 médiaszereplésért. Híradóban is ők lesznek benne. mind1 szerencsére napról napra kevesebben vannak, lassan kihal az egész szavazótáboruk.
  • Tikal #49966
    miért én hogy gondolkodom? szerinted miért jöttem el otthonról? :)
    mert elegem lett az olyanokbol akik ledudálnak az utról, mert ő nyolcvannal akar menni a körúton és nem tud megelőzni két lámpa között... valamit félreértesz...
  • banok
    Az nem baj, hogy amit Mesterházy mondott és amit Vona Gábor leírt az gyakorlatilag ugyanaz? :)
  • banok
    Ebben a hsz-ban minden benne van.
  • ManoNegra
    Mint már írtam, máson nem tudsz változtatni, így magadon kell elkezdened. Soha életemben nem dudáltam még biciklisre, de még el sem ütöttem. Pedig néha azért kimozdulok itthonról :-)
    Kisvárosban élek, és ez itt nem olyan vészes, mint ahogy írod. De mi lenne, ha mindenki úgy gondolkodna mint Te? Ha valaki kibaszik velem akkor nekem is kutya kötelességem kibaszni valaki mással? Vagy letolni az útról ha engem letolnak? Mindenki nézzen szépen magába, és döntse el hogyan akar élni...
  • tmp
    Nah, szarházi közben azonnali kormányülést akar. Utálom orbánt is, de tehet a kormány arról ami most a nagyvilágban történik? Nem tehet róla, viszont tehet ellene.

Vona Gábor nyílt levelet írt.

• Tikal #49961
    Csak rá kell nézni, és látod... gyurcsányt meg hagyjuk is, nevezheted akárminek, egy alja ember...

az emberek pedig leszarják egymást, csak néz körül az országban, de úgy látom nem sokat mozogsz ki a lakásból.
    csak egy kis ízelítő: Koppenhágában becsukott szemmel is biciklizhetsz, nem fognak elütni, és ezt vedd szó szerint, egy duda hangot nem hallasz a bringásokra. otthon hogy is van ez? egymás torkát vágnák el az utcán az emberek csak hogy két perccel hamarabb odaérjenek valahová. ok, aláírom, sok a stressz, a feszültség stb de mindez miért? mert az emberek nem tisztelik egymást, innen meg következik minden más...
  • arty
    viktor olyan demokratikus alapelveket árul el nap mint nap, hogy ehez képest a feri egy szent ember.

éljek közepesen magyarországon, ál-fél-szabadon vagy éljek kicsit jobban, fehéroroszországban? kérdés nélkül az előbbit választanám...

tényleg, nem é-korea, fehéroroszország! ott is rend van, tulzás nélkül :D nem érdekel?!
  • arty
    egyvalami süt irtózatosan a hozzászólásaidból: nemhogy nem éltél még diktatúrában, de el se tudod képzelni, az milyen :)

(ahoz képest a mostani rendszer, ahol a gonosz melegek felvonulhatnak és ez pár álszent műkeresztény nagymagyart zavar, semmi. belátnád te ezt pillanatok alatt - vagy lehet, elszegődnél a rendszer szolgálatába? hm)
  • Lteebee
    És akár 3 év alatt el is intézhetsz magadnak egy végleges vízumot.
  • ManoNegra
    Sokan pont nem a kultúra miatt mennek ki, hanem a lóvé miatt! Hogy Orbán cigány e azt nem tudom, de hogy Gyurcsány nem kommunista az hótziher.
    Az meg nem igaz hogy az emberek leszarják egymást. Vannak ilyenek is, de ne általánosítsunk pls.
  • Narxis
    Annyiban, hogy többségbe kerülnek lassan, sajnos.
  • ManoNegra
    Na ez így már mindjárt más!
  • tviktor91
    Akkor már inkább Ausztrália ott legalább meleg van és szükségük van a bevándorlókra.
  • Narxis
    Magamat épp nem, illetve jelenleg csak a politikusokat. Viszont írtam korábban, hogy ezek a bevándorlási problémák nem most, nem 5 és nem 10 éve kezdődtek, legalább a 70-es évekig kell visszamenni a felelősökért, az akkori európai politikai hatalomért. A mostani politikusok annyiban hibásak, hogy lassan reagálnak, képtelenek összefogni és sokszor rossz döntéseket hoznak, de ők már csak tüzet oltani tudnak.
  • Tikal #49952
    mi van?? :D europaibb lassan egy arab mint egy europai? mégis mitől?

Egyébként én ha kiköltöznék kanadába vagy ausztráliába valószinűleg azért tenném mert szeretem a kulturájukat és nem kezdenék el magyar boltot nyitni meg matyohimzéses teritot árulni, bocs, de így látom. felvenném az ottani emberek kulturáját szokásást, hiszen azért megyek oda, mert tetszik, és az az ország attól müködik ugy ahogy ahogy az emberek ott élnek. Ezért nem müködik az arab kultura itt europában, mert a saját szarjukat erőltetnék mindenkire, kösz de nem kérek belőle. most épp dániában élek, pont azért mert jo az itteni életszinvonal, de csak addig amig nem lesz itt is sok a magyar, mert akkor meg lehet nézni mi lesz.. egy cigány irányitja z országot, előtte meg egy kommunista, az emberek meg leszarják egymást. itt meg ha nem takaritod a házad előtt az utcát akkor a szomszédok megteszik helyetted, igaz utána fizethetsz nekik bért, amit az önkormányzat behajt ;)
  • Narxis
    Nem tudsz olyan feltételeket teremteni, egy afrikából menekült négernek az is óriási dolog, hogy itt van mit lopnia(!!!), nem érdekli őt, hogy pozitívan diszkriminálod a fehér embert. Ők akkor is jönni fognak mert itt van mit enni, inni és nincs háború. Nekik egy ingyenkonyhán kapott étel fejedelmi lakoma.

Ha már ilyen radikálisan gondolkodunk... az egyetlen megoldás ha a Földközi-tengeren minden EU tagország járőröztetne katonai hajókat, figyelmeztető lövéseket is leadhatnának ha nem fordulnak vissza a menekültek, ha pedig nem tudnak akkor ők viszik vissza őket. Azonban ezt senki nem akarja vállalni, jelenleg csak az olaszok és a franciák működtetnek hajókat, franciák is csak azért mert az olaszok el kezdtek útlevelet adni a líbiai menekülteknek(így akartak nyomást gyakorolni a többi EU országra). Hosszabb távon viszont csak az a megoldás ha Afrikában rendet tenne valaki. De ki vagy kik és miből?
  • ManoNegra
    Te magadat hibáztatod? Komolyan nem értelek titeket. Min tudnál változtatni magadon kívül? Európát nem az elég valószínű.
  • Narxis
    Ilyen a kultúrájuk, Európában egyre kevesebb a templomba járó keresztény ember, sőt ha egy magyar kiköltözik, jó eséllyel magyarul se tud pár év múlva. Persze aki csak pénzt keresni megy ki nem pedig letelepedni az nem felejti el, de aki nem akar már visszatérni az simán töri a magyart 5-6 év múlva, persze kivételek lehetnek. Hogyan lehet ez? Az arabok miért őrzik a kultúrájukat, hitüket több száz vagy több ezer km-el arrébb is?

Szerintem csak magunkat hibáztathatjuk, hogy ide jutott Európa, hogy lassan európaibb az arab mint az "echte" európai.
  • ManoNegra
    Szerencsére a XXI században már nem rajtunk keresztül vezet az út nyugat-európába. Meg is van a bajuk belőle!
  • ManoNegra
    A neten szervezik a brit zavargásokat

"A Daily Mail kommentárjában azt hangsúlyozza, hogy az őrizetbe vettek nagy része tinédzser, akik a fosztogatást egyfajta, az interneten és a Twitteren zajló játéknak tekintik. "Egyáltalán nem tisztelik a törvényt vagy azokat az életeket és otthonokat, amelyeket tönkretesznek""
  • Tikal #49946
    lehet hogy német vagy angol állampolgár de attól még török.. és tudod miért? mert a szokásiakat ugyanugy megtartják, az összes arab megtartja, szóval csak azért mert kinn él, ugyanugy imádkozik meg ramadan meg minden más, szoval miért is lenne europai vagy angol? a felesége meg lehet nem is beszéli a nyelvet, hisz ugyis egész nap otthon ül.
  • Tikal #49945
    ez majd jó lesz precedensnek, tehát ha ittasan drogosan vezetsz akkor max felfügesztettet kaphatsz...
  • ManoNegra
    Megkéseltek két intézkedő rendőrt Budapesten

"A férfi megpróbált elmenekülni, s a nála lévő késsel a rendőrök felé szúrt. Mindkettejük felkarján mély vágásokat ejtett, ám az egyenruhások elfogták a fiatalembert. A rendőröket súlyos sérüléseik miatt az Állami Egészségügyi Központba szállították, ahol megműtötték őket."
  • ManoNegra
    Csak sikerül kimosdatni a végére.
  • ManoNegra
    De ha burkába mernek járni, akkor inkább takarodjanak haza. Nem?
  • Láma!
  • L Viper #49940
    Ittas vezetésért, kábszerért, károkozásért, többszörös visszaesőnként megérdemelné pedig!
  • ManoNegra
    Ez jó!
  • L Viper #49938
    "Erről bizonyára nem fogunk hallani a magyarországi híradásokban"

Persze, hogy nem.

"A 30-40 év közötti huligánok számos környéken sikeresen tudták megvédeni a boltokat és a lakóházakat a tizenéves néger bandák rombolásától. A szinesbőrűek rendszerint nyúlcipőt húzva menekült el a szurkolók elől, London lakosai pedig köszönő leveleket irtak a futballszurkolóknak, akik a tehetetlen rendőrség helyett védték meg lakóhelyüket."

Majd pont a fősodratú médiánk írná le ezt.
  • desigo
    A hétfői igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint nincs maradandó egészségkárosodása Kaincz Pálnak, a Stohl András okozta autóbaleset sérültjének, ami jelentős fordulatot hozhat a színész büntetőügyében: Stohl így lehet, hogy az elsőfokon rá kiszabott 2 év négy hónap letöltendő börtönbüntetés helyett csak felfüggesztettet kap
  • Láma!
    határozottan vitatkoznék, de szmájli miatt nem veszem ezt komolyan:)
  • Danny1987
    Csak kiegészítésképpen. a 18 év alatti "munkanélülieket" sehol sem számolják.
  • Danny1987
    A fényképész rasszista volt minimum négereket meg arabokat kellett volna fotóznia.
  • Ronny
    Itt olyan szintű pazarlás volt, hogy teljesen hozzászokott a lakosság és ennek eredményeképp most tapasztalják meg azt amit mi már 20 éve átélünk

Na ne röhögtessük már egymást. Itthon az elmúlt 20 évben százezrek(inkább közel a millióhoz) kerültek be a különböző szociális rendszerekbe, csak azért hogy kozmetikázzuk a munkanélküliségi adatokat.
  • Danny1987
    "de ez a félmajmozás annyira gyerekes."

Ha iq-t nézünk akkor a megnevezés sértő lehet a majmokra:)