61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
aktuálpolitikát felejteni kellene - nem véletlenül vált politikamentessé az SG -
Az előitéletek is vmi alapján születnek. Mert akkor ennyi erővel az osztrákokra is lehetne mondani, hogy büdösek, holott nem azok. -
Figy, de az, hogy roma valaki, az még önmagában nem jelentené azt, ami. A romák, a viselkedésükkel, a higéniájukkal, a lopkodásaikkal "nyerték el" azt, hogy ma vki a roma szó hallatán, a lopásra, a munkakerülésre, a putrira gondol. -
Garfield #104 Szerinted miért nem veszik fel őket? Azért, mert sötétebb a bőrük? Nem.
Nem, tényleg nem. Egyszerűen azért, mert romák.
Beindulnak az előítéletek, mindenki vérmérsékletének megfelelő dolgokat talál ki és kész. Ennyi. Hogy a jelentkező mihez ért, milyen a képzettsége, mennyire tudja ellátni a feladatát, az senkit sem érdekel. Mert romák.
a mi szokásaink szerint élni,
Miért kellene a mi szokásaink szerint élniük??? Az egyetlen határ számukra a mindenkire kötelező jogrend.
ami kell nekik azt ellopják, nem figyelnek oda a tisztaságukra stb. stb. stb.
No, az ilyenek miatt nem veszik fel a romát. Beindulnak ezek a sztereotípiák és kész, vége, annyi. -
Garfield #103 1. Mióta is miniszterelnők GYF?
2. Amit tett, az egy ún. "gesztus", hogy mostantól ők is számítanak.
3. Mesélj, hogy "egy másik" kormány milyen romabarát intézkedéseket tett? Semmilyet. Velük kapcsolatban egyetlen "romás" gesztusra emlékszem: a már lejjebb emlegetett műfelháborodó - jelenleg - képviselőnek helyet ajánlottak a pártlistán a parlamenti választás előtt.
Tudod, mit? Majd egy év múlva visszatérünk rá, hogy tett-e valamit GYF a romákért? -
Szerinted miért nem veszik fel őket? Azért, mert sötétebb a bőrük? Nem.
Azért, mert nem tudnak beilleszkedni, a mi szokásaink szerint élni, ami kell nekik azt ellopják, nem figyelnek oda a tisztaságukra stb. stb. stb. -
Garfield #101 Én azt hiszem, hogy nem a munkaadóknak kéne megváltozniuk, hanem a cigányoknak, hiszen ők vendégek nálunk (legalábbis ők jöttek ide később).
1. Felejtsük már el ezt az arrogáns hozzáállást, hogy ők "vendégek", merthogy később jöttek, meg hasonlók. Bammeg, mi is vendégek vagyunk tökmindegy, hogy a Szíriuszról vagy a Magna Hungariából jöttünk.
2. A munkaadók nagy ívben tesznek arra, hogy milyen a tudása az illető romának, egyszerűen csak az számít, hogy roma vagy sem; ha roma, akkor "sajnáljuk, az állás már betelt". Mi az, hogy nem a munkaadóknak kellene megváltozniuk? Hanem akkor ki a túrónak? -
Amúgy olvassátok el tomcat cikkjét (ő volt az, aki a "náci, aki mondja" antifasiszta polóban bement a tüntetésre pénteken, igaz, nem rövid az írása, de érdemes elolvasni): http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/special_zsidotunti.html -
Gyurcsány nem tesz semmit a cigányokért (most hirtelen nincs ötletem, hogy mit tehetne, nyilván neki sincsen sajnos), csak beszél, ezzel csak újabb választókat akar megnyerni, ellenben lehetséges, hogy egy másik kormány jobban tudná az emberek és az ország érdekeit szolgálni, csak nincs ilyen jó dumájuk pillanatnyilag. -
Az utcaseprők, betonozók és egyéb útépítők legtöbben cigányok. Ott kapnak esélyt. Én azt hiszem, hogy nem a munkaadóknak kéne megváltozniuk, hanem a cigányoknak, hiszen ők vendégek nálunk (legalábbis ők jöttek ide később). Igaz lehet, hogy azért, mert a cigányság 3/4-e rossz, azért azt az 1/4-ed rendes, dolgozni akaró cigányt is kiközösítik, ezellen nem nagyon lehet mit tenni, megbízni nem lehet bennük, hiszen kirabolnak, megtámadnak stb.
A 6., 8., 10. kerületben nap mint nap ez megy.
-
hihi :)) aki nem viseli Gaia csuklásait :))) -
Garfield #96 Ne bazz.
Nekem totál elrontotta a napomat az, amikor ma délután a Corában megláttam a majonézes flakonra ragasztott fenyőágas-gyertás receptkönyvecskét.
Őőő, nem kéne azt a vacak kiotói egyezményt leverni az USÁ-n, az elkódorgó spanyol kiskölköt (El Nino) meg visszavinni az anyjához? -
Hó borítja a Kékestetőt
Hogy vmi jobb hír is legyen :) -
Garfield #94 PR-fogás?
Mutass valamit, ami a politikában nem az.
Mi lett az olimpiarendezési buzgalommal? -
Garfield #93 Nem.
Az undorító az volt, amikor egy abszolúte PR-fogásként parlamentbe jutatott roma képviselő ezellen kézzel-lábbal tiltakozott.
Biztos nem értette, amit GYF mondott... -
Garfield #92 A gondolatmenet szép, csak két probléma van vele:
1. Mikor kapott esélyt a cigányság Magyarországon? Soha. Ma például simán "betelik" a meghirdetett állás, amint egy roma jelentkező akad. Aztán lehet hallgatni, hogy minden cigány lusta.
2. A KSH 2001-es adatai szerint a cigányság jóval nagyobb az összes magyarországi kisebbségnél, jópár esetben nagyságrendekkel nagyobb. Létszámban az őket követő német kisebbség is csak mintegy harmada a cigányságnak. Úgyhogy nem kellene egy kalap alá venni azokkal.
http://www.nepszamlalas.hu/hun/kotetek/04/tartalom.html
De szerintem hagyjuk a cigánytémát, van elgé topik a cigányozásra, nem kell ezt is lesüllyeszteni azok szintjére. -
Zuchslag nagyot bukott ezzel a poenjaval... Bár ha belegondolunk ki nem bakizott már hasonlót? :/ -
Gyurcsánynak e megszólalása ócska PR fogás volt, biztos mindenki nagyon szépnek találta, de lássunk át a szitán. -
Eddig még nem tudtak úgy viselkedni a cigányok, hogy azt mondhatjuk, hogy Magyarország az övék is.
A szláv kisebbségekkel pl. nincsen probléma, érdekes. Tele van az ország tót falvakkal és nincs velük probléma.
Sok sváb falu is van, ott sincsenek problémák.
Csak a cigányokkal. Majd, ha igyekeznek beilleszkedni és sikerül is nekik, talán nem lesz ilyen a megítélésük. -
szando #88 "Magyarország a MAGYAROKÉ"
Az a baj, hogy ez a felfogás, amin úgy látszik nem tudott változtatni az a majd' száz év, vezetett trianonhoz. Mondjuk nem új, hogy nem tanulunk a saját hibánkból... -
Garfield #87 Én a te "tuti bevolt tépve" megjegyzésedre írtam, hogy nem kell túlzásokba esni. -
Garfield #86 Így helyes.
Kár, hogy csak az egyik oldal tartja magára nézve kötelezőnek az ilyesmit... -
ideje volt már : Zuchslag kész lemondani mandátumáról -
lehet :) -
superman-nek meg itt a topicja: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1097489316
-
jo, de ez talán azokat is érdekelheti, akik alapbol nem nézik a sport fórumot... -
Itt a topikja : http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1096092492
-
http://index.hu/sport/lekoutelo101/
hétfőn már elég lesz az x is...GG petya!! -
hehe igen -
Volt korábban a Hír TV-ben egy beszélgetés a Csintalannal. Medgyessy "eltávolítása" kapcsán szóba került Zuschlag János is.
R: – Még szerencse, hogy Zuschlag János szerint nincs kormányválság.
CS:– Nem gondolom, hogy ezt Zuschlag János szellemi színvonalán kellene megközelíteni.
Elgondolkodtató megállapítás volt. -
mondtam persze de ez a faszi nem vette észre magát aztán kérdezte egyből a másikat milyen kocsival jöttél (na kb ez az értelmi szinvonala a srácnak) -
te nem mondtál még olyat, amit aztán hirtelen meg is bántál?
Mondjuk nem olyan feje volt, de szerintem túllihegték a dolgot.
Az összes képviselő megéri a pénzét...
de dumálni, meg "elhatárolódni" azt tudnak :) -
Összeverekedtek az antifasiszta csepeli punkok a tüntetőkkel, amikor egy öreg tata lenácizta őket. Vsz nem tette fel a szemüvegét. Zusi meg csak hozta a szokásos formáját ... :)
Más.
"Aki komolyan veszi, az hülye. De természetesen ez PR fogás, senki sem titkolja."
Nem tudom. De Krisztus nem PR fogásként kezelte a dolgot. Kerry meg ...
Mindegy. Bush úgyis átvette 3.5 ponttal a vezetést. Több vita nincs. Másodikáig vsz csak Bush fog feljönni, különösen, ha Kerryék még jópár baromságot benyögnek ... -
lol, akkor rosszul láttam, valszinuleg nem ismertem fel, mert nem vettem fel a távollátó szemüveget :) . Ezúton is sry Tomcatnak :) -
ott a híradóban az Tomcat volt, és nem "skinhead csávó" :)) -
LOL, aki nézte az mtv-s híradót, az látta, hogy az egyik skinhead csáónak milyen pólója volt? "Náci, aki mondja!". Ebben az az érdekes, hogy ezt a fajta polót tomcat polóboltjában lehet kapni... -
azért ilyen sulyos bakinál igenis kell tulzásba esni sztem -
Garfield #70 Azért nem kell túlzásba esni... -
ja és hogy röhögött tuti bevolt tépve -
Garfield #68