Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
jah az a rohadt dolog benne, hogy õk egyszerûen nem tehetik meg, hogy teljeskörû sztrájkot csináljanak, mert emberéletekrõl lenne szó...és ezt az állam kellõen ki is használja

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Guest
Áhá, köszi.
Dzsini
az a része a híreknek, amik csak 1 sorban, felsorolásszerûen vannak megemlítve (lényegtelen, több szót nem érdemlõ).
pötty, hír
pötty, másikhír
...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Guest
Pöttyös?
Punkerwork
ja

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Dzsini
már a hírekben is csak a pöttyös részlegben lesz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punkerwork
újabb kórház sztrájk, bár semmi értelme 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Most hallottam a Danubiuson:
Lebukott az a néhány diák, akik számítógéppel próbáltak meg pénzt hamisítani.

Bandee1987

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
Jah. Egyébként ez anno ugy volt, hogy az elõadás nálunk a tornateremben volt. 2* adtuk elõ, elsõzõr csak a kiscsoportosoknak, utána az 5,6,7,8.osoknak. Nemtom, amikor a kicsiknek adtuk elõ, néha jobban megfigyeltem, és látszott rajtuk, hogy nem érdeklik õket ez vagy pedig ha éreklik is, akkor sem értenek elõle egy csomó dolgot.

Taranov
Igen, szerintem ebbõl csak annyit látnak, hogy megint a kényelmetlen ünneplõruhát kell felvenni, meg történelem órán azt, hogy magolni kell. Mondjuk a kiscsoportban nincsen történelem 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Bandee1987
A Kérdések az elsõ padból címû cikkhez hozzászólnék
"Az órán csupán tizen ültek"

Nos, ezekszerint ennyire érdeklik õket ezek.

Bandee1987
Na, igen, ez érdekes dolog...Milyen kortól/osztálytól érdemes elkezdeni ezt tanitani? Mert pl. emléxem, ált. 8-os koromban elõadtunk egy ilyen darabot, ahol csomó szimbolikus jelentõségû tárgy volt (pl. lufi - remények,szabadság és akkor ezt kidurrantottuk). De nem tudom, hogy vajon ebbõl a kiscsoportosok mennyit foghattak belõle fel. Hiszen õk még túl kicsik ehhez.

Komolyan nem értem miért.

Ottvan a cikkben:

A diákok többnyire közönyösen, vagy ellenszenvvel fogadják a témát. Az elnök szerint elsõsorban azért, mert a forradalom átpolitizálódott, összefolyt a pártok csatározásaival. "Nem szerencsés például, hogy 56-os szervezetek nem egyszer állást foglaltak aktuálpolitikai kérdésekben" - mondja. Mivel a forradalom aktuálpolitikai kérdés lett, a diákok megutálták.
<...>
Miklósi László tapasztalatai szerint minden olyan témát kedvelnek a diákok, aminek nincs köze a politikához, ami az emberek mindennapi életéhez köthetõ.

Diákok és '56:
Tanítások az elfojtott gyászról

Kérdések az elsõ padból

Nem egy lecke a sok közül

Ennek fényében nézze mindeki a mai "ünnepi megemlékezéseket"...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Taranov
Részben egyetértek veled, de csak részben.
Azt nem értem, hogy a GYEREKekre miért kell ráerõltetni. Õk magyarok attól, hogy még kicsik hozzá, hogy átérezzék 56-ot.
Joguk van hozzá, hogy ne érdekelje õket, nem teljesen értek egyet vele, hogy rájukerõltetik.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

joebacsi
mondjuk az tényleg undorító hogy a rendszerváltás után hirtelen minden politikus "bevallotta", hogy valójában titkos ellenálló volt a 40 év alatt...és hogy õk már 56 ban is a ruszkikat akarták kizavarni...hát persze...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Ha nem kérdeznék ki akkor a sok hülyegyerek szarna az egészre, valami alapmûveltséget csak beléjük kell verni. Akit nem érdekel 56 az ne is merje magyarnak vallani magát szvsz...legalább ennyi tisztelet jár a felkelõknek, akik nem nézték tétlenül a Magyarság sárba tiprását (igaz sajnos eredménytelenül)...

Taranov
Szerintem is érdekes, de az túlzás, hogy ilyen szigorúan kikérdezik.

Bandee1987
A diákok nem szeretnek 56-ról tanulni

Komolyan nem értem miért. Én pl. imádom az I.világháború végétõl a rendszerváltásig tartó történelmi idõszakot. Örülnék, ha errõl az idõszkaról szóló tételt kapnék töri szóbeli érettségin. Engem marhára érdekel a II. világháború, a hidegháború, és persze ezen belül 56 is.

Taranov
Addig se spam-mel.

Taranov
Tudom, de nincs más lehetõség. Vagy a hatalmas pénzbírság, de arra úgy is szarnak.

Taranov
Még a bankrablókat sem õk kapják el, csak a biztonsági õr tudja lelõni a bankrablót.

Taranov
Elég gáz. Nem használtak megkülönböztetõ jelzést.
Pár héttel ezelõtt egy szabályosan közlekedõ taxissal ütközött a Smart rendõrautó.
És ezekután az a fõ nevetséges, hogy még õk tartatják be a szabályokat másokkal, és kitalált indokokkal próbálják megbüntetni az embereket. Belekötnek igazoltatáskor, belekötnek a városban, szinte mindig.
Mi a francnak egy csomó új rendõrautó, ha úgyis csak embereket ütnek el vele?
Nagyon át kéne dolgozni ezt a rendõrséget, mert jelenlegi állapotában SEMMI értelme nincsen.

Davidus
Én 10 éves voltam szal jobban érdekelt a mecsboksz😛

V9ykn8_TZL0

Mike
hm semmi extra nem volt. kb. mint az eu csatlakozás. mondhjuk jó érzés volt köztársaság lakója lenni, ennyi

ja és 89-ben 17 voltam

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Bandee1987
😊
Az a bácsi Szûrös Mátyás volt, mi?

Dzsini
😊 lementünk a suli tornatermébe, egy bácsi beszélt a tévében, és utána elénekeltük a himnuszt... meg azt mondták, hogy mostantól úgy kell hívni az országot, hogy Magyar Köztársaság
(én meg elgondolkodtam, hogy akkor most minden pénzt be fognak gyûjteni és leszedni róla a népköztársaság feliratot? - 10 évesen kb ez volt a leglényegesebb momentum számomra 😊) )

Bandee1987
Amúgy holnap itt a köztársaság megalakulásának 15 éves évfordulója (na meg persze az 56-os évforduló, de az más téma).
Mivel engem mindig is érdekelt a rendszerváltás témája, de sajnos személyesen nem nagyon tudtam átélni (mivel még csak 2,5 éves voltam akkoriban) ezért kiváncsi lennék, hogy ti hogy éltétek át eme történelmi idõszakot. Ha van vmi érdekes történetetek, élményetek az akkor idõszakbõl, akkor irjátok le ide. Thx.

Mike
plusz van priusza, nem veszik fel sehová, mehet a híd alá, és homeless lesz belõle

Mike
igaz ebbõl lejön az, ha valaki olyan kapta meg az állását aki eddig munkanélküli volt

Mike
ne csukd le, mert a börtön drága mulattság a társadalomnak.

1. fiezeted az ellátását
2. aki eddig adózott nem fog
3. kirúgják a melóhelyérõl
4. munkanélküli segélyen tengõdik
még mindig nem adózik
5. neje elválik, kirúgja a lakásból
6. most már nem is fogyaszt

eredmény több évnyi adó, áfa kiesés, sõt plusz költségek

Mike
Németországban lehet hogy lesz internetadó

nálunk gondolom egyesek azok kapják a fizetésüket, hogy újabb és újabb adókat eszeljenek ki

Mike
így van
minden központosított ther elõbb-utóbb a fogyasztónál köt ki.

a beszedett pénz meg a kedves közhivatalnok zsebében

Bandee1987

Bandee1987
"A környezetvédelmi tárca az eldobható csomagolás kiszorításával szeretné hosszabb távon csökkenteni a környezetszennyezõ hulladék mennyiségét. A kereskedõk szerint a termékdíj megemeli az árakat."

Ezekszerint mégiscsak mi fogjuk ezt megszivni, nem? Beleépitik egy másik termék árába ezt, és attól függetlenül nekünk ugy fog tünni, hogy ingyé kapjuk a zacsit.

Dzsini
ezt a díjat nem a vásárlónak kell fizetnie , hanem az adott cégnek aki legyártatja a környezetszennyezõ cuccost (amelyik cég meg áthárítja az meg is érdemli). nem véletlen, hogy nyugaton újrapapír zacsit adnak már a legtöbb helyen

Bandee1987
Jövõre 3 ft-ot kell fizetni az ingyenzacskóért
Kurva jó
Kiváncsian várom, hogy mikor vetnek ki adót az ingyenlevegõre...

Dzsini
akkor csak jól mûködik a filterprogijuk 😊

Bandee1987
Valszinuleg a filter. Ugyanis a junk e-maileknél néha találok olyan maileket, amik reklámok, de én nem regisztráltam arra

Dzsini
hát, a rendesebb beépített spamszûrõk csinálnak egy külön mappát ahova elrakják azt, amit kifiltereznek, mert adódhat, hogy mégis kell valami belõle (elvégre egy program is hibázhat, és nem tudhatja, hogy egy hírlevélre te feliratkoztál-e vagy sem...)

Bandee1987
jó kérdés...

Dzsini
nem jött, vagy a beépített filterük megfogta? azért az nem ugyanaz

Bandee1987
Nekem msn-es e-mail címem van, és eddig nekem még 1 szpem se jött, a hotmail jól végzi a dolgát..

Dzsini
ami késik... egyszer legyen 1 olyan szerencsétlen akinek a címlistájában bentvan és kicsúszik... nekem is pár hónappal ezelõttig volt "tiszta" címem.
(nem mellékesen pedig jól látszik, hogy az egyik magyar ingyenes mailszolgáltató aktívan adogatja el a címeket, egy újonnan regisztrált és sehol nem használt cím 2-3 héten belül fertõzõdik)

Punker
zsaruk elgázoltak 1 csajt a zebrán fékezés nélkül, és ezeknek kéne betartatni a kreszt.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Taranov
Nem ismerik sokan a címedet. Irigyellek ám.

Bandee1987
Ja, emiatt emlitettem, hogy szerencsénk van, mert az onnan bejövõ húsokat szigrúan ellenrõzik vagy be sem engedik (elvileg)

Taranov
Ja csak annyi a különbség, hogy itt magyar húsokat árulnak, ott meg angol húsokat 😊

a.carkey
Még szerencse, hogy Bárnávál és Bendegúzzal csák lopni nyárunk odá ...

A medve nem játék.

I.C.ram
Még szerencse, hogy az itteni Tesco szinte ugyanaz, mint az ottani.