Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fabio Capello
1. túltárgyalva
2. sansztalan, ennyire jól nemfog menni egy év alatt
3. lehet kicsit félreérthetõen fogalmaztam, de tény hogy nem az orvoshoz kerül a teljes vizitdíj.

4. Egy külön kérés: én próbálom kultúráltan, civilizált ember módjára megfogalmazni a mondandómat, kérlek próbáld meg te is, és kerüld a különbözõ cinikus megjegyzéseket (pl. Jézuska hozza)
5. Rühellem a politikát, én ebben a népszavazásban nem a GYF kormány megbuktatásának szándékát láttam, nem érdekel hogy narancs vagy szegfû, aztse bánnám ha kiirtják egymást, nem ártana a lelkivilágomnak.

Bandee1987
Én hajlandó lennék tandíjat fizetni, ha mondjuk itthon is ki lehetne hozni 2 évnyi tandijat 1 havi minimálbérbõl, ahogy az osztrákoknál is. Nem félévnyit! Jelen pillanatban nem ez a megoldás. A megoldás, hogy a teljes felsõoktatást átszervezzük oly módon, hogy a rengeteg felesleges szakirány (bölcsész, közgazdász, jogi kar) létszámát redukáljuk. Minek annyi bölcsész? Hogy késõbb a mekiben dolgozzanak? Mérnökbõl pl. elég kevés van itthon, hiány szinte. Orvosból is hiány van. Megfelelõen kéne a pénzzel gazdálkodni, nem mindenkit megszivatni.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Megfigyeltetek hogy a FIDESZ mindig ellentmomd a kormanynak? Mindegy hogy mi az aktualis tema, de mindig az ellenkezoet mondja. Ha valamivel kenytelen is egyeterteni es az be is valja akkor is mindig hozzateszik a FIDESZ politikusai hogy rendben, DE... 😊

Es ez mar igy meg jo ideje....
Fabio Capello
értelek, a tandíj kérdést is értem, ha nem az lenne, ami most van (nem mindenkinek kell fizetni), akkor lehetséges hogy énis nemet mondok. A sarkalatos probléma ezzel még az, hogy a munka, a diákhitel nem elég ahhoz hogy mindezt fedezze, mert spec. én otthonról minimális támogatást kapok, öten vagyunk a családban, ebbõl hárman iskolás korúak, és két középkeresõ szülõ.
Az európa felé tartunk kérdés megint kétpólusú: ha az adókban és a díjakban a nyugati sémát követjük, akkor a fizetésekben is illene.
Egyébként: mivel képzési hozzájárulásról van szó, továbbra is mindenki fizeti mindenkiét, és sajnos hidd el nekem, attól még hogy én 150ezret fizetek egy félévbe, az adóink nem fognak csökkenni, ugyanannyit fogsz fizetni te is, énis, és a szomszéd marinéni is. Lassan már énis abban a korban leszek, hogy a családteremtésen kell gondolkoznom, és már most érzem, és tapasztalom, ha nem teszek valamit, a gyerekemnek nem lesz jövõje.

Bandee1987
Ja, hogy a Demokrácia a felelõsségvállalásról szól, és ez már nem kommunizmus? OKÉ! Akkor fizessenek a középiskolások, általános iskolások is, nyugdíjasok ne kapjanak egy fillért se, és amúgy is: töröljünk el minden olyan közösségi dolgot, ami a közös teherviselésrõl szól, és fizessen mindenki mindenért. Cigányok meg persze ne kapjanak segélyt. Így is lehet gondolkodni.

Tenyleg az ilyen emberekel (?) mint Toroczkai László, kene megfizettetni azt a kart amit a randalirozo tomeg tett tonkre az MTVnel.
Dante73
1; Erre már válaszoltam. Aki lát is, és nemcsak kinéz a fejébõl, annak a tandíj nem derült égbõl jött! Annyi a meglepi benne, hogy most, semmi több! Én a magam részérõl sokkal régebbre, kb 2000 körülre vártam.
2; Nekem rémlik valami olyasmi, hogy 2009-re 250 milliárdos csökkenés várható a közterhekben, mitgondolsz, azt a Jézuska hozza?
3, MInden háziorvos 180'000-ft ról beszél. Ennyit vesztenek. Személyesen. A Te meglátásod szerint 1'800'000 jön össze a vizitdíjból havonta? Vagy az orvosismerõseid fideszesek? Mert ez a kettõ lehet a magyarázat...

http://www.freetvmaci.info/

Gyozott a nep tobbsege! Nem kell fizetni. Szuper! Csak az a baj hogy aki az igenekre szavazott az befogta a szemet es nem gondol a holnapra csak a mara. Gratulalok... 😞
Dante73
Értem, amit írsz. Azt, hogy elveszíted a státuszod, meg lehet, és ebben az esetben meg is kell változtatni! Azzal, hogy mindenki fizessen egyetértek. De Te is beláthatnád, hogy "európa-felé" tartunk, a tandíj csak idõ kérdése, és ezelött 5-10 évvel is az volt. Ergó, a szüleidnek igenis illett volna félretennie rá! (Igen, tudom nem egyszerü, mi több nehéz, de sajnos ebben a világban kell élnünk.) Mint a korombol látod, én nem fizetek tandíjat. Viszont a gyerekem fog. Tuti; Max 6 év, és bevezetik. Ergo, nekem félre kell tennem rá! Most viszont Nekem lessz nehezebb ezt megoldani, mert fitehetem a Tiedet is! Tehát a lényeg; Valaki fizet, jelen esetben Én. Pedig Te tanulsz... Remélem érted, hogy nekem ezzel elvi szinten vannak bajaim, nem az a célom, hogy a Te tanulásod megakadélyozzam. De valaki meg fogja szívni, így is, úgy is. Semmi egyéb nem történt, csak elodáztunk valamit, aminek következtében a Te oktatásod színvonala is a béka segge alatt marad, és kapsz egy "értéktelen" pairt a végén.

chalezlopez
Majd ha a fõnököm fizuja nem a 10x-ese lesz az enyémnek, ha ezt eléri valamelyik szerencsétlen kormány, na majd annak én is fogok fizetni párszáz Ft-ot vizitdíjnak, és pártízezret tandíjnak. De amíg én 500k-s kocsit engedhetek meg magamnak, a fõnököm meg 2x5M-st, addig itt valami nagyon szarul mûködik.

Vamos Argentina!

Fabio Capello
az én voltam. és képzeld, fel van véve már a diákhitel, dolgozom, ami után természetesen adózom, ha kihagyok egy-két évet, elveszítem a státuszomat az egyetemen. És akár hiszed, akár nem, így is örülök, ha egy hónapig megélek. Más országban ez azért mûködik mert ott reális fizetések vannak ezekhez a díjakhoz. Ezt te is beláthatnád. Látom 35-40 között van az életkorod, vagyis téged kurvára nem érdekel hogy az egyetemista hallgatóság szenved, ebbe nem mennék bele, de a tandíj nem zárkóztatna fel senkit, csak elõnyben részesítené azokat, akinek apuci/anyuci jólmenõ ügyvéd, bankár, satöbbi, és könyökbõl kivágja félévente a 150 ezret. De mondok mást: jó, legyen tandíj, de akkor MINDENKI fizessen. Merthogy ha nem tûnt volna fel, csak a 2006 után felvettek fizetnek, akiket elõtte vettek fel, az nem. Vagyis a pénzemet nem a saját taníttatásomra költeném, hanem azoknak a taníttatására, akiknek nem kell fizetni, mert harmad, negyed, stb évesek... Ne mondd hogy az utolsó mondatommal nincs igazam.

szerk:
1. Igazad van, ha a gyerek születésénél elkezdik bepakolni a bankba a pénzt, akkor lesz pénz. De sajnos nem most születtem meg, nincs mit bepakolni a bankba. A probléma nem azzal van, hogy 18 év múlva ez problémát okozna, a probléma az, hogy ez MOST az egyetemisták 80%-ának problémát okoz.
2. Ezek a díjak csak pluszba jöttek, mert ha nem tûnt volna fel, az adókat SENKI nem csökkentette az elmúlt másfél évben
3. A vizitdíj is a politikusok zsebébe megy, mivel az orvos/kórház a díj 10%-át kapja.

Dante73
A tegnapi népszavazáshoz;
Megmutattuk Európának, mekkora pitlák egy ország vagyunk. A történelembe, mint másfél eurós népszavazás fog bekerülni, az "Ország gyõzelme".
Tandijra írta valaki, hogy de Õ nem tudja, tudná kifizetni. És? Mi közöm hozzá? Ez már nem kommunizmus! A Demokrácia a felelõsségvállalásról szól; Mindenki saját maga felelõs saját magáért, nem állam bácsi. Egyébként, nem hiszem, hogy nem tudná kifizetni. Max nem járna bulizni, nem müködtetne warez-szervert a koleszos net-en, stb. Ugyanis egyrészt ott a diákhitel, el lehet menni nyárimunkára, és ha minden kötél szakad, 1-2 évet akár ki is lehet hagyni, és dolgozni. Aztán, ha összejött a megfelelõ összeg, folytathatja a tanulást. Más országokban ez már bevált. Ugyanakkor, most mi lessz? Én is Te is, mindenki fizethet majd +havi 5 rugót, adóként, 18-65-ig. És mi lehetett volna? Gyerek születésénél, Apuci, és Anyuci, elkezdi berakosgatni a bankba, ugyanazt az 5 ropit, és mire a gyerek odakerül, van mihez nyúlni. Az összeg ugyanannyi! Mivel ugye, így 27 kézen átmegy, a politikusok leveszik a maguk sápját stb. 18 évig fizettet volna, az akinek a gyereke egyetemre megy, most fizet egy életen át mindenki. De gyõzõtt az Ország!
Kórházi napidíj, vizitdíj;
A kórházak, rendelõk bajban vannak. Az egészségügy úgy szar, ahogy van. Egy kis könnyebség volt ez a 300 Forint. Sokan érveltek azzal, hogy nõtt a szövödmények száma, ami igaz is, csak elfelejtették hozzátenni, hogy rendszerváltás óta folyamatosan nõ. Nem a vizitdíj volt az oka, hanem a munkanélküliségtõl való félelem... Elhiszem, hogy sokaknak megerõltetõ ez a pénz, de úgy õszintén, ki nem csúsztatott oda a dokinak egy ezrest, szégyenlõsen? Most kifizetted a vizitdíjat, odaadtad a rugót, egy ugyan hagyja már a visszajárót! mondatocskával, így egyik fél számára sem volt megalázó, és adóköteles jövedelem is lett belõle. ERzsike néni meg max a szomszéddal fog beszélgetni, nem a körzeti orvoshoz jár majd, mert magányos, esetleg mert viszket a szemgolyója.
Akimeg azthiszi, hogy ettõl bármi is ólcsóbb lett, megérdemli. Még egy kis pénz átmegy a politikusok kezei közt, ott érdekesmód megcsappan, tehát minden megint drágább lessz, az egészségügybe, és oktatásra kevesebb jut, a színvonal tovább csökken, mi pedig sírhatunk tovább, hogy a szomszédok megelõznek... Jaaaa, hogy náluk mindez évek óta megvan, és mûködik? A fene se gondolta volna!

Dante

BaliBoy
#6030 <#nezze>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Hé, most nehogymá pont én maradjak ki a szabadpolitizálásból 😊

lol video 😊 „Nem azt mondták, Feri, hanem azt, hogy menj a p...csába! Valljuk be!”

Amúgy az egész egy fasság volt. Eddig a bal zsebünkbõl húzták ki a pénzt, most a jobból fogják. Akkor is ha netán a másikak kerülnek kormányra. Ugyanakkor eddig csak az fizette aki igénybe vette, most majd az is fizeti jól, aki nem jár oda. Az meg egy balfasz, aki azzal érvel, hogy TB-t eddig is fizettünk. Sajnos a TB fizetõk relatíve kevesen vannak a szolgáltatásokat igénybevevõkhöz képest, igy abból nem lehet fenntartani az egészségügyet, (sem az oktatást,) ahogy azt az elmúlt 18 év meg is mutatta. Szóval aki ennek ellenkezõjét mondja, na az hazudik. Igen-igen. Dejó lesz nekünk, mer mostaztán megmutattuk...
w77d
egyértelmû XD

BaliBoy
Nem. Azt a virágárus maffia találta ki. 😄DD

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Fabio Capello
😄DD

Na mostmár télleg legyen vége.

Tomcat szavainak hitele kb. annyi, mint Gyõzikéé. Ha éppen nincs nézettsége, kitalál valami szaftos hülyeséget.

"látom mi megy a világban"
Bírom az ilyen embereket. A múltkor olvastam tomcat fantasztikus oldalán, hogy a nõnap is a zsidók aljas találmánya, ezért ne is köszöntsük fel március 8-án a nõket. 10 percig sírtam a röhögésõl😊 Kb a te szavad is ennyit ér.

(nem vagyok se zsidó, se cigány, se néger, stb... Tudom, hogy a te szemedben magyar se vagyok, mert nem hiszek a zsidó faszságaidban, de valahogy nem bír érdekelni)

"és nyilván zsidózok mivel én látom mi megy a világban és mit csinálnak meginz õk"

Ezt hívják elõítéletnek.
Akkor szokott elõjönni, amikor az ember nem tud érvényesünlni az élet egyéb területein. Lásd Bácsfi Diána esetét...

GregSB
Bölcsebb lettél volna ha nem szólaltál volna meg tipikus esete.

Sadist
Persze azért nem kell felháborodni, elvégre a szellemi fogyatékos is ember, nem tehet róla, hogy olyan amilyen. Csak hát a kelleténél több butaságot ír.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Te valószínûleg szellemi fogyatékos vagy, kitaláltam?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

1* is azt mondtam hogy õ valószínûleg zsidó mivel olyan szemszögbõl és úgy írt mint 1 zsidó nem ugyanaz.
Nincs világfájdalmam csak talán hányingerem van az ilyen okoskodó más ember érdekeit és életét nem figyelembevevõ elemektõl.

0Fritz0
Te írtad, hogy aki nem magyar (nem azt gondolja, amit te), az csak zsidó lehet. Te magad csináltál belõle negatív jelzõt.
Talán a világfájdalmadat nem egy fórumon kéne kiélned. Szerintem

(Bocs Shadow <#wink>)

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

most nem igazán illik ide, mindennek megvan a maga helye.

Mind1 nem szaporítom a szót nem célom senkit sem provokálni még annyit akarok mondani hogy a zsidózás nem tudom miért olyan felháborító... Ez olyan mintha rám azt mondanák hogy keresztény... és? ez a vallásom ahogy nekik is a zsidó a vallásuk.

SHADOWEYES7
<#idiota>
Népszavazásra gondoltam,politikára, és a rasszista jelzõkre.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Mondtam hogy lehetséges de nagyon nehéz és nyilván zsidózok mivel én látom mi megy a világban és mit csinálnak meginz õk lehet te nem az a ti bajotok...

0Fritz0
Ha beraksz róla hírt, akkor hétszentség, hogy nem utazhatsz a szárnyom a bf hírózban. 😊

(born to be wild)

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

joebacsi
akkó mosmá nemlehet több britnís hír? <#rinya>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

SHADOWEYES7
Oké fiúk, téma lezárva.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

0Fritz0
Nálunk is dolgoznak diákok, de õk zsidózás és sírás nélkül is csinálják a munkájukat.
Holnap (Ma) meg is mondom nekik a magamét. <#hehe>

0Fritz0
Huhh, látom lekéstem a vitát. Szerencsére <#hehe>

Úristen ember te magyarnak érzed magad vagy neked is a hannuka a legszebb ünnep mi? Az nem probléma ugye hogy óráról órára annyit kell tanulni és olyan szétszort azegyetemisták órarendje hogy nem nagyon lehetséges vagy csak óriási erõfeszítések árán dolgozni a tanulás mellett? Hogy hogy? Nem függ össze a kettõ zsenikém az ilyenek miatt tart itt az ország mint te reformok meg merünk változtatni.. miN? a jól bevált európai okatatásstrúktúrán de gyõzött a ráció és az ilyenek vannak kisebbségben mint te... és nagyon nehezemre esett nem személyeskedni

SHADOWEYES7
<#nyes>

(Mivel közben lezártátok a témát, inkább töröltem.)

Britni Spricc rulez :]

Fabio Capello
szívembõl szóltál, de mára tényleg legyen elég ennyi mindenkinek 😊

Fabio Capello
ehhez másfél év kellett? <#idiota>

Szpírsz kisasszony megint alkot

vannak munkak egyetemistak reszere, 400-800 forintos oraber kozott. van diakhitel is. hogy akarnak majd egy cegnel vezeto beosztasban dolgozni, ha meg a tandijuk eloteremtese is problemat okoz?
Bandee1987
én meg mentem aludni, mer hullafáradt vok, jóccakát, sok celebet az ágy alá

Bandee1987
Na jó, srácok megvan a nap híre: Dobrády Ákos szakított a barátnõjével

"Másfél év után belátták párjával, Ágival, hogy nem illenek össze. "
<#rinya><#rinya><#rinya>

szerintem csak elhizott.
en szemely szerint az internetdij eltorleset szavaztatnam meg.
Bandee1987
blikk.hu-n nincs semmi jó 😞

5c0rp330n
végre basszameg, valami hír! 😊

Fabio Capello
Srácok, lefutott dolog, igen történt ami történt, ki így, ki úgy látja a dolgokat, lássuk be a modik is kicsit lazábbra engedték most a pórázt, de mivel vége van, lassan megint visszatér ide a szigor, és csak baj lesz belõle. Mindenkinek megvan az egyéni véleménye és tényleg órákig lehetne még vitázni ezen, de kérem, legyen elég ennyi mára. Csak ennyit szerettem volna mondani, én végeztem a politikai hozzászólásokkal, inkább megyek keresek valami jó kis bulvársztorit 😊

Bandee1987

Bandee1987
Najó, igaz, POL OFF nálam legalábbis.