39
-
#39 Jó az a csillag ikon az asztalon, kár, hogy fölötte nem egy sarló/kalapács ikon van :)
Egyébként valószínűleg 1-2 registry kulcsot kell átírni, és máris teljes értékű verzió lesz belőle, mint anno az NT 4.0-nél a Workstation és Server változatnál. -
galocza #38 nekem úgy tűnik, hogy csak parasztvakításra jó: "nesztek, akartatok egy windows lightot, megkaptátok". mintha egy demo változat lenne, köszönjük hogy kipróbáltad, ha tetszett, vedd meg a teljes verziót. ha nem így lenne, nem a használhatóságot rontják le hanem a sok felesleges csilivilit spórolják ki.
a features nem karcsúsítás, hanem lebutítás. az ms nem spórol rajtuk semmit, nem ezért olcsó, hanem hogy apukák megvegyék oemként a géphez mer' hogy jogtiszta win aztán a csemete úgyis felrak egy fekete teljes verziót (vagy megveszi 8).
szvsz ez csak terelés... -
SirBubu #37 NEXUS6: nekem teccett a Gyaloggalopp, és Pasthleod beirására, meg utána Draxon helyesbitésére egyböl az ugrott be, és írtam be a hozzászólásom, pusztán a móka kedvéért :DD
Pasthleodot nem akartam bántani, remélem nem is sértödött meg -
Laci #36 "30 megánál maga a directx is több"
És már ez is tiszta LOL! Hát akkor még a többi dolog...
Olcsó Windóz?? Nem értem megint mire kapaszkodik az m$. Most ez megint be fog jönni? Ki fogja ezt ott megvenni? Lehet persze aki először lát gépet és olcsónak találja az képes lesz rá, de szerintem ez már inkább kapkodás, mint átgondolt stratégia. Várom mindig az ilyen rendszerek gyengülését de lehet hogy ilyenkr csak az optimizmus írat ilyeneket velem... -
mechorg #35 Egyetertek Yv@n -nal. En sem hasznalnam soha. Okosabban is csokkenthettek volna az arat... -
#34 Nekem is pont az ragadta meg a figyelmem, hogy csak 800x600-as felbontásban fog működni, mert egyébként úgy néz ki, hogy alkalmas lenne a "Gamer Edition" szerepkörre.
Én egyébként egy 19"-os monitort használok 1280x1024-ben, így igazi pixelhegyeket kapnék ha egy 800x600-as felbontásba kellene visszakapcsolnom. -
strogg #33 Ezen egyébként elagyaltam énis. Mármint azon, hogy miért nem létezik egy "Windows XP Gamer edition". Ez kifejezetten játékok futtatására lenne kihegyezve, és tényleg egy Lite lenne még a home -hoz képest is.
Abból még énis vennék. (10-20 dolláros árat tartok emberinek ehhez) Persze csak valami emberközelibb licensz esetén, mert azt nehezen türöm, hogy pénzt adok érte, és még fenyegetnek is. De ez megérne egy külön topicot. :)
A lényeg. ezen elagyaltam énis.
Visszatérve ehhez a témához. Szerintem ez nehezen lesz használható játékra. Ha valóban igaz, (és nem csak kacsa, mert szerintem inkább kacsa mint valóság), hogy a Starter Ed. max. 800x600-ban fogja járatni a monitort, és ez lesz a default, akkor hogyan fogsz te játszani 1024x768-ban? Szerintem rontja a játékélményt. Én pl agyafaxt kapnék, ha a jól meg szokott 1024 helyett 800-as felbontáson kéne játszanom az unreal-t. -
Cat #32 30 megánál maga a directx is több -
#31 Én Linux szervereket üzemeltetek és a munkára is Linuxot használok. Előnyeit nem ecsetelem, aki használja az úgy is ismeri az előnyeit az M$-al szemben.
Otthon viszont szoktam játszani én is, de főleg az öcsém. Mondhatni rengeteget. Ezen a gépen viszont a játékon kívül semmi mást nem csinálunk. Erre teljesen felesleges a WinXP prof. Ezért kezdtem örülni amikor megláttam a a Windows XP Starter Edition-t. Azt hittem, hogy ez valami WinXP Lite lesz. Kihagyják belőle azt a sok felesleges szarságot. Igazából nekem csak annyi rész kellett volna a WinXP-ből, ami már képes futtatni a játékokat. Szerintem ez a része beleférne max. 30-40 megába.
Még a grafikus felülethez sem ragaszkodtam volna
-
fapapi #30 "a Linux visszaszorítását hivatott elősegíteni"
Fostok mi ?
winzozt fillerekert csak vedd meg kerlek kerlek hidd el szikseged van ra naaaa legyszi olcsó
HEHEHEHEHEHEEEEE
hat csakaze sem veszem meg -
#29 Háj Bubu!
Bah, mindíg ezek a számok!
Nem 6, hanem 5!
Én úgy emlékszem az ötöt tévesztette a 3-mal mindíg. Pl amikor az emberevő szörnyeteg (húsvéti nyuszi) elleni támadás utáni visszavonulót követően összeszámolták a túlélőket, izé a veszteséget.
Vagy mit is, á nem is emlékszem már.
Na mindegy, ez a starter nyuszi is legalább akkora hülyeség mint a Gyalog izé.
-
#28 Én azt nem értem, hogy miért nem az XP prof. árát csökkentik.....mert még csak három éves, vagy mert akkor többen vennék és nem lenne a BSA-nak munkája, vagy......
LOL -
Sityi #27 Mire ez a vita? Akár így, akár úgy, akkor is amiatt leszünk megverve az MS által, mert füstszűrős sapka van rajtunk. Vagy nincs rajtunk. -
dez #26 "ha nagyobbegyenlő, mint három"
4... :) -
dez #25 "Amugy ha a Win olyan jólenne, miért használják a világon mégis 80%ban otthon"
Akarod mondani, ha olyan sz@r? Így esetleg logikus lenne. Csak nem jogos. Ez csak egy átmeneti állapot, és folyamatosan csökken. -
dez #24 "Kíváncsi vagyok, hogy ha a linuxért is fizetni kéne, ki venné meg?"
Van ilyen, és sokan megveszik. Valszeg többeknek van Linux-a, mióta vannak ilyen fizetős csomagok. -
dez #23 Azt hiszem, azt nem nagyon tehetné meg a MS, hogy egyik országban sokkal olcsóbban adjon valamit, mint a másikban. De azt már megteheti, hogy ehhez a butított verzióhoz kiszivárogtat egy feloldó patch-et... (Így megveszik az emberek a butítottat is, mert tudják, hogy úgyis van patch.) Fogadni mernék, hogy hamarosan lesz ilyen patch. -
#22 "Kíváncsi vagyok, hogy ha a linuxért is fizetni kéne, ki venné meg?"
En siman... Linuxhoz ertek, winhez kevesbe. -
whitehawk #21 Kezdem érteni a motivációdat: Te mazochista vagy ;)) De mért nem ezzel kezdted? Megkönnyítetted volna a dolgot!! ;)) -
whitehawk #20 Linuxért lehet fizetni, és emberek fizetnek is, csak ha összehasonlítasz egy (általam amúgy nem kedvelt) SUSE terjesztést egy windows dobozzal kicsit nagy a difi, kevesebb pénzért többet kapsz. És amikor megveszed mondjuk a Suse-t akkor a _terméktámogatást_ veszed meg pl. hiszen a rendszer nagyrésze szabad szoftver, amiért nem lehet önmagában pénzt kérni. És nem tudom hány emberen segített már az MS support. ;)) A Linux alapú rendszerek teret nyernek, és mihelyt megjelennek az olyan dolgok amelyek szükségesek a cégek termelékenységéhez (pl. Adobe, Macromedia termékek) ez a térnyerés erősödni fog. Én itthon nem használok wint, mert nincs szükségem rá, ha muszály lenne valszeg használnék, de szerencsére nincs. ;)) Egyébként ha winhez jutok általában a faszságok miatt elfog a düh, persze mondhatja bárki, hogy béna vagyok, de ha egy rendszer azért fagy le, mert gyorsan indítok el egymás után progikat az gáz ;)) De hogy mást mondjak: ha összehasonlítom a linux konzolt az MS-DOS parancssorral az ég és föld. ;) Szokd meg a tab használatát bármely Unix(szerű) rendszer alatt, és próbáld meg utána használni a DOS-t ;)) A Linuxról összehordott dolgok nagy része amelyek szerint bonyolult az nem igaz. Mernemfelhasználóbarát..... ;P faszt. -
#19 pff, csak költői kérdés volt... Tudjuk, hogy a Windows XPSP2 a nyerő -
Laci #18 "Miért nem az ingyenes hiperszuper stabil és mindenre jó linuxot használják, vagy apple gépeket.. nem értem..."
Már vagy 10000-szer válaszolta ezt meg sok ember itt a fórumon is de semmi baj:)) -
#17 vazz, biztos lesznek emberek akik megveszik, ennyi. ha pénzem lenne akkor a XP Prof. Corporate editiont venném meg ...
Amugy ha a Win olyan jólenne, miért használják a világon mégis 80%ban otthon (és még kicsi arányt mondtam).. Miért nem az ingyenes hiperszuper stabil és mindenre jó linuxot használják, vagy apple gépeket.. nem értem...
Kíváncsi vagyok, hogy ha a linuxért is fizetni kéne, ki venné meg?:DDDD -
SirBubu #16 Pasthleod nem akarlak megsérteni, de a Gyaloggaloppban (ha jól emléxem) Arthur-királynak is meggyült a baja a 3-as számmal
a varázslónál pl. akinek válaszolni kellett 3 kérdésére, hogy átengedje a hösöket a hidon:
- Tehát ha válaszolok a 6 kérdésre...
- (kollega súgva) Uram, 3 kérdésre!
- ööö...3 kérdésre...
:DD igy valahogy, ha jól emléxem, nem szó szerint
-
Yv@n #15 "Könyörgöm, ha a windows olyan jó lenne, akkor nem lenne 97% lopszoftver oroszoknál ;))"
Valahogy nem hiszem, hogy itt lenne összefüggés :)
Én sem igazán tudom elképzelni, hogy ez mire használható, de ez valszeg saját hozzáállásból adódik. Lehet egy hagyományos usernek, akinek egy explorer használata problémát jelent elegendő lehet egy starter XP, de engem ingerel ha egy prog butított, akkor is ha soha az életben nem használnám ki azt a részét ami le van tiltva, így el sem tudom képzelni, hogy ilyen oprendszert használnék. -
Laci #14 Nem fagy le?? Ember te miről beszélsz?:)))))) -
Piscator #13 A világ legfaszópóbb cégét.
Leszarom, hogy 15 év fejlesztés után képes kezelni az usb-t, nem fagy le, erőszakosak gazdaságilag. -
whitehawk #12 Mért, te megveszed a starter editiont? ;)) Biztos az olyanoknak van mint te vagy. Könyörgöm, ha a windows olyan jó lenne, akkor nem lenne 97% lopszoftver oroszoknál ;)) Ez csa ka szarnak egy pofon. Ki vesz legálisan egy használhatatlan cuccot? Rólad a hozzászólásod alapján el tudom képzelni, hogy otthon gyűjtöd magadnak a dobozos és OEM windowsokat, mindenféle kiadásban.... Neked fogják kiadni a winxp collectors editiont... "Hú ez a windows még nincs meg, bazze megyek megveszem, aztadekurvajó"
A múlticégeknek biztos jó, a titkárnő majd nem fog paszianszozni word, meg outlook közben ;) -
#11 hát biztos , hogy ne mtudja az MS hogy mit csinál.. de ti olyan okosak vagytok, ti biztosan jobban csinálnátok, és pár hét alatt a volág LEGNAGYOBB szoftvergyártó cégét csődbe tudnátok juttatni. Gratulálok nektek, nagyon tehetségesek vagytok. -
Cat #10 irja a cikk, hogy külön nem lehet venni, csak gép mellé adhatják -
Cat #9 multicégek vszinuleg - ők ezres csomagokban vásárolják a szoftvert -
strogg #8 ez a windows vicc. nem is érdemes sok szót rá fecsérelni:)))
Csak jót mulattam ,ahogy elképzeltem magamat, amint kilógó nylevvel rohanok venni egy starter edition-t, és alig várom, hogy töröljem a linuxomat miatta :DDDDDD
Ez azért már monthy pyton :)) -
whitehawk #7 Lehet, hogy jól járnak: 3 alkalmazás csak nem fagy le ;)) Bár ezt nem tudom, hogy hogyan. A daemonok vagy mik (servicek?) azok nem suámítanak alkalmazásnak? Mondjuk fut 3 vírus, és már az irtót se tudod elindítani ;))) Közröhely.
Mér meglepetés, hogy nem Kína? Tudtommal onnan kitiltották az MSt ;)) -
Zedas #6 Szerintem az a 3% a döbbenetes, aki ott nem használ kalózszoftvert. Egy olyan országban ahol a kiszivárgott HL2-t összefoltozott, dobozos verzióként majd egy éve lehetett kapni boltokban, elég meglepő :) -
Wilddog #5 Szerintem is komolytalan... vajon miben különbözhet egy standard-tól a starter? Van benne egy cmp mielőtt indít egy taszkot és ha nagyobbegyenlő, mint három, akkor kinyom egy MessageBox-ot, hogy ejnyebejnye. Valószínűleg... -
strogg #4 Ugyanmár. Ez viccnek is gyenge. Biztosan beleöli valaki a nehezn megkeresett pénzét egy starter editionba, és lecseréli vele az XP prof/Linux -át? áááááh.
-
GABOR16 #3 Nem 6, hanem csak 3 alkalmazás futhat egyszerre.
A vírusírtó, és a tűzfal rögtön ki is lő kettőt . -
GABOR16 #2 És mivan Magyarországgal? -
#1 a háttér miatt megéri :D
de ez a fékezett habzású xp .. max 6 alkalmazással egyidőben .. hát enyhén átvágás