41
  • RpPRO
    #41
    Te figy! Installalasnal nem pipalod be a chatzilla-t a mail kliens, stb telepiteset. Ennyi....
  • Spenser
    #40
    Aha köszi...
  • Razgon
    #39
    Szerintem nincsen, majd csak a végleges 1.0-hoz lesz valszeg.
  • Spenser
    #38
    Hali
    Ehez a változathoz van már magyarosítás???
    És ha van hol?
  • Mice
    #37
    nekem csak az a bajom a mozival h. bár lehet h uakkora az extensionokkel a mérete (bár ezt kétlem), viszont a composer/mail dlljeit akkor is betölti amikor csak egy guglit akarok nézni

    ha ezt (már hogy milyen dll-ek töltődjenek be) az egy optimálisabb megoldás lenne a mozi usereknek

    ettől függetlenül maradok a light sárkánynál :)
    csak javítanák már ki a tabbrowser extension-t :(((
    még mindig nincs frissebb:((
  • Mice
    #36
    ja :) adamantium shield és sárkányfejsze :D
  • Mice
    #35
    azt nem firtattam h saját forrásod -e csak sajnálom h. elk$-k azt az oldalt is. a képből csak az látszik, hogy melyik verzió mikorra várható de a régi oldal ahol a megvalósítandó dolgok egyesével voltak áthúzva az sokkal informatívabb volt.
  • Hellhammer
    #34
    Tudnál nekem is küldeni egy szűrési listát az adblockhoz? Köszi :)))
  • quentit
    #33
    Félreértést elkelülendő, nekem ingyen sem kellene a GMail, már van reklámmentes, 2 GByte-os tárterületem máshol...
  • quentit
    #32
    "Szép" kis kezdeményezés ez a Spread Firefox... Pénzért, pontosabban szolgáltatásért ÁRULJÁK a gmail-t, amit ugye TILOS lenne ilyen célokból terjeszteni...

    Aki nem tudná a gmail-hez, a google ingyenes e-mail szolgáltatásához 1 Gibabyte-os tárthelyel, elvileg úgy lehet hozzájutni, hogy a barátod ír neked egy meghívó e-mail-t... Nos ezt a google felhívása szerint csak baráti alapon lehet megtenni, üzleti célok nélkül...

    Ezt ugye sokan megszegik (még hír is volt róla), többek között pont az említett Spread Firefox oldal... Kár, hogy idáig sűlyedtek... Ezzel csak unszimpatikussá váltak, a helyett, hogy minden FireFox rajongót meghívtak volna egy gmail-re, ez jó reklám lett volna nekik.

    Mert ellenszolgáltatásért egy, a leveleimet olvasó rendszert... Köszi nem.... Akkor inkább a Yahoo!
  • quentit
    #31
    Szép adat, főleg az Internet explorer pár száz milliós elterjedtségéhez képest.

    Meg ugye 20 milla SP2 1 hónap alatt... Ez csak annyit tesz, hogy +20 millió embert már nem zavar a pop-up, aminek tiltása az egyik fő előnye lenne a firefox-nak...

    Amúgy drukkolok neki, remélem mihamarabb átlépi a proggi a 10 milliós letöltést... aztán a 100 millásat :)
  • Razgon
    #30
    Semmi sem tökéletes, de legalább fejlődik, az Exporerrel ellentétben. Az Explorer-ből is ki lehetne hozni jó dolgokat, ha Bill bácsi is akarná. De amíg fontosabb a másolásvédelem implementálása a Longhorn-ba, mint az IE fejlesztése, addig minden marad a régiben.

  • lck
    #29
    Télleg, annak csak örülhetünk ha az emberek Firefoxot, Mozillát vagy Operát használnak.
  • galocza
    #28
    ff letöltése valóban kisebb de feltelepítve ugyanakkora mint a moz minimál (böngészó+composer). gestures, adblock stb kiegészítők, skinek vannak mind2höz. semmi kifogásom a ff ellen, de nem vagyok meggyőzve, várok még vele: meg nem mondom mi, de voltak amiket hiányoltam belőle.

    ja, oszt a végén nehogy már ff-moz war legyen itt a dologból, csak testvérekről lenne szó.

    arra viszont jó a hír, hogy a topikjában eszmét cseréljünk...
  • whitehawk
    #27
    OK: Szóval a Mozilla tud egy csomó mindent. Böngésző, IRC kliens, velelező progi, html szerkesztő meg minden egyébcucc. És rengeteg funkció integráltan. A firefox csak egy böngésző. Teljesen lecsupaszítva. Viszont rengeteg extension van hozzá, amivel lehet a tudását bővíteni. Egyes bővítmények olyan funkciókat pótolnak amik alapból vannak a Mozillában, de van ami extra funkció. Pl ha fejlettebb böngészőlap kezelést akarsz töltsd le a Tabbrowser Extension-t. Az extensionöket kezeli a Mozilla is. Vannak OS specifikus, és mindenhol működő bővítmények. Van mozillához ActiveX plugin is. Bár én az ActiveXet nem tartom sokra ;))
  • ooz
    #26
    elküldöd nekem az adblock listát?
  • Piscator
    #25
    hurrá-hurrá akkor sikerült elérni céljukat.
  • zoozoo
    #24
    Csak ajánlani tudom a FireFox-ot - mindenképpen megér egy próbát. Nekem a rengeteg beállítási lehetőség mellett a Web Developer tool fogott meg a legjobban.
    Ja, jelen pillanatban 222 extension van hozzá.
    Extensions URL
  • RpPRO
    #23
    Bevallom, 1 hete valtottam Mozillara, miutan olvastam az Adblock pluginrol, kiprobaltam, ez tenyleg isten! Mozilla szuperul konfigozhato, azt telepitessz, amit akarsz, nekem pl nem kell chatzilla vagy a levelezo rendszeruk.

    Minden oldal jol bejon, kiveve ezt, mely IE-vel akar csak mukodni: http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/ruzsa/magyarorszag.htm
  • rgranc
    #22
    Nem én írtam, hogy "új roadmap", így szerepel az oldalon.

    r.
  • Mice
    #21
    ezt a roadmapbe már elég rég belerakták:)) már akkor amikor még teljesen más megjelenésű volt a roadmap oldal. a 0.8 verziónál gyúrták át a roadmap oldalt. az új kevésbé tetszik. az átfedéses timeline-t szeretem, de a goal-ok leírása szerintem emészthetőbb volt táblázatos formában. most kevesebb a detail a pillanatnyi állapotokról és inkább pr szagú lett az oldal...
  • Mice
    #20
    "- gyorsabban indul - és ha nem is gyorsabb böngészésnél, sokak szerint legalábbis gyorsabbnak érződik :)))"

    amikor már elstartolt a mozi már nem volt lassú csak amíg elindult... az meg hogy a gyorsabb start miatt meg ikonozza be magát a systrayre és mindig zabizza a memóriát non-sense. nem értem ha a belmag kegyetlen hasonló akkor mi a ráknak indul ilyen lassan elsőre, ill. akkor ha egy 2nd instansz indul
  • Mice
    #19
    nekem nem azzal van a gondom h nyílnak e vagy sem. scrollos egerem van és a középsővel kattintani nem kényelmes. én 2x click a tabbarra-val szoktam. így is megnyílik de az a baj, hogy csak egy üres tab lesz. akármit állítok neki h mit nyisson meg nem érdekli (bug) a régi norma volt. a duplicati in new window meg olyan szürke a menüben mint a 0.9.3-asban volt az open in active tab. valamit nem sikerült megoldani a japán csákónak (nem volt rá ideje)így inkább letiltotta addig.
  • Mice
    #18
    ezt kinek írtad?
  • Mice
    #17
    éppen ezért nem értem miért vannak egyesek oda annyira a moziért

    ami szerinted benne van az a composer és a csomó minden

    namost a csomó mindenennel eleddig nem találkoztam
    a composerről meg csak annyit, hogy csak akkor használom ha nagyon lusta vagyok mert bár kényelmes, de körülbelül ugyanolyan ocsmány kódot generál az oldalból mint egy word. Betartja a szabványokat az fix, de hogy onnantól a büdös életbe nem fogod többet nem grafikusban editálni az is fix. akkor már inkább a notepad.


    extensionhiányban nem cáfolt meg senki márpedig szerintem ezek teszik igazán nagyjá őt és ha csak azt veszem, h nálam 12 fut csak és az extension oldalon van vagy 120 v mennyi (ex has, de 100nál több aszem) és egy csomót még nem is ismerek mert nem volt rá időm

    szóval csak azért mert egy installerrel megy fel a levi progi és nem kell hozzá még egy szál installt lefuttatnom h felmenjen a kis madár azért ezt nem nevezném csodának.

    ez kicsit olyan mint ha az ms-nél egyszerre lehetne leszedni az excelt és wordot (tehát m2őt individual) és lenne egy telep ami mind2őt felrakná és akkor elmondanád, hogy a wordcsomag milyen kafa mert egy csomó minden benne van s közben uúgy csak 2 progi in 1....
  • ooz
    #16
    új híreket itt is lehet találni.
    http://firefox.hu/
  • rgranc
    #15
    Mozilla tervek a jövőre (roadmap)

    Idézet:
    "Új roadmap
    1. A fejlesztési erőfeszítéseket az új, különálló alkalmazásokra összpontosítjuk: a jelenleg Firefox kódnevű böngészőre, valamint a Mozilla Thunderbird levelező/hírolvasó alkalmazásra, a különálló szerkesztőprogramra, valamint a Firefox és a Thunderbird által használt új XUL eszközkészletet alkalmazó egyéb programokra. A célunk az, hogy a Firefox és a Thunderbird legyenek a vezető termékeink.
    ...
    Ezen roadmap elemek mögött azon okok állnak, hogy a minőséget helyezzül előtérbe a mennyiséggel szemben."

    r.
  • rgranc
    #14
    Én Mozillát nem használok már jó ideje, mert nincs szükségem az extra szolgáltatásaira, ezért nem tudok teljes összehasonlítást nyújtani, de néhány dolog, ami jó a Firefoxban:
    - jóval több kiegészítő jelenik meg hozzá, mint a Mozillához (igen, ahhoz is vannak kiegészítők, az update.mozilla.org szerint jelen pillanatban 55, míg a Firefoxhoz 112)
    - a letöltés JÓVAL kisebb, ez a rendszeres frissítéseknél azért jól jön
    - gyorsabban indul - és ha nem is gyorsabb böngészésnél, sokak szerint legalábbis gyorsabbnak érződik :)))
    - a Mozilla új fejlesztései mellett teljesen saját fejlesztések is belekerülnek (más a find (keresés az oldalon), részben más a bookmarkok kezelése, live bookmarks, stb.)
    - akinek nincs szüksége a chatre, egyebekre, azoknak nem kell a felesleges dolgokat is telepíteni. A renderelő motor teljesen ugyanaz a kettőben, a javítások azonnal bekerülnek mindkettőbe.

    Igazából természetesen a negyedik pontot (tehát a felhasználói felület különbségeit) kellene jobban kivesézni, de erről nem sok információt találtam a neten.

    r.
  • Razgon
    #13
    Az Extension-ök teszik "naggyá" a FireFox-ot SZVSZ.

    Alapban nem nyújt különlegeset, de miután felraktam az AdBlock-ot, a Mouse Gestures-t, a FlashGot-ot, meg még ezt-azt, gyakorlatilag mindentudó lett.

    Az Adblock-al hatékonyan szűrhetők a reklámok az oldalakból, imádom. Ha adsz e-mail címet, szívesen küldök szűrési listát.
  • ooz
    #12
    egyéb java-s oldalak működnek. még sose konfigoltam ezt, de hetente 2-3x kibírom, hogy vissza kell menni IE-be :)
    szal a firefox egy sima alap böngésző, amit rengeteg extensions-szal személyre lehet szabni. volt is nekem csomó, de most hogy jött az új verzió, a régiek már nem müködnek vele, és még nem frissítettem be őket.
    mellé még sok skin is lehúzható.
    ÉS ez kezeli egyedül a céljának megfelelően a favicon-okat.
    egyébként a tab-ok egyszerűen nyithatók csukhatók a középső egérgombbal. kattints rá egy linkre és meglátod.
  • NEXUS6
    #11
    Hát igen a M$ lükesége ebben vastagon benne volt. De mivel ebből neki semmi kára/vagy haszna nem származik így aztán nem igen foglalkozik azzal, hogy az emberek idegbajt kapnak a felugráló ablakoktól.

    Töltsd le az SP2-t!
    Ja, hogy te még mindíg W98-at wagy wme-t használsz? Ó barátom, akkor itt az idő, hogy megvásárold az XP-t;)))

    A M$-t semmi nem zavarja ami ingyenes, de próbált volna ebből a Mozzilla Foundation pénzt csinálni, abban a pillantban rányomult volna B.
  • Dzsini
    #10
    a mozilla az böngésző+levelezőkliens+html szerkesztő+csomóminden, a firefox csak böngésző, a thunderbird meg csak levelezőkliens.
  • lck
    #9
    ooz!
    Valószinűleg annál a lapnál a SUN JAVA hiánya (vagy nem megfelelő konfigurálása) okozza a hibát
  • Mice
    #8
    extensionok vannak a moziban?

    mert lehet rosszul tom de én úgy tom hogy nincsenek

    egyszer legalábbis néztem és nem voltak
    nekem azok hiányoznak csak de azok nagyon. a mostanira csak azért nem váltottam még át mert ha új tabot csinálok egy blank page jön csak be (mindegy mit adok az options menüben neki) illetve nincs benne az open tab in new window. két tab dolog ami csak azért mert nincs benne az én szememben kevesebbé teszi a firebirdnél még ha épp a foxytunes plugin csak foxok alatt megy. na most ha nem csak 2 extension dologgal lenne minusz hanem többel, akkor meg már ugyanott lennék vele mint az internet explorerrel. pont az x-ek teszik naggyá. ha moziban is lenne extension akkor is fox mellett szólna a tempó érv. van akinek mind1 de én úgy vagyok vele ha csinál6om gyorsabban minek lassabban?
  • [HUN]PAStheLoD
    #7
    nemtom mozilla milyen , de ez pont ugyan az a motor , csak más néven , és mozilla.org -on is most friefoxot sztárolják .. sztem annyi hogy mozilla -> firefox ... nekem a szótár tetszik benne .. sztakihoz hozzáállítom meg van benne alap dictionary.com is ..
  • lck
    #6
    galocza, ez így van!
    Majd ha kijön az 1.0-ás végleges gondolom megint kipróbálom. Az eddigi tapasztalataim azt mutatják hogy aztán jön vissza a Mozilla. :-)

    Firefoxosok!!!!
    Miért jobb a Mozillánál ???
  • galocza
    #5
    még ilyeneket plz, 1.1 óta használom a mozillát és a kistestvérrel is megpróbálkoztam időnként, de azon kívül hogy gyorsabban indul, én semmi előnyét nem láttam (még csak nem is kisebb). örülnék ha firefox-használók felhomályosítanának miben jobb mint moz.
  • Devla
    #4
    Firefoxhoz van egy plugin, aminek segitsegevel 2 gombnyomassal lehet IE-ben megnyitni az eppen aktualis oldalt. A beepitett kereso is nagyon jo benne, gepeles kozben kulon szinnel kiemeli az osszes, keresesnek megfelelo karakterlancot az oldalon valosidoben.
  • ooz
    #3
    nyáron én is végleg áttértem a firefoxra. IE nálam is háttérbe szorult, és alig van egy-két lap, amihez feltétlenül azt kell elővennem.
    az egyik pl.ez: http://lazarus.elte.hu/moterkep/mb.htm
    a településlista csak ie-ben müxik...
  • papabear
    #2
    jaja kb 5 perc alatt kényelmessé válik.
    (Az IE meg lehet a második böngésző)