Canon EOS 1Ds 16,7 megapixellel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.leafamerica.com
Milyen fényerejût kéne rárakni ?
Tudsz esetleg ajánlani ebben a kategóriában jobb fényerõvel ?
Tudsz esetleg ajánlani ebben a kategóriában jobb fényerõvel ?

Tesztképnek én is örültem volna. Az objektív meg nem tétel egy ilyen gépnél...
2.8-as fenyereju objektivet rarakni egy ilyen kaliberi gepre rohej! Egy szep nagyfelbontasu fotot vagy linket, melyet ezzel keszitettek szivesen lattam volna.
Igen elég összetett a dolog, de az általad leírt átszámítás nagyjából használható. Szal mondjuk az átlag nyomdai kivitelhez elég a 300 dpi, a gép által fotózot pixelarányt pedig nyugodtan számolhatod 72 dpi-vel. (Az a sztenderd).
Azonban ha mondjuk szobai nyomtatón nyomatod a képet, elég a 150-200 dpi. (Nyomtatótól és papírtól függ).
És ha igazán igényes nyomdai munkát akarsz (jó minõségû képekkel (art magazin, mûvészeti könyv) akkor nem árt 400 dpi-vel számolni.
Persze ilyenkor már kell a nagy rácssûrûség, manapság a 70-es rács már kinyomható és az ad igazán szép minõséget.
Azonban ha mondjuk szobai nyomtatón nyomatod a képet, elég a 150-200 dpi. (Nyomtatótól és papírtól függ).
És ha igazán igényes nyomdai munkát akarsz (jó minõségû képekkel (art magazin, mûvészeti könyv) akkor nem árt 400 dpi-vel számolni.
Persze ilyenkor már kell a nagy rácssûrûség, manapság a 70-es rács már kinyomható és az ad igazán szép minõséget.
Azért nem kaphattál választ, mert a kérdésed nem helyénvaló. A felbontás (pixelszám ahogy említetted) egy teljesen egzakt dolog, amely a képet jellemzi. Önmagában nem tartozik hozzá semmiféle dpi érték, amely a nyomtatást, esetleg egy monitort vagy bármilyen megjelenítõt jellemez.
A dpi azt adja meg, hogy ha kinyomtatod ezt a képet, akkor a képen ezt a 4992x3328 pontot milyen sûrûn fogja elhelyezni a nyomtató, amit tetszõlegesen megadhatsz. Nyilván nyomtathatod 100 dpi-vel és akkor bumfordi, pixeles nyomatot kapsz.
Mindenesetre a 16 megapixel A3-mas méretre kinyomtatva teljesen megállja a helyét.
A dpi azt adja meg, hogy ha kinyomtatod ezt a képet, akkor a képen ezt a 4992x3328 pontot milyen sûrûn fogja elhelyezni a nyomtató, amit tetszõlegesen megadhatsz. Nyilván nyomtathatod 100 dpi-vel és akkor bumfordi, pixeles nyomatot kapsz.
Mindenesetre a 16 megapixel A3-mas méretre kinyomtatva teljesen megállja a helyét.
Valaki világosítson már fel hogy ezt a 4992x3328 pixelszámot mekkora dpi értékhez adják meg. Ezt már többektõl kérdeztem de nem igazán kaptam meg a választ. Mert ha példuk ehhez a pixelszámhoz egy síma monitorfelbontást (72 DPI) rendelek akkor a képem mérete kinyomtatáskor 1761,07 x 1174,04 cm lesz, ha viszont egy nyomdai felbontást akkor pedig 42,27 x 28,18. Ez azt jelenti hogy lazán egy nyomdai A3-ast kifotózhatok vele?!? Húú az anyja...
Hát bizony. Ráadásul a felbontás csak másodlagos ahhoz képest, amiket ez a kis csoda tudhat... Habár nyilván egy 16 megapixeles kép már egy plakáton is fest valahogy.
nagyon durva 16 mpixel. Hu bazze nagyon ütõs lehet
A linux pingvin mikor kinézett a windows-on annyit mondott: a kurva de bugos átlátok rajt
Ebbe is csak azért raktak USB-t, hogy "legyen". Megnézem én ki fogja a 4992x3328-as RAW képeket USB 1.1-en átmásolni... De egyébként király...
Hát ez fasza, kell bele egy 1gigás kártya, és akkor fotóz6unk is....
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
8 000 euró .. na majd ha nagy leszek .. ez is nyóc kiló ? 😛
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
szep... hatulrol is nyomhattak volna 1 kepet. 😊