26
  • h4x0r
    "...amíg el nem érnek egy fejlettségi szintet aztán szinte mindig kettéválik a fejlesztés (free+premium)"

Ezert is kivanom, hogy a kelletenel tobben ne hasznaljak a linuxot. Amugy a GPL liszensz ezt egy kicsit hatraltatja.

"már most is mennyi fizetős lin cumó van amint elkezd majd egyre több progi full extrás és nem free lenni"

Van, de anelkul is full-extrasak. Van egy-ket, free valtozattal nem rendelkezo progi (pl.: VMWare, bochs meg lassu, ezert nem alternativa), max azokkal warezol az ember.

"már most is kezd eléggé felhigulni szakértelmet tekintve a linuxozók tábora hisz egyre egyszerűbb és kényelmesebb napról napra"

Mar amelyik. DEBIAN RULZ :-)

"a láma usernél meg nincs jobb táptalaj egy vírusnak..."
    Igen, ez igy van. Talan csak a lama rendszergazdik, akik nem frissitenek elegge.

• lamase
    hahahaha
  • [HUN]PAStheLoD
    ezaz .. a vírus csak azt aggasztja akit elkap :P

habár ezek a mydoom-sasser-blaster típusuak már elég zavaróak , hisz vakon minden féle ip-t próbálnak megfertőzni ..
  • mrzool
    Azért azt soha ne feledd, hogy még nem volt olyan vindózos vírus / féreg, amely az általa kihasznált sebezhetőségre megjelent patch előtt íródott volna... Akkor miről is beszélünk?
  • Mice
    " meg az ingyenesseg miatt linux alatt kevesebben warezolnak.
    "

a statisztika azt mutatja, hogy minden (még a legszentebb és legtisztább dolgok is) csak addig szoktak free-k lenni amíg el nem érnek egy fejlettségi szintet aztán szinte mindig kettéválik a fejlesztés (free+premium)

már most is mennyi fizetős lin cumó van amint elkezd majd egyre több progi full extrás és nem free lenni úgy lesz majd itt is egyre több a warez (csak idő kérdése). kevesebben mint a winnél de lesznek

már most is kezd eléggé felhigulni szakértelmet tekintve a linuxozók tábora hisz egyre egyszerűbb és kényelmesebb napról napra

a láma usernél meg nincs jobb táptalaj egy vírusnak...
  • comet
    Ja, átlagosan 120 nap múlva, van patch is ;))
  • comet
    Hm, pedig van legalább 3 különböző kritikus hibája...ha nem több már ;)
  • patrik
    az persze igaz hogy Linux alatt nem nagyon van ilyen probléma
  • patrik
    gy a Google-ben nem katingatna összevissza minden oldalra amit talál a kereső)
  • patrik
    Hi'

Nem azért hogy az XP királyságát bizonygassam, de nekem 2003 december óta 1 db vírusom sem volt, szóval szerintem lehet vigyázni az XP-re egy kis odfigyeléssel (pl megnézné az ember email címét/tárgyát olvasás előtt, va
  • mireez
    És ha majd találnak?? OSZT AZTÁN MI VAN AKKOR VAZZE????? van patch is. Olvastam híreket már linux kerbnel ilyen meg olyan súlyos hibákról is.... szal ennyit erről.
  • mireez
    SP2-nek még nincs súlyos hibája!!! (azaz még ne mtaláltak benne SÚLYOS hibát!!!!!)
  • Laci
    Igazad van, hagyjuk "szegény" windózt. Csak nem is tudom vajon mi is teszi lehetővé, hogy a vírusírók ilyen sok kárt okozzanak...
  • Cat #13
    mindenki a windowssal van elfoglalva, közben meg a hír lényege hogy a vírusirok és a spamgyártók összefognak, és kereskedelmi hasznot csinálnak az egészből
  • Laci
    "... és a Microsoft termékek jelenlegi kiemelt helyzete nem lesz hosszú életű."

Úgy látszik pont úgy magyarázzák a Symantecnél is az m$ bizonyítványát, mint a Secunia-nál. Ott is felmérések meg vizsgálatok kiderítették az sp2 súlyos hibáját, de azért az utolsó mondatuk nekik is arról szólt hogy ennek ellenére jó rendszer az sp2-vel frissített xp
    Most is elmondják hogy milyen nagy a probléma, de biztos nem lesz hosszú életű. ÁÁÁ biztos nem, valószínű hogy a vírusírók már is átnyergelnek az open source társadalom által működtetett Linux rendszerekre és békénhagyják az amúgy évente 4x-eres vírusszámnövekedéssel büszkélkedő windózt. Nyilván Linux alá is írnak férgeket, vírusokat, de a legtöbben már azért is teszik ezt,hogy az m$-nek tegyenek be, hát ez nem tudom hogy lesz mondjuk a Linuxnál...
    Meg ugye a Symantec miből élne, ha nem lehetne a lyukacsos windózok alá állandóan security programokat eladni, meg ilyen felméréseket készíteni:) Valószínű hogy semmi érdekük nem fűződhet az ilyen cégekhez...:))
    Olyan az egész m$, mint egy csata utáni csatatér. Volt egy fényes kor, ahol még érdekelte az embereket, a harc fénypontja ugye a win95 volt nekik, aztán most már annyira nem újak ezek a jelenségek, hogy egyre kevesebbeket érdekel...
  • AtomHeart
    Amugy linux rulz, de nalam egyenlore csak azert, mert "erdekes" (open source, ingyenes, van hozza egy csomo profi progi, stb.)
  • AtomHeart
    Az baromsag, nt alatt is meg lehet szabni, hogy mihez ferhet hozza egy program, es mihez nem. A fergek altalaban egy admin (root) jogosultsagokkal futo programba injektalnak be futtathato kodot egy buffer overflow hiban keresztul, es igy mar hozzaferhetnek barmihez. Ezt ugyanugy meg lehet tenni linux alatt, mint win alatt, szal vigyaznod kell, hogy mely programokat milyen jogosultsagokkal futtatsz...Legalabbis igy magyarazta Arpi, tudomasom szerint...
  • h4x0r
    Ki mondta, hogy igen? A Windowsba az ilyen kis geccladak csempeszik be, mint a Sasser iroja...
  • Devla
    Hat Windowsnal se a gyartok csempeszik bele a virust a programokba :)
  • h4x0r
    Jelen :-)

Amugy, komolyan, OS (OpenSource) progiknal ha ezer kozul egy belenez a kod egyes reszeibe, akkor mar hamar kiderulhetnek az ilyen szarok. En pl. neha "kukkolok", mert egy-ket megoldas hasznos lehet, pl. a lilo kodjabol tudom a FIBMAP ioctl hivas jelenteset.

#6: WinXP-t (meg :-) senki nem fikazta.
  • mireez
    Mellesleg nekem sosincs gondom a vírusokkal. Hogy lehet ez?
  • mireez
    Hát igen.. Ezt Windowsnál is (XP) meg lehet csinálni...
  • Devla
    A warez jellemzoen biztonsagos, a hiresebb csoportok nagyon vigyaznak ilyesmire. Inkabb a hulye cd tray nyitogato viccesprogik es tarsaik terjesztik(+email). Linuxra meg mutass valakit, aki vegigolvassa a teljes forraskodot, mielott lefordit valamit :)
  • Devla
    Linuxra nem azert van keves virus, mert nem eleg elterjedt, hanem a felepitese miatt. Ha nem rootkent vagy bejelentkezve akkor a virus csak abban tehet kart, amihez a usernek joga van hozzaferni, tehat nem surun fogja letorolni a rendszerfileokat es leformazni a winchestert.
  • h4x0r
    Ha vki nem rendszergazdikent nyomja a gepen, akkor kissebb az eselye a fertozesnek. Linuxon pedig azert nincs aranyaiban annyi virus, mert a legtobb progit forditani kell, meg az ingyenesseg miatt linux alatt kevesebben warezolnak.

Ezert nem valoszinu, hogy Linux ala is lesz annyi virus.
    /Szerintem/
  • attila84
    Ebben lehet valami. Van Linuxos ismerősöm aki jókat szokott nevetni rajtam XP-sen. De ha még jobban elterjed majd a Linux is akkor majd automatikusan megjelennek a gondok.