SuperPower 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
Note: This procedure involves editing a game file; create a backup copy of
the file before proceeding. Also, it only works on version 1.4 Use a text
editor to edit the "common.xml" file in the
"\dreamcatcher\superpower 2\mods\sp2\data\config" folder.
You can change various values, such as the day, how long you should wait before
production starts, etc. Set the "InfantryValue" to "0", "timebefore production"
to "0" and "buildperday for infantry" to "100000" or higher, you can generate
unlimited infantry. During game play, set the time to T0.
Go to build and choose infantry. Click the "Build" button repeatedly.
When you set the time to "T2" you will gain many infantry.
A másik: a nyelvek százalékát rosszul listázza ki. Nekem a magyar nyelvet 35.1%-on mutatja, de a többi összértéke maximum 11.7%. Az a maradék 53% biztos, hogy nem abban a három 0%-os maradványnyelvezetben öszpontosul. Tuti, hogy vannak amiket nem listáz ki és ezért van állandóan 30-40% környékén a stabilitásom. Van erre valami ellenszer? :-/
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
😊
Democratic republic of congoval nyomom, nem könnyû, de megy. Kérdésem a következõ:
Ha államformát választok megváltozik a termelés, fogyasztás, minden... Érti ennek valaki a dinamikáját?
Másrészt: ha többet költök a budget-ban akkor arányosan több támogatást kapok. Mik az arányok? Eddig úgy vettem észre, h ha 1milliárdot költök, akkor nagyjából a felét vagy kétharmadát kapom meg nemzetközi segélyként (azaz ennyivel megnõ).
Régen volt, nem mernék erre méget adni neked😊
Remélem olvassa valaki még ezt a topicot!
Az a gondom, hogy a játék pár percenként kilép. Egészen pontosan a joshua.exe vagy mi a csoda szabálytalan mûveletet hajt végre. A játékablak meg lekerül a tálcára. Ha rákattintok, feljön újra, de a fõmenübe kerülök és ha nem mentettem el az állást akkor az el is veszik. Egy ideig elszórakoztam vele, mindíg mentegettem, de gyakorlatilag 2-3 percenként újra kell töltenem. Így nincs értelme, pedig nagyon bejönne... 😞
Valakinek van valami ötlete?
Nézd meg Szaúd-Arábiát. Az olajbiznisz az állam kezén van. Óriási bevétel. Ez a pénz közvetlenül a büdzsédben jelentkezik (persze csak az ami eladásra kerül, az a termelés mínusz a felhasználás). Ha ezt privatizálnád, akkor ugyan szép lassan magától fejlõdne az ipar, de sokkal kevesebb pénz folyna be a büdzsédbe...asszem annyi %-a, amennyi az adó arra a termékre. Tehát ott pl. csak óvatosan a szabad piaccal...😊))
Remélem segített.
-az annektálás 6 hónap múlva lép életbe, ha nem berzenkedik a többi állam. De szokott, és gazdasági meg mindenféle embargóval sújtanak. Lehet, ezértmentél tönkre?😊
Leszámítva, hogy mindenki össze-vissza háborúzgat a világban, szerintem jó ez. Én most kezdtem el pár napja, és lenne pár kérdésem:
-mik a feltételek ahhoz, hogy az államformát meg tudjam változtatni (monarchia, demo,...)?
-custom game-ben sikerült valakinek a "democratic republic of Congo"-val eljutni bármeddig is? Pár hónap múlva - bármit is teszek - kiírja, hogy game over: economic failure!!! (Szomália sem pite, azzal nyomom, érdemes megnézni milyen körülmények között kezdõdik a játék:-), de azzal nem mentem csõdbe)
-sikerült már valakinek "free region" treaty-t elfogadtatnia? Nekem annextion sikerült (szomáliával bekebeleztem gabon-t, Yement, Japánból egy területet és etiópia nagy részét és kamerúnból egy területet 😊)))
-elég gáz, hogy csak interfész és katonai tutorial van, gazdasági sem ártana, nincs valakinek egy jó leírása a játékról? esetleg eredeti füzet? vagy tudtok valami jó oldalt ahol részletesen le van írva minden? (az F1 gomb tartásával már eléggé megtanultam kezelni, de még az is magyon hiányos)
-utolsó, de talán legfontosabb kérdésem? Mondana nekem valaki olyan példát ahol jobban megéri, hogy egy gazdasági ágazat kormány-vezérelt legyen és ne privát? Úgy vettem észre hogy pénzügyileg csak a privát éri meg mert a kormány-vezérelt ágazatokat nem lehet adóztatni.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
JA !! MULTI.
Kipróbáltuk feljelentkeztünk valahova, szervert csináltunk és összecsatlakoztunk. Kb 15 perc múlva kidobott és újra kelett telepítenem, mert valamit beregisztrálhatott vagy beleírt a központi server vagy mi a túró, mert utána egyikõnk sem tudott játszani még single módban sem.
Pedig olyan jót lehetne ebbõl kihozni...
Pl Magyarországgal felteszem a személyi jovedelmadot 49% ra, a Budget ben leveszek minden 0 ra(piros baloldalár ahúzom a csúszkákat),felmondom az eco aid szerzodséseket a kémeket bealtatom, felpörgetem az idõt és ráérek 5 percig.
Aztán amikor jönnek a választások, elõtt 3 hónappal 10% a szja, budgetben propaganda maximumon, a többi csak középzöldben, és magasan nyerek, majd újry vissza minden.
Igy 100 számra veszem a harriereket meg a mig 31 eseket, meg a tankokat és ahogy erõsödöm, úgy akarnak velem szövetslget kötni a többiek. Aztán most mindjárt lerohanom romániát, hogy legyen kikötõm is..😊)
Tehát semmi kihívás, sok opció, de lószart sem érnek.
Pedig két napig, amíg komolyabban nem ültem le vele játszani azt hittem, megvan életem legjobb játéka, de tévedtem.
Azt kérdezed, hogy Kongó tud-e kötni mással is eco aidet(tud)... vagy?
Mert amit én értettem a kérdésbõl az az, hogy ha Kongó vagy tudsz-e kötni eco aidet Bhután és Kína között illetve hogy ez miképpenszámít. Szerintem nem tdusz kötni, de még nem próbáltam.
Szerintem
ha valakivel több, ugyanolyan szertõdést kötök, illetve sok-sok országgal hasonló megállapodásaim vannak, akkor ezek összeadódnak? Pl ha gazdasági szövetséget csinálok tízszer, akkor tízszer annyit ér? Kétlem...de akkor mi a formula? Sokmindenhez megtaláltam a képletet, de ezt nem nagyon értem...Ötlet?
Nem találtam ugyan, de hátha Ti már összefutottatok vele: egy olyan modot keresek (nem tudom létezik-e), ami megváltoztatja a csaták számítási algoritmusát. Enyhén nevetséges eredményeket produkál a gép. Például egyszer kipróbáltam, 100,000 gyalogost, és 200 tankot elindítottam 30 tüzér, 50 tank, 5 repülõ és 50 kisebb egység ellen. Mivel õk távolra lõnek, szépen kiírtottak 100,000 embert veszteség nélkül(!!)...no comment. És ez csak 1 példa. Szóval ha valaki tud valamilyen ezt megváltoztató modról, az légyszi jelezzen!
Kapcsolatok erõsebbre fûzése:
Ehhez idõ kell, meg kultúrális csereprogramok, illetve hívd meg minden felet olyan diplomáciai kapcsolatba, ami fejleszti ezeket.
Csak a csatadolgokat oldja meg valakiii!!!! 😞
Köszi! 😊
Persze nem egybõl az Allienc-szel kell kezdeni, hanem kisebb szövetségekkel, pl közös piac, közös fejlesztési, stb
Nekem az a bajom, hogy ha meg is kötök egy szerzõdést, és el is fogadja a másik fél,(activvá válik), kilépek a diplomácia menübõl, majd egybõl visszalépek, már ugyanúgy pending van, mintha nem is kötöttem volna semmit.
Na ez miért van? Kell valami átfutási idõ? Mennyi?
hogyan lehet szövetségeket köti, vagy erõsebbre fûzni a szálakat a játékban, mert gazdasági kapcsolatot el tudom érni, de mást semmit...
Ha Alliance-t akarok kötni, mindíg elutasítja az adott ország, pedig nem csak 1-gtyel, hanem sokkal megpróbáltam.
valaki tudna segíteni?
a játék szerintem az egyik legjobb, amit valaha láttam.
Ezt onnan tudom, hogy már két napja egyfolytában ezzel szarakodom, és ha mást csinálok, akkor is ez jár a fejemben😊)
Én csak most ismerekedem vele, nagyon korrektnek tûnik! 😊
Viszont ami elsõre feltûnt és eddig nem sikerült orvosolnom:
Az idõ sebességének beállításától független a megjelenítés sebessége!
Ez tök gáz!!! Ha leállítom az idõt, akkor is mennek tovább a felhõk,
nappalt váltja az éjszaka stb... Ezt így hogy?! 😊 Lehet valahogy szinkronba hozni a kettõt? Ez az 1.4-es patch-ig nem sikerült nekik?
én is nagyon kiváncsi vagyok rá
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Még 2 hónapos sincs, szóval olyan nagyon régi nem lehet. Egyszerûen azthiszi mindenki hogy ez egy nuke verzió miközben csak "tápkábel húzogatós", ugye mert starforce3mal van védve. Ugyanígy lehetett játszani a Shade: Wrath of angels-el is.
No mind1 akkor legyél boldog a privát forrásoddal...
akkor máhogy mondom public helyet nem tok és szvsz nem is nagyon fogsz találni emrt elég régi game..., márha télleg nem voltse torrenten se dc-n...
bár nem értem mért nem lehet segíteni..
Állítólag wandoon kint volt, de már leszedték. Néztem még csomó warezon de sehol sincs fent. DCn ugyancsak semmi, még külföldi hubokon sincs meg szinte senkinek. Ezenkivül egy torrent filet találtam, de az is leáll 2% után.
ha vki tudja pls árulja már el =)