127
SuperPower 2
 • weine
  #127
  érdemes lenne?
 • andand
  #126
  valaki probáltam a geo political simulation nevű játékot?
 • Headers
  #125
  Itt van valami cheat féleség (angol):

  Note: This procedure involves editing a game file; create a backup copy of
  the file before proceeding. Also, it only works on version 1.4 Use a text
  editor to edit the "common.xml" file in the
  "\dreamcatcher\superpower 2\mods\sp2\data\config" folder.
  You can change various values, such as the day, how long you should wait before
  production starts, etc. Set the "InfantryValue" to "0", "timebefore production"
  to "0" and "buildperday for infantry" to "100000" or higher, you can generate
  unlimited infantry. During game play, set the time to T0.
  Go to build and choose infantry. Click the "Build" button repeatedly.
  When you set the time to "T2" you will gain many infantry.
 • Hmuda
  #124
  Az illegális vallások/nyelvek eltünnek valaha véglegesen? Még az eleje felé meghódítottam Szlovákiát, illegálissá tettem az új nyelveket és vallásokat (éljen a stabilitás), de már 50 (ötven) éve 0.0%-on csücsül és nem tünik el.

  A másik: a nyelvek százalékát rosszul listázza ki. Nekem a magyar nyelvet 35.1%-on mutatja, de a többi összértéke maximum 11.7%. Az a maradék 53% biztos, hogy nem abban a három 0%-os maradványnyelvezetben öszpontosul. Tuti, hogy vannak amiket nem listáz ki és ezért van állandóan 30-40% környékén a stabilitásom. Van erre valami ellenszer? :-/
 • Mr.Macho
  #123
  én néha még nyomom. Néhány hiba miatt viszont túl könnyű, és nem tudok ellenállni hogy éljek velük :D
 • weine
  #122
  trainert? minek az?
  :)
 • Headers
  #121
  Vagy egyéb cheatet?
 • Headers
  #120
  Nem tud valaki trainert hozzá?
 • Headers
  #119
  Nah mán senki nem játszik vele?
 • Headers
  #118
  Nagyon fontos lenne.
 • Headers
  #117
  Vagy cheatet.
 • Headers
  #116
  Hello nem tud valaki honnan lehet sp2 trainert letölteni (super power2) msn címem:[email protected]
 • Mr.Macho
  #115
  sziasztok!
  Democratic republic of congoval nyomom, nem könnyű, de megy. Kérdésem a következő:
  Ha államformát választok megváltozik a termelés, fogyasztás, minden... Érti ennek valaki a dinamikáját?
  Másrészt: ha többet költök a budget-ban akkor arányosan több támogatást kapok. Mik az arányok? Eddig úgy vettem észre, h ha 1milliárdot költök, akkor nagyjából a felét vagy kétharmadát kapom meg nemzetközi segélyként (azaz ennyivel megnő).
 • weine
  #114
  hú, az elején nekem is volt ilyen, de azt hiszem egy reinstall megoldotta.
  Régen volt, nem mernék erre méget adni neked:)
 • Curze
  #113
  Sziasztok!

  Remélem olvassa valaki még ezt a topicot!

  Az a gondom, hogy a játék pár percenként kilép. Egészen pontosan a joshua.exe vagy mi a csoda szabálytalan műveletet hajt végre. A játékablak meg lekerül a tálcára. Ha rákattintok, feljön újra, de a főmenübe kerülök és ha nem mentettem el az állást akkor az el is veszik. Egy ideig elszórakoztam vele, mindíg mentegettem, de gyakorlatilag 2-3 percenként újra kell töltenem. Így nincs értelme, pedig nagyon bejönne... :(

  Valakinek van valami ötlete?
 • Glorius
  #112
  Példa az állami tulajdonra:

  Nézd meg Szaúd-Arábiát. Az olajbiznisz az állam kezén van. Óriási bevétel. Ez a pénz közvetlenül a büdzsédben jelentkezik (persze csak az ami eladásra kerül, az a termelés mínusz a felhasználás). Ha ezt privatizálnád, akkor ugyan szép lassan magától fejlődne az ipar, de sokkal kevesebb pénz folyna be a büdzsédbe...asszem annyi %-a, amennyi az adó arra a termékre. Tehát ott pl. csak óvatosan a szabad piaccal...:)))

  Remélem segített.
 • weine
  #111
  -a népszavazás idejét kell engedélyezned, azt hiszem
  -az annektálás 6 hónap múlva lép életbe, ha nem berzenkedik a többi állam. De szokott, és gazdasági meg mindenféle embargóval sújtanak. Lehet, ezértmentél tönkre?:)

 • Mr.Macho
  #110
  Hali!
  Leszámítva, hogy mindenki össze-vissza háborúzgat a világban, szerintem jó ez. Én most kezdtem el pár napja, és lenne pár kérdésem:
  -mik a feltételek ahhoz, hogy az államformát meg tudjam változtatni (monarchia, demo,...)?
  -custom game-ben sikerült valakinek a "democratic republic of Congo"-val eljutni bármeddig is? Pár hónap múlva - bármit is teszek - kiírja, hogy game over: economic failure!!! (Szomália sem pite, azzal nyomom, érdemes megnézni milyen körülmények között kezdődik a játék:-), de azzal nem mentem csődbe)
  -sikerült már valakinek "free region" treaty-t elfogadtatnia? Nekem annextion sikerült (szomáliával bekebeleztem gabon-t, Yement, Japánból egy területet és etiópia nagy részét és kamerúnból egy területet :))))
  -elég gáz, hogy csak interfész és katonai tutorial van, gazdasági sem ártana, nincs valakinek egy jó leírása a játékról? esetleg eredeti füzet? vagy tudtok valami jó oldalt ahol részletesen le van írva minden? (az F1 gomb tartásával már eléggé megtanultam kezelni, de még az is magyon hiányos)
  -utolsó, de talán legfontosabb kérdésem? Mondana nekem valaki olyan példát ahol jobban megéri, hogy egy gazdasági ágazat kormány-vezérelt legyen és ne privát? Úgy vettem észre hogy pénzügyileg csak a privát éri meg mert a kormány-vezérelt ágazatokat nem lehet adóztatni.

 • AnuluWork
  #109
  Amikor Mexikó megtámadta Görögországot, akkor hagytam abba az első részét. Mint olvastam sokhelyütt, itt is van hasonló.
 • Glorius
  #108
  Hát sajna én is osztozom ezena véleményen. Ennyi lehetőség, ennyi munka egy rizikószerű játékban...kár volt. Sokkal, sokkal több van a ilyen lehetőségekben, de nem hiszem el, hogy senki nem képes kihasználni ezt. Talán a mod-ok...ez az utolsóreményem. Azt írták a honlapjukon, az 1.4-es patch hosszú időre az utolsó lesz, mert most a mod-készítőknek kívánnak kedveskedni, és a mod-kiteket fejlesztgetik, patchelgetik. Csak nem tudom, kinek van kedve ehhez olyan modot írni, amivel végre érdemes lenne leülni játszani...mert akkor nagyon sok dolgot kéne átírni benne, bár tény, hogy az alapok megvannak.
 • Lupis
  #107
  Oroszokkal kilőttem az össze rakétámat miután kifejlesztettem a védelmi rendszert:D Mindenki kapott belölle szinte becslések szerint 1.5 millárd áldozat:D
 • Lupis
  #106
  Akkor ez a játék is a felejtős kategóriában landol :I pedig tényleg jó lehetett volna
 • weine
  #105
  ja, 1.0 mert a patch 1,4 CDt kér és nem jó neki a daemon.Meg aztán nem is tudom, jó-e a crackelt verzióra.

  JA !! MULTI.
  Kipróbáltuk feljelentkeztünk valahova, szervert csináltunk és összecsatlakoztunk. Kb 15 perc múlva kidobott és újra kelett telepítenem, mert valamit beregisztrálhatott vagy beleírt a központi server vagy mi a túró, mert utána egyikőnk sem tudott játszani még single módban sem.


 • Kumesz
  #104
  Hy All!Amikor elakarom indítani magát a single playert mindig kiírja hogy a joshua szerver vagy exe hibát észlel nem tudja valaki mi lehet a gond?
 • weine
  #103
  hát ez az, én is pnt ezért jöttem most, hogy leírjam milyen kaka az egész...:((
  Pedig olyan jót lehetne ebből kihozni...
  Pl Magyarországgal felteszem a személyi jovedelmadot 49% ra, a Budget ben leveszek minden 0 ra(piros baloldalár ahúzom a csúszkákat),felmondom az eco aid szerzodséseket a kémeket bealtatom, felpörgetem az időt és ráérek 5 percig.
  Aztán amikor jönnek a választások, előtt 3 hónappal 10% a szja, budgetben propaganda maximumon, a többi csak középzöldben, és magasan nyerek, majd újry vissza minden.
  Igy 100 számra veszem a harriereket meg a mig 31 eseket, meg a tankokat és ahogy erősödöm, úgy akarnak velem szövetslget kötni a többiek. Aztán most mindjárt lerohanom romániát, hogy legyen kikötőm is..:))

  Tehát semmi kihívás, sok opció, de lószart sem érnek.
  Pedig két napig, amíg komolyabban nem ültem le vele játszani azt hittem, megvan életem legjobb játéka, de tévedtem.
 • Lupis
  #102
  Ti melyik verzióval játszotok? Mert nálam elég érdekes hogy felviszem 100%ra a jövedelem adót és erre a munkanélküliség csökken,több pénz folyik be amiből tudok szinte mindent finanszírozni ennek nem így kéne lennie:D Pl Moval simán megelőztem gazdasági fejlettségben a többi országot.
 • weine
  #101
  ez új nekem. Mondjuk Kongó vagy és kötsz Argentínával egy eco aidet.
  Azt kérdezed, hogy Kongó tud-e kötni mással is eco aidet(tud)... vagy?

  Mert amit én értettem a kérdésből az az, hogy ha Kongó vagy tudsz-e kötni eco aidet Bhután és Kína között illetve hogy ez miképpenszámít. Szerintem nem tdusz kötni, de még nem próbáltam.

 • Glorius
  #100
  gy értettem, hogy megkötök mondjuk egy economic aid-et. Aztán más néven mégegyet ugyanazzal az országgal. (ezt megtehetem) Nos ekkor dupla a hatása?
 • weine
  #99
  egy országgal sterintemj nem tdusz többször ugynaazta szerződést megkötni, mert vagy aktiv vagy nem. Ha aktiv, nem tudod megeccer megkotni, ha fuggoben van akkor egyszer megkötheted...
  Szerintem

 • Glorius
  #98
  Számomra egy dolog nem teljesen világos:

  ha valakivel több, ugyanolyan szertődést kötök, illetve sok-sok országgal hasonló megállapodásaim vannak, akkor ezek összeadódnak? Pl ha gazdasági szövetséget csinálok tízszer, akkor tízszer annyit ér? Kétlem...de akkor mi a formula? Sokmindenhez megtaláltam a képletet, de ezt nem nagyon értem...Ötlet?
 • Glorius
  #97
  Hali!

  Nem találtam ugyan, de hátha Ti már összefutottatok vele: egy olyan modot keresek (nem tudom létezik-e), ami megváltoztatja a csaták számítási algoritmusát. Enyhén nevetséges eredményeket produkál a gép. Például egyszer kipróbáltam, 100,000 gyalogost, és 200 tankot elindítottam 30 tüzér, 50 tank, 5 repülő és 50 kisebb egység ellen. Mivel ők távolra lőnek, szépen kiírtottak 100,000 embert veszteség nélkül(!!)...no comment. És ez csak 1 példa. Szóval ha valaki tud valamilyen ezt megváltoztató modról, az légyszi jelezzen!

  Kapcsolatok erősebbre fűzése:
  Ehhez idő kell, meg kultúrális csereprogramok, illetve hívd meg minden felet olyan diplomáciai kapcsolatba, ami fejleszti ezeket.

  Csak a csatadolgokat oldja meg valakiii!!!! :(

  Köszi! :)
 • Lupis
  #96
  Ez aztán a bonyolult játék , elkezdtem a political easy küldetést Töröko.gal ,de fogalmam sincs hogy mit kéne csinálni.
 • weine
  #95
  na ez nekem is gondom.

  Persze nem egyből az Allienc-szel kell kezdeni, hanem kisebb szövetségekkel, pl közös piac, közös fejlesztési, stb
  Nekem az a bajom, hogy ha meg is kötök egy szerződést, és el is fogadja a másik fél,(activvá válik), kilépek a diplomácia menüből, majd egyből visszalépek, már ugyanúgy pending van, mintha nem is kötöttem volna semmit.

  Na ez miért van? Kell valami átfutási idő? Mennyi?


 • Daniel15
  #94
  Hi
  hogyan lehet szövetségeket köti, vagy erősebbre fűzni a szálakat a játékban, mert gazdasági kapcsolatot el tudom érni, de mást semmit...

  Ha Alliance-t akarok kötni, mindíg elutasítja az adott ország, pedig nem csak 1-gtyel, hanem sokkal megpróbáltam.

  valaki tudna segíteni?
 • weine
  #93
  ennyire nem népszerű ez a játék?
 • weine
  #92
  a superpower 1 az milyen volt?
 • weine
  #91
  hol vannaka petchek es mit javítanak?

  a játék szerintem az egyik legjobb, amit valaha láttam.
  Ezt onnan tudom, hogy már két napja egyfolytában ezzel szarakodom, és ha mást csinálok, akkor is ez jár a fejemben:))

 • Limpi
  #90
  Sziasztok!

  Én csak most ismerekedem vele, nagyon korrektnek tűnik! :)

  Viszont ami elsőre feltűnt és eddig nem sikerült orvosolnom:
  Az idő sebességének beállításától független a megjelenítés sebessége!
  Ez tök gáz!!! Ha leállítom az időt, akkor is mennek tovább a felhők,
  nappalt váltja az éjszaka stb... Ezt így hogy?! :) Lehet valahogy szinkronba hozni a kettőt? Ez az 1.4-es patch-ig nem sikerült nekik?
 • Riker
  #89
  utána is:)csak a hivatalos fórumot átnyálazva(support,faq az luxus,vagy legalábbis jól eldugták)jöttem rá hogy a videokat ki kell törölni hogy elinduljon egyáltalán:)
 • robotnyk
  #88
  úgy tudom, hogy elég bugos alapból, 1.4es patch crackjét reklamálják :)
  én is nagyon kiváncsi vagyok rá