35
help!
  • TomBond
    #35
    Még azt nem próbáltam, de eddig így is ment rendesen (kb. 4 hónapig). Most kezdett el szarakodni kb 1 hónapja, de ki fogom próbálni!
  • biomage
    #34
    Hi tomBond
    Probáltadd mobilrack nélkül a vinyót betölti e a windowst
    Nekem volt már ilyes fajta problémám a windows letörölte a particiót (nem biztos hogy a windows)de törlödöt.
  • TomBond
    #33
    VOLNA EGY PROBLÁMÁM AMIVEL HOZZÁTOK SZERETNÉK FORDULNI: VAN EGY 120 GB-OS SEAGATE SATA-S VINYÓM AMIN A RENDSZER VAN ÉS EMELLETT VOLNA EGY 60 GB-OS SEAGATE IDE WINYÓM AMI RACK-BA SZERETNÉK HASZNÁLNI! A BIOS RENDESEN FELISMERI MINDKÉT VINYÓT DE A BOOTOLÁS KÖZBEN VAGY "ELVESZIK" AZ IDE-S (AMIKORRA A WINDOWS BETÖLTŐDIK), VAGY MEGY A WINDOWSBA EGY DARABIG AZTÁN A WINDOWS LEFAGY ÉS CSAK RESET GOMBBAL LEHET ÚJRAINDÍTANI. HA NINCS BEKAPCSOLVA A RACK AKKOR MINDEN RENDBEN VAN. A VINYÓ NEM ROSSZ MERT EDDIG AKÁRMILYEN TESZTET RÁENGEDTEM EGY SEM JELZETT HIBÁT! JÓ VOLNA HA MENNE MIND A KETTŐ RENDESEN MERT A 60 GB-ON VANNAK A FONTOS ADATAIM! REMÉLEM NEM VOLTAM TÚL BONYORULT ÉS TUDTOK NEKEM SEGÍTENI!
  • biomage
    #32
    nekem is volt ilyes fajta problémám a 120 GBot vinyomal miután átálitotam a biosba az érzékelést automatára máris tudta formázni 120 GBra
  • :)
    #31
    cifu: milyen igazad volt.. van 1 másik vinyóm amin sp2 van az meg látta érdekes történet:)
    én az elején sima xpvel formáztam 200 gigásra:) na mind1 szerintem igy most yó lesz..:) próba szerencse:)
  • :)
    #30
    dehát eddig látta a 200-t:)
  • [NST]Cifu
    #29
    Rakd fel a WinXP SP2-őt, az alap XP csak százharcminc valahány gigáig lát.
  • :)
    #28
    SZiasztok! van egy 200 gigás vinyóm, xp bekapcsolás után nem ismerte fel
    a pqmagic-l formázni akartam de csak 131 gigát ir ki! annyira engedi formázni..
    A biosba pedig kiirja hogy 200akármennyi a mérete... mit lehet ilyenkor csinálni ? Ja új particiót is próbáltam csinálni de akkor is csak 131-t engedett!
  • BenceYCE
    #27
    Szerintem lassan nem az lesz a kérdés, hogy melyik márkát veszed mert mindegyikre akad jelentkező amelyik megcáfolja megbízhatóságát. Nekem egy 40es maxtorom van meg egy 160as samsungom. A maxtort olcsóért vettem nem azért mert hittem valakinek is. A samsungot a Belügyminisztérium Országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség egyik fő-fő rendszergazdájának (utólag is köszi gábor) tanácsára vettem meg. Szerintük rohadtul nem melegszik. Nekem addíg melegedett mig a sata és a 136gb feletti 48b-es technologiával járó problémákat ki nem küszöböltem.

    De a legfontosabb érve az volt a samsungnak, hogy van rá
    3 év garancia!!!!!!

    Szerintem ez a legfontosabb és ha 1.5X kerülne is többe akkor is ezt vettem volna meg. A hardvergyártóknak sajnos nem az éri meg hogy sokáig működik és sokáig nem előzi meg a fejlődés a terméküket. Ha már egyszer megvezetnek minket az ár/érték aránnyal akkor legalább azt a pár évet tudná teljesíteni amit az ember joggal elvár egy winyótól. Nem pedig 1/2-1 éven belül beadja a mattot. Ha meg az értékesítő üzlet kekeckedik akkor meg ott van a blahán a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség. Nagyon sok mindent meg lehet tőlük tudni. Csak ők és persze az internet széles birodalma tud nektek segíteni. Úgyhogy ezúton is üzenem a pc "szak-"üzletnek: elmehet a vérbe minden olyan üzlet amelyik a vevő jóhiszeműségét kihasználja.

    Ti meg vigyázzatok!!! És ne felejtsétek el, hogyha a pénzed otthon is ül mert nem mersz vásárolni, akkor sem amortizálódik úgy az értéke mint a sz.g. alkatrészeknek!!
  • :)
    #26
    Az alaplapomon ahol felismerteted a vinyón nos van nálam olyan hogy PIO 1-4-ig lehet álligatmi. alatta meg azt hogy ultra dma mode 1-5-ig melyikre érdemes ezeket állitani ?
  • tajfun
    #25
    Seagate meg akkor is szar ha nem.
  • :)
    #24
    maxtort kaptam végül... kiv vagyok meddig birja... teljesen ugyanaz a tipus ami most haldoklott... remélem nagyobb szerencsém lesz most...
  • Devla
    #23
    Seagatem meg nem volt, de Maxtorbol fel ev alatt 3 is meghalt...
  • tajfun
    #22
    Maxtor.
  • :)
    #21
    na, garanciába kicserélik nekem a vinyót 1 szigétre:)
    nem tom melyik a jobb ez a szigét vagy a maxtor:)
    szerintetek ?
  • tajfun
    #20
    Nekem van 1 szar ta'pom. Mukodik, csak idonkent tonkrekurja az alaplapot (eddig 2t), nem kell? :D
  • Csaba
    #19
    Igen, talán beveszik, bagóért. Ha szerencséd van, egy 30 ezres winyót megkapsz 28 ezerért. Én nem hinném, hogy egy használt winyónak értéke lenne, még akkor sem, ha történetesen jó, hiszen ki tudja, ki használta, mennyi ideig, és mire? (Pl. olyasmikre, amik a SMART FAILURE PREDICTED ON SECUNDARY MASTER... hibaüzenetet okozták.) :-)
  • :)
    #18
    Sőt, úgy fogom eladni hogy becserélem nagyobb vinyóra, mondjuk 160 gigásra,igy tuti beveszik:)
  • :)
    #17
    nem szántam viccnek:) eladom 1 boltba:) Aztán ha vki megveszi a boltból, és bedöglik, akkor visszaviszik:)és kicserélik neki:)
  • Devla
    #16
    En is nagyon remelem, hogy csak viccnek szanta.
  • jazzboy
    #15
    Eladni :((( Ezaztán az igazán jó hozzáálás. Persze biztos el lehet adni 1.- ért ha bevallod hogy beteg a winyó. Persze az is lehet hogy nem vallod be, és majd valamilyen kis jóérzésű mazsola akinek nem igazán van pénze új dolgot venni, már a boltból hazafelé menet rózsaszín álmokat szövögetve gondolkodik azon, hogy mennyi féle jó adatot fog feltenni a 120 gb-os winyóra. Aztán előbb-utóbb eljut erre a pontra: "SMART FAILURE PREDICTED ON SECUNDARY MASTER MAXTOR GY120L0
    WARNING(VILLOG): IMMEDIATELY BACK-UP YOUR DATA AND REPLACE YOUR HARD DISK DRIVE.
    A FAILURE MAY BE IMMINENT.".
    Szerinted Ő mit fog gondolni?
    Egyszerűen tanul a dologból és azt mondja soha többet...
    Minden esetre én hibás hardvert semmi pénzért nem adnék el, de még csak ajándékba sem adnék.
    De pont az ilyen gondolkodású emberek miatt nem is vennék használt számítástechnikai alkatrészt, holott nem vagyok egy pénzeszsák... OFFF
  • Devla
    #14
    Hardverhibat nem lehet szoftveresen megoldani... A figyelmeztetes nem azt jelenti, hogy rossz a winchestered, hanem hogy meg fog halni, ezt hivjak elorejelzesnek. Lehet, hogy a tuneteket el tudod tunteni de annal nagyobb lesz a kar, ha egyszer vegleg megadja magat.
  • tajfun
    #13
    Ha szeretned hogy ne nalad dogoljon be...
  • :)
    #12
    végignéztem hgoy van-e bad szektor, nincsen még:) lehet gyorsan elkéne adnom ?:)
  • Borg
    #11
    Logikus, egészen addig, ami a rossz területre megint nem próbál írni valami... Akkor megint kezdődik előről.
  • :)
    #10
    újraformáztam perticionáltam, és most már nemirja ki ezta hülyeséget
  • CoolStuff
    #9
    Szivasd vissza!:P
    Ez mehetett volna a Segítség topikba is!
  • tajfun
    #8
    Ez hw hiba, ez ott is marad. Ha csak sima bad sector, akkor lehet probalkozni "kivagni" a hibas reszt egy kulon particioba, de semmi nem garantalja hogy nem fog tovabbterjedni. Nekem volt egy 6.4es quantumom, makom volt hogy pont az eleje volt bs, igy kb 5 gigat tudtam rola hasznositani, de kb 3szor kellett ujra mereteznem a particiot hogy a terjedes soran se keruljon ra bs.
  • :)
    #7
    Ezt értem hogy kuka meg ilyenek, de ha le is mentem az adataimat ami már megtörtént,akkor még van vmi megoldási lehetőség ? mondjuk új partició agy akármi ?
  • tajfun
    #6
    Kuka.
  • Devla
    #5
    Helyesen: SiSoft Sandra.
  • Devla
    #4
    A SMART egy hibaelorejelzo funkcio, amit a legtobb winchester tamogat. Bizonyos adatokat mer pld felporgesi ido, atlagos hibas olvasasok szama, stb. Ha valamelyik ertek a megengedett ala/fole esik, azt a bios eszleli es figyelmeztet. Bovebb informaciot tudnak adni az altalanos rendszerinfo programok, pld SiSoft Sanda, ezzel minden egyes mert adatot le tudsz olvasni. Szerintem tedd amit mond, es mentsd le a fontos adataid a winchesterrol, lehet telleg meg fog halni hamarosan. A windows valoszinuleg azert lett lassu, mert nagyon szenved a merevlemez az olvasassal.
  • Garfield
    #3
    ... és keresd elő a vinyó garanciapapírját, ha még érvényes vagy kezdj el gyűjteni egy új vinyóra.
  • Garfield
    #2
    Ja. Mentsd az adataidat, amilyen hamar csak lehet ahelyett, hogy megpróbálod használni a gépet.
  • :)
    #1
    Sziasztok! Örülnék ha vkinek lenne vmi 5lete!
    tehát a gépembe van egy 120 gigás vinyó,ami eddig kifogástalanul működött.. Aztán 1x csak ilyet ir ki a bekapcsolásnál a detektálásnál hogy:
    "SMART FAILURE PREDICTED ON SECUNDARY MASTER MAXTOR GY120L0
    WARNING(VILLOG): IMMEDIATELY BACK-UP YOUR DATA AND REPLACE YOUR HARD DISK DRIVE.
    A FAILURE MAY BE IMMINENT."
    szóval ezt irja ki.. a vinyót továbbra is felismeri meg minden, de csak f1 gombnyomásra megy tovább.
    A windowsba meg csigalassú lett:((
    vki tudna vmi yó 5letet mondani ?