50
Miért lassú a másolás Win98-on 2 vinyó között?
  • Dzsega #10
    nem feltétlenül a 98 a ludas!!! xp-s gépen ugyanilyen jelenség van!!!!!
    nagybáttyám gépén!
    xp van fönn minden be van kapcsolva és mégsem.
    szal szerintem alaplap vagy valamilyen kopatibilitási bibi!
    SZERINTEM!
  • Vlala #9
    Akkor sajna passz...
  • CoolStuff
    jaja, kb, ha nem többször!:P
  • barret
    xp 10-szer gyorsabban másol,mint a win98.
  • CoolStuff
    Most minden kis fa*om problémának külön topikot fogtok nyitni???
    Tegyél föl egy Xp-t és ne szarakodj a 98-al:P
    Na cső!
  • heaven
    Az az igazság, hogy eddig sem volt OK minden. Csupán most kezdtem el másolgatni több CD adatot és baromi lassú.

Az alaplapi driver fent van és a DMA is ba van kapcsolva az eszközkezelőben.
  • Vlala #4
    Nem valószínű, hogy a '98 a ludas, ha eddig minden OK volt... inkább az új vinyóval lehet valami, talán nem 100% kompatibilis az alaplappal. Egy-két MB - főleg Abitéknál - felismeri ugyan a nagy vinyót, de DMA-t képtelen rajta támogatni (tényleg, be van állítva a DMA/UDMA?) Más esetekben kisebbnek látja, és nem tudja kihasználni.
    Az alaplap driverét tényleg érdemes kezdő lépésként felpakolni, majd nézd meg a DMA-beállítást, ha egyik sem jön be, akkor a "tóparti csobbantós" módszer javallott...
  • Anee
    Alaplapi chipset driver csodákat ér
  • Laalee
    kezdetnek szabadulj meg a 98 tol
  • heaven
    Sziasztok!

Egy pár hónapja használok ABIT IS-7 alaplapot. Eddig minden OK volt.
    Most vettem egy nagyobb vinyót, mert egyre többet másolgatok és kezd idegesíteni, hogy a másolás nem megy gyorsabban 2000 kbyte/s -nél.

Ezt a sebességet pedig a másik gépem amin XP van (2 éves AMD ATHLON XP 2000+ ASUS A7V333) legalább 7x túlszárnyalja, ott a másolás 28000-30000 kbyte/s.

Win98SE fut a gépen és a vinyók UDMA5 módban vannak 80 eres IDE kábellel összekötve. Először a MobileRack-ra gyanakodtam, úgyhogy Rack nélkül dugtam rá az új vinyót, de így sem gyorsult a sebesség
    Mi lehet az oka

A konfigom:
    ABIT IS-7E, Northwood Celeron 2,4@2,65, 2*256MB PC3200 Dual Channel, ATI Radeon 8500 128Mb, Maxtor DiamondMax9 20Gb, Seagate Barracuda 7200.7 120GB PATA + Win98SE