24
  • bld
    konzol konzol....sose növünk fel.....
  • NEXUS6
    Háj Dzson!
    Az első 3d konzolok körül télleg nagy volt a kavarodás.
    Én inkább nem is a Saturnra, mint a 3DO-ra gondoltam.
  • rolika
    a ps2 jobb példa :)
  • Dzson
    20ezer aláírás miatt nem fog a Microsoft semmin változtatni, áttervezni a hardvert. Bár ami tervezés abban is van... xbox is egy intergált alaplapos pc, mint az nforce lapok.
  • Dzson
    "Évtizedes tapasztalat, hogy a legnagyobb rizikót mindíg az a cég vállalja aki elsőnek ad ki egy új generációs konzolt. Talán még nem is volt olyan, hogy ez bejött volna!!!!"

De, a sony és ps1. :) A Sega saturn ugyanis nem 3D-s konzol volt, csak volt ereje a dual hitachi cpu-kból kihozni 3D-t is. Sanos a Tomb Raider 2 már azért nem jött ki Saturnra, mert nem tudott annyi poligont rendesen kezelni.
  • Dzson
    Tajfun kisgyerek, az óvónéni megint odaengedett az egyik kakaóbiztos PC-hez, hogy hülyeségéeket irogass?
  • Mice
    cpukiller
  • arty
    1.) vannak "lassito programok"

2.) van a DOSBOX, ami egy DOS emulátor, win alá ...

ha ezekután sem megy az adott program... de megy ;)
  • Eiki
    tajfun, neked annyi közöd van a konzolokhoz és a gazdasági kérdésedhez, mint egy újszülött elefántnak...
  • HUmanEmber41st
    mit kell ennyit vacakolni !! minden x boxos vegyen pc-t azt' jóvan
  • Sliders
    Skacok, a winchestert elvileg lehet hozzá kötni, csak opcionálisan, nem? Azaz be lehet szerelni? Valaki kérem segítsen, aki nagy xbox fan és az xbox 2 technológiáiban is járkálgat....
  • tajfun
    Azzal a kulonbseggel hogy az MSnek van mibol szopnia, a Sanyi meg az 1. szopasba csodbe megy. Nagyon nem azonos kategoriaju cegek ezek.
  • tajfun
    Mert PCn erre is van megoldas, nem kell alairogatni mindenfelet.
  • tajfun
    Osszes konzol suxx.
  • NEXUS6
    Amikor már 1000 új gáme van az új gépre ez télleg másodlagos kérdés az inkompatibilitás.

De minden egyes új konzol, új architektúrát is jelent, amit el kell terjeszteni. Az első pár évnek mindenképpen a beetetés időszakának kell lennie. Ekkor a gyártók az előállítási ár alatt adják a konzolokat.
    Ilyenkor nagyon fontos, hogy az új technológia ne jelentsen kezdeti visszalépést. A Sony ezt az akadájt a PS2 esetén brilliáns módon vette. Alig néhány játék volt a piacon, a konzol még is fogyott. Igaz, hogy ez ekkor csak rontott a pénzügyi mérlegen, de a második/harmadik évben már rendesen hozott a konyhára.

Ha a hír télleg igaz, akkor a M$ eccerűen ki akarja hagyni ezt az időszakot, valszeg nem akar még több ráfizetést termelni. Az inkompatibilitás miatt ugyan túlzottan nem fog fogyni, de legalább piacon lesz. 2-3 év múlva, amikor az első ütős fejlesztések befutnak meg az egész biznisz a második fokozatba kapcsolhat.

Szép terv, ha a Sany nem lenne ott még be is jöhetne.
    A konzolok generáció váltásánál megfigyelhető trend, hogy a vásárlók jelentős része kivár, akár éveket is! Ezért szopott be a DC annak idején, rengetegen vártak a a PS2-re.

Évtizedes tapasztalat, hogy a legnagyobb rizikót mindíg az a cég vállalja aki elsőnek ad ki egy új generációs konzolt. Talán még nem is volt olyan, hogy ez bejött volna!!!!
    A M$ úgylátszik még mindíg friss hús a pályán, a Sony szerintem ott szopatja ahol tudja.
  • SuD
    sztem egy gyártó a legrosszab amit tehet az, hogy nem hallgat a felhasználók véleményeire!
    eddig azok az igazán jó játékok amik készítésénél a mi véleményünkre is odafigyeltek!
  • NEXUS6
    Ha a M$ ugyan olyan egyprofilú cég lenne, mint a Nintendó, vagy a Sega volt, akkor már rég kiszorult volna a konzol piacról.

Volt már rá példa, hogy egy adott korban legfejlettebb technológiájú konzol nem tudott megélni: 3DO, Jaguár, Dreamcast.
    Ezért az hogy sok szempontból az X1 vagy jövőre az X2 lesz a legjobb paraméterekkel rendelkező gép a piacon nem jelenti, hogy érdemes is a vásárlónak megvennie.

Azt hogy a M$ a bénázásai ellenére talpon van -lásd a konzolok hazájában Japánban 0.0-val értékelhető produkciója- nem a más piacokon való brilliáns teljesítményével ellensúlyozza, az X asszem még mindíg veszteséges!!!!

Egyszerűen más IT szektorból tud pénzt átcsoportosítani. Nos, ezt a tevékenységet asszem alapesetben nem szokják túl jószemmel nézni a trösztellenes törvények, nem szeretik az ilyen finánctőkézést. De nem ez az egyetlen dolog ugye amit az M$-nek elnéznek.
  • Luminas
    A PCk kompatibilisek visszafelé, mégse sokan játszanak mondjuk az UFO-val, vagy a Prince-el. Mondjuk ez a kompatibilitás is viszonylagos, a mai PCk már sajna túl gyorsak ezekhez a játékokhoz - bár érdekes módon ezért senki nem gyűjt aláírást...
  • [HUN]PAStheLoD
    valószínűleg arra megy ki amint mondasz ... de m$ sok ilyen húzást tett már , mégis még talpon van .. viszont az hogy "pletykákra" nem reagál .. hát azért nemtudom hogy egy rosszindulatú pletykát mennyire _nem_ éri meg megcáfolni m$ -nek ... de hát ők tudják :P
  • rolika
    "Szerintem az állhat a dolog mögött, hogy az X1-et is ameddig csak lehet piacon akarja tartani."
    ez egyértelmű, a sony-nak is ez a célja, azt nyilatkozta vki vmikor, hogy 2010-ig lesz product support a ps2-re...
    én amikor megvettem a ps2-őt, a gt3 mellett kizárólag régi ps1-es gémekkel játszottam :)
    egyébként azt sem értem, miért hagyják el a merevlemezt: ez legalább jó ötlet volt. totális visszalépés a memkártyás sz.rakodás...
  • NEXUS6
    Nos, ha visszafelé kompatibilis lenne, akkor már most az folyna a vízcsapból is, hogy az M$ naccerű teknológiája már 2005-ben az X2 kiadásakor játékok százait biztosíccsa a jótökösnek.

Másrészt persze az tűnik ki az egészből, hogy a M$ nagyívben rá az ecceri felhasználó igényeire, csak éppen ezzel a saját profitjára is.

Nagy szopás lesz 2005-ben megint 0-ról bevezetni egy kanzolt max 15 játékkal. (annak a fele tétrisz, billiárd, meg madzsong)
    Szerintem az állhat a dolog mögött, hogy az X1-et is ameddig csak lehet piacon akarja tartani.
  • rolika
    biztos több eséllyel indulna a sony ellen, ha kompatibilis lenne visszafelé...
  • Cyrus1984
    XBOX alapból SUXX. a 2 pláne
  • Punkerwork
    lol