71
  • Mike at home
    CD-rol bootolas miert nem eleg?
    a gep az osszes vincsirol kepes bootolni, az miert nem eleg?
  • Mike at home
    usb-s pendrive, 128-256 megas
  • Mike at home
    mondjuk cd-rol, masik oprendszerbol, 1 oprendszer nem oprendszer :)
  • Mike at home
    nincs kimaradt

nem is hasznalom mar jo par eve
  • Mike at home
    a mostani gepenben is floppy

szvsz nem a CD versenyez vele, hanem a memoriakartyak
  • Tetsuo
    A floppy is szar, a CD is, a DVD is, a winyó is..
  • nemcsakfeel
    ja + a midi-t kezelő hangszerekben kislemezt használnak..
  • nemcsakfeel
    én azért elég sok géppel találkozom, amiben nincs USB port, esetleg CD meghajtó se... úgyhogy nem kell kiakadni hogy minek a floppy. sokkal ésszerűbb a mechanikai mérete is mint a normál méretű cdnek..
  • cSuwwi
    hehe, régebben és is 2 doboz floppyval jártam suliba. csere-bere, meg délután az internetes szobában (ahol 12 gépre volt elosztva 12k/sec), hogy hozzam az új anyagot haza. régi szép idők :)
  • entreri
    A floppyzásnak hangulata volt. :) Suliba mindíg két doboz lemezzel mentem, és beindult a csere bere. Csak tény, hogy egy idő után elfogytak.

Ma már én sem használom igazán. Van pendrive om, ha meg nagy a fájl, akkor cd-rw, vagy dvdrw. De szép emlékeim vannak a régi DOS-os időkből, szóval floppy rulez :)
  • fako
    bios frissiteshez sem kell floppy. Csak parancssor csokkentett modban ugyanaz.
  • SoDI---
    Azért durva, hogy fél évente minden megváltozik a gépben, de majdnem 25 éve ez az egy dolog változatlan :)
  • SoDI---
    Arra senki se gondol, hogy BIOS frissítésre csak a floppy alkalmas szinte?
  • Zoley
    Pendrive? Ehh...
    Laptopvincsi USB2-es keretben. Azon van hely es nem is dragabb (van is egy 12GB-os darab 2 eve).
  • mireez
    USB pendrive... Mi a probléma? Bootolható ez is.

Gy.K.:
    Mellesleg XP-s vinyót XP-s CDvel is lehet formázni
  • FtranX
    én anno a Warcraft 2-vel jártam így, amikor jó 5 kilómétert tekertem biciklivel egy sráchoz, aztán hazaérve 3 lemez is bekrepált.
  • Vernoon
    En pont forditva: az elmult 5 evben jo ha 1 szor hasznaltam a floppyt...

Pendrive (Most 4GB a max)
    A-Drive (20-40MB) Floppy kompatibilis
    Zipdrive

De ezeket nem hasznalom mert majdnem mindent a halozattal meg lehet oldani, ha sok az anyag akkor ujrairhatocede.
  • deep
    Höhö, én is kivettem a gépemből, kellett a hely, odahekkeltem egy ventit, hogy hűtsem a mobil rack-et:)Amugy se használtam.Bár az előzőt elégettem, részegen működés közben akartam rádugni a tápot, és fordítva ment rá:)Elmentem újat venni és annyiba került, mint egy cd meghajtó:)
  • FtranX
    Már tényleg kimehetne ez a nyavajás floppy. Megbízhatatlan, lassú és elavult. Már másfél éve mióta elromlott, nincs is a gépemben meghajtó.
    A kisebb adatok szállítására egy pendrive-ot használok.
    Már igazán jöhetnének az olyan alaplapok is, amikkel pendrive-al lehet bootolni!

• TSL16b
    "Pendrive rulez."

Aha, főleg a boot-pendrive. Egyébként tényleg jó lenne, ha mindenki kezelné is.
  • barret
    Én is! Szinte mindig be is döglött...
  • CSOCSO
    az elmult 1 evben jo ha 5 szor hasznaltam a floppyt...
  • ThomasTheKoRner
    " Ha megkarcolta para van hogy oda a 3. negyedévi számlázás...+
    Lol még a végén azt mondod,hogy a floppy megbizhatóbb.Emlékszem még a régi szép időkre amikor floppyn hurcoláztuk a mortal 3-at és 10 lemezből 2 tuti hogy meghalt spontán csak úgy magától az utazás közben...
    Pendrive rulez.
  • Dynamic
    Én már évek óta nem használtam floppyt.Nincs is a gépemben.Nem is hiányzik.Újraírható cd-t használok, vagy hálózat/internet.
  • janos666 #7
    Mert ezt betolja, áthúzza. A CD-t kiveszi a tokból, berakja, vár, ha winXP-vel írja képfileeldolgozás stb, ha néróval az már egy külön program amit talán cégnél megvenni sem árt, el kell indítani, kivétel után tokba tenni. Ha megkarcolta para van hogy oda a 3. negyedévi számlázás...
  • Gladiator
    persze, hogy nem megy ki a divatból a floppy. mert ki az a hülye, aki kiír egy 48 kb-os fájlt cd-re? jó, tudom vannak már RW CD-k, de floppy az akkor is sokkal gyorsabb, meg kisebb, meg egyszerűbb. és tényleg jó hangja van:)
  • NEXUS6
    Ez is magyar találmány!!!!
  • HUmanEmber41st
    Ja a munkahelyemen még 286 os gép is működik...
    Mivel nincs hálókábel kiépítve floppyn hurcolásszák az adatokat...
  • HUmanEmber41st
    miről is formáznám az xp- winyómat...
  • SoDI---
    Magyarországon sok elavult gép van, és sokan floppyn hordozzák a doksikat irodában.
    Úgyhogy jó ideig még kell a legtöbb munkahelyi gépbe a cucc.
  • SuD
    sztem tök jó a floppy :P
    oan jó hangja van amikor beteszem a meghajtóba