50113
  • Plata
    Mért pont recluse?Cuki hajó meg minden,de már igen csak elavult szegényke.Gyűjts temporal drenyára.
  • Plata
    Szent szar,pár óráig nem nézek fel és van egy rahedli hsz.
  • Fabio Capello
    oks :)
  • Raulblanco7
    nincs tervben az eladása, majd csak a 100k felettiek lesznek eladva, de lehet hogy lesz majd egy recluse-om, kering egy 54k lobi 6 milliárdért eladó ajánlat, csak nem vettem meg, mert volt esély az eventre, ha utána lesz pénzem és még nem kelt el az, akkor viszem, annyi lobi ér vagy 7 milliárdnyi hajót.
  • Fabio Capello
    nem tudom meddig tervezed őrizni a lobijaidat, ha lecseng az event, és el tudom adni normális áron a materialokat, egy recluse-t le tudunk majd dumálni? most az a tervem ebből a "vagyonból", hogy fullosra fel tudjam végre szerelni :D
  • Raulblanco7
    én is megyek majd pár kört, de szerintem csak saját célra begyűjtök párat ebből abból és elcraftolom, aztán passz, majd meglátom.
  • Raulblanco7
    tapasztalat, sok kereskedés, amivel kereskedem annak ismerem az árát, amivel nem, annak nem. illetve van tapasztalatom, hogy mi hogyan fogy, mennyire kell árazni, van amit legolcsóbbra, van amit nem kell legolcsóbbra, úgyis elviszik. mikor próbálja valaki le vagy felverni az árat, stb.
  • Fabio Capello
    radiogenic darabja 24k körül van, szerintem ezzel elmondtam mindent :D

Azt sajnálom, hogy a Conductive RCS-hez kellő VR cuccokat nem tudtam elrakni, bár nem nagyon éri meg a belefektetett anyagot meg időt annak a kraftolása, tekintve hogy a 15-ből 2 mod van ami ér is valamit.

amúgy köszi, igyekszem felnőni a mesterekhez :D
    Utoljára szerkesztette: Fabio Capello, 2015.09.11. 17:05:14
  • Raulblanco7
    nem rossz, így ránézésre 160-170 milliót ér az általam ismert árakon, nem tudom mennyit zuhantak az event óta az árak.
  • Kotomicuki
    Köszönöm a hasznos válaszokat, mindhármótoknak!
  • asolyom
    Jól érzékelem, hogy a Midnight epizódnál hetenként lesz új jutalom?
  • lammaer
    Itt átbeszéltük Ózzal hogy pontosan hogy is kell kiszámolni hogy megéri e pack nyitogatással szórakozni vagy nem:

link

Mi - a miliárdosokkal ellentétben - rövidtávon gondolkodó emberek kell hogy legyünk, tehát alapvetően jól működik az hogy a számításokat a pillanatnyi áron végzed el és ha azt mutatja hogy megéri a nyitogatás akkor rögtön megveszed, kibontod és már rakod is ki az acceleratorokat az éppen legolcsóbb piaci áron. Az esetek többségében felakod és ha csúcsidő van nemsokára villog is a levélikon hogy el is vitték, tehát rögtön realizáltad a profitot, kisebb a kockázat hogy a nyakadon marad.

A hörcsögölés (értsd: Höri megveszi a sok dobozt, betárol, vár az eventig amikor érdemes kinyitni, aztán vár még X hétig amig az event után helyrejön az ár) nekünk nem opció, mert nincs annyi pénzünk hogy ne zavarjon a betárolt dobozok ára. Mi lehet hogy kisebb profittal dolgozunk de napi szinten pörgetjük a pénzt.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.09.11. 15:18:42
  • Fabio Capello
    Félnapi hörcsögölés eredménye, nem számoltam mennyi karakter volt. Jó lenne valahogy felgyorsítani a tempót, bár pénz úgyse lesz belőle még, amíg ennyire lenn van a piac, gondolom ezzel Raul is egyetért, hogy érdemesebb kivárni még az eladással.

Az a szomorú, hogy rengeteg EC megy le a kukába azzal, hogy nincs elég helyem elpakolni minden cuccot, de ahhoz legalább két sort kéne még vennem, ami piszokdrága - szóval sajnos csak a rare és vr cuccokat tudom eltenni (és még abból se mindet)

Utoljára szerkesztette: Fabio Capello, 2015.09.11. 14:44:05
  • Fabio Capello
    idővel ki fogod ismerni, ha sokat forgatsz valamit, hogy mi a "normál" ára. Ha eljutsz oda hogy a pénz már gyakorlatilag nem akadály, és nagy tételeket tudsz forgatni egyszerre, akkor meg már nem fogsz azokra az apróságokra adni, hogy alákínálsz valamennyivel - lásd pl. Rault, ha jól rémlik ő is általában jó pártíz millióval olcsóbban adja el a hajókat amiket kinyit, mint amennyiért az exen mennek, ami valakinek nagyon jó vétel, viszont neki az a pénz amit ezen "bukik" már nem oszt nem szoroz semmit, cserébe pillanatok alatt eladott valamit, ami lehet hogy napokig keringene még az exen.
  • asolyom
    Nem vagyok közgazdász, de úgy sejtem, hogy egy ilyen packon csak akkor lehet nyereséget realizálni, ha a benne levő boostokat normális áron adod el, és nem mindenkinek alálicitálva az exen. :-) Ehhez viszont lehet, hogy néha türelem kell, a másik pedig, hogy honnan tudom, hogy egy cikknek mi a "piaci" ára?
  • Raulblanco7
    tegnap délután volt rajta szép profit, most nem tudom a pillanatnyi árát a packnak és a 4 fajta acceleratornak szóval passz.
    kevés pénzzel lehet nyomni, had gyűljön.
    nagy pénzekkel elrakni kell eventre és várni amíg felmegy az ára, bár igazából magyarnak rajtam kívül csak max 1-2-nak van annyi pénze amivel ezt már lehet, szóval a többiek talán inkább nyitogassák őket amíg megéri.

jah, tegnap délután azt írtam hogy ne nyissátok ki, de igazából az inkább az ilyen velem egy szintű gazdagoknak jó csak, ti többet kerestek vele ha a kis pénzetekkel kinyitjátok napi szinten és eladjátok profitért.
    Utoljára szerkesztette: Raulblanco7, 2015.09.11. 13:26:00
  • asolyom
    Így már világosabb. Ezek szerint a packokat érdemes kinyitni az acceleratorok miatt.
  • Raulblanco7
    Exchangen is többszáz promo pack van eladásra, nem mindenki nyitja ki, sokan csak megveszik a promót zenért és eladják ec-ért.
  • Raulblanco7
    na mégegyszer, mert az előző nem egyértelmű, szóval, promo miatt a zen store-ban vehető R&D pack helyett most egy Promo packot kapsz.
    A promo packot ha kinyitod, kapsz fixen egy r&d packot, amit ugye promó nélkül vennél ugyan ezért az árért, de a promó packból mellette még esik 10 lobi per pack, és átlagban 1 promós hajó / 100 pack.

sokan csak a promó packot kinyitják a hajó miatt, az r&d packot viszont eladják csak, ez a gyakori, ezért megy ennyire le, hirtelen hatalmas mennyiség ömlik exre. de jelenleg még nem tud lent maradni az ára tartósan, mert ahhoz még túl drága a 4 fajta accelerator, most még nagyon megéri kinyitni event nélkül is, mert a lényeg az accelerator úgyis, abból pedig eventen sem kapsz többet.

ha lejebb ment az acceleratorok ára, akkor lesz tartósabban alacsony a pack ára is.
  • asolyom
    Az világos, hogy valaki zenért megveszi a packot, aztán rakja ki az exre, de hogy kell értelmezni, hogy ami befolyik abból tovább nyit? A packért ugye jön be EC, de abból hogy csinál újra zent, hogy újabb packot nyisson?
  • Raulblanco7
    a zen akciónak 0 ráhatása van erre kb.
    jem hadar promó van, zen store-ban vehető r&d packból esik 10 lobi vagy hajó, és fixen mellette ugye az r&d pack, mindenki azt veszi zenből, nem a kulcsot, és rengeteget nyitnak a hajó miatt, a többség az r&d packot csak feldobja exre és ami bejön abból tovább nyit. páran meg vesszük őket.

az első napi dömping miatt lemegy az ár mindig, de tartósan csak akkor lesz olcsó, ha az acceleratorok is eleget zuhantak exen.
  • lammaer
    Próbálkozok, próbálkozok, van itt egy példakép. :)

Valszeg nem fog sokáig menni, EVE Onlineban se tudtam sohase elsajátítani a piacozás rejtelmeit (nem volt hozzá türelmem)... de jó játék, közben megtanulok excel makrókat írni. Pedig valoszinüleg felesleges ennyire utánaszámolni mindennek, de jó móka. KIcsit olyan mintha IRL lottóznék, csak itt nem fogom elveszteni az egzisztenciámat.

Plusz ezt lehet melóhelyről művelni, pár percnyi beloggolással.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.09.11. 12:17:09
  • Lokker
    Nekem van deltás karakterem, 2 is. Szóval nyugodtan megsúghatod. :D
  • lammaer
    Amúgy ez a 15% zen promó tényleg annyit számít hogy teljesen megbolondíthatja (lenyomhatja) a zen-ért vehető dolgokpiacát?
    Nem tűnik olyan soknak nekem aza 15%....
  • Lokker
    Látom már te is nagyon kezdesz áttérni a harácsolós oldalra. :)
  • Plata
    Kobali szett talán.Az küldis.
    Hatvanas kari kell hozzá,és a kobali szett eléggé jó,sztem jobb mint solana.
  • lammaer
    Akkor megint valaki furmánykodott, reggel 7-kor és 8-kor 2.4 illetve 2.2 volt :D

Gondolom mmegint valami dagobert betárazta a 3.5 alattiakat és visszarakta annyiért hátha tud instant nyerészkedni egy kicsit.

Itt az elmlúlt 24 óra hullámvasútja

2015.09.10. 9:00:00 3 200 000
    2015.09.10. 12:00:00 2 900 000
    2015.09.10. 19:00:00 2 700 000
    2015.09.11. 1:23:00 2 000 000
    2015.09.11. 7:01:00 2 410 000
    2015.09.11. 8:45:00 2 200 000
  • lammaer
    Skacok, nem repus űrhajóra való Shield / Engi / Def setből melyik a legjobb túlélés javítására?
    A solanae-t rtaláltam guglival amit sokan javasolnak, nemtom esetleg az újabb setekből van e ami jobb lehet.
  • asolyom
    Reggel néztem, és akkor nagy pack ára 3,5 millió körül volt.
  • Raulblanco7
    azt a bridge officert amit kidobtál 90% eséllyel vehetsz 1000 ec környékén bármikor. egyébként nem dobtad ki, hanem a station fülben van tartalékként, oda fér vagy 20-30, és bármikor ha később lesz helyed felveheted. ha az is betelik, akkor megy az inventorydba.
    dilithiumot farmolhatsz, azt zenre válthatod, abból vehetsz bővítést.

10-es szinten kicsit nő majd az inventorid, meg utána további 10 szintenként megint.
    1-1 tartalékot meghagyhatsz, a nagyobb hajókon mindig lesz pár plusz konzol hely, meg fegyver hely, szóval 1-1-et mindig hagyj meg tartalékba, de a többi sok vackod kukázd vagy add el.
  • lammaer
    Isten hozott a klubban :)

Asszem ezt még én is tudom (kicsi vagyok)

1. A tiszt tartalékba kerül, nem vesztetted el.

2. Ahogy nősz növekszik majd a hajon állomásozható tisztjeid száma. Mondjuk 5-nél több nem nagyon kell (földre max 4-et vihetsz magaddal, az űrhajókom meg úgy rémlik 5-nél több "station" nincs. Amúgy átlag tiszteket elég occsóér lehet szerezni (vannak persze nagyon drága spéci tisztek de az még a jövő zenéje, biztos nem olyat kaptál).

3. Mindent adj el (ha FEDes karakter vagy akkor a névérték 50%áért el tudod adni a boltosoknál - pl a Earth Star Dockban - de ha nem zavar a 10% veszteség akkor 40%ért instant tudod "recycláln" az inventoriban a replikátornál.

Tudom hogy az elején az ember harácsol és minden érdekes, de ne nagyon pakold tele magad. A játékban az élet az 50-60as szinten kezdődik és azok a közönséges dolgok amiket azelején a küldetésekben szerzel igazság szerihnt értéktelenek (itt főleg a hajó és földi katonai felszerelésekről beszélek).

Meg is nézheted egyébként mi mennyit ér valójában: menj az exchange terminálhoz (ez a játékban a player piacc) és az inventoryból húzd bele a tárgyat aminek a valódi értékére kiváncsi vagy. Aztán egy search és látni fogod hogy az esetek 99%ában pár ezer ECért lehet bármi ilyesmit venni.

Azt javaslom egyelőre scak játtsz, told a küldetéseket, élvezd a játékot. Az átlagos felszerelésből csak azt tartsd meg amit éppen használsz, ami gyengébb annál amid van azt egyszerűen add el egy boltosnak vagy daráld le.

Megjegyzés: vannak olyan storyline küldetések amik spéci felszerelést adnak. Azokból van olyan amit érdemes lehet megtartani de amikor 1-2-3 hét múlva eléred a level 60-at úgyis tudsz szerezni jobbat. A küldetések simán letolhatóak azokkal a felszerelésekkel amiket kapsz/találsz, meg az űrhajókkal amiket ingyen kapsz minden 10. szint lépésekor.

Itt egy nem túl friss de használható lista azokról a küldetésekben szerezhető felszerelésekről amelyek hasznosabbak

http://www.reddit.com/r/stobuilds/comments/2j805v/story_missions_with_good_gear/

De ne aggódj, a legtöbb küldetés újrajátszható hogy megszerezd azt a cuccot amiről utólag rájossz hogy tök jó.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.09.11. 12:03:51
  • Fabio Capello
    ahogy haladsz előre, kapsz extra officer slotokat, azzal nem lesz gondod. A cuccokat nyugodtan add el, amikor szükséged lesz rá, bagóért fogsz tudni szerezni, de amit a küldik dobnak hajóra való dolgok, azok is teljesen megfelelőek.
  • Kotomicuki
    Üdv!

Elértem a 9. szintet és volna pár kérdésem a "nagyokhoz":
    - az előző szinten felajánlottak egy tisztet, akit nem tudtam elfogadni, mert mind a 4 hely tele volt, ez nagy veszteség-e és hogyan lehetne nem hitelkártyával bővíteni a férőhelyeket?
    - már a karaktereimnél kell tárolni az apróbb cuccokat, hogy legyen hely az inventory-ban, aminek nincs ára azt kidobhatom - ill. aminek van azt eladhatom, nem fog később kelleni (hajócserekor pl.)?
  • Fabio Capello
    és elvesz legalább egy értékes másfél-két percet :D

Amúgy sajnos kétlem hogy működne, elvileg ez egy nem skipelhető cutscene (csak tudnám mi a füttyömnek)
  • Raulblanco7
    úh, remélem működik, az a videó a baszott idegesítő a deltázásban.
  • Plata
    Két hsz-el visszább ott a válasz.Sajnos,neked nincs delta recruitos karid,így nem tudom neked megmutatni,ha lenne delta recruitos karid megmutattam volna.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.09.11. 11:06:24
  • Plata
    Csinálj klingonokkal doff küldiket,dili event is van,ha critel doff küldi sok dilit kaphatsz.Most szerintem a contrás küldi crit nélkül 4k dili.
    A 4k dilis dominium küldi meg 8k.Feltéve ha van kedved pöcsölni vele.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.09.11. 11:06:36
  • Fabio Capello
    megdobhatsz belőle egy kicsivel
  • Plata
    Azt hittem 3 slotos acc bank elég,de vennem kellett még egy sort.És még így sem tökéletesen elég.Kb 17.8k zenem maradt.
  • Fabio Capello
    bővítenem kéne a francos bankot, de nincs most ezer zenem rá :|

Amúgy a cutscene-el kapcsolatba, ezt próbáld ki, lehet hogy működik, lehet hogy nem -

/bind F9 "SkipCutscene"

F9 értelemszerűen bármi lehet, ami neked kényelmes.