50251
  • Plata
    De ez megint pvp.
    Engem tényleg érdekelne a játék,ha lehetne benne nyugisan békésen egyedül bányászgatni pvp nélkül.
    Anélkül hogy félnem kéne hogy valami hülye unatkozó gyökér lelő.
    Örülnék ha kijönne és lehetne benne pvp nélkül is játszani.
    De ki tudja mikor lesz még kész,emlékszem mikor még az volt hogy 2013-ban jön ki és játszhatunk vele.

Mellesleg most a night elf kis karik hol kezdenek?
    Ha kinyiffant darnassus és a világ fa gondolom a night el új karikat nem oda rakja.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.08.03. 11:05:54
  • Chak
    Szép madár lesz ez mikor elkészül.
  • Raulblanco7
    Akkor ezt neked ajánlom, ma láttam, egész jópofa, értelme persze semmi nincs még, mivel nem tart ott a fejlesztés hogy legyen miért harcolni rivális bandáknak, de szórakozásnak biztos remek volt.

• Chak
    Valóban.
  • Bozi_Vilag
    Hát, ha a karakter már ott van, akkor könnyű :D
  • Chak
    Jelenleg olyan 20 kdf karim lehet. Az már kitesz egy kisebb sereget. Admiralitynál jól terem a nudibárra való. :DD
  • Chak
    Látom, látom. Azokat a rewardokat odaadhatná a gém minden belogolásnál. XD
  • Plata
    Pedig PVP küldi is van sok.
  • Bozi_Vilag
    Á, a randaság a legkevesebb... Azt az egyet is aliennek csináltam, hogy emberszerű legyen :D
    Csak ahhoz egy zenes hajóm sincsen, a fedhez meg van 3 vagy 4 is
  • Chak
    Nem voltam őszinte. Nem mindegyik randa.

• Chak
    Pedig kdf oldal jó ám, igaz h mind randa mint a fene, de ha dili vagy orrgyilkosságra van szükséged, bátran számíthatsz rájuk. :DD

• Plata
    Figyelj már,fogsz egy bop-ot bemész kerratba cloak és afk.
  • Bozi_Vilag
    De jó, hogy csak egy KDF-em van :D
    Köszönöm mindenkinek!
  • Chak
    Sajna a pvpre allergiás vagyok, ezért nem szoktam soha letolni semmilyen karin sem.
  • Chak
    Na megnéztem a kdf déliket. Négy féle van mindegyikben mobokat kell öldösni. először a tutorial-t kell megcsinálni, az 480 dilit ad. Utána megjelenik belőle a rendes déli, az már 1440 dilit ígér, igaz ezért már több mobot kell megölni mint a tutorial alatt. Jó felszerelt verdával nem jelenthet nagy kihívást. A lényeg annyi h ezek a délik kb a gém indulása óta léteznek, ezért elégé elavult "patrolok". Mikor odamentek a nebulához, berak egy mapra ahol anomáliákat kell scannelni és ha ott a megfelelőt scanneled, berak a mapra ahol már a mobok várják a friss húsod evil laugh.

kb ennyit tudok erről. Akinek van ehhez kedve lehet nyomatni naponta 4x is akár. :D

Karinként..
  • Plata
    Igen,mert nem csináltad meg a tutorialokat.
    1440 dilis és 50 fm-es küldik is vannak.
  • Chak
    A friss karimnál semmi ilyesmi nincs. Csak 3-4 pvp tutorial küldi meg a nebulások.
  • Plata
    Állati sok klingon napi küldi van.
    Több mint amire emlékeztem.
  • Plata
    Abból van sok,halj meg x alkalommal űrben,földön,lőjj le x turetet földön,ölj meg x fed npc-t,menj pvp-re,halj meg pvp-ben,ölj pvp-ben,menj kerratba.Satubbi.
    Kerratos PVP-s a legegyszerűbb.Bemész kerratba álcát be és afk.
  • Chak
    Néztem ma, még bent van a játékban. Kicsit később betudok logolni és akkor megnézem pontosan mi a neve meg ilyenek. Anno azok ilyen 1440 dili adott / ea, ha emlékeim nem csalnak meg.
  • Plata
    Fogalmam sincs.
    Azt tudom hogy klingonoknak olyan 5-6 napi küldi van dilithiumért.
    De én már évek óta nem csinálom.
  • Bozi_Vilag
    Amit Chak mondott a #29842 végén. "Diliért inkább kdf karival el lehet menni a 3-4 nebulás puff puff küldire. Már ha azok még léteznek"
  • Daeus89
    token/trait/skill acc widra jó lenne amúgy értelme semmi grind feszt a játék. max a páncél/ship set kinézetének accolása érné meg naaagyon max discontolása az itemeknek
  • Chak
    Van benne ráció, de én valami egyéb acc rewardra vágynék. Úgy is le kell tolni minden karival az összes reput. Ma lett egy új karim lvl51. Félelmetes gondolat h már 12 kell kihúzni t5ig. :D
  • Plata
    Admiraltyzás közben érdekes teóriát olvastam cseten.
    Lehet hogy a T6 repu az olyan lesz mint a Jem hadar hajók T6 Mastery-je,az adott reput account wide-á teszi.
    Fura ötlet.
  • Plata
    KDF-es dili cucc?
    Mire gondolsz pontosan?
  • Bozi_Vilag
    És még akkor mindig van ez a KDF-es dili cucc ezek szerint?
    Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2018.08.02. 14:15:34
  • Plata
    Delta eventes évben azt én Gorn karival toltam le.
    Na azzal próbáld ki egyszer.
  • Chak
    Jól mondod, a téli eventes jégfutás mai napig fejtörést okoz sokaknak. Pedig az sem Diabló műve. Ettől függetlenül a free hajókat alap dolog kiszedni bárkinek aki itt veri el az idejét. Főleg h azokat már lvl40től lehet használni. T6 40től.. mi lehet ennél jobb. :D

A dili bányát mai napig "elrontom", nem mintha hű, de nagyon odajártam volna gyúrni. Diliért inkább kdf karival el lehet menni a 3-4 nebulás puff puff küldire. Már ha azok még léteznek, olyan rég nem néztem rájuk.

• Kotomicuki
    Igaz, hogy nem nehéz, de ezt sem lehet egyből tudni, így idő kell, hogy rájöjjön az ember a sikeres megoldására - kinek több, kinek kevesebb, nem vagyunk egyformák. Bevallom, az elsőt én is elrontottam, mert nem szoktam még hozzá a floater kezeléséhez - a korcsolyázást meg sokszor, de ott a lag-ok szokták a legtöbb galibát okozni nálam. A dili'-bányászás fúrásainál is kellett pár nap, mire elértem és nagyjából stabilan tartani tudtam a 955-ös küszöböt, amiért a legtöbb jutalom jár...
    Ha érdekli az egyént a játék és időtöltésre alkalmasnak találja azt, akkor úgyis bele fog rázódni egy idő után!

Chak #29839:

Köszönöm, egy hasonló gyűjteménynek én is örültem volna anno!
  • Kotomicuki
    Örülök, hogy segíthettem!

A fleet mark felhasználásához egy flottában kell lenni és csak ott lehet a repu'-khoz hasonlóan felhasználni azt, de itt mindössze fleet credit a "jutalom"/ellentételezés, ami mellé már csak dili' kell, hogy a flottás cuccokat az adott flotta-egységnél és -kereskedőjénél (jó kis bolyongás lesz megtalálni, hogy mit, hol kaphatsz meg) megvehesd. Magához a vásárláshoz is engedély kell, amit a flottánál rangok adásával végeznek az arra kijelölt elöljárók. A vásárlást megengedő ranghoz - nagy általánosságban - bizonyos mennyiségű fleet credit megszerzése után juthatsz hozzá, azaz: amíg nem "adakozol" a flotta fejlesztési munkálataiba, addig nem is szokták engedni, hogy vásárolhass, mert maga a vásárlás is fogyaszt egy belső egységet, amit nem kevés adakozás után lehet csak előállítani a flottánál.

Az advanced (sárga "szakaszvezető-jel" -> mindig át kell állítani a kék "tizedesről") kristályon és borg red alert-en kívül (esetleg még a tholian red alert is belefér, de ez már necces, nagyon necces) nem érdemes mást "kipróbálni", mert ezeken kívül mindenhova teljes értékű (vagy jobb) hajó és felszerelés kell a küldetések sikeres befejezéséhez.
    A fönt említetteken akadhat olyan "jóképű" a csoportból, aki egymaga letolja az egészet, de minden máshoz már komoly csapatmunkára van szükség a sikerhez, amibe a legtöbb esetben már az átlagos felszerelés sem fél bele, nemhogy az annál is gyengébb.
    Lehet, hogy van még 1-2 olyan küldetés, amiben a rossz szereplés "csak" csökkenti a jutalmat és nem veszi azt el teljes egészében, de ezek én nem ismerem.

Egy apró szösszenet az STO közösségi tartalmaihoz, bármiféle személyeskedés nélkül:
    Mint minden sikerorientált "társasjátékban", így itt sem veszik jó néven, ha egy(-két) egyén csak "úgy" van jelen a szoros és kemény csapatmunkára kihegyezett küldetéseken, aminek a sikerétől a jutalom mértéke is nagyon nagyban függ (amikor 10-15 perc után 5 mark, vagy >130 mark + 2 token a "végeredmény", az nagyon nem mindegy), miközben még cd/kötelező várakozási idő is van minden egyes küldetésen - ez fél óra szokott lenni...
    Tehát: nem megfelelő felkészülés és felszerelés mellett "illik" elkerülni a többi közösségi küldetést, hogy mások sikerét ne tegyük tönkre, ill. idejét fölöslegesen ne fecséreljük (meg a belső harmóniájuk is megmaradhasson).
    De ez csak egy ki nem mondott és le nem írt illemszabály, amit nem kötelező betartani, hiszen mindenki úgy játszik, ahogy akar és tud.
  • Chak
    Szépen összefoglaltad, kár h itt nem lehet valahová kitűzni az ilyen írásokat.
  • Chak
    Risa-n az eventes feladat 3 pályán végig repülni jetpackkel. Ez kb 5 perces mutatvány még a kezdő floaterrel is. Ha ez nehéz, akkor az uninstall-t ajánlom mindenkinek, mert ennél tényleg minden csak hosszabb és fájdalmasabb lesz.

• Plata
    Ugyanaz kb.
    Csak én UR-t küldtem neki.
    Az jobbb mint a VR.
  • Shion
    Köszönöm szépen megjött.

Kotomicukinak is köszönöm a hosszú leírásokat, megpróbálom megérteni a leírtakat. 20 perc olvasgatás után rájöttem, hogy még mindig csak felületesen értem a leírtakat. Hulla fáradt vagyok, már olvasni is alig bírom a képernyőt, egész egyszerűen nem áll össze még az end-game logikája (százmillió dolgot lehet gyűjteni, kraftolni, átváltani, kiváltani és nem látom a logikai sorrendet és összefüggést). Így most apránként lassú lépésenként megpróbálom megfejteni az egyes tevékenységeket és amikor már minden apró lépést értek, mert csináltam már, akkor talán a végén átlátom majd az egészet.

A mai sikerélmény, hogy a Reputation dolgot talán kezdem kapisgálni, mert a Fleet Mark-okkal semmire sem mentem, amit az első 2 PvE queue-ban kaptam, de a harmadikban esett Nukara Mark és azzal már ki tudtam próbálni a "bepakolom és fejlesztem" rendszert. Igaz még nem tudom mire lesz ez jó (repu xp és repu itemek jönnek, azt látom), de legalább a szisztéma már megvan. A többit majd holnap :)
  • DrSoong
    Egy kérdés ha már Aegis set. Nekem még egy régi Memory Alpha-n gyártott van. Ez az új revamp set más valamiben?
    Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2018.08.01. 21:06:07
  • Kotomicuki
    Hálás köszönet érte, Mester!
  • Plata
    Elméletileg neki postáztam.
    A megadott névre elpostáztam hajó felszerelést,aegis sett+warp meg,konzolok meg fegyó.
    Remélem ő kapta meg nem más.
  • Kotomicuki
    Advanced (nem normál!!!!) Kristályt 2x illik letolni egy nap a kezdőknek/dili'-ből cudarul állóknak: először a flotta-, másodszor a nukara mark-ért, amiből 4 nap után megvan az az 500, amiből 5k dili'-t lehet előállítani a nukara-repu' fejlesztési (3.) fülén!
  • Kotomicuki
    Hát, Plata arra gondolt, hogy játékbéli-név@account-név, mert ez fedné le pontosan az adott karaktert. Ahh, mire "kiért", addigra hatályát vesztette...

Dicső elképzelés az önerőből való felállás, de, ha már az egyszerű, csak időt és odafigyelést igénylő feladatok is idegesítenek, akkor mi lesz, ha esetleg ennél is többet kíván meg az adott játékelem?!

A repu'-hoz "U" gombot kell nyomni, majd fölül az utolsó fülre menni, itt baloldalt sorakoznak - itt, bal-legfelül kell az event-es küldetések által dobott vackokat is beszórni.
    Minden repu'-hoz tartozik egy hozzá illő "mark", amit gyűjteni kell, majd a fönt leírt helyeken beszórni a hozzávalókkal, hogy az adott ágon előrelépés történjen - alapjáraton 40x kell ezt megismételni, hogy az 5. szint elérésével befejeződjön a fejlődési szakasz. Ezután lehet a teljes szetteket összes elemét legyártani, amihez szintén kell mark és az adott repu' tokenje, amit vagy az adott repu'-hoz tartozó, speciális küldetések nehézségi szintjének emelésével, mintegy pluszként kapsz a mark mellé, vagy az uprage fülön (föntről lefelé a 3., utolsó, az adott repu'-nál) 100 mark ellenében készíthetsz egyet 20 óránként. "Természetesen" EC mindenhez kell, dili' csak a termékek legyártásához. Valamint szükséges lesz a harci tapasztalatból is, amit még a hajóhídi személyzet (BOFF - "U" gomb, baloldalt, a hajó(k) alatt) előléptetéséhez is használnod kell(ett).

Mark-gyűjtéshez a speciális küldetések a kis térkép alatti "hajó(k) ikon" alatt rejtőznek (középsőtől - ami a duty officer-ek (DOFF) küldetéseit, az admiralty-t és az R&D szekciót rejti - jobbra).
    Alapszabály, hogy a normál nehézségi szinten, ami a "legkönnyebb", csak mark-ot dob jutalomként a dili' mellé, míg a szinteket emelve (kék "tizedes" - normál - , helyett sárga "szakaszvezető" - emelt, vagy advanced - , vagy vörös(?) "őrmester" - legmagasabb fokozat - jel van), már 1, ill. 2 tokent és emellett egyre több mark-ot és dili'-t is adnak a küldetések.

Dili'-gyűjtéshez érdemes megfontolni a bányászatot is, ha nincs más mód elérni a napi 8k-s limitet. Ehhez csak egy enviromental suit kell, amit vagy a helyszínen, az emelvényen (vagy a dili'-store-ból) lehet megvenni 100(?) dili'-ért, vagy ex'-ről max. pár ezer EC-ért, netán a nukara repu' dobozaiból hullhat egy - a ruhát be kell kapcsolni, ekkor kigyullad a lámpa és már lehet is kiközlekedni a légzsilipen (értelemszerűen "odakint" nem érdemes "lekapcsolni").
    A bányák a DS9-től "keletre", ill. "észak-keletre" vannak, utóbbi a flotta-bánya, amihez flottatagság is szükséges - itt lehet még napi 500 dili'-t lefinomítani, ha van miből a 8k mellé, szintén 20 óránként. A bányászat "kissé" idegesítő és némi gyakorlást és ügyességet igénylő folyamat, de 5x 1 perc ráfordításával 1k dili' a jutalma (meg némi R&D alapanyag). Ha dili'-hétvége van, akkor 2k a jutalom és ehhez is 20 óra CD jár.
    A flottabányában 2 ilyen küldetés van és egy repkedős, ha maximumra van húzva, az előbbiek hasonlítanak a "normális" bányászathoz, az utóbbihoz az űrruhával repkedni is kell a "bójákra" "böködve", de csak egyszer kell fúrni a 960 dili'-ért -> majd 3x annyit lehet kitermelni a flottabányából, mint az "alapból".

Amíg el nem értem az 50. szintet, addig gyakran szereztem dili'-t a F. Drake-től felvehető szatelit-javítási küldetéssel is, amit a küldetések (kis térkép bal oldalán az utolsó előtti) /available (2. a sorban) fülről lehet felvenni.
    Mivel a világ végén van (drozana állomás alatt, a térkép legalsó szélén), ezért úgy szoktam csinálni, hogy felveszem, majd másnap elmegyek és 2x végigtolom (2x 480 dili' így a jutalom), hogy minél ritkábban kelljen oda-vissza vergődni érte - szintén 20 órás cd.
    Maga a küldetés rövid és nem nehéz, az adott szinthez illő fehér cuccokkal is letolható - 2 nagyobb, majd 3 kisebb hajót kell kilőni a harci részben, ami előtt némi "pötyögtetés" van (mindig a legalsó-legfelső-legalsó-legfelső a sorrend).
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.08.01. 20:23:24