50116
-
Az eddigi információk szerint csak és kizárólag Starfleet kadétként indulhatunk, választható fajok a Vulkáni, Bólián, Ember, Trill, Bajori, Andorian és Tellarite. Így fog kijönni a játék 2007-ben, majd várhatóak kiegészítők, amelyek más fajok is elérhetőek lesznek (jelenleg egyébként messze a Klingonokat hiányolják a legtöbben - érdekes, miért nem a Borgokat? :))). -
Namost lenne nekem egy kérdésem. Csak föderációs tiszttel lehet lenni, vagy azért lehetséges majd más birodalom katonájaként szolgálni? Mondjuk klingonként vagy romulánként? -
Fejlesztési helyzetjelentés, 2005.12.23.
-Megcsinálták egy Galaxy-osztályú hajó főbb helyszineit (ami amúgy is legalább egy fő esemény/küldetés helyszine lesz), hogy rálátásuk legyen arra, mi hogy fognak kinézni a következő generációs grafikai motor alatt az űrhajóbelsők. Állítólag az eredmény sokkoló. Az első screenshotok akkor várhatóak, ha meglesz a két másik fő "világ", az űr és a bolygófelszin is. Ez valamikor még nyár elött várható.
-Megvan az első karaktermodel is, egy Vulkáni nő (hhmmmm... vajon miért pont ezt választották? :))). Ugyan jelenleg még nincs animálva, illetve a motorba integrálva, de már lehet látni, hogy fog a világhoz viszonyulni a karakterek kinézete. Állítólag az új egyenruhák még durvábbak 3d-ben, mint a koncepciórajzokon.
-A Galaxy-osztály belterével kapcsolatban a modellezőcsapat nekilátott felvázolni, hogy is szolgálhat "player cities"-ként egy ilyen hajó.
-Még nincs eldöntve hogy is lesz megoldva az utazás, de tisztába vannak vele, hogy ez kétségkívűl egy igen jelentős momentuma lesz a játéknak.
-Nekiláttak a karakter skill-rendszer felépítésének, és a küldetések menetének felvázolásának.
-Felvázolták a Galaxis politikai helyzetét, mely a különféle fajok egymáshoz való viszonyulását adja meg az STO-ban. Erről később lesz egy külön blogbejegyzés még.
Továbbá kaptunk egy újabb koncepciórajzot az új egyenruhákról. -
Borg #191 Bár nekem az a kedvencem, amikor valamelyik chintoka részben mutatnak egy Galort, és egyszercsak így srégen feljön egy Galaxy Uprated, majd a fő fézersorából egyszerre 2 sugárral pusztítja le :) Az egy állat jelenet volt, valahol meg is van a gyűjteményben, csak nem találom. -
Igen, nekem is rögtön az ugrott be, hogy a Defiant olyan manővereket csinált, hogy ha az nem 3d-s, akkor nem tudom mi az. :))) -
Na ja ez nem lenne rossz:)) -
Borg #188 Kb ez lenne az 0WN3D kategória :) -
Egyelőre én azon az állásponton vagyok, hogy legyenek rendes screenshotok, legyenek in-game videók, legyen letisztázva milyen alapokon fog nyugodni a játék, (esetleg meg lehessen nézni egy open bétában) és akkor már lehet véleményt alkotni róla. Mindenesetre mindenkit mellbevágott ez a 2d-s űrcsata dolog, olyannyira, hogy a felháborodott fórumbéli nyilatkozatok miatt még a devblogban is reagáltak rá. Nem tudom pontosan mik az elképzelések, ezért nem is akarok végitéletett mondani jelenleg. -
Ne is legyen. Az unalmas lenne egy idő után. De elég szomorú ha nem láthatok majd kívűlről egy galaxy vagy intredipd osztályú hajót. -
Borg #185 Szvsz itt sem azon lesz a hangsúly, hogy bridgecommander szerűen űrcsatázz. -
Az a baj, hogy így eltűnik az egyik legfőbb dolog az űrcsaták. 2d-ben csatázni... Master of Orionban ok meg az űrstratégiáknál sem gond, na de ez egész más tészta. -
Borg #183 Láttad pl az Armada2-t? Az jó volt amolyan 2,5D-ben.
Én annyira nem aggódok emiatt. Bár kétségtelen, hogy rendesen 3D-ben jobb lenne. -
Ez meg mekkora baromság??? 2d-ben játszani egy olyan játékot aminek a fő "hadiszntere" az űr?!? Na asszem a vége az lesz, hogy maradok az eve online-nál... -
Na ne!!!!!! -
holnap új blog és új concept artok lesznek felrakva a Perpetual Entertainment oldalára. -
ST.COM leállása utána nem kizárt, hogy az STO projectet is leállítják. Ekkora baromságot. :( -
Yepp, rövid távon először azt kéne látni, mit is fognak kihozni ebből. Mondjuk igéretes, hogy a kérdez-felelekben említik, hogy már azzal szórakoznak, hogy felderítik a Galaxy-osztályú hajót. :))) -
Majd a bétát megnézzük, de amit eddig leírtak az édes kevés -
HHát ez igy elég gázul hangzik -
-
Egy kis kérdez-felek a készítőkkel.
Két érdekesség:
-Az űrben való mozgás alapvetően 2D-s lesz, hogy egyszerűbben átlátható és játszható legyen, de egyben ez skillfüggő is lesz. Egy kezdő pilóta csak arra lesz képes, hogy 2D-ben elnavigáljon, de egy veterán pilóta már kitérhet a síkból bizonyos szintig, és "magassági" manővereket is végrehajthat.
-Nem lesz külön medic és flight control szakma, hanem három nagy ág lesz, a Science (kék egyenruha), a Tactical/Security (piros) és az Engineer (sárga). A medical és a flight control speciális skill ág lesz.
Személy szerint e második dolog jobban aggaszt. Ez a játék is egyre több ponton kezd eltérni attól a világtól, amelyre épülni szeretne... -
Nos azért, mert a Viacom/Paramount (keresem a megfelelő jelzőt) szellemileg enyhén degenerált. Rövid távon nem érdeke tovább üzemeltetni, mert se futó TV-sorozat, se komolyabb franchise, se mozifilm nincs a látóhatáron (bár elvileg folynak az ST XI. pre-production munkálatai).
Szóval jelenleg úgy tünik, hogy az STO a legkomolyabb ST franchise...
Bővebben itt lehet olvasni a dologról. -
Borg #172 Miért zárja be a kapuit? -
Kiváncsi leszek mennyire sietteti a hivatalos STO oldal megnyitását az a tény, hogy a StarTrek.com december 31.-én bezárja kapuit. Eddig ugye ott volt a hivatalos STO fórum... -
Ezt a weblapot találtam és egész sok infó van összegyűjtve. Érdemes megnézni. -
jól látom hogy csak kattingatós játék lesz belőle?:S:( -
Borg #168 Nem canon :( -
Since #167 Frissült a hivatalos oldal, tessék megnézni :-) Az első kép elég érdekes...Vélemény? :-) (link) -
Hát még kb. 1 év a bétáig. Reméljük sikerül bekerülni a close betába és nem csak az open betába :) -
na a beta-ig Eve Online-ozok :) -
Beindult a hivatalos oldal! Katt a bannerre! -
köszike ;) -
Boldog Szülinapot!!! 

-
Boldog szülinapot 

-
"nehéz" kitalálni miért ... -
ez az öregedés jól hangzik még ha nem is startrek lenne :)
akadémiát sztem max tutorialként lehetne megcsinálni...
miért nem adnak ki startreket olyasmi "módban" mint pl a Gothic? Offline se lene rossz sztem... nem ártana a atmoszférának! -
azért kellet, merrt a STAR TREK "részvényei" eléggé lent vannak sajna..gondolom ez afféle mentőövként szolgál -
nem nagyon, csak az első évadot láttam méga viasaton, AXN vagymi ahol most adják meg sajna nincs:((
inkáb imádkozok, hogy egyszer leadják szinkronosan (sajnosmár) az összes részt valamelyik jó kis adón -
Amennyire ki lehet venni eddig, mindenképpen hajóra kerülsz (először az akadémián kezdesz, aztán jelenkezhetsz egy hajóra), és egy hajó úgy fog működni, mint egy MMORPG-s guild, ahol a hajó kapitánya lesz a guild vezetője. Az egyes játékosok kölönböző feladatspecifikus kasztnak tanulhat (értsd.: medikus, gépész, vezénylő tiszt, katonai, holofedélzet-programozó, stb.), és annak megfelelő feladatokat kaphat a hajón. Lehetőség lesz "szóló" módban is menni, ahol NPC-k lesznek a hajók személyzete, és kapitánynak szólóként valószinüleg csak a kisebb hajók lesznek elérhetőek. A legénység száma akár több száz is lehet egyébként, és a nagyobb hajók egy külön városként funckionálnak. Ez utóbbit én legalábbis úgy tudom elképzelni, hogy pl. a sickbay-ben (gyengélkedő) a medikusok adnak "szolgálatot", és láthatnak el egy-egy misszióról visszatérő csapatott, meggyógyítva őket, a bárban táncosok, zenészek lehetnek, ha valaki valamilyen holo-programot akar, akkor a holodeck-programozókhoz fordulhat, stb.
A karakterek kora is egyre nő egyébként a szintlépésekkor (ugye a "szintek": kadét, legénység, parancsnoki, kiküldetési és flottavezénylő (bocs a hülye magyarításért), tehát fizikailag is öregedni fogunk. :) -
Áhh nemhinném hogy így lesz, csak lesz annyi eszük hogy jól megoldják, reménykedjünk