43
  • boci55
    #43
    Nagy vita nincs közöttünk. Ha 52 hétig nincs ötös, akkor tényleg érdemes lesz lottózni (most talán a negyedénél járunk). Persze a Szerencsejáték Rt nem fizet rá a dologra, akkor azt a pénzt osztják ki, amit a szorgalmas játékosok egy év alatt összehordtak. De ebből érdemes lenne részesedni. Kár, hogy olyan kicsi az esélye az ilyen hosszú ötösmentes periódusnak.
  • xoxo009
    #42
    annak örülj hogy vissza nyered és gyorsan állj le amikor nyerőben vagy!!(szerintem)
  • marigó
    #41
    két rövid történet,a barátom évi szinten fél mill. összeggel játszik, a másik évben meg ezt a összeget egyben visszanyeri,én évi szinten 170.000-ért, a másik évben ue-vissza ,mi ez ha nem statisztika.
  • xoxo009
    #40
    Lottózni (azon kívül, hogy 150 Ft-ért hetente veszel egy álmot) egy esetben érdemes, ha 52 hétig nincs ötös. Ekkor az 53. héten szétosztják a felgyúlt nyereményalapot
    én ennek a kijelentésedre alapoztam a kérdésemet!!de amit létrehoztál az előtt le a kalappal!
  • boci55
    #39
    Kedves Xoxo !

    Szerinted az reklámozza a lottót, hogy leírom, 36 %-ot adnak vissza a befolyt összegből? Ennek megfelelően kérdésedre, hogy kapok-e ezért pénzt a Szerencsejáték Rt-től, válaszom nem (sajnos...nem jönne rosszul pár milla).
  • xoxo009
    #38
    ne haragudj,de te kapsz azért pénz hogy reklámozd a lottot???
  • who76
    #37
    A lottó azon kívül, hogy valaki álmokat vásárol 150 Ft-ért, tényleg semmire se jó. Egy valamivel lehet tartósan profitot elérni, az pedig a sportfogadás. Igaz, hogy tisztában kell lenni a csapatokkal játékosokkal, de ez legalább biztosabb. Szerintem egyszer érdemes kipróbálni. És ami meg nem elhanyagolható, itt legalább van sikerélmény is. Amúgy a ezt a 90-ből 5 számot lottót, már szinte sehol nem játszák Mo.-n kívül, mert annyira kicsi az esély a nyerésre. Érdekes Mo.-n még ez is meg tud élni, persze ha van rá kereslet, akkor miért is ne.

    Egy magyar nyelvű sportfogadó iroda
  • xj700t
    #36
    Édekességként megemlítenék 1 esetet:

    A közelmúltban németországban emberünk megütötte a főnyereményt. Ha jól emlékszem kb 10 millió € volt. A szerencsés nyertes kicsit megrémült az összegtől, mert az egész! összeget az általa alapított jótékony alapítványnak adományozta. Egy kanyi vasat sem tartott meg a nyereményből, viszont tovább lottózik.
  • boci55
    #35
    Sziasztok, itt megint a könyv írója. Köszi a konstruktív megjegyzéseket. Mégegyszer szeretném leszögezni, hogy a könyv senkit nem akar rábeszélni a lottóra, csak abban segít, hogy ha valaki játszik, a maximumot hozza ki. A lottón a befolyt összeg 36 %-át osztják ki a játékosok között, azaz (szelvény 150 Ft) az átlagos nyeremény 54 Ft. Ha ügyesen töltöd ki a szelvényedet, akkor az e heti húzásra a várhatő érték:
    nyeremény esély várh. Ért
    ötös    1200000000 1:43949208      27,30
    négyes  2500000    1:103410          24,18
    hármas  18000      1:1251           14,39
    kettes  1700       1:40,5          41,98
                     összesen           107,84

    ami még mindíg alatta van a szelvény árának, de messze több, mint az átlagos. Lottózni (azon kívül, hogy 150 Ft-ért hetente veszel egy álmot) egy esetben érdemes, ha 52 hétig nincs ötös. Ekkor az 53. héten szétosztják a felgyúlt nyereményalapot a kisebb nyerőosztályok között, és ekkor az egy szelvényre eső nyeremény átlagosan 600 Ft körül várható. Mivel az ötös esélye kb 10 %, ezért valami halvány esély van arra, hogy megérünk egy ilyen szakaszt.
    Hosszútávon nyerni a blackjack nevű kaszínójátékon lehet, a módszert leírtam a könyvben.

  • Mice
    #34
    pl. azért hogy ha senki nem nyer akkor feltornászhatják odáig a nyereményt hogy a végén az is vegyen aki amúgy nem szokott (pl fater)ergó nő a bevételük...
  • h4x0r
    #33
    A várható érték növelése a cél. Ez azt jelenti, hogy a valószínűségeket beszorozzuk az adott valószínűségű kombinációval nyerhető (vagy veszíthető) összeggel. Ez százhúsz forintos szelvénynél kicsit több, mint 119 Ft veszteség.

    Bocs, ennyit a matekről :-)
  • Dzsini
    #32
    azért egy 1:6ot ne nagyon hasonlítsunk össze egy 5-öt a 90ből-el :) kicsit más része a matematikának a dolog :))
  • I.C.ram
    #31
    Egyébként ez ugyanolyan mint a dobókcoka, hogy "húú den ehéz hatost dobni" pedig ugyanannyi esély mint mondjuk 3ast.
  • I.C.ram
    #30
    Sima tudják manipulálni...

    Legalábbis addig, amíg fel nem megy az összeg jó magasra, majd mikor már akkora az összeg, hogy az eddig soha sem lottózók is lottózni kezdenek, akkor megnyerheti valaki. Ha minden második hónapban megnyerné valaki, akkor túl alacsony maradna az összeg, így nem érné meg játszani, mer kis összegért is ugyanannyi eséllyel indulsz, mint a nagyért.
  • I.C.ram
    #29
    Én meg úgy, hogy a kapzsik adója :)
  • Dzsini
    #28
    az 5találatosok eloszlása (már amennyire azt 2000 körüli húzásból megállapítható, ez elég pici minta) - elég egyenletes, sőt, mostanában gyakrabban van 5találatos - hiszen sokkal többen játszanak. eleinte volt, hogy több, mint 1 évig nem volt telitalálat, csak akkor más volt a nyereménynövekedés szabályzata (csak 1991 óta van a jelenlegi halmozódási rendszer), és nem ért el ilyen hisztérikus mértéket a dolog. mostanában átlagban évente 4-5 telitalálatos alkalom van (de volt olyan, hogy egyszerre több, mint 10en találták el a számokat)
  • maxtor
    #27
    Mert van az hgoy amikor kezihuzas volt meg nem szamitogepes rendszer sokkal tobb otos volt?
  • bld
    #26
    sztem nehéz igazán eldönteni h kinek van igaza pl sztem sokkal megbízhatóbb lenne ha megfognák a golyókat, belerakná egy (tetszőleges)pistabácsi egy (tetszőleges)faluból egy jó kis vödörbe aztán kiborítaná a wc-be.Az első 5 nyer
    Pista bácsit természetesen a számítógép által random kisorsolt falu random kocsmájából választjuk ki így kivédhető a sumákolás lehetősége


    kössetek bele:))
  • Dzsini
    #25
    nincs itt szó hiú reményekről, félreértetted a programot: teljesen független a nyerési ESÉLYtől. azt figyeli, hogy HA(amikor ;) ) mégis bejön valamilyen találatod, azzal mekkora nyereményre számíthatsz az alapján, hogy az általad választott számokat rajtad kívül még hányan játsszák meg.
  • csomi
    #24
    Mindamellett, hogy igen becsulendo egy ilyen program elkeszitese szvsz teljesen ertelmetlen. Amit csinal talan annyi, hogy hiu remenyeket taplal abban a lottozoban aki azt hiszi, hogy ezaltal barmit is nonek az eselyei a nyeresre. Termeszetesen erdekessegnek nem utolso, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a nyeres valoszinuseget egy cseppet sem noveli meg, mindazonaltal a csalodottsag erzeset erositheti. Szerintem lottozni ugy kell, hogy odamesz es atmesz random fuggvenybe. Tok mind1 mit huzol be es ekkor nyugodtan tavozhatsz a helyszinrol anelkul, hogy rajtad lenne mindenfele probalkozas sulya. Persze sokakban pont ezek a dolgok okoznak izgalmat vegul is ez egy jatek. Elsosorban ugy is mindenki nyerni akar, es ezt akar igy teszi akar ugy, igen kicsi valoszinuseggel teszi.
  • Alfa Of NS
    #23
    Nalam az otos 600milko
  • boci55
    #22
    Jelenleg az ötös 1,2 ,illiárd. Ha valakinek ezt írja ki, akkor rajta kívül nem vár más ötöst. Azt persze pontosan nem lehet megmondani, hogy valaki nem játssza-e pont meg e számokat (gondolom senki nem reklamál nálam, ha az 1,2 milliárd helyett csak a felét nyeri az ötössel, de ehhez ki kell húznmi előbb a számait...) Azt, hogy 10 - 100 - vagy 1000 ötös várható-e az adott kombinációra, (nyeremény 1 - 100 millióig) már jól becsli.
  • tehen_m
    #21
    Nekem Öt találat: 1,200,000,000 Ft
  • Wing Rockling
    #20
    Az én számaimra írta hogy ötös estén 660 milkó
  • boci55
    #19
    Valóban a csalás egyetlen lehetősége az lenne, ha a húzás után azonnal becsempésznek egy ötös "szelvényt" az adatbázisba. De nem hiszem, hogy meg tudják csinálni, elég sok helyen ellenőrzik a rendszert.
  • boci55
    #18
    A három legnépszerűbb kombináció:
    1-2-3-4-5 1-15-53-76-90 és 1-15-38-76-90
    (Az utóbbi kettő a 4 sarok + a közepe). Ha kijönne alig fizetne valamit az ötös. A könyvben a legnépszerűbb 97 benne van.

    Olyan kombináció amit senki sem játszik kb 40 millió van, ilyet könnyű találni. Azt, hogy melyik a legjobb négyes nem tudom (de ha tudnám és megírnám mindjárt el is romlana, mert pár százan elkezdenék játszani). A programmal (ingyenesen használható) belőheted magadnak. hogy a négyes is jól fizessen. Akkor már csak ki kell hogy húzzák...
  • Derapo
    #17
    Szerintem pedig van rá lehetőség,hogy manipulálják.És mivel magyarországon vagyunk biztosan meg is teszik.Mivel az informatikai hálózat már annyira fejlett,hogy a húzások pillanatában már tudni lehet,hogy megjátszotta-e valaki azt a számot.Pl.: a Luxornál. Ott már akkor lehet tudni,kinek lesz luxor-a amikor még megy a tv-ben a sorsolás.Az ötös lottóval is megoldják biztos,Nem hiszem,hogy milliárdokat adnának oda normál halandóknak.A magyarországi lottó egy nagy humbug,legalábbis az utóbbi( egy milliárd feletti)időben biztos.
  • boci55
    #16
    A könyvvel a nyeremény várható értéket kb. meg lehet duplázni, de igazad van, ez még mindíg kevesebb a szelvény áránál. Én senkit nek akarok rábeszélni a lottózásra (nélkülem is eladnak elég sok szelvémyt, és amúgy sem vagyok a Szerj. Rt ügynöke), csak azt mutatom meg, hogyan lehet valamiből a maximumot kihozni. Hosszútávon nyerni a kaszinólban és a tévévetélkedőkön lehet, erről is szó van a könyvben. na elég az önreklámozásból...elnézést.
  • HUmanEmber41st
    #15
    különben, ha 1 grammal is nehezebb a golyó, már is az marad lent a sűrített levegős keveréskor...
    Hallottam olyan pletykákat is, amikor még kézzel húzták : keresse a hideg golyót !!!
  • Cat #14
    kérdés: az oké, hogy ez a függvény megmutatja milyen számkombinációval mekkora összeget lehet nyerni, de én arra lennék kiváncsi, hogy melyik az a 3-3 ötös sorozat, amivel legtöbbet, illetve legkevesebbet lehet nyerni?
  • h4x0r
    #13
    Elég érdekes logika. Tehát a könyv a várható érték növelését célozza meg, pszihológiai alapon. Bár a várható érték még így is a szelvény ára alatt van.

    "A lottó a matematikához nem értő emberekre kiszabott adó."
  • boci55
    #12
    Kedves hozzászólók !

    Köszönöm a gyors észrevételeket. Röviden:
    nem hiszem, hogy a húzásokat manipulálják (nekem semmi közöm sincs a Szerencsejáték RT-hez, de nem lenne logikus). Mint ahogy azt Harcu is írja, a nyeremények összege nem függ a kihúzott számoktól. A SzRT ugyan abban érdekelt, hogy hosszú ideig ne legyen ötös, mivel az emberek ha nagy az ötös nyeremény hajlamosak több szelvényt venni. Ennek ellenére nem éri meg manipulálni, mert sok embert kell bevenni, és ha kiderül, senki nem vesz többet lottót (a totót is így tolták el).
    A 4 millió szelvény vizsgálata elég reprezentatív mintát jelent. Elfti-nek nincsen igaza, hiszen az, hogy 44 millió féleképpen lehet kitölteni az ötöslottö szelvényt, az e szempontből érdektelen. Magyarországon hetente 4,5- 9 millió szelvénnyel játszanak (az ötös értékétől függően), ehhez kell a négymilliót hasonlítani. Azaz az esetek 40-85 %-át értékeltük ki. Ez elég reprezentatív, az eredmények is ezt igazolják.
    Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok akár e-mailen közvetlenül ([email protected]). Mindenkit szeretettel várok a könyvbemutatón, jó buli lesz.
    Sziasztok: Bóc István (a könyv írója)
  • Dzsini
    #11
    efti: elnézted. nem a húzások voltak 4millióan, hanem a tipp-szelvények. a 4millió szelvény pedig több hét alatt szokott összejönni, ami - mivel nagyon sokan fix számokkal játszanak - nem rossz közelítést ad arról, hogy melyik számok azok, amiket többen játszanak, és melyiket kevesebben. természetesen meglehetősen nagy pontatlansággal, de a fenti meghatározások (1-12, 1-31 gyakorisága, és a többi amit nem írtak itt le) valószínűleg már jól látszanak 4millió tippszelvény alapján is.
  • Cat #10
    nagymamám szerint meg "a lottó a kapzsik adója"
  • nenad
    #9
    nem tudhatjuk biztosan, talan majd x ev mulva, de nekem is ez a velemenyem, manipulaljak.
  • harcu
    #8
    Mi a fenének manipilálnák a húzást? Csakis nettó bevétel, azaz a nyereség X %-át osztják ki nyereményként, azaz a szerencsejáték e világ legkockázatmentesebb befektetése, hiszen mindig hoz hasznot.
  • efti
    #7
    A kezdőlapon azt irták, hogy négymilló szelvény alapján készítették a tanulmányt. Vajon mennyire nevezhető szignifikánsnak egy olyan statisztika ami a lehetséges kombinációkhoz képest még tizedannyi sincs?

    Ez olyan mint ha a kockadobások eredményeinek valószínűségéről irna valaki tanulmányt egyetlen dobás után. Ez utóbbi amúgy közelebb van a valósághoz lévén 1:6 és nem 4:43,949 a teszt/esély arány...
  • Turmoil
    #6
    Szombaton 2-3 óra áll rendelkezésre a kívánt kombináció előállítására, mert elvileg 5-ig lehet fogadni.
    Hetente talán 5-10 millió szelvény érkezik be, ha jól emlékszem. A 44 millió kombinációból kellene lehúzkodni a megjátszottakat, amit a feladáskor meg lehet tenni, tehát közel egy hét, de legalábbis 6*8 óra áll rendelkezésre ennyi tétel feldolgozására. Egy körben megoldva a dolgot beleférhet, a szűk keresztmetszet a 44 millió rekordból megjelölni az aktuálisat.
    Ha a négyesekkel is manipulálni akarna valaki, akkor jelentősen megugrik a számítási igény.
    Szóval technikailag megoldható lenne. De kétlem/remélem, hogy nem zajlik ilyen. Mert ha egyszer kiderül, akkor abból elég nagy balhé lenne, végülis súlyos milliárdokról van szó.

    Nekem egyébként az volt gyanus, hogy többször sikeresen eltaláltam, hogy még 2-3 hétig nem lesz ötös, majd akkor, amikor eléri az egymilliárdot, stb. Bejött:) A számok nem:(((
  • Dzsini
    #5
    nekünk az egyetemi matekelőadó mondta: "a lottó azoknak a különadója akik nem ismerik a valószínűségszámítást"

    ettől függetlenül játszom.
    a húzást pedig nem manipulálják, és nem is kell manipulálni - így is nagyon szép haszonkulccsal dolgoznak, és az egyik legnagyobb adófizetők az állam irányában.
  • Laci73
    #4
    A nyerőszámok kihúzását biztosan nem manipulálják? Az összes megtett szám (a szelvény érvényesítésekor) egy össznépi adatbázisba kerül. Csak ki kell válogatni a nem megtett kombinációkat, és fél év-egy év alatt összegyűlik némi pénz...