Akár egy típuson belül is változó lehet a GeForce 6800-ak teljesítménye

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na csak igy utolag: biztos nem vagyok benne, de az teny, h minden mas opengl-es alkalmazasban (asztali jatekokra gondolok csak most) nincs ekkora kulonbseg az nv es ati kozt, 10-20%-kal gyorsabb nv, nem vitatom, de azert egy alap 6800 vastagon kikap egy x800xt-tol mindenhol, kivetel D3. Erdekes, nem?
janos666
Ja és:
"Én csak olvasok, nem állok senkinek a pártjára" ---- és igen, a vesszõ. Ha már kötözködünk a heljesenírással.
janos666
Tudod én nem gépelek túl profin, de mikor ide írok próbálok a lehetõ leggyorsabban gvégezni (fõleg mikor sokat írok) és egyáltalán nem figyelek az elírásokra.
A lessz tényleg durva de megszaladdd a billentyûzet ha a hang is így mondja a fejben.
A j/ly betûket meg soha nem bírtam, de malyd a kedvedért figyelek erre is jó?
A szöveg mondanivalójának legbelsõbb, elvonatkoztatott tartalmára és ne a konkrét példára, megfogalmazásra figyelj...
..százalékot..

Ja, még egy dolog. Mint elhangzott, ez a dolog néhány számít az összteljesítményben. Nos, típuson belül ekkora árkülönbözetek nyugodtan elõfordulhatnak, tehát a telj./ár arány sosem tökéletesen egyforma. Sõt, az is lehet, hogy egy ilyen "butított" (bár ez túlzó meghatározás) kártya ennek megfelelõen picivel olcsóbb is. Szóval...

"Ez nem lehet az ati 'gyenge' opengl-je miatt, kizart."

Miért vagy ebben olyan biztos? Azt hiszed, az ilyen HW-SW interface layerek csak elhanyagolható mértékben számítanak? Pl. a DirectX igen sokat levesz a teljesítménybõl, egy nyilatkozata szerint Carmack többek között ezért nem haljandó ezt használni, hanem az OpenGL-t. És persze OpenGL és OpenGL megvalósítás között is lehet lényeges különbség. És van is, Linux alatt emiatt nem a legjobb választás az ATI.

Sajnos nem "csak nevetségesen kis elõnyt tudott kicsikarni magának a geforce 6800" csalad Doom3-ban. Egyszeruen elkepeszto, h az alapmodell nvidia6800 is lenyomja a leggyorsabb ati kartyat ebben a jatekban, mikor minden mas jatekban 2x-3x odaver sebessegben egy 6800-nak az x800XT. Ez nem lehet az ati 'gyenge' opengl-je miatt, kizart. Nagyon sajnalatos, h ujabban minden kartyagyarto erolteti a sajat fejleszteseit, ezaltal egyik program az egyik kartyan fut es a masikon problemas, hibas es vice versa.
ixub
Én csak olvasok nem állok senkinek a pártján, de azért ezek egy kicsit megragadtak bennem kedves N-vidia fan barátunk hozzászólásaiból: hejesen, lessz, sújos. NO COMMENT!

One United, maffiozo:ixub-lvl12-77577 Itt van már a zivatar! Kivirít a kikelet. Szilvafára szarka száll. Uccu, csípd meg, hóha, hó! Bari bég a zöld gyepen.

Mondtam én ilyet egy szóval is? teljesen félreértelmezed a dolgokat..csupán tényként közöltem mi a véleményem az alsó szintû kártátykról...de ha már itt tartunk , (pl) a nagy dirrel-durral beharangozott 9600XT ami közel sem olyan olcsó, mint amilyen szar és az elég abszurt,hogy egy 2 évvel korábbi középkategoriás kártya szintjét sem éri el..nos ez az ami sztem elég gázos..a fõ problémát abban látom,hogy az árban nem tükrözõdik mekkora a külömbség pl a 9600xt és a 9800XT között,de ugyan ez érvényes az nvidiára is..ennek tudatában írtam amit írtam és én sem tehetem meg,hogy mindig megvehessem a tuti csucskártyát,de ez nem ok arra,hogy szar középkategoriásat vegyek ami szinte biztos ,hogy lassubb mint a 2 évvel ezelötti csúcs..tehát a megoldás....meg kell várni mig elérhetõ közelségbe kerül,ami most még megfizethetettlennek tünik

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

janos666
Ez a márkázás (ASUS) mint írtam példa volt! Nem mondtam hogy szerintem jobb pl az ASUS.
Látom te még mindíg nem érted, a kenyeres példáddal pedig magad cáfolod. Igenis sokféle minõségû, azonos árú kenyér van a polcokon, jelöletlenül hogy hanyas shiker (nem tudom hogy kell hejesen elírni) tartalmú búzából készül 33-asból vagy 40-esbõl pedig a 36-os búza majd 40%-al drágább mint a gyengébb minõségû. Ez a lényeg, nem kell minden kis 5%-os teljesítménykülömbség miatt megkövezni a gyartót, ha meg annyira izgat nézz utánna jobban.
janos666
Várhatóan SM3-at támogató játékok:
Lord of the rings: Battle for the middle earth, Stalker: Shadows of Chernobyl, Vampire: Bloodlines, Splinter Cell 3, Tiger Woods 2005, Madden 2005, Driver 3.0, Grafan – never heard of it, Metal of Honor: Pacific Assault, Painkiller trough Patch, Far cry trough Patch.
Na ezt nem direkt kerestem, csak megáttam és betettem szóval nem tudom hiteles-e, csak példák!
arty
jajistenem ez az ASUS duma mekkora gáz... mindenki azzal a fasza ASUSal jön, ahol nem lehet hibázni... jah, csak a 64bites membuszos vackaikat õk sem reklámozzák tulságosan ... minden gyártonál bele lehet futni vacakba, az ASUS sem jobb a többinél. Csak drágább :) Az egész vidkártya ipar egy gennygomboc, egyik gyárto egyik terméke sem reklámozza a saját butitását!!! A sok tapasztalatlan pedig szegény belefut az ocskaságba... mert az addig ok, hogy aki vesz egy MOST százezres 6800ast az utánanéz, de ha ez a kártya 30 ezer forint lesz, kommercializálodik, sokan veszik, mindenkinek kötelessége tudatában lenni mit jelent a vertex feldolgozo egység, s mennyinek kell lennie egy 6800asban ???? Sztem nem. Ez abszurdum. Ennyi erõvel lassan kenyeret is ugy vegyek, hogy van itthon egy kémiai laboratoriumom és magamnak elemezzek ki minden terméket melyik mennyire megfelelõ ???

boba: köszönöm a kijavitást, kissé hirtelem irtam :) felindulásbol ;)

Gabor_HSF: azon a szemét 9600ason játszik a gamerek jonagy része, lévén a középkategoria best buy-a :) Meloban egy 2600as p4en simán far cryoztam rajta. Ezen a szeméten. Dögöljön meg minden szegény gamer, nem? :D Arrogáns vagy, nem kicsit.

Forza.

janos666
Ez a sima 6800. Ez eleve nem igen marad tartósan 100000Ft körül (a cikk szerint már most is csak 720000). De mint már leírtam, ha valakit annyire érdekel hány %-nyi teljesítménykülömbséggel akarják átbaszni az odafigyelhet a teszteken a márkára is és megnézi a vertex feldolgozás sebességét stb. Akit ennyire behatóan nem érdekel az 5% teljesítményért nem anyázza az NV-t, mert azt se tudja hogy gyorsabb kén hogy legyen. De ez a baj, hogy: Csúnya ASUS, drága, veszek inkább az Aashima technology-tól (létezik, de fogalmam sincs melyik országban, és milyen minõségben gyárt, nem akarom hogy félreértéslegyen, csak egy ismeretlen létezõ nevet kerestem) az sokkal olcsóbb, "hülye azétz nem vagyok, minek fizessek többet?" Aztán hazamegy, 3DMarkozik, "basszákmeg a netes tesztben több pont volt a V9999 6800-re írva" (az ASUS). De ez egy példa.
janos666
Régen elõszeretettel emlegettétek fel a Far cry nevû játékot. Az elvileg 15-30%-ot gyorsul a v1.2-es patch-el ami engedéjezi a SM3-at a 6800-akon. Remélem ezután is ez lessz a legkifinomultabb FPS-nek titulált játék ami csak a megfelelõ kártyán fut jól...
janos666
Csakhogy a DOOM3-ban alpbeállításokkal (sõtt menübõl be sem kapcsolható, csak cfg átírással vagy konzolparanccsal stb.) nem mûködik az ultrashadow 1/2.
Így elvileg a tesztek alatt sem lehetett bekapcsolva (de ebben nem vagyok biztos), és a timedemoban pl sokkkal kevesebb gyorsulást jelent mint ami játék közben tapsztalható.
Ebben a dologban is vitába szálnék veled...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Igen a 9600 és minden ami alatta van az szemét,akát tetszik akár nem, na persze az 5600 is az

"semmi, azaz semmi nem használja ki."

1. Egyelõre. De ez ugye úgy szokott lenni, hogy megjelenik a HW, a fejlesztõk elkezdenek ismerkedni vele, és mondjuk 1 év múlva elkezdenek elõjönni hozzá a cuccok. Ha nincs HW, megáll a dolog.
2. UltraShadow támogatás van a Doom3 motorban, részben emiatt gyorsabb.
3. Az SLI-hez nem kell külön támogatás. Ezzel tulajdonképpen nVidia alapú rendszer 2x gyorsabb lehet, mint egy ATI-s...

"nevetségesen kis elõnyt"

Ha épp az ATI ennyivel gyorsabb, máshogy fogalmaznál...

Hajrá Ati, csúnya nvidia én is ezt mondom... Sg powah!

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak…

Már bocs, de az nvidia feldughatja magának az új fejlesztéseit, ha azt semmi, azaz semmi nem használja ki.
A mai játékokban rendre gyorsabbak az ATI-k, szóval akkor most mi a fenének is kellett volna többet fejlesztenie?
Még az nvidia pénzébõl készült doom3-ban is csak nevetségesen kis elõnyt tudott kicsikarni magának a geforce 6800.
Boba
vs egység adatait nem texelben mérik. háromszögben. ps egység adatait mérhetik texelben.

2: aki ennyit kiad egy kártyáért vegye a fáradtságot, hogy pár adatot megnéz.

(Mondjuk a sima 9600 sem egy nagy durranás, még ha olcsóbb is; ha 9600, akkor Pro vagy XT.)

Az 5600-as tényleg gyengécske (legalábbis shader-intenzív programokban), és sem értem, hogy lehet még mindíg 20-25e.

Akit kicsit is érdekel a dolog, utánanéz, mely kártyához milyen értékek tartoznak.

Figy: az nV igen sokat dolgozott az új generáción. Persze be kellett hozni a shader-sebességbeli lemaradást, de nem érték be ennyivel, megcsinálták a SM3.0-t, továbbfejlesztették az UltraShadow-t, és a bónusz: az SLI (ha jól írom) összeköttetéssel még duplázható a teljesítmény. Mit csinált eközben az ATI: az "új generáció" alig mutat fel fejlesztést. Ezek után az nV-t pondrónak nevezni kissé túlzás.

Hat a'rban tenyleg mindent vert...

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

arty
ez tök jo, akkor nincs is semmi gond...

figy! az én ati 9800asom vertexfeldolgozási sebessége 353millio texel... akkor most prot vettem vagy simát ?

remélem érted a célzást ;) (kétlem)

Forza.

arty
igazad van, nincs is ezzel a dologgal semmi gond.. remélem miután százezret kiadsz egyszer egy kártyáért, s utána kiderül, hogy átb*sztak akkor is ugyanez lesz a dumád :D

nv fanok... remek politikusok lennétek :D elkenni a szart, az már nagyon megy .....

Forza.

arty
nocsak, melyik ATI kártyán volt titokban letiltott vertex egység? ott azért a 9600as középkategoria (ami szerinted szemét) jo teljesitményt nyujt, ellenben az nvidia 5600as sorozatára illett amit irtál: szenny :D

sajnos mamár ATI <> nVidia, utobbi egy pondró céggé nõtte ki magát... mégha egyesek nem is hajlandoak ezt elismerni!!

Forza.

Hát te sem olvastad el... :)

Mirõl is van szó? Szoftveresen beállítható a vertex egységek száma is; találtak 1db kártyát, amin le van tiltva 2; a kártyagyártó ezt közli is. Akkor hol a probléma? Legfeljebb az, hogy külön nincs feltüntetve a dobozon, hogy 6 vs. 4 vertex egység. Viszont a vertexfeldolgozási sebesség általában szerepel a dobozokon, abból látható a dolog.

janos666
Jó, jó ez védõbeszéd, de nem olyan sújos a helyzet mint amilynek egyesek lefestik:
Azt eddig is kijelentették hogy a sima 6800-ak a hibás chipekbõl készülnek, éppen csak nem részletezték elég behatóan ezeket a hibákat. A különbözõ gyártók különbözõ jelölésû kártyáiban (hisz ugyen nem csak 6800 henem pl V9999, a400 stb nevük is van) eddig is voltak különbségek. annyi az egész hogy a márkaválasztásnál is oda kell figyelni és nem árt olyan tesztet keresni ami márkák szerint részletezi az eredményeket. Ha már valaki a szomszéd 5% fölénye miatt is sírni akar (felteszem minden más cucca ugyan olyan).
Egyébként meg amúgy is GT-t (vagy netán ultrát) kell vinni nem simát. Ha meg nincs pénz tovább kell várni a vásárlással amíg lentebb megy na (én pl várok)....
[HUN]PAStheLoD
mostmajd leteszteltethetjük a bótba hogy megvan a mind a 12 kereke a cuccnak ? loál

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

Ezért kell mindig a legnagyobbat venni az NV-ból és lehetõleg ASUS-ba..ugyen ez volt a gef4 eseknél is,csak a 4600 ultra dlx vólt igazán "ûtõs"..de hát ez a helyzet az ATI-nál is,vagy az adott család legnagyobbját veszed,vagy szemetet vettél

nem semmi miket nem mer megtenni az nvidia, hogy életben maradjon... dehát az ilyen "kis" aprók miatt veszít folyamatosan a hírnevébõl

ATI POWA

Taptarap
hajrá ATI :DD

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

PyRex
Jaja, elég gáz, hogy veszek egy kártyát és nem hozza ugyanazt a teljesítményt, mint a haveré, mert az enymém kissé selejt és le van tiltva benne egy Vertex egység. Kapja be az nVidia...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Te most vagy nem is olvastad el a hírt, vagy nagyon nem vágod mirõl van szó.
tévedsz, mert te 12ért vagy 8ért fizetsz, közben meg lehet hogy csak 10et vagy 6ot kapsz
ez a gond
az általad berakott hir egy hónapos, az másra vonatkozik

Tipikus példa hogyan roncsunk le egy pozitiv hírt.

Itt arról lenne szó, hogy 12 futószalagból kis mahinálás után 16-ot varázsóljunk, ennek inkább ürûlni kellene. Ebbõl adódóan ez visszafele is mûködik. Bocs ha tévedek...

http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=7864

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak&#8230;

Narancs
Ez elég gáz.
Nem véletlenül olyan kevés a 6800as kártya.
Nem tudnak elegendõ mûködõ darabot legyártani, ezt azzalkompenzálják, hogy a nem fullos darabokat is eladják.
Ez eddig rendben is van, csak akkor írják rá, hogy ez butább kártya.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

hiaba.. a szemetet is eladjak jopenzert

Cobra.
érdekes

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.