A hackereket nem érdeklik az SP2 biztonsági rései?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

h4x0r
De jo, hogy nekem nem kell vegigcsinalni ezt az ikszpe-s mizeriat.

DEBIAN RULZ :-)

(Amugy nem szidom a wint, mert nincs vele dolgom, bajom, de ez a sok hiba a "nepszeruseg atka").

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Igen. Ezeket a mondatokat egyébként sokféleképpen lehet értelmezni. Ebben van a megtévesztés lehetõsége is.

Magnetic
"Amennyiben pedig mondjuk egy hackernek mégis sikerülne megszereznie ezeket a jogokat - például manipulált kódok által - akkor sem kell a felhasználónak aggódnia."

Végül is igaz. Ráér akkor amikor meglátja a kicsit megcsappant bankegyenlegét 😊))

"nincs baj" Így van😊 Ugyanis a hackereket nem érdeklik az sp2 rései tehát nincs is mitõl tartanunk miután feltelepítettük😊 Nem mondok nagyot ha azt állítom, hogy így megkaphatjuk a legbiztonságosabb rendszert ami az informatikában ma elérhetõ😊
Ezt a felelõtlen hazudozást pff! Bruáuáhh! Meg is érdemeljük, hogy szétvírusozzák rendszerünket, ha így kiszolgáljuk...

mireez
nincs baj😊
PetruZ
...és ha még beleszámoljuk az ún "zombi"-vá tett tudatlanokat is, megintcsak módosulnak az arányok. 😊
PetruZ
Most ezt magadra vetted? Nekem sem volt még soha semmim, minden frissítés telepítve van/volt/lesz és nem IE-t használok (hanem Maxthon-t), szóval nem ilyen "elvetemült" alakokról van szó, mint te meg én. 😊 De pl. miután kijött a MyDoom és elindult a nagy anyázás, de kiderült, hogy már kb. negyed éve van hozzá frissítés, sokan néztek nagyokat. Pláne azok, akiket pl. itt, a fórumokon küldtek el az anyjukba, miután még fél évvel késõbb is jelentkeztek új húsok, akik teleüvöltöztek mindent a 60 másodpercenként újrainduló gépükrõl és az M$ meg B.G. felmenõirõl... Most akkor hol a hiba? 😉

"-hány igazi tökös belevaló hekker él a világon? (10 000?)
-hány igazi tökös belevaló valóban rosszindulatú hekker él a világon? (1000)
-ezek közül, hány szemelte ki pont az én gépemet (legyen 1)

Ergo az átlagpista elleni sikeres hekker támadás esélye 1 a 250 000 000-hoz.😉))"

Tételezzük fel, hogy valóban csak 1000 "tökös, rosszindulatú hacker" van. Ez az 1000 "tökös, rosszindulatú hacker" megírja az exploitokat a sok scriptkiddie-nek, és máris borul az egész számításod.

Szerintem itt egyáltalán nem arról van szó, hogy mennyi az esélye, hogy pont te leszel az, akit támadnak. A lehetõség megléte az aggasztó, hogy ha akarnák, megtehetnék.
Mike
nem ez az elsõ eset, amikor vmit letagadnak

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Anubys
Ja, ezen a 640-es beszólásán nem érdemes lovagolni... Nekem jobban tetszett az, hogy nem lát fantáziát az internetben... 😊

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Ne kattintgass minden sz@rra. Beépített "winfos" (gyerekes megnyilvánulás) exploit nincs. Nézz meg a HijackThis-el egy friss telepítést, meglátod minek kell ott lennie. Minden egyebet te kattintgattál be oda...
Ecsém.. Amikor ezt mondta, 640k annyinak számított, mint most mondjuk 10GB.. Merthogy az akkori gépekben 64k volt ám mindössze. Akkoriban még tudtak programozni a szakemberek, nem Delphiben írták a cumót.
RelakS
Namost nemrég irtottam le a gépemrõl egy asszem DSO Exploit nevû 5 db bejegyzésbõl álló szart, amit úgy néztem, mintha beépített winfos bug lenne. Mindenesetre amíg megvolt, úgy települt nekem netrõl egy túlbár, hogy csak néztem. Amióta azokat a bejegyzéseket töröltem, még nem kaptam új spy-t...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

mireez
már rég ki vannak adva frissítések miukor az ilyen jellegû vírusok jellennek meg! ENGEM SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem támadott meg blaster, sasser stb szar! naponta 12óra+ pedig online vagyok! XP.

"Amennyiben pedig mondjuk egy hackernek mégis sikerülne megszereznie ezeket a jogokat - például manipulált kódok által - akkor sem kell a felhasználónak aggódnia."
, mert a licenc arat mar kifizette.
Rohognek, ha megint lenne ebbol egy Blasterhez hasonlo jarvany :-)

droland
Én annyiban egyetértek ezzel a felfújt dologgal, hogy:

--------------
A redmondi szoftveróriás szerint ahhoz, hogy egy támadó becsaphassa vagy kikerülhesse a biztonsági központot, rendelkeznie kell az adott számítógéphez szükséges adminisztrátori jogokkal. Amennyiben pedig mondjuk egy hackernek mégis sikerülne megszereznie ezeket a jogokat - például manipulált kódok által - akkor sem kell a felhasználónak aggódnia.
-------------

No most gondoljatok bele, ha én rendelekezem root jogokkal:

1/ akkor teljesen mindegy, hogy van e biztonsági rés e vagy sem...ha pedig egy bizt. rés kihasználáshoz kell a root jog, akkor megint életbe lép az 1. pont...

Értitek mit mondok? Ezért felfújt szerintem...IGAZ, de felfújt...

[HUN]PAStheLoD
WMI be beleturkálni csak helyi app tud , meg talán activex .. szal ehhez kell felhasználói kattintás is , hogy IGEN FUTTASSUK , vagy ie sebezhetõség .. etc

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

mireez
igaz
PetruZ
De ha megint felbukkan egy MyDoom/Sasser-hez hasonló dolog egy még be nem foltozott résen, cs*szheted az esélyeidet... 😊

Nem hát, mér is kellene? Végülis csak korlátlan hozzáférési jogot szerezhetnek minden gond nélkül a gépe felett. Errõl a Monthy Piton-os Erik, a viking egy jelenete juz eszembe:

"Nem süllyedünk, nem süllyedünk, nem sülly...bugy...bugy...bugy..."

NEXUS6
Akkor egy kis tesztfeladat:

-hány pc lehet a világon (fél milliárd?)
-hány támadható ezek közül (netre kötött, támadható oprendszerrel, tûzfallal rendelkezik, stb kb 250 millió?)
-hány igazi tökös belevaló hekker él a világon? (10 000?)
-hány igazi tökös belevaló valóban rosszindulatú hekker él a világon? (1000)
-ezek közül, hány szemelte ki pont az én gépemet (legyen 1)

Ergo az átlagpista elleni sikeres hekker támadás esélye 1 a 250 000 000-hoz.😉))
(persze bizonyos rétegek azért frekventáltabbak pl átlagbilgéc😉))

PS: Tudtátok, hogy a kukik megsemmisítéséhez elég a delete gomb is?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

formatuq

nem hat, miert is kene?
640kb memo mindenre eleg.

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX