22
-
#22 De jo, hogy nekem nem kell vegigcsinalni ezt az ikszpe-s mizeriat.
DEBIAN RULZ :-)
(Amugy nem szidom a wint, mert nincs vele dolgom, bajom, de ez a sok hiba a "nepszeruseg atka"). -
Laci #21 Igen. Ezeket a mondatokat egyébként sokféleképpen lehet értelmezni. Ebben van a megtévesztés lehetősége is. -
#20 "Amennyiben pedig mondjuk egy hackernek mégis sikerülne megszereznie ezeket a jogokat - például manipulált kódok által - akkor sem kell a felhasználónak aggódnia."
Végül is igaz. Ráér akkor amikor meglátja a kicsit megcsappant bankegyenlegét :))) -
Laci #19 "nincs baj" Így van:) Ugyanis a hackereket nem érdeklik az sp2 rései tehát nincs is mitől tartanunk miután feltelepítettük:) Nem mondok nagyot ha azt állítom, hogy így megkaphatjuk a legbiztonságosabb rendszert ami az informatikában ma elérhető:)
Ezt a felelőtlen hazudozást pff! Bruáuáhh! Meg is érdemeljük, hogy szétvírusozzák rendszerünket, ha így kiszolgáljuk... -
#18 nincs baj:) -
#17 ...és ha még beleszámoljuk az ún "zombi"-vá tett tudatlanokat is, megintcsak módosulnak az arányok. :)
-
#16 Most ezt magadra vetted? Nekem sem volt még soha semmim, minden frissítés telepítve van/volt/lesz és nem IE-t használok (hanem Maxthon-t), szóval nem ilyen "elvetemült" alakokról van szó, mint te meg én. :) De pl. miután kijött a MyDoom és elindult a nagy anyázás, de kiderült, hogy már kb. negyed éve van hozzá frissítés, sokan néztek nagyokat. Pláne azok, akiket pl. itt, a fórumokon küldtek el az anyjukba, miután még fél évvel később is jelentkeztek új húsok, akik teleüvöltöztek mindent a 60 másodpercenként újrainduló gépükről és az M$ meg B.G. felmenőiről... Most akkor hol a hiba? ;)
-
DonGregorio #15 #2
"-hány igazi tökös belevaló hekker él a világon? (10 000?)
-hány igazi tökös belevaló valóban rosszindulatú hekker él a világon? (1000)
-ezek közül, hány szemelte ki pont az én gépemet (legyen 1)
Ergo az átlagpista elleni sikeres hekker támadás esélye 1 a 250 000 000-hoz.;)))"
Tételezzük fel, hogy valóban csak 1000 "tökös, rosszindulatú hacker" van. Ez az 1000 "tökös, rosszindulatú hacker" megírja az exploitokat a sok scriptkiddie-nek, és máris borul az egész számításod.
Szerintem itt egyáltalán nem arról van szó, hogy mennyi az esélye, hogy pont te leszel az, akit támadnak. A lehetőség megléte az aggasztó, hogy ha akarnák, megtehetnék. -
#14 nem ez az első eset, amikor vmit letagadnak -
#13 Ja, ezen a 640-es beszólásán nem érdemes lovagolni... Nekem jobban tetszett az, hogy nem lát fantáziát az internetben... :) -
DOT #12 Ne kattintgass minden sz@rra. Beépített "winfos" (gyerekes megnyilvánulás) exploit nincs. Nézz meg a HijackThis-el egy friss telepítést, meglátod minek kell ott lennie. Minden egyebet te kattintgattál be oda... -
DOT #11 Ecsém.. Amikor ezt mondta, 640k annyinak számított, mint most mondjuk 10GB.. Merthogy az akkori gépekben 64k volt ám mindössze. Akkoriban még tudtak programozni a szakemberek, nem Delphiben írták a cumót. -
#10 Namost nemrég irtottam le a gépemről egy asszem DSO Exploit nevű 5 db bejegyzésből álló szart, amit úgy néztem, mintha beépített winfos bug lenne. Mindenesetre amíg megvolt, úgy települt nekem netről egy túlbár, hogy csak néztem. Amióta azokat a bejegyzéseket töröltem, még nem kaptam új spy-t... -
#9 már rég ki vannak adva frissítések miukor az ilyen jellegű vírusok jellennek meg! ENGEM SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem támadott meg blaster, sasser stb szar! naponta 12óra+ pedig online vagyok! XP.
-
htmm #8 "Amennyiben pedig mondjuk egy hackernek mégis sikerülne megszereznie ezeket a jogokat - például manipulált kódok által - akkor sem kell a felhasználónak aggódnia."
, mert a licenc arat mar kifizette.
Rohognek, ha megint lenne ebbol egy Blasterhez hasonlo jarvany :-) -
#7 Én annyiban egyetértek ezzel a felfújt dologgal, hogy:
--------------
A redmondi szoftveróriás szerint ahhoz, hogy egy támadó becsaphassa vagy kikerülhesse a biztonsági központot, rendelkeznie kell az adott számítógéphez szükséges adminisztrátori jogokkal. Amennyiben pedig mondjuk egy hackernek mégis sikerülne megszereznie ezeket a jogokat - például manipulált kódok által - akkor sem kell a felhasználónak aggódnia.
-------------
No most gondoljatok bele, ha én rendelekezem root jogokkal:
1/ akkor teljesen mindegy, hogy van e biztonsági rés e vagy sem...ha pedig egy bizt. rés kihasználáshoz kell a root jog, akkor megint életbe lép az 1. pont...
Értitek mit mondok? Ezért felfújt szerintem...IGAZ, de felfújt... -
#6 WMI be beleturkálni csak helyi app tud , meg talán activex .. szal ehhez kell felhasználói kattintás is , hogy IGEN FUTTASSUK , vagy ie sebezhetőség .. etc -
#5 igaz -
#4 De ha megint felbukkan egy MyDoom/Sasser-hez hasonló dolog egy még be nem foltozott résen, cs*szheted az esélyeidet... :)
-
Noffir #3 "Amennyiben pedig mondjuk egy hackernek mégis sikerülne megszereznie ezeket a jogokat - például manipulált kódok által - akkor sem kell a felhasználónak aggódnia."
Nem hát, mér is kellene? Végülis csak korlátlan hozzáférési jogot szerezhetnek minden gond nélkül a gépe felett. Erről a Monthy Piton-os Erik, a viking egy jelenete juz eszembe:
"Nem süllyedünk, nem süllyedünk, nem sülly...bugy...bugy...bugy..." -
#2 Akkor egy kis tesztfeladat:
-hány pc lehet a világon (fél milliárd?)
-hány támadható ezek közül (netre kötött, támadható oprendszerrel, tűzfallal rendelkezik, stb kb 250 millió?)
-hány igazi tökös belevaló hekker él a világon? (10 000?)
-hány igazi tökös belevaló valóban rosszindulatú hekker él a világon? (1000)
-ezek közül, hány szemelte ki pont az én gépemet (legyen 1)
Ergo az átlagpista elleni sikeres hekker támadás esélye 1 a 250 000 000-hoz.;)))
(persze bizonyos rétegek azért frekventáltabbak pl átlagbilgéc;)))
PS: Tudtátok, hogy a kukik megsemmisítéséhez elég a delete gomb is? -
#1 "Amennyiben pedig mondjuk egy hackernek mégis sikerülne megszereznie ezeket a jogokat - például manipulált kódok által - akkor sem kell a felhasználónak aggódnia."
nem hat, miert is kene?
640kb memo mindenre eleg.