3106
3DMark 2005, és az eredmények!
-
#1824 -
#1823 A 2500+ barton és a 3700+ A64 között van egy ici-pici különbség... -
#1822 nallam 5000et megy az en konfigommal 800XL.
-
#1821 AMD Barton 2500+ (alapon) (nemtom milyen cooler)
ABiT NF-7 (gyari hutes(nek nem nevezheto valami))
2*512MB DDR 400MHz (nem DUAL -ba - nem fer el)
Sapphire Radeon X800XL 256MB (AC ATi Silencer 4 cooler)
80GB Maxtor 7200rpm/8MB
4537pont
-
milyen?! -
#1820 -
#1819 Srácok, mi a faszt kell enyit kukacoskodni?
Lehet örülni, hogy vki vette a fáradságot és csinált egy összegző táblázatot. Nem szentírás és vannak hibái, de egy laikus számára nagyon megkönnyítheti a VGA -k körüli káosz átlátását. Nem okoskodni kell, hanem jobbat csinálni. Hajrá! -
LBandi #1818 NEm én voltam az eggyetlen aki megjegyezte hoyg kölün kellenének a dubla karis eredméynek. Lehet hoyg nekünk lenne igazunk. De tuti hoyg te sosem ismernéd be..... -
Pontius #1817 Pont te oktatsz ki, aki ilyeneket ír:
"mellesleg vidkari sorrend van nem akkor miért van SLI-is benn?
és crossfire miért nincsen ennyi erövel..."
Egyszerűen nem tud érdekelni a véleményed, vagy ha bizonyítani akarsz akkor csinálj egy táblázatot játék eredmények alapján... :)
Na elmentem, legközelebb reggel... :) -
LBandi #1816 Nevessél ha enniyre terjed ki a tudásod, nem baj ha az ember vétkezik, de ismerje be ! Ennyi. -
Pontius #1815 "Hogyha vennéd a fáradságot és utámnnaolvasnál akkor rájönnél hogy van töb olyan tezst is amiben azonos körülméynek közt tesztelnek és nem részrehajlóan."
"Az elözö táblázatokkal is volt gond de csak kissebb bakik (tudod azok nem csakan a3dmarkokra számoltak), ez messzze a legrosszabb, mint ahogy többen is kifejtették pld punker is a másik topicban."
[magában nevet] -
LBandi #1814 A játék tesztek sokkal valósabb képet adnak a vidkarik tudásáról mint a3dmarkok. ez tény. és hiába mennek tesztekben jobban náha a karik de ki aza aki csak tesztelésre vesz karit? Megszámolom egy ujjamon. Hogyha vennéd a fáradságot és utámnnaolvasnál akkor rájönnél hogy van töb olyan tezst is amiben azonos körülméynek közt tesztelnek és nem részrehajlóan. Az SLI is jopófi tesztekben csak a valóságban nem ugyanaz (tudom mert nekem is volt).
A lényeg ez a táblázat elméletileg azt mutatná meg mit érdemes venni nem pedig azt mi kap több pontot, aki vesz az game-re vesz karit. Ennyi. Az elözö táblázatokkal is volt gond de csak kissebb bakik (tudod azok nem csakan a3dmarkokra számoltak), ez messzze a legrosszabb, mint ahogy többen is kifejtették pld punker is a másik topicban. -
Pontius #1813 vagy akkor linkelj be teszteredményeket 1024 és pl. 1600-as felbontásból amiben van AGP és PCI-E-s káryta is... -
Pontius #1812 Öszintén bevallom, nem vágom mit írtál vagy hogy mit akartál;
De megmondtam már, hogy játék tesztekre NEM lehet hagyatkozni mert ott játék és beállítás függő az eredmény...
(ÉS MÉG AZT IS MEGKOCKÁZTATOM, hogy konfig függő)
Te nem veszed észre de nagy marhaságokat mondassz... Jobb lenne ha nem erőltetnéd... -
LBandi #1811 hát ezért csalóka a SLI mert mig monuk 3dmarkokban elérheti a 90-80%-os is (ez függ mindenféklétól , nagyon instabil) de gamekben max 160-150 %-ot él er és sok esetben még 10-20% a gyorsulás csak (meg irritativ esetekben meg lassit is a két kari lol. -
#1810 azért is érdekes mert táblázat szerint megy 6500at is meg 9000et is. másfajta chipel -
#1809 en is kérdezem :) -
SyneT #1808 hát én úgy tudom hogy 2 vga a teljesítménye 1 vga-hoz képest 1.5x-es nem? -
#1807 nem értem az érvelésed ha nekem 1db x800xl megy 5000et akkor gondolom egy jobb kártya 6800gt wegymagaban megy 5000et biztos. Namost ha 2 van belölle az 10000nem? mivel ugye 1 kartya csak a kép felét számolja. De lehet én tudom rosszul. -
LBandi #1806 na ja megy de nem alapon!!!!
neekm is megy 9XXX-et..... -
SyneT #1805 nah jó értetlen barmokkal értelmetlen vitatkozni!
legyen igazad bazdmeg!! -
#1804 Van ismerettségi körben 2sb 6800GT es 10000et megy 05-ben. -
LBandi #1803 Na ne röhögtess máűr hogy szerinted egy tesztprogi alapján kell itélnia gépet.... a játék az más sokkal jobb kiindulás. AMugy ezért jó lenne tudni hogy milyen háttérböl jönnek ezek az adatok mivel 2 db 6800 GT nem kap alapból 9k-t és egy 7800 GTX-meg alapból azért 8k-t megkapja. -
#1802 Na futtattam egy 05öt friss xp-n. Semmi változást nem tapasztaltam most az uj 5.7es drivert raktam fel igy lett 4983. NGO driverrel volt vmi 5080. Szóval jó az új táblázat. -
Pontius #1801 Szvsz itt egyedül te beszélsz hülyeségeket... -
LBandi #1800 Jah hallod de értelmesen érvelsz hallod ekkora marhaságot még nem is hallottam...... tudod te miröl beszélsz? a konfig u.a lehet egy vga tesztben csakis ergo hülyeséget irsz kettö meg:
kit izgat mit nyom a kari/két kari 2005-ben ah egyszerüen jobban megy gamekben... -
#1799 nekem szarabbul ment az x850xt-m a nagyobb orajeltol..tiszta loal -
Pontius #1798 A tesztek egy konfigon lettek lefuttatva
Persze a PCI-E és az AGP külön-külön konfig de azon belül azonos.
Az AGP a PCI-hoz viszonyítva szintén hasonló konfigon, reméllem érthető... :)
[Alaplapoktól (agp-pci-e) eltekintve minden azonos] -
Rover623 #1797 Az itt-ott érdekes eredményekről nem is beszélve...
Az 500/740 órajelű X600XT hogy lehet lassabb az 500/600-as R9600XT-nél...?
Milyen 6600-as kártya az a 300/700MHz-es...?
Az alap 6600-as 300/500-550, a PE/Diamond kivitelek 400/800-asak...
Sok karinál rendben vannak az eredmények, de látszik néhánynál, hogy erősen eltérő verziójú Forceware/Catalyst változatokkal készültek...arra sem mernék megesküdni, hogy egyforma teljesítményű procival (bár talán ez a kisebbik baj).
Az is érdekes, hogy az NVIDIA kártyák eredményei erősen korrelálnak az én méréseimmel, a közép vagy alsó kategóriás ATI eredmények viszont itt sokkal jobbak... -
Rover623 #1796 De ugyanaz...
Egyébként is, inkább azt kérdeznéd meg: ugyanabban (vagy legalább hasonló) a rendszerben lettek megmérve a karik...?
És milyenben? CPU? RAM?
Driverek...?
Mert így kissé hiteltelen...:(
-
SyneT #1795 jó faxom ne légy mrá ennyire értetlen csak a VGA-k konfigjait mutattja a táblázatz és nehogy mrá játék alaján ítjj VGA-t!
1. a játékok nagyon sok fazságot felraknak winre amitőla teljesítmény visszaesik hála awindows instabillságának!
2. az sem mindedj hogy a windowsod mennyi ideje fut!
Szal ennyi erővel mindenbe bel lehet kötni!
Ha nem teccik ne nézd Ennyi! -
LBandi #1794 Nem uyganaz mert ha ez egy rendszerröl történö lista lenne egy szaam nem lenne de ez nem egy grafikai feldolgozóegységtáblázat. hanem VGA ami márpedig 1db videókártyát jelent . -
Rover623 #1793 Meg nem kéne együtt nézni az egy és kétmagos rendszereket...sőt a HT és nem HT P4-eket se...
Nem is beszélve az 1x512MB és 2x256MB RAM-al szerelt gépek benchmarkjait...
-
LBandi #1792 Nem tom már durva mert én eddig is hallottam más embertöl is hoyg nem kéne eggyütt nézni a egy és a többkártyás rendszereket... -
Pontius #1791 És a 2 kari az már nem VGA? :) Ha 2 van akkor kioltják egymást vagy mi? Hát ez teljesen logikátlan...
szvsz ezzel CSAK neked van bajod, hát ilyet még nem is hallottam... :)
(....Egyre durvább emberek járnak ide SG-re, lehet inkább átszokok PH!-ra vagy HWSW-re....)
Ha ennyire zavar a dolog akkor ne nézd hozzá az SLI-s cuccokat, jobb ötletem nincs... :) -
LBandi #1790 mivel érted 1 kari az nem kettö.....
és akkor már inkább kéne a fizikailag egy karikat venni... pld 3d1, 3d1 XL, stb..... -
Pontius #1789 miért nincs crossfire, lásuuuuk csak? Miért is nincs?
Talán mert még nem is lehet kapni Crossfire-os alaplapot?
Vagy talán mert még egy hivatalos 3Dmark2005 tesztet sem lehet neten találni crossfire-ról?
Vagy talán mert még hivatalosan meg sem jelent?
Miért nincs crossfire? hm, hát nem is tudom...
"szal szerintme ha vidkari erösorrend akkor nem kéne a két karikat belekeverni..."
Ezt komolyan gondoltad? Nem értem a logikád... Csak 1 ELFOGADHATÓ indokot mondj, hogy miért ne... :) -
LBandi #1788 Jah játékföggö de nem kéne csak 3dmark aalpján itélni...
mellesleg vidkari sorrend van nem akkor miért van SLI-is benn?
és crossfire miért nincsen ennyi erövel...
szal szerintme ha vidkari erösorrend akkor nem kéne a két karikat belekeverni... -
LBandi #1787 Éppen az a leényeg az SLIben hogy olyan mintha 16 lenne benn.... te sem gondolod komolyan hogy 8 pipe-al el lehetne érni ennyi pontot!!!!
Jó legyen akkor ne 16 hanem 2*8 meg 2*16 és 2*24.... -
Pontius #1786 NA, DE OKOS VAGY!! :)
És melyik játéknál, milyen felbontáson, milyen részletesség melett, milyen AA melett és milyen AF melett? hm?
Hát ezaz... JÁTÉKFÜGGŐ és beállítás függő a dolog.
Tovább nem folytatom, következtess...
#1784: na ne fárassz... -
#1785 Ne légy már buta!
A két, fizikailag külön lévő kártya adatai NEM ADÓDNAK össze!
Még szép!