3106
3DMark 2005, és az eredmények!
-
#2466 -
#2465 Honnan tudom leszedni? -
#2464 Nincsmit. Egyébként Omega driver segít valamicskét a helyzeten, énis azt használtam annó az FX-emhez. -
#2463 Ezt nem tudtam. Kösy a felvilágosítást! -
#2462 Dx9 alatt jobb. Nincs ebben semmi különös, FX-ek siralmas teljesítményt produkálnak dx9 alatt. -
#2461 És ezek szerint jobb lenne a 9600os Atim? azt azért nem -
#2460 Azt, hogy Geforce FX nem Dx9 gyorsító, a 3dmark05 meg egy full dx9-es tesztprogi. -
#2459 Hi! Gyerekek, ezt nem hiszem el:
Leteszteltem a 2 gépemet 3D Mark 2003al és 2005el. Na most, az 1es konfigom, AMD Sempron 2600+ (1800Mhz), 512 DDR, GeForce Fx 5700 Ultra GDDR3 128Mb, a 2003tól kapott 3860 pontot, a 2005től pedig 720 pontot. A 2es konfigom, Intel Celeron 2400Mhz, 2x256 DDR, XVision Radeon 9600 128 Mb, a 2003tól 2500at kapott, a 2005től pedig 1050et. Ez, hogy a fenében lehetséges? A sima 9600os ATI kártyám meg sincs említve sehol és 1050 pontot kap? Meg aztán azt a gépemet egy komolyabb játék kinyírja, míg ugyanaz a game az AMDn elég szépen fut.
Mit szóltok? -
#2458 ez nem cod2 topic
-
#2457 ehh.. :D akkor hogy jobb jáccani vele? (elsösorban multiban..söt csak multiban jáccom wéle) dx7 v. dx9? (utobbit nem birja maxon sztem:S) -
#2456 "tedd fel maxra highra 4x szüröre és DX7 re!! semmi változás nincs csak h. megy szépen".
NAAAA azért ez még túlzásnak is erős :) DX9 az egy más világ. Csak zabálja az erőforrásokat.
De én speciel szeretem izzítani a procit is meg a GPU-t is, olyankor érezhetően melegszik a szobában is a levegő tőle :)) spórolok a fűtésen! :) A tápom meg bírja jól.
DB -
#2455 Muha, nálam is röcögött a COD2 itt-ott, de nem a füsttől érdekes módon.
ATI-baj ez?
DB -
vjanika #2454 Van akinek a sebesség, van akinek a minőség a fontos :-D Nekem speciel mindkettő. Én is csak úgy tudtam játszani vele, hogy levettem minden szűrőt, a többi meg max-on. Így ment jól. -
#2453 directX 7 s 9 között ég és föld sztem a különbség, meg sztem 9-ben könnyebb észrevenni távolról az embereket, sötét sarkok sem annyire "sötétek" -
#2452 tedd fel maxra highra 4x szüröre és DX7 re!! semmi változás nincs csak h. megy szépen:)) nekem ugy van! -
#2451 No gond. Egyébként az XT télleg szarul húzható, de ez várható is, hogy a legnagyobb órajelű tagra már nem lehet annyit utólag húzni, mint egy gyengített cuccon. 2500+ barton is sokkal jobban húzható mint a 3200+ pl... -
#2450 nemtom, h ti h vagytok vele, de nekem cod2 directx9 modban eszi a vidkarit, 600/600 stabil 40 fps, de he jön a füst akkor lejebb is megy
hozzátéve a többi beállítás sincs a maxon, 2*szürő -
vjanika #2449 :-D igaz, bocsi :-D -
#2448 Nem, ezt a saját kis buksidból szedted. A hírban szó sincs az architektúra megváltoztatásáról, vagy arról, hogy a chip nem bírná. Épp azt mondják a kártygyártók, hogy a NYÁK-ot kell áttervezni (gyk: "magát a kártyát kell áttervezni"), mert az szab gátat a tuningnak. -
vjanika #2447 Nem is az X sorozatot szídják, hanem csak az X1800Xt-t ami a csúcs, ha jól tudom. De innen szedtem a baromságot:
http://www.sg.hu/cikkek/41730
-
vjanika #2446 A legdrágább cuccon is lehet még húzni :-)
Amúgy meg hiába a gazdag apuka az idióta gyermekével, ha nem ért hozzá, akkor az a vicces, hogy valaki fele annyi pénzből is kihozhat egy olyan gyors gépet, mint a "hülyék" (ohh uram bocsáss, hozzá nem értőket akartam mondani)!
Bár meg kell, hogy mondja azért én sem értem, hogy minek ez a nagy ponthajhászás, meg tuningőrület? Jó persze, bizonyos mértékben ez mutatja meg, hogy ki mennyire jártas a dologban(EGO). De egy bizonyos ponthatár fölött már nem mindeggy, hogy hány FPS-t produkál egy játék? Ha mondjuk 100 FPS fölött van a teljesítmény, akkor miért fontos az, hogy valaki kihozzon a gépből 120-at. Mert ha egy lassabb gépet tuningol az ember, azt megértem. Nem volt sok pénze, de szeretne kicsit többet kicsikarni a gépből.
De miközben leírom ezeket a sorokat, bennem is ott bújkát a kíváncsiság, hogy mit is bírna az én gépem, mennyire tudnám még meghajtani
... egy kicsit off, ezért bocsi, de nem bírtam ki :-D -
#2445 Hogy ezt a baromságot honnan szedted rejtély, X1000 sorozat előnye épp a hihetetlen tuning. Még feszt is lehet emelni szoftveresen, úgy megy mint az atom. -
vjanika #2444 Már cikkeztek erről pár helyen, hogy az X1800XT-t megpróbálták még húzni egy picit a kártyagyártók, de a chip eléggé instabillá vált, így azt a következtetést vonták le a dologból, hogy ennyit bír az architektúra. Tehát ahoz, hogy többet hozzanak ki a chippből, meg kell változtatni az architektúrát. Valahol még a tuningolók rémének is nevezték.
Bár gondolom ezzel nem elégítettem ki a kiváncsiságod :-) -
#2443 Lehet, hogy ez volt a gond, erre nem is gondoltam. De ettől függetlenül baromi szarul írták meg - ezt ez is mutatja.
DB -
#2442 A FEAR-hez kevés az 1 GB memo, legalábbis maxi graf-nál, ezt több embertől is hallottam, akik GF7800GTX-el nyomatták pedig. -
#2441 Nemtom nekem mindenre elég a 6000+ pontot tudó kártya, és ez még idén is így lesz. Az egyetlen játék ami full maxon picit röcögött az a FEAR, de az meg szarul van megírva (és nem is a gfx miatt röcögött, hanem a 3D miatt (CPU-"gyengeség"). Minden más fulltotál detailen, 1280x1024-en (19'' TFT) 30 FPS fölött megy stabilan.. :) szóval mire fel ezért a listáért "küzdeni"? :)
(amúgy az én "szupergépemet" se apuci szponzorálta, hanem a biztosító :) legalábbis a felét. Áprilisban még elég drága volt ez a konfig.....)
DB -
#2440 Találtam 1 ilyen táblázatot, bár szerintem összecserélték a Pro-t és az XT-t.
A GTO eredménye tuti valós, saját tapasztalat.
-
#2439 Szerintem (és ezt nem elfogultágom miatt írom) jobb vétel az X1600Pro, mert az elkövetkezendő driver-ek még sokkal többet kihozhatnak belőle.
Márcsak a kártya felépítése miatt is. -
#2438 Gratula!
Nem megmondtam, hogy nyúzd tovább a procit?? :DD
Gondold el, mi lesz 2*512 Mb márkás memóval és egy procihűtővel!
Ezek után baromi kíváncsi lennék egy X1800XT-re!
Hajrá! -
Arti #2437 Nemtudom én azt láttam hogy az XT kicsivel veri a 6600GT-t a tesztekben legalábbis ez derül ki. Gondolom azért a Pro az sokkal gyengébb lehet, de sajna még nemtaláltam tesztet róla sehol :( -
#2436 Az X1600 XT erősebb, mint a GFX 6600. Gondolom, most jönnek az ellenvélemények... hát rajta.
-
Arti #2435 Thx de ezt már láttam. Azért kösz, XT teszt van ebben is de nemtudom még mindig hogy mit tud egy x1600pro, mert ilyen tesztet még nemtaláltam sehol.
A másik hogy nemtudom hogy melyik lenne jobb. Ez a 2 kártya vagy egy 6600GT. -
#2434 ATI X1300 Pro és X1600 XT teszt
-
Arti #2433 Hi! Van valami tesztetek X1600Pro-ról és XT-ről? Kb mennyi lehet a külömbség a két kártya között? -
#2432 nem, mert túl kaki felbontású a kép amit belinkeltél :D -
#2431 már csak reménykedni tok, h nem fogtok meglincselni;) -
#2430 Hopp, a "nem" szót kiselejtezte az elmém a mondatából... bocsánatot kívánok! :(((
Mondjuk, nem is volt sértő a riposztom, egyszerű ténymegállapítás.
-
#2429 Hopp, a "nem" szót kiselejtezte az elmém a mondatából... bocsánatot kívánok! :(((
Mondjuk, nem is volt sértő a riposztom, egyszerű ténymegállapítás.
-
#2427 Hiszen ő is azt írta, hogy NEM neki van... -
#2426 Szerintem egy ilyet akkor sem tudnál összehozni, ha rád szakadt volna az OTP! :D
Annyit segítek, hogy ez egy pc-ben van!
Amúgy hajrá Milan! :D