58
VHS-böl digitálisat.Hogyan?
  • dieselG
    #58
    Végső elkeseredésemben fordulok ide, minden tudományom elfogyott......



    Miért nem látni semmit a videón? Hang, az van. Csak a működését jelző "csíkok" vannak körbe. Bezzeg mikor ugyanazt a kábelt (euroscart-rca) átkötöm a tvmre, van kép ahogy egy képmagnótól elvárható...

    A kártya egy Pixelview BT878P+ rev. 9F . A képen látható programon kívül próbáltam virtualdubbal is, ott is ugyanaz az eredmény. Mindez egy teljesen új xp install a rendszerpartíció formázásával, vga kártya csere (nvidia->ati) után, még mindig az istennek se akarja rendes színekben nyomatni a vhs felvételeket.

    Bocs, csak ki vagyok akadva, ha esetleg nem voltam érthető valahol.

    Köszi a segítségeteket előre is.
  • argonath
    #57
    VHS anyagok átírása DVD-re, CD-re, érdeklődni email-en.
    Üdv
    Argonath
  • mgyz2000
    #56
    Merre leledzel.
  • asshunter
    #55
    Sziasztok!Tudnátok nekem segiteni abban,hogy lenne nekem 3Db(180p.-es)videókazim és DVD-re szeretném "átcsinálni"de nincs csak laptopom.Tehát ha V.ki megcsinálná nekem nem lennék hálátlan!:-))BIG THANK'S!!!
  • JimHUN
    #54
    Na még arra jöttem rá, hogy a színes kép csak NTSC esetén látható. Egyébként PAL v. SECAM-mal fekete-fehér a kép, viszont nincs levágva az alja!! :-)
    Szóval lehet, hogy itt a bibi, mert PAL szabvánnyal kellene digitalizálnom.. ??
  • JimHUN
    #53
    Sziasztok!
    Mitől van az, hogy a digitalizált film alja nem látszik? :-) Mintha le lenne vágva. Egyelőre csak VirtualDub-bal sikerült áthoznom a képet a VHS-ről. Próbáltam már mindent állítgani, de eddig semmi eredmény. :-(
    A Pinnacle Studio 9 nem akarja valamiért...
    Paramétereim:
    - WinXP Pro HUN
    - Vivo-s VGA
  • zsomborm
    #52
    ezt a pinnacle studio 9 plusot hogy tudnám teljesre csinálni? vmi crack vagy valami? mert trial, van ott vmi passort szám, meg serial, de amikor beirom, kiirja hogy 90 euró hogy teljes legyen, nincs vkinek crackje hozzá?
  • nemcsakfeel
    #51

    szerkesztés után, a végső tömörítéshez egy deinterlacefilterrel.. felvételkor kár azzal bajlódni, csak elmosódott lesz a kép tőle, mert vmi miatt realtime nem ugyan az az eredmény lesz..
  • Vándorsólyom
    #50
    Egy sors tapazstalatomat osztanám meg veletek.

    A Hauppage kártyákhoz a gyártó honlapjáról NE szedjetek le driver és program frissítéseket. Bőven jó az, amit kapsz a kártyához a cd-n és működik. Én megpróbáltam frissíteni, csak a hecc kedvéért, újra kellett telepíteni a windost, ugyanis képtelen volt utána bármilyen drivert is feltenni ehhez a krtyához. És persze nem működött sehogy. win2k és xp alatt is így volt.

    ja ha már a digitalizálásnál vagyunk:

    ki hogyan deinterlacel?
  • hitman 1911
    #49
    Hello. Na van egy olyan kérdésem hogy ezzel a tuner kátyával meg lehet azt csinálni hogy a videokamerát(nem digitális) webcameraként is tudjam használni.
    Thx.
  • nemcsakfeel
    #48
    nekem régebbi Vivo-s kártyával tök szuperül ment, igaz akkor még csak Vfw felülettel win 98 al, wdm még sehol sem volt.

    tv wizard? tuner is van a kártyádot? az országnak megfelelő videó kódolásokat próbáltad állítgatni? Pal-BGHI így sorban.. annak az elállítása szokta tönkrevágni a képet.
    Próbáld meg más progival. Virtual Dub nem igazán szereti a WDM et, aszem csak kis felbontással hajlandó felvenni. Próbáld meg az iuVCR-t az nekem bevált.
    Op rendszered ugye 2k vagy XP ???
  • hitman 1911
    #47
    sajnos én nem tudom
  • exHumano
    #46
    Arra van valakinek ötlete, hogy nálam mi lehet a gond. Én is garbbelni szeretnék videóról, de nem megy. Asus vivo-s kártyám van. Kifelé a jel tökéletes. Befelé sikerült elérnem, hogy hang+kép is megjelenik a monitoron, de. Amit a kártya mellé adtak szoftver, az asus vrc, az először belövi a jelet a tv wizzardal, ott jó, tovább gomb után viszont elszáll a progi memory access hibával, és utána a tvwizzard nem hozza be a képet. A hang mindíg jó a hangkártyán keresztül, a powerdirectel hangot tudnék is felvenni. De amint videojelet szeretnék, a progi szénné fagy, mielőtt állíthatnék benne bármit. Virtualdub behozza a képet+hangot, de. Az is csak akkor, ha microsoftos WDM image captzrre állítom, nvidiás WDM drivernél az is szénné fagy. Microsoftossal elkezd captureőlni, de stopnál szénnéfagy, és nem zárja le a fájlt, használhatatlan. Eddig jutottam 2 nap alatt, és elég dühös vagyok. Nvidiás driver nélkül meg az összes progi közli, hogy nem indul, mert nincs capture wdm driver telepítve. :(
  • hitman 1911
    #45
    Na ez kimeritő válasz volt, THX
  • nemcsakfeel
    #44
    veszteségmentes codec: Huffyuv ( nálam nem kezelte le tökéletesen )
    volt egy orosz cég által készített kodek, ami jól ment, csak netes regisztrációjú, ( de amúgy free ), és az oldaluk megszűnt, úgyhogy már nem mennétek vele túl sokra..

    de google.com >> "losless codec + video capture"
  • nemcsakfeel
    #43
    nos a pctv hez adott Vison progi nem teljesen szabályos ilyen szempotnból, mert a win. alap. codecjeit nem kezeli ( nem ajánlja fel mint választható kódoló codec ). Egyetlen egy fajta divx et sikerült belecsalnom, aszem az a 4.12 es volt, és a menóben lehetett megtalálni ( ahol mpeg 1, mpeg 2 , miro XL, ..stb van) a spec beálllításait pedig a listboxban kiválasztod ( vagy DivX vagy ms AVI néven van benne.. ) és rá ott jobbgomb (( lol megoldás .. ))

    felvételhez én jobban szeretek kisebb progitkat használni, mert a "komolyabbak" (pl. adobe premiere, ulead video, ulead media studio ) 1. erőforrást pazarolják ( felvételkor minden csepp számít hogy szinkron megmaradjon ) 2. sokszor nem kínálnak fel minden lehetőséget.
    felvételhez ajánlom: iuVCR , FlyDS ( ennek van ingyenes változata, azt nem láttam még ), DigCap

    felvételhez ajnálott:
    - win 2000
    - ntfs partíció
    - codec: tovább is akarod szerkeszteni akkor MJPEG ( pl. PicVideo készítette ), vagy veszteségmentes ( aránytalanul nagyobb gépigény, nagy helyigény, picit jobb minőség )
    ha csak "egy film", akkor Xvid vmelyik végső változata, felvételkor magas bitráta ( 10 mb/s ), esetleg DivX 5 körül... Gyengébb gép esetén MPEG-2, max bitráta ( aszem 10 mb/s)
    - szerkesztés után ( Ulead Media Studio, Premiere ) a legjobb minőséghez : 2 menetes tömörítés, Xvid vagy DivX 5 ( tetszét szerint.. ) az xvid nekem szimpatikusabb :)


    magyar leírások, codecek, hasznos!!!!444
  • hitman 1911
    #42
    nem gond azé köszi a fáradozást :)
  • Impi
    #41
    4 helyről töltöttwm le és mindenhol ugyan a végeredmény
    Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni :(

    oOo Pinnacle Studio v9.0 Multilanguage oOo

    SERIAL :
    9E491-AB745-8948C-A9CBB-874CB

    How to Activate Studio 9 MPEG2 --
    9E491-AB745-8948C-A9CBB-874CB
    BBDPL-AAWTI-OZLSX-PINUA-AGDLA


  • hitman 1911
    #40
    Ez a két serial nem jó
  • hitman 1911
    #39
    thx csak sajnos a divX-et nem tudja
  • Impi
    #38
    Pinnacle studio 9.0

    Serialnummer: 9E491-AB745-8948C-A9CBB-874CB
    BBDPL-AAWTI-OZLSX-PINUA-AGDLA
  • hitman 1911
    #37
    Nem tudom most keresek én is vmi konvertáló progit,én is divX-et szeretnék.Töltöm a Pinnacle studio 9.0-át,de kellene hozzá serial.Ha tudja vki hol találok please
  • Zoli007
    #36
    Milyen beallitasokkal lehet megoldani, hogy jo minosegu DivX, Xvid filmen legyen, mert az alap beallitasok nagyon siralmasak?
  • hitman 1911
    #35
    jól szuperál,nincs vele gondom, csak amig beálitgattam mindent rájöttem mi merre hány méter addig volt szivás, mert ugye basznak adni hozzá magyarnyelvü leirást
  • nemcsakfeel
    #34
    olyan progi ami VFW -s és nem WDM es.!
    hogy szuperál?
  • hitman 1911
    #33
    Nah megvettem, hát nem volt egyszerü mire beüzemeltem
  • hitman 1911
    #32
    Mire gondolsz. milyen régi progira?
    1ébként a Pinnacle system pctv-t néztem ki.
  • nemcsakfeel
    #31
    igen, szuperál!
    viszont régi programokat ne használjál majd hozzá! felvételhez nem ajánlom a hozzá adott Vision progit, mert az eléggé korlátozott!
  • hitman 1911
    #30
    Köszi nekem win XP van, akkor a Pinnacle azt mondod gond nélkül megy XP alatt?
  • nemcsakfeel
    #29
    ha mondjuk vid kártyát is szeretnél cserélni akkor ajánlanék ViVo s kártyát, mert úgy kettő együtt jobban jön ki mint egy külön kártya, és nem olyan rossz.

    Nekem Pinnacle bejön, viszont win 98 alatt kényelmetlen, ezért 2000 / xp alatt lehet csak normálisan használni.
    Leadtek sem olyan rossz, a Hauppauge-ről túl sokat nem hallottam ( jót / rosszat )
  • hitman 1911
    #28
    jah a pinz ugy 15 forintig
  • hitman 1911
    #27
    csak annyi az igény hogy vhs-böl csináljak digitálisat nem kell hiperszuper digitkártya.Csak családi felhasználásra kell.
    Azt a fórumot meg már olvastam de nem lettem okosabb,azért kellene olyan vkitöl infó akinek már van és dolgozott vele
  • nemcsakfeel
    #26
    lásd hw fórum
    mennyi pénzt tudsz rászánni, és milyen igényedi vannak..
  • hitman 1911
    #25
    ???? senki????
  • hitman 1911
    #24
    Please mondjatok egy jó tv-tuner kártyát
  • :)
    #23
    hali van 1 tv tuner kártyám win2000-s fasza meg minden, de nem lehet beállitani rajta az időzittést hogy mikor vegyen fel magától:( valaki tudna erre mondani 1 nagyon fasza progit ? thx...
  • nemcsakfeel
    #22
    40-50k ért rendes digit. kártyát veszel, ami kb. a professzionális szinthez kell, de családi videókhoz, egy akármilyen TV tuner elegendő
    Nekem is voltak gondok a Pinnacle PCTV vel, win98 alatt, de XP alatt megy rendesen..
  • galocza
    #21
    ha digcamben (is) gondolkodsz, vedd figyelembe, hogy nem mind tud analóg->digitális konverziót (nincs analóg bemenet).
    amúgy, amennyiben egyébként is tervezel ilyesmit beszerezni, jó kompromisszum lehet.
  • hitman 1911
    #20
    Köszi de nem sok mindent tudtam meg.Ill.igen,mindenkinek problémái vannak a kártyákkal.Nem vmi biztató.Meg vmi.elvetemült árakrol beszélnek 40-50 rugó,hát ahoz már nem sokat kell hozzádobni egy digitkamerára.
  • blackgamer
    #19
    ezt a topicot olvasd végig!