14
Távsegítség: rossz beállításokra hivatkzva nem működik
  • Razero
    #14
    Helló!

    Win 7 es Operációs rendszer van a gépemen (meg annak is akinek segíteni akarok)csak még nem használtam ilyen távsegítséget...szóval lenne pár kérdésem.
    A távsegítstésgel mennyire tudom "átvenni az irányítást" a másik gép felett?? Programokat akarok törölni/installálni, a Registry-ben törölni dolgokat...esetleg rendszervisszaállítást csinálni...ezeket meg tudom csinálni távsegítséggel?
    Meg nem tudom, h mennyire jó a Windiwsba beépített távsegéd....de láttam egyszer egy olyan módszert, h mindketten felmentek valami weblapra, és akkor úgy tudta irányítani az egyik gépet a másik...
    Ezt ismeritek??
    Vagy van valami bevált programotok rá?(persze csak ha az alap Windowsos nem jó...)
  • bundesz
    #13
    hát kiscsávók,ez a távsegg nem igazán működik.
  • Janek81
    #12
    Nem ismertem ezt a cuccot. De a demók alapján nem rossz, valszeg ki fogom próbálni. Kösz a tippet.
  • rushman
    #11
    pcanywhere, nem tudom, míért nem ezt használod?
  • bundesz
    #10
    "the system is running low in memory" hibaüzenettel leáll a webcam progim.Mit lehet ezzel kezdeni?
  • Janek81
    #9
    Látom, a gondolkozás nem az erősséged... Attól, hogy ezt a távsegítséget nem tudtam belőni, másban még háromszor lekörözhetlek...
  • Janek81
    #8
    Már megoldottam, bocs, szólnom kellett volna.
  • Microcosmos
    #7
    Én csak azt nem értem ,hogy ha valaki ilyen béna mint ez a jamek81 gyerek mi a reteknek akar távsegiteni!!!??? inkább olvasgatná a súgot! hahaha
  • Mighty
    #6
    Akkor irj le te is mindent, amit kiprobaltal. Es akkor legkozelebb nem kell farasztanod a szemed egy javaslat elolvasasaval, amit mar kiprobaltal...
  • Janek81
    #5
    Igen, néztem.
    Lehet, hogy bunkóság, de kérnék mindenkit, hogy csak akkor írjon, ha le tudja írni pontosan, lépésről lépésre, hogy mit kell beállítgatni, mert találgatni én is tudok, és már minden létező beállítást végigpróbáltam, amiről azt gondoltam, hogy köze van hozzá.
  • Mighty
    #4
    Nem tudom nézted e már:
    Control panel/System/remote

    Itt ki van pipálva a remote assistance ill. a remote desktop?
  • Janek81
    #3
    Igen.
    Még a "régi" rendszeren, SP1 előtt és után gond nélkül ment, aztán az XP beállításainak a legapróbb módosítása nélkül elszállt, azóta régi tűzfalat, és most az újat, mellette a Keriot is kilőve se megy. Mindkét oldalon ez a helyzet.
    Valamit valahol engedélyezni kell, vagy nem tudom. Ha tudnám, nem nyitottam volna meg ezt a topicot három különböző portálon és fórumon - még sehol nem tudtak válaszolni... Nem használja ezt senki?
  • Garfield
    #2
    Az SP2-ben a tűzfalnál engedélyezve van a cuccos?
  • Janek81
    #1
    Kezdem az elején...
    Adott volt egy mezei XP pro, SP1-el, rendszeresen frissítve a win updateen. Éőfordul, hogy ezt-azt be kell segítenem ennek-annak, ilyenkor a távsegítséggel megoldom. Viszont egyik napról a másikra elszállt a dolog, semmihez nem piszkáltam és egyszercsak nem működött. Hogy miért, az mai napig rejtély, és az is marad, ugyanis azóta újratelepeltem a windózt.

    Most egy angol XP pro van fent, SP2 alapból integrálva van. Csak pár napja raktam fel, és kellett volna a távsegítség, de ezen sem működik. Még szinte minden alapbeállításon van, nem nagyon nyúlkáltam hozzá semmihez, csak felpakoltam a programokat, amiket használok....
    Néztem a Start menü ==> All Programs ==> Remote Assistance ==> Invite someone to help you linket, de arra feldob nekem egy ablakot, hogy a beálítások nem megfelelőek - természetesen azt nem említi, milyen beállításokról van szó és hol kellene keresni... Ugyanitt meghívtak segíteni egy másik gépről, meg is jött a mail, amit küldött, megnyitom a mellékletet, beírom a jelszót és nem tud összekapcsolni a meghívó gépével. Ha az MSN Messengeren keresztül próbáljuk, természetesen azzal sem megy.
    A kérdés tehát az, hogy pontosan mit és hol kellene ki/be kapcsolni, beállítani, hogy menjen ez a távsegítség?

    A kipróbált alternatívák: Remote Administrator 2.2, Access Remote PC v 4.3.4 - persze egyik se működött... De nem is alternatívákat keresek elsősorban, mert tulajdonképpen meg lennék elégedve az XP-be épített cuccal.