28
  • dez
    #28
    Sőt, javítom magam: 1024x768 a mininum a HD minősítéshez.
  • dez
    #27
    Az a 4.5GB elvileg jobb minőségű élményt ad (nem csak az 5.1 miatt, hanem mert 24bit/96-192kHz), csak épp a mai jobbnak mondott (multicégek által gyártott) HiFi rendszereken sem jön ez vissza (mármint a 24bit/96-192kHz), sőt, valójában még a 16bit/44kHz sem.
  • dez
    #26
    "Jó tömörgetéssel szinte bármi elfér egy nyamvadt cd-n is!!!!"

    Ebben nem lennék olyan biztos. Még a DVD anyag jónak mondott DivX/XVid-es változatai sem tűnnek olyan jónak, mint az eredeti (csak első látásra, de pár perc után érzem, hogy nem ugyanolyan). A HD anyag meg a nagy tömörítésű WMV-ben is csak egy DVD-re fér el.
  • dez
    #25
    A HDTV szabvány szerint a minimális felbontás, ami már HD-nek számít, az 768x576. De egy jobb HD adás 1280x960-as, vagy inkább 1600x1200-as (4:3 képaránnyal számolva).

    ps. egyébként miért field-felbontásokat adsz meg, nem teljes frame? Egy teljes képkocka az utóbbi.
  • NEXUS6
    #24
    Háj Cat!

    Őszintén szólva nem mernék rá megesküdni, hogy teljes mértékben értem amit mondani akarsz.
  • Cat #23
    a netről letölthető filmek felbontása általában 560*304 vagy 576 x 240, és a videó bitráta sosincs 800kbit alatt - nézz bele néhány .nfo fájlba, te is láthatod
    ehhez képest mondom hogy jobb a HDTV, és ugyan kirakva monitorra teljes képernyőben egy képkockáról én sem tudom megállapítani a különbségeket, egyszerüen csak ha egy percet megnézel ebből, majd a másikból, érzi az ember hogy jobb minőségű
  • Cat #22
    a dvdrip az dvdrip, az annyit jelent hogy DVDről lett lementve. Az hogy utána milyen kódekkel tömörítik be kvázi lényegtelen, profi csapatok által készített release-eknél a minőségromlás csekély
  • Omegared
    #21
    A DVD Rip általában Divx vagy Xvid.. Nemigaz?
  • NEXUS6
    #20
    Fáraó!

    Jól mondod akinek jó hifije van.

    Az átlag viszont a diszkmanjére tötti le az MP3-at, ezek az emberkék szoktak át a netre.

    Na ez a szopás a kiadók számára.
  • NEXUS6
    #19
    Cat, bizti vagy benne, hogy 624x352 az HDTV minőség, szerintem 2 vel meg kell szorozni a dolgokat.

    A adásból bedigizett dolgok meg általában nem csak azért roszabbak mert alacsonyabb a felbontásuk, hanem mert valamilyen analóg jelről készülnek amin valahol a 3 szín meg még a hang is egy jelen van.

    Jó tömörgetéssel szinte bármi elfér egy nyamvadt cd-n is!!!!
  • Cat #18
    én a viasat3 által még nem megvett star trek enterprise ujabb részei közül néhányat HD-TV minőségben töltöttem le (624x352 képpont), és ugyan csak egy 19"es monitoron nézem, de IGENIS ÉSZREVEHETŐ a különbség a szokványos dvdripekhez képest! ugyan az is a több mint kiváló kategóriába tartozik, de LÁTNI hogy jobb a HDTV

    szal a véleményem az, hogy amire blurayen jönnek ki a filmek, addigra a nagyfelbontásu tévék is elterjednek annyira, hogy szükség is lesz a 25 gigás méretű filmekre
  • Pharaoh
    #17
    Akinek jó hifi-je van annak tuti megéri a DVD-Audio, mivel 5.1 és nem 2.0, mint a sima CD.
  • Eiki
    #16
    Csakhát azon a Blu-ray lemezen HD minőségben van a film, ami össze sem hasonlítható a DVD minőségével (nem mintha az nem lenne így is jó).
  • Noffir
    #15
    "DVD-Audio offers at least 74 minutes of very high quality, surround sound, plus additional features (such as video and limited interactivity) that are not available on CDs. Capacity of a single layer DVD-Audio is of high quality full surround sound audio. In addition the disc can accommodate the same audio encoded as Dolby Digital for playing on existing DVD-Video players. In early 2004 the major music companies carried out a limited trial launch of a double-sided version with a CD compatible layer to play on DVD and CD players. These discs are called Dual Discs, but another name is DVDPlus."
    Khm... akkor most miről is beszélünk? ;-P
  • peterke
    #14
    nekem ez a mondat tetszett igazán:

    "...mivel a CD lemezeket felváltani hivatott új formátumok - többek között a DVD-Audio - nem tettek szert nagy népszerűségre."

    azaz az emberek nem voltak vevők arra, hogy ugyanazt a 60-70 percnyi zenei anyagot 6-700 mb helyett 4,5 gb-on kapják. vajon miért?

    amire még kíváncsi vagyok, hogy amikor megjelenik a blueray disc és 21 gb-ra nyomják ugyanazt a filmet, ami már most is kényelmesen elférne 4,5 gb-on (mégis 9-en kapjuk gyárilag), arra vevők leszünk-e?
  • RelakS
    #13
    Vegyél egy Magyar PC Magazint, és rájössz :P
  • joschy
    #12
    A baj igazából az, hogy lassan be kellene látnunk, hogy a kiadók által végzett feladatok lassan elavulnak, beépülnek. Tulajdonképpen mikor még követelmény volt, hogy a könyv papíron jelenjen meg, a zene cd-n/kazettán/stb, a film meg videókazin, akkoriban ezek a technológiák (nyomda, zene stúdió, cd gyár, stb) egyszerűen elérhetetlenek és megfizethetetlenek voltak a végfelhasználók számára. A kiadók - persze a saját hasznukat is bekalkulálva - tartották a kapcsolatot a szerzővel, szerkesztőkkel, a termék gyártóival, stb.
    A kiadók azért lázadoznak, mert keményen csökkenne a számukra törvényileg biztosított tortaszelet, ha azok az emberek is rájönnének, hogy bizony vannak most már esetek, ahol ki lehet hagyni a kiadót a dologból, akik abban a pozícióban vannak, hogy döntést hozzanak az ügyben.
    Jelenleg úgy működik, hogy ha én pl zeneszerző vagyok, és írok egy zenét, amit kiteszek az internetre, akkor az nem legális teljesen, mert nem fizettem szerzői jogdíjat... magamnak... szerintem ez tök nonszensz...

    Ma mán ócsó teknológiják vannak oszt mindenki tud magának csinálni otthol könyvtet, zenét, filmtet, és ez nagyon csípi a szemüket.
  • cSuwwi
    #11
    Miért nem láttál még kétoldalas DVD-t? Az is olyan.
    Van egy pár olyan DVD-m, aminek az egyik oldalán a film 4:3-ban, a másik oldalán a DVD-nek 16:9-ben van.
    A közepén a luk körül van egy fekete részre fehéren ráírva, hogy 16:9, vagy 4:3 :)
  • kicsy
    #10
    "Elemzők szerint az új lemezformátum elsődleges feladata, hogy megállítsa a hagyományos termékek forgalmának fokozatos visszaesését"
    "Hiszünk abban, hogy az új formátummal felválthatjuk a hagyományos termékeket, és új lendületet adhatunk a zeneiparnak."
    LOL :)
  • Güzüke
    #9
    És hol marad a címke? Mert ugye a kétoldalas lemezek esetében (lásd DVD-RAM) nem lehet címkét helyezni az oldalakra. Az oldalazonosító felirat elfér a lyuk körül, na de hogy fog egy ilyen lemez kinézni?
  • Cat #8
    viszont muszáj kreálni együtteseket, mert piac van, igények vannak (ha nincs akkor megteremtik a marketingesek), és ezeket egyszerüen képtelenek a saját szórakozásukra játszó, irányíthatatlan, önálló bandák vagy énekesek biztosítani.
  • Mike at home
    #7
    szvsz a kiadoknak az igenyes zene es a 20 eve beigert arcsokkentes jelentene a kiutat

    mit vartak, a krealtak muegyuttesekbol nem lehet megelni hosszutavon
  • SirBubu
    #6
    ennyire tellett tölük az újitások terén...
  • [HUN]PAStheLoD
    #5
    honnan tudod melyik oldala melyik ? :o
  • janos666 #4
    Hát szerintem egyszerűbb ha van a dobozba/tokba egy DVD és egy CD. Ha mindkét oldala írva van az kicsit kínszenvedős dolog lehet. Ha már eredeti lemezt vasz az ember gondolom nem szeretné összemaszatolni aztán a tisztítgatáskor összekarcolni egyik oldalát sem. Nincs rajta fogás na ha pl. discmanba tennénk....
  • Garfield
    #3
    Ezt a dolgot tényleg nem értem. Olyan, mint a Suzukinál a felszereltségi lista, melybe képesek beírni azt, hogy utasoldali piperetükör...

    Ez a párosítás már eddig is megvolt kicsit más formában, mégpedig úgy, hogy az album mellé adtak egy DVD-lemezt is. A gond sokkal inkább az, hogy a kiadók alapból nem hajlandóak ilyen kiadványra, vagy ha mégis, az korlátozott terjesztésű, pl. "Limited edition" formájában jelenik meg. Vagyis a lehetőség már eddig is adott volt, csak nem éltek vele...
  • Péntek
    #2
    "Hiszünk abban, hogy az új formátummal felválthatjuk a hagyományos termékeket, és új lendületet adhatunk a zeneiparnak."

    Inkább hagyjanak fel a tevékenységükkel, és hagyják, hogy a zeneipar saját maga juttassa el a zenéket a hallgatóságnak...avagy nincs szükségünk se nekünk, se a zenészeknek az 500%-os felárra.
  • Omegared
    #1
    Félelmetes... Most feltalálták a Spanyol viaszt?
    Kb 4-5 olyan lemezem van aminek az egyik fele Koncert DVD a másik fele sima CD...