13
  • dez
    #13
    És még annyit: tehát az SG nem volt ott... (Vagy nem tellik nekik fényképezőgépre. Esetleg épp kimerült?)
  • dez
    #12
    Hja, akkor azt is hozzátenném, hogy a lufikat sem vitték haza. :)
  • dez
    #11
    Arra nem is kellene hasonlítania, mivel nem ott volt.
  • Cat #10
    nemcsak terméket, ötleteket és eljárásokat, módszereket is lehet szabadalmaztatni -> ebből valójában egyenesen következik hogy szoftvert is
    a gond nem is itt van, hanem hogy a szabadalmak nem teljesítik be eredeti céljukat, már nem az adott dolog hasznának kitermelése, hanem a versenytársak megszivatása, illetve hátráltatása a cél
  • Güzüke
    #9
    Igazából nem értem én ezt a szabadalmis dolgot - mármint hogy ennyire hagyják a társadalmak működni! Rendben van, hogy egy TERMÉK kifejlesztésére összedobott pénzt, a piacra történő bevezetés költségeit és a remélt profitot egy ideig biztosítani akarják maguknak, de az irreálisan hosszú védelmi idők, meg a szoftverszabadalmak hallatán az embernek mindig az jut az eszébe, hogy egyesek (és unokáik) munka nélkül akarnak pénzt keresni.
  • tomo
    #8
    meg hát tegnap nem is kellett kabat, jo meleg volt ugy is. en egyebkent 200 kmt utaztam , hogy ott lehessek. ja , es a Bem J. téren volt.
  • fly
    #7
    A kép nem a tüntetésen készült, hanem a honlapról való ahol már jóval a tüntetés előtt is fent volt.
    link neve :)
  • Piscator
    #6
    Ha megnézed a hátteret, nem hasonlít a Kossuth térre.
  • joschy
    #5
    Jaj jaj :o) Bocs ha kicsit flame gyanús :o) De há' eztet gondolom.
  • joschy
    #4
    To'd azé elég gáz, hogy ez ellen kell tüntetni... Most az lesz, hogy az m$ mindent levédet, nekünk meg minden eltűnik, mert fizetni kellene érte? A nekünk alatt a fejlesztőket értem, illetve a végfelhasználókat, mert a szoftver költsége ugyebár nagyrészt rájuk terhelődik. Lehet majd egyáltalán nyíltan fejleszteni? Vagy majd úgy üldözik ezt is, mint a fájlcserélést?
    Még a duplakattot tudom hanyagolni, de pl a sudo-t már nem.

    Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért hiszik azt, hogy ettől majd megy előre az informatika meg a szoftverfejlesztés, hiszen pont a kódok eldugásán dolgoznak gőzerővel, ahelyett, hogy belátnák lassan, hogy egy: If [ -f != "bobi" ] then; mégis csak olyan dolog amire mindenki rájöhet...
    Ez olyan dolog, mint amikor valamelyik butaarcu le akarta védetni magának a kocka alakú pogácsát... pfff...

    Az IHM pedig: "hogy átgondolt, a jogi és gazdasági hatásokat és következményeket szem előtt tartó európai uniós szabályozás valósuljon meg". Igen, nagyon látszik, hogy az átgondoltságra törekednek, mikor azért kell tüntetni, hogy vonják vissza ezt a butaságot.

    A Holland példa: köztudott, hogy a Hollandok véres szájú kapitalisták, és náluk mondjuk a pénzen kívül más nem nagyon dominál, ennek ellenére egyemberként támogatja az egész testület azt, hogy "NEM".

    Utálom, mikor felháborítanak! :P
  • dez
    #3
    Egyébként a léggömbök a 'sudo' emlékére lettek elengedve.
    http://www.hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6738
  • dez
    #2
    Ez a kép ott készült egyátalán? Ilyen pólófeliratokra nem is emlékszem.
  • [HUN]PAStheLoD
    #1
    tyűű .. látom azér vótak szép számmal .. a petíciót énis aláírtam volna , és még talán ki is mentem volna , ha nem kellett volna 80 km-t utazni 1 kis sétáért :)