Foci VB 2006

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabber_saviola
Bojána Radulovics mond ez a név neked vmit?
(jó igaz Õ nem focista) De akkor is, Én kajak büszke vagyok rá, hogy Magyar válogatott volt és nem igazán érdekel, hogy nem MO. született.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

I.C.ram
Hát azt, hogy itt a nemzeti csapaton van a hangsúly! Ez nem egy klubcsapat, hanem a nemzeti 11, ami az országot képviseli. A lényege veszik el így a játéknak. Minden ország összetod kaparni egy profi 11et, letelepítéssel, stbkkel. Hány jó afrikai játékos van szerinted, aki örömmel jönne, akár magyarországra is a válogatottba?
gabber_saviola
gondolj bele ha a Magyaroknál lenne ennyi honosított pléja és idáig eljutnának a vb-n, hát...nem bánkódnék

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

jbal
sztem sincs
Camoranesi is honosított

tormy
Aham egyetetertek, nem vagom mi a problema ezzel.

- Argentinean Football Maniac - Asociación del Fútbol Argentino www.afa.org.ar

gabber_saviola
szerintem semmi gáz nincs ebben

james69holden
jaja

/ezt amúgy csak a tisztán látás kedvéért kopiztam be.../

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

I.C.ram
Ez akkor is durva arány. Egyik másik csapatban sincs ennyi bevándorló mint a franciknál 😛
james69holden

itt nem a borszin a lenyeg, hanem az hogy a francia csapatban van 2 darab francia es nem tobb -.-

A franciák jelenlegi kezdõ 11-e:

Fabien Barthez
28 June 1971
Birthplace Lavelanet
Édesapja franci rögbi válogatott.
Le se tagadhatja, hogy francia.

William Gallas
August 17, 1977
Birthplace: Asnieres, France
Nationality: French
A szülei a Guadeloupe-i származásúak.
De nem honosított, mert Franciarszágban nõtt fel.

Thuram, Lilian
01 January 1972
Birthplace Pointe-a-Pitre--->Karib-tenger, Guadaloupe fõvárosa.
Õ HONOSÍTOTT!

Willy Sagnol
B18 March 1977
Birthplace:Saint-Etienne
Azt hiszem ezt nem kell kommentálni.

Eric Abidal
July 11, 1979
Birthplace: Lyon, France
Nationality: French
Afrikai származású édesapa.

Patrick Vieira
23 June 1976
Birthplace: Dakar--->Szenegál fõvárosa.
Idáig õ a 2. HONOSÍTOTT.

Claude Makalele
Született:Kongói Demokratikus Köztársaság
Francia állampolgár<19 évesen vette fel>
Õ a 3. HONOSÍTOTT.

Florent Malouda
Birthplace:French Guiana
Birthplace Cayenne--->Francia Guyana fõvárosa.
Õ a 4.

Zinédine Yazid Zidane
Date of Birth : June 23, 1972
Place of Birth : Marseille, France
A szülei ALGÍR menekültek.
Tehát nem honosított.

Frank Ribery
Date of birth: 7 April 1983
Boulogne-sur-Mer
NO COMMENT.

Thierry Daniel Henry
Date of Birth : August 17, 1977
Place of Birth : Les Ulis, France
Szülei az Antillákról származnak.
De nem honosított!

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

tormy
Egyrezt igazad van Franciak tenyleg nagyszeruek voltak , de ha a Brazilok pl. ugy jatszottak volna, mint tavaly Argentina ellen Braziliaban...Franciak olyan 0-3-al mentek volna le a palyarol. Lattad azt a meccset? Eg es Fold a kulonbseg az akkori es a franciak elleni brazil valogatott kozott.

grizzly21
szerintem inkább a franciák (zidane) érdeme minta brazilok hibája lenne a meccs

tormy
Ehhez az is hozzajarult, hogy a Brazilok kozel nem hoztak azt a szintet amit toluk elvart volna az ember. Ehhez meg hozzajarult hogy Pareira szar taktikat valasztott a Franciak ellen, rossz kezdocsapatot kuldott ki, de ahogy elneztem ezt a Brazil csapatot szinte mindegy lett volna hogy milyen a kezdocsapat talan, hiszen a sok klasszis mind messze a szintje alatt teljesitett.
A brazilok egy abszolut kozepcsapat benyomasat keltettek, otlet nelkul unottan fociztak, ugy jatszottak mintha egy tet nelkuli baratsagos meccsen lennenek ahol az a cel hogy lemenjen vegre a 90 perc.

Ronaldinhoval mi tortent a VB alatt az rejtely, ilyen rosszul meg eletemben nem lattam jatszani, egy jo pillanata nem volt egy meccsen sem.

Petyus_
Dida az isten, de ki az a Ronaldinho?

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

France men
Domenech szerint õk az esélyesebbek:
Raymond Domenech és csapata, a francia válogatott most csak egy feladatra koncentrál: az elõdöntõre.

A portugáok elleni szerdai összecsapás elõtt a kapitány úgy nyilatkozott, hogy õk számítanak esélyesnek Kétségtelen: ha a két csapat negyeddöntõbeli szereplését vesszük figyelembe, akkor tényleg a francia továbbjutás tûnik reálisnak. Csak két játékos, Thierry Henry és Zinedine Zidane ugyanolyan káprázatos játéka is elég a portugál válogatott ellen, mint amilyen a világbajnok brazilok ellen mutattak.

A visszavonulás gondolataival fogalalkozó Zizu ugyanakkor nem nagyon akarja világbajnoki érem nélkül letenni a franciák 10 számú mezét...

www.sportforum.hu

München ist ROT!!!

Sagnol?(flém off persze) de azért nyerjenek csak az olaszok 😊

France men
<#eljen>

München ist ROT!!!

Christiansen
Kár már ezen vitatkozni, a franciák jobbak voltak ez van.
Ugyanaz a baj a spanyolokkal és a brazilokkal is, hiába vannak náluk óriási egyéniségek,
ha csapatként nem mûködik a dolog.

The FlashBack
Flém OFF

itt nem a borszin a lenyeg, hanem az hogy a francia csapatban van 2 darab francia es nem tobb -.-

BUDA > miskolc.

😄DDD

BUDA > miskolc.

France men
ok! Akkor ezt hiszed! Köszi!

München ist ROT!!!

France men
Ok!! 😉 Jah és szerintem akkor fejezzük is be mármint ezt a viatkozást! (tudom én is vitatkozok)
De nincs értelme ezen az egy meccsen összeveszni! Azt meg hogy kinek milyen a bõrszíne....
Szerintem akkor zárjuk le a vitát!😉 Ha benne vagytok!?

München ist ROT!!!

nyamiag
én abból indulok ki, h szarul érvelsz, baromságokat írkálsz, ráadásul nem hagyod abba :|

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

The FlashBack
OK, Brazil és Francia VITA OFF!

grizzly21
nem mindenki divatdrukker, viszont a brazilokat utálni is divat lett. elismerni még véletlenül sem tudnád, hogy a legjobbak. merthogy azok, ezt mindenki belátja, Zidane azonban van akkora sztár, hogy egymaga megveri õket. Másodszorra, de utoljára, ugyanis megnézem majd a franciákat Zidane nélkül. Ötlet nélküli foci lesz, és eredménytelen.

es aki nem divatdrukker?

BUDA > miskolc.

France men
Meglehet de elõször is mindenki magából... másodszor meg felõlem azt hiszel amit akarsz nekem most a legfontosabb hogy két kedvenc csapatom a legjobb 4 között van, JAh és még az is hogy egy kicsit most befogják a po*ájukat a nagyarcú majom divattdrukkerek!! :| Akiket ha megkérdezel csak azt tudja mondani Ronaldinho jaj hogy oda ne rohanjak... de azt már nem tudná elmondani hogy esetleg ki a kapus!!! :@ Ezeket de rühellem!!

München ist ROT!!!

max oscar díjas

GanXstaZoleeWrk
Jaja hülyék ezek az angolok, majd VBn a sajat hazája ellen jaccik nem? 😄 C. Ronaldo siman lehet aranylabdás pár éven belül.

GanXstaZolee#2709

nyamiag
te is tudod h szány vagy ;c

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

The FlashBack
igy van!
A Brazilok egyszerûen nem tudtak mit kezdeni a Franciákkal, nagyon jól megtartották a labdákat, a széleken jól viték el, a középpályások, (zidane )osztogatták, tolták ki a szélekre a labdákat, a védõk fegeylmezetten összezártak, hamar lekapcsolták a Brazilok passzait, szépen vezeték rá a Brazil középpáylásokra a labdákat, és pontosan passzoltak, egyszóval igazi focit játszotak.
Ilyet nem sokszor látni az ótvar magyar bajnokikon...

ez kemeny ketto -.-

BUDA > miskolc.

France men
A képen lehet hogy az látszik!!! DE az aeredmény jelzõ táblán már nem az látszik, és valahogy Brazil gólt sem látok rajta szóval az lehet hogy ketten sem bírják megállitani de a focit nem cselre mint a Joga Bonitot hanem gólra játszák!!!!!!
És hogy a Francia válogatottban nincs Francia! HM Szerintem meg nem azzal kéne foglalkoznod hogy Franciák közt van e Francia hanem azon hogy Brazíl válogatott már a Tv-ben nézi a következõ meccseket! Egyébként meg ott van Barthez és Ribery 😊

München ist ROT!!!

The FlashBack
igazad van, egyébvként utálom a MU-t, és azt a Holland hülyét:-)

grizzly21
Ronaldót meg akárki meg veszi, mert õ és Robinho lesz néhány év múlva a világ legjobbja, a szaros manchester inkább örülne hogy még náluk van.

grizzly21
ezen a képen pont az látszik, hogy nem tudnak vele még ketten SEM mitkezdeni, egyik a mezét huzza, másik a bokáját rugná, de a labda nála van. A francia csapat nem is francia, és pláne ne beszélj többes szám elsö személyben, mert idegesitõ.
Itt egyedül egy ember gyõzte le a világ legjobbjait : Zidane (aki mellesleg megintcsak nem francia), a francia csapat Zidane nélkül egy kalap szart ér, ezen nincs mit vitatkozni. Henry sem lõtt volna gólt Zidane labdája nélkül.

France men
Sõõt! 😉)

München ist ROT!!!

Barni
azért a németek ne jussanak tovább ha lehet 😊
ja és a végén az olaszok nyerjenek! 😊

Avanti Italia!

Kit--Kat
holnap már lehet valamit sejteni

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

France men

München ist ROT!!!

France men

Remélem ez lessz és a végén France gyõzelem!!!!!!

München ist ROT!!!

The FlashBack
így van!

The FlashBack

Beckham hat hétre kidõlt

Hathetes pihenõre kényszerül David Beckham, az angol labdarúgó-válogatott posztjáról leköszönt csapatkapitánya, aki a szombati, Portugália elleni világbajnoki negyeddöntõben szenvedett boka- és térdsérülést.
A Real Madrid középpályását a második félidõ elején le kellett cserélni. A szigetországi együttes végül gólnélküli rendes játékidõ és hosszabbítás után 11-esekkel elvesztette a mérkõzést és kiesett. Beckham vasárnap jelentette be, hogy közel hat év után lemond csapatkapitányi tisztségérõl, bár hangsúlyozta, hogy a jövõben is a válogatott rendelkezésére áll. (MTI)

jbal

Alan Shearer szerint a fiatal csatár egy pofonnal jön Cristiano Ronaldónak.

Az idén visszavonult csatár arra biztatta Rooneyt, hogy a Manchester United felkészülésének kezdetén az legyen az elsõ dolga, hogy adjon egy jókora pofont csapattársának, Cristiano Ronaldónak. Az angol-portugál negyeddöntõben Ronaldo volt az, aki a leghevesebben reklamált a játékvezetõnél, mikor Rooney szabálytalankodott Ricardo Carvalhóval szemben. A portugálnak sikerült meggyõznie a bírót, aki kisvártatva felmutatta az angol csatárnak a piros lapot.

A visszajátszásból kiderült, hogy Roo szabálytalansága nem ért kiállítást, mint ahogyan az is, hogy a piros lap felmutatása után Ronaldo mosolyogva kikacsintott a portugál kispad felé, jelezvén, sikerült elérnie célját.

- Azt hiszem Rooneynak be kellene húznia egy jó nagyot csapattársának a United edzõtáborában, mert õ harcolta ki neki a jogtalan kiállítást. A negyeddöntõ elvesztésében Eriksson kapitánynak is nagy szerepe volt, mert nem volt képes kiegyensúlyozottá tenni a gárdát, vagyis jogosan kérhetik számon a játékosok a szakembert a kiesésért - mondta a vb-n szakkommentátorként tevékenykedõ Shearer.

France men

ÉN erre csak azt mondom, mindenki úgy játszik ahogy hagyják hát mi nem nagyon hagytuk 😉)
MÉgegyszer GRATULÁLOK a csapatnak nagyszerûen iktatták ki a nagynak hitt sztárocskákat!!!

München ist ROT!!!

The FlashBack

Ricardo: one, two, three...
Bezárta a kaput az angolok elõtt a portugál "portás"

Futballt nem sokat látott a gelsenkircheni stadion közönsége, ám a legkevésbé sem volt unalmas a szombat délután, mert a továbbjutás õrült izgalmak után dõlt el. Amíg a hoszszabbítást követõ tizenegyes-párbaj elérkezett, nagyjából annyit lehetett feljegyezni, hogy - Beckham lecserélésével - nemcsak a helyszínen szurkoló Jagger, hanem Lennon is feltûnt; hogy a fekvõ Ricardo Carvalhóba durván beletaposó Rooneyt az argentin Elizondo a 61. percben kiállította; s hogy - bár a portugálok nyomtak, nyomtak - a 83. percben Lennon elõtt volt a meccslabda, ám a késõbb lecserélt cserejátékos "eltörte" azt, miután Lampard szabadrúgása kipattant Ricardóról.

A ráadásban a dél-európaiak szinte végig a brit tizenhatos környékére korlátozták a játékot, de úgy adogattak, ahogyan a kézilabdások járatják jobbra-balra a labdát. Így aztán nem is sikerült realizálniuk a létszámfölényt, de talán tudták azt, amit mások el sem képzeltek volna... Nevezetesen, hogy Ricardo minden angol tizenegyesbe beleüt, és hármat a négy közül ki is fog! Sorrendben Lampardét, Gerrardét, valamint Carragherét hárította, és Hargreavesé is éppen hogy csak becsúszott a kezérõl... A kapus lélegzetelállító sorozata következtében Hugo Viana kapufája és Petit mellélövése sem számított, mert Simao Sabrosa, Helder Postiga és Cristiano Ronaldo telitalálatával Portugália válogatottja bejutott a legjobb négy közé.

A rendezõ egyébként megsejthetett valamit, a ráadásos sorsjáték elõtt ugyanis angolul szólt a megafonokból: "Bárhogy lesz, úgy lesz..." Az eredetijét ötven éve énekelte lemezre Doris Day, ám a slágerlistákon felnõtt britek sok mindent emlegetnek majd, csak ezt az évfordulót nem!

PORTUGÁLIA-

ANGLIA 0-0, 11-esekkel 3-1

Negyeddöntõ, Gelsenkirchen, 52 000 nézõ. Jv.: Elizondo (argentin).

Portugália: Ricardo - Manuel, Ricardo Carvalho, Fernando Meira, Nuno Valente - Figo (Helder Postiga, 86.), Tiago (Hugo Viana, 75.), Maniche, Petit, Cristiano Ronaldo - Pauleta (Simao Sabrosa, 63.).

Anglia: Robinson - Neville, Ferdinand, Terry, A. Cole - Beckham (Lennon, 52., majd helyette Carragher, 119.), Lampard, Hargreaves, Gerrard, J. Cole (Crouch, 65.) - Rooney.

The FlashBack

MU: veszélyben Cristiano Ronaldo jövõje

Angol lapértesülések szerint a Manchester United vezetõi rendkívül bosszúsak Cristiano Ronaldo viselkedése miatt, ezért rövidesen felbontják szerzõdését, amelyet nemrég 2010-ig meghosszabbítottak. A szigetországi média úgy tudja, hogy a portugál klasszis szombati „szereplése” a döntõ indok, de az illetésekeseknek az sem tetszik, hogy nyíltan hangoztatja, a Real Madridba akar igazolni.

„Egyáltalán nem sajnálom Wayne Rooney-t, most csak az ünneplés érdekel” – mondta vasárnap Cristiano Ronaldo, aki ezzel a mondatával valószínûleg tovább dühítette a Manchester United játékosait és vezetõit.

A lapok azzal vádolják Cristiano Ronaldót, hogy már az angol-portugál negyeddöntõ elõtt provokálta klubtársát, Wayne Rooney-t. A páros a második félidõben is összeakadt, amikor a szigetországi támadó megtaposta a földön fetrengõ Ricardo Carvalhót. Angliában általános a vélemény, hogy a fiatal portugál reklamálása is közrejátszott a piros lap felmutatásához.

Valószínû, hogy az angol szurkolók ezt nem bocsátják meg Cristiano Ronaldónak, talán még a MU-fanatikusok sem.

A negyeddöntõ elõtti napokban egyébként a portugál csillag többször elmondta, hogy szívesen igazolna a Real Madridhoz, igaz ennek egyik feltétele lett volna, hogy Juan Miguel Villar Mirt válasszák elnöknek. Nos, vasárnap kiderült, Ramón Calderón lesz a spanyol elitklub fõnöke, de a portugál csillag még a voksolás elõtt nyilatkozott meglehetõsen furcsán…

Az angol újságírók kérdésére ugyanis tagadta, hogy érdekelné a madridi szerzõdés.
„Csak annyit mondtam korábban, hogy kedvelem a Real Madridot. Azt azonban nem állítottam, hogy oda akarok most szerzõdni” – jelentette ki a szigetországi újságíróknak a manchesteri sztár.

Nem sokkal késõbb azonban a portugál lapok munkatársainak elismerte, már tárgyalásokat is folytatott a klubcserérõl.

„A világbajnokság után mindent elrendezek. Várjanak addig” – jegyezte meg honfitársainak Cristiano Ronaldo, aki ekkor még nem tudhatta, hogy szavait hamarosan lefordítják a portugál újságírók az angol kollégáknak.

The FlashBack

Ronaldinho: csõd!

A világbajnoki címvédõ kiesése kapcsán nem lehet szó nélkül elmenni a futball isteneinek tartott brazil sztárok kiábrándító produkciója mellett. Az elmúlt hetekben számos kritika érte a selecao kiöregedõ hátvédeit, Roberto Carlost és Cafút, a gyengén játszó Adrianót, a kövér és sokszor észrevehetetlen Ronaldót, de a legnagyobb csalódást a 2005-ben a FIFA Év játékosa címét és az Aranylabdát egyaránt elhódító Ronaldinho keltette.

„Fásult, ötlettelen, határozatlan és gyatra: így fest Ronaldinho portréja a németországi világbajnokságon mutatott produkciója alapján” – értékelte a torna legfényesebb csillagának remélt játékos szereplését az O Estado de Sao Paulo címû lap. A brazil közvélemény ostorcsapásai most – Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány mellett – elsõsorban a Barcelona sztárját érik, aki egyáltalán nem tudott megfelelni a vele szemben támasztott követelménynek.

Hazája vezetõ lapjai, véleményformáló orgánumai az elvesztett negyeddöntõ után keményen bírálják a karmesteri szerepében csõdöt mondó Ronaldinhót. A franciák elleni teljesítményével kapcsolatban talán az idézett lap újságírója járt legközelebb az igazsághoz, amikor a következõképpen írta le a látottakat: „Ronaldinho nagyon rosszul játszott, nem cselezett, nem lõtt kapura, pontatlanul passzolt, és egy pillanatra sem játszott olyan felelõsséggel, ahogy elvárható lett volna tõle.”

A Barcelonában fantasztikus idényt záró középpályástól hiába várták a brazil válogatott szurkolói a trükköket, a váratlan megoldásokat, a remekbe szabott átadásokat, Ronaldinho meccsrõl meccsre csak szenvedett, nem tudta átlépni saját árnyékát. Az öt mérkõzés során egy-egy felvillanásával azért jelezte, hogy nem felejtett el focizni, de összességében óriási csalódást keltett rajongóiban. Pedig „Ronnie” mindent megpróbált: a franciák ellen még egy pántot is húzott a fejére, hátha attól megjön az ereje, amikor aztán látta, hogy nincs változás, a szünet után levette a fejérõl, ám a pályán jobbára csak görcsösen kínlódó játékoson nem segített semmi.

A 2002-es világbajnoki címben döntõ érdemeket szerzõ, ám az idén leginkább csak a brazil csapat lefulladt motorjának nevezhetõ futballista a válogatott kudarcát sajnálja leginkább, noha õ maga is vitathatatlan szerepet játszott benne.

„Nem tudom szavakba önteni a csalódottságot, amelyet érzek – mondta a kiesés után a brazil tízes. – Hatalmas szomorúság ez nekünk, újra padlót fogni azután, hogy az elmúlt években természetesnek vettük a sikereket. Amikor hozzászoksz a gyõzelemhez, aztán hirtelen kapsz egy pofont, az különösen fájó tud lenni. Pedig én tényleg bíztam benne, hogy Brazíliát világbajnoki gyõzelemmel ajándékozzuk meg.”

Arra nem tért ki nyilatkozatában Ronaldinho, hogy a franciák ellen mutatott enervált, gyenge futballal miként képzelte megnyerni a tornát, a sztárok fáradtságát látva azonban okkal tehetjük fel a kérdést: vajon tényleg csak a futballisták ludasak a gyenge szereplésben? Egyes elemzõk állítják, a brazil csapat az európai elitbajnokságok zsúfolt programjának és az öreg kontinensen légióskodó sztárok túlhajszoltságának lett az áldozata. Ezzel kapcsolatban csak annyit: Ronaldinho a 2005–2006-os idényben a klubcsapatában és a válogatottban összesen ötvenegy mérkõzést játszott, vagyis kéthetente átlagban majdnem hármat. Ilyen megterhelés mellett nem csoda, hogy az év végére elfogyott az erõ, az meg már a braziloknak (és a szép futball kedvelõinek) külön balszerencséjük, hogy a zseniális lábak fáradtsága éppen a világbajnokságon ütközött ki.

A brazil csapat szervezõje, irányítója, egyben legnagyobb sztárja számára pályafutása egyik mélypontját jelentette a világbajnokság. A rá jellemzõ kiszámíthatatlanság, kreativitás most teljes mértékben hiányzott, játéka túlságosan „iskolás” volt, az egyedi, váratlan megoldások elmaradtak. Carlos Alberto Parreira mester végig bízott benne, ám Ronaldinho nem tudta betölteni a rá kiosztott kulcsfontosságú szerepet, a támadójáték szervezését. Varázslatos technikai tudására is csak egy-egy villanásából következtethettünk, összességében elmondható: szereplése a torna egyik legnagyobb csalódását jelentette.

The FlashBack

Brazília tragédiáról beszél

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a brazil sajtó „németországi tragédiáról” ír. Eközben azonban egyik tömegkommunikációs eszköz sem mulasztja el megemlíteni – legyen az újság, tévé vagy rádió –, hogy a franciák gyõzelme teljesen megérdemelt volt.

Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány – hogy finoman fogalmazzunk – összevissza beszélt a Franciaország elleni, 1–0-ra elveszített és a kiesést jelentõ negyeddöntõt követõ sajtóértekezleten. A Professzornak becézett szakember elõször magára vállalta a felelõsséget Brazília bukásáért, majd azt találta mondani, hogy a parádésan futballozó Zinedine Zidane semlegesítését megoldották, és hogy egyelõre esze ágában sincs lemondani.

„Annak a csapatnak, amely az elmúlt három világbajnokságon döntõt játszott, nehéz megemésztenie a negyeddöntõbeli vereséget – mondta Carlos Alberto Parreira. – Nem voltunk felkészülve erre, mindannyian a döntõrõl beszéltünk, beleértve engem is. Jól kezdtük a meccset, de aztán kicsúszott a kezünkbõl. Nem készültünk fel ilyen szervezett francia ellenállásra. Most el kell gondolkoznunk azon, miként építsük újjá a válogatottat. Azt azonban lássuk be: nem akárkitõl kaptunk ki, Franciaország roppant erõs válogatott, tapasztalt, rutinos klaszszisokkal.”

Ám ezután jött a meglepetés!

„Aprólékos tervet dolgoztam ki Zinedine Zidane semlegesítésére, és azt hiszem, a terv be is vált – mondta Carlos Alberto Parreira, és ezzel a kijelentésével tulajdonképpen igazolta azt a vélekedést, miszerint a kapitányt alaposan megviselte a kudarc. – Szektorokra osztottam fel a játékteret, s mindegyik szektorban másnak kellett õriznie a francia játékmestert. Ez sikerült is, mert azokat a hosszú labdákat, amelyeket kiugratásként Thierry Henrynak szánt, rendre lekapcsoltuk. Persze õ remek labdarúgó, gratulálnom kell a teljesítményéhez. Azt tudtuk, hogy a szélekrõl belõtt labdák jelentik a francia támadójáték erõsségét. Sajnos ezeket nem tudtuk megfelelõen kivédeni…”

Pillanatnyi szünet következett, majd a brazil kapitánytól a végén jött a feketeleves...

„Azt is a szememre vetik, hogy soha nem látott összeállításban küldtem pályára a csapatot – folytatta a Professzor. – Most azzal jönnek, hogy miért nem a Japán ellen szerepeltetett együttest játszattam, a szélsõhátvédposztokon Cicinhóval és Gilbertóval, elöl pedig Robinhóval. Elméleteket mindig lehet gyártani, a felelõsséget azonban nekem kell vállalnom.”

Az O Globo nem köntörfalaz: a Parreira-korszaknak be kell fejezõdnie.

Már csak azért is, mert a brazil futball történelmében egyetlen szövetségi kapitány sem „élte túl” azt, ha nem nyerte meg a világbajnokságot.

9csöves9
nem is olyan rég(igaz barátságos meccsen de vb-keretekkel)

Olaszország-Németország 4-1 és az az eredmény a Németeknek volt hízelgõ

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...