2619

http://www.peking2008.hu - hivatalos oldal

http://www.telesport.hu - élő magyar közvetítés, éremtáblázat, program

http://www.eurovisionsports.tv/olympics - nemzetközi közvetítés (12 kamera, IE szükséges!)

• ágybanalvó
    most is adja az m1 :D persze nagyjából már csak az országok felvonulása, meg az olimpiai láng meggyújtása lesz :D
  • leho94
    őő Hnap hánykor kezdődnek a kézilabda meccsek? Mert mintha 4:45-re láttam vna vmit :)
  • Ereszt
    Tisztelt Emberek!
    Nagyon szeretném megkérni azt aki vagy felvette (feltöltötte valahova) vagy tud valami linket, ahonnan le lehet szedni az egész Olimpiai megnyitót, az írja le pls! Mert nekem sajnos nem volt lehetőségem felvenni, de örülnék ha meglenne, ezért nagyonkérem aki tud az segítsen ebben. Előre is köszönöm!
  • ProGabe #303
    ja meg kérésre készült egy ilyen is:

• ProGabe #302
    pár oldallal ezelőtt szúrtam be őket. f*szom a "műhelybe" :P

• lippet
    Pfeilschifter lehet az első aranyérmes

Magyar idő szerint szombaton 2:30 órakor a selejtezővel kezdődik az első verseny a pekingi olimpián, az első aranyérmet ennek megfelelően női légpuskában adják át. Az előzetse esélylatolgatások szerint a német Sonja Pfeilschifter lehet majd a győztes, az ötkarikás játékok első magyar indulója, Tóth Anita a tisztes helytállásban reménykedhet, döntőbe jutása óriási bravúr lenne.

Az elmúlt közel másfél évtizedben csak egyszer nyert európai sportlövő ebben a számban: a lengyel Renata Mauer 1996-ban diadalmaskodott, őt az amerikai Nancy Johnson (2000) és a kínai Tu Li (2004) követte a szám trónján. Az ázsiai klasszis két évvel ezelőtt a zágrábi világbajnokságon is győzött, 1 tizeddel jobb eredménnyel (502,1 kör), mint a görög fővárosban (502,0). A tavalyi kuvaiti Ázsiai Játékokon 503,7 körrel lett aranyérmes.

Tu Li idén harmadik helyen áll a világranglistán, legnagyobb ellenfele az első számú esélyesnek tartott Sonja Pfeilschifter lesz. A 37 éves német klasszis már évek óta a legjobb légpuskások közé tartozik, Sydneyben 5., Athénban 6. volt. Tíz évvel ezelőtt Barcelonában világbajnok volt, 2002-ben Lahtiban bronérmet vehetett át.

Claudia Kulla, a német válogatott edzője szerint Pfeilschiftert nem foglalkoztatja a vetélytársak tudása, csak és kizárólag saját magára összpontosít.

A szakértők titkos esélyesnek tartják az áprilisi pekingi Világkupán győztes cseh Katerina Emmonst.

A 28 éves Tóth Anita tavaly két aranyérmet nyert az Európa-bajnokságon, de nem légpuskában. Ebben a számban 497,5 körrel győzött a honi bajnokságon, nyolc évvel ezelőtt olimpiai ezüstérmes lehetett volna ilyen eredménnyel…Azóta alaposan feljavultak az eredmények.

A rajtlista szerint negyvenheten kezdik légpuskával a pekingi olimpiát, negyven alkalommal próbálkoznak. Érdekesség, hogy csak az olimpia csúcs 399 kör, minden más rekordhoz tökéletes teljesítmény kellett.

A nevezési listán Tóth Anita mellett 393 kör szerepel, ennél négyen értek el rosszabb teljesítményt. Ez sokat elárul az újpesti sportoló esélyeiről.

A döntő magyar idő szerint 4:30 órakor kezdődik.

A férfi sportlövőknél trapban selejtezőt, míg légpisztolyban kvalifikációt, majd 9 órától finálét rendeznek.
    [/center]
  • lippet
    Kértem egy bannert a műhelyben
  • lippet
    Vagy ott van az esti összefoglaló:D
  • Legend Killer
    biztos ismétlik.
  • Legend Killer
    köszönjük szépen

Cseh Laci haaaaaaaajrááááááá :D.
  • ChuckyHUN
    Szerintem felhúzom 4:00ra az órámat.
  • lippet
    Itt a holnapi program:
    Cselgáncs
    12:00-13:30 férfi 60 kg
    12:00-13:30 női 48 kg-Csernoviczki Éva

Kerékpár - országúti
    5:00-11:30 férfi mezőnyverseny-Bodrogi László, Kusztor Péter

Kézilabda
    4:45 Magyarország-Svédország (női csoportmérkőzés)

Lövészet
    2:30-9:50 férfi 10 m légpisztoly
    2:30-9:50 női 10 m légpuska-Tóth Anita

Súlyemelés
    4:00-6:00 női 48 kg

Torna
    6:00-16:00 Torna-Gál Róbert

Úszás
    12:30-15:30 Selejtezők-Cseh László, Kis Gergő, Dara Eszter, Gercsák Balázs, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Bodor Richárd, Gyurta Dániel

Vívás
    4:00-14:40 női kard egyéni-Nagy Orsolya
  • Legend Killer
    ühümm
    nekem ne mvolt semmi bajom velük
  • a.carkey
    Itt a többi ruha
  • a.carkey
    "A magyar nők hordják a leggusztustalanabb kosztümöt, fehér alapon rózsaszín és piros virágmintával. Kissé zavarban vannak, ami a legteljesebb mértékben érthető." (Guardian)

Mondjuk leszarom a Guardiant, de tény, hogy ocsmány volt a ruha.

"A felvonuló ruha sokkal vidámabbra sikerült. A férfiak ebben Farkasházy Tivadar-kalapos gondolásnak, a nők pedig Lamperth Mónika-kalapos pin up-girlnek néznének ki, amit csak támogatni tudnánk. A kimonós szabású, nagyvirágos ruhácska eddig messze a legszexibb darab, de ahogy Vitár Róbert fogalmazott az anakondavadászaton, messze még a vége." (Index)
  • a.carkey
    Remélem a jégkorongot, ami nincs a nyári olimpián.

De a kanadaiaknak fogalmuk sincs milyen megélni a jég hátán is, hát az valami nagyon brutálisan butaság volt, bár azt az elállófülü mondta. És utána meg is magyarázta. :D
  • a.carkey
    "Várj, most jönnek az Oroszok."
    "Egy kicsit figyelj, jönnek az amerikaiak" - vagy vmi ehhez hasonló.
    Ilyenkor elképzeltem, hogy éppen vigyázzba áll és tiszteleg, mint a nem úttörőruhában feszítő űttörők az elején.

De a csúcs az indexnél még mindig Észak és Dél-Korea összekeverése.
  • ZsZso
    Nem tévedés ... az m1en se csak a Baló volt (hála annak a jóságos égnek). Tehát, m1en a Baló zavart, az ESon meg a nyekergés :).
  • lippet
    Télleg a Radulovics Bojanával mi van? Hol kézizék még?:D
  • Legend Killer
    tévedés... csaj és csávó... hm, a csaj remélem jól néz ki :D.
  • Legend Killer
    én azt mondtam anyukámnak, hogy szopás lenne, ha ott a gyújtásnál aludna ki a láng :DDDD.
  • Shep
    Á, már megöltek. Na mindegy hátha nem lesz olyan gáz.
  • lippet
    Este újranézem a nyitóbulit:D
  • ZsZso
    Szinte biztos, hiszen kint csücsül Kínában :(.
  • Shep
    Na ja néha olyan vakokat mondott, hogy én szégyeltem magam, de a legjobban az zavart, hogy folyamatosan keverte bele a politikát a dologba és ráadásul még felkészületlen is volt. Sporteseményt is fog kommentálni?
  • ZsZso
    ... hát emberek, egy világ dőlt össze bennem, mikor meghallottam annak a köcsög, beszédhibás Baló Györgynek a hangját ... hogy lehetnek ekkora barmok az m1esek?! A szívem szakadt meg ... az eurosporton meg egy csaj nyekergett ... szipp szipp.
  • ProGabe #280
    1.5 km-es sugárban mindent lezártak a stadion körül
  • Shep
    A kis kínaiak most biztos jól teledoppingoltak mindenkit, az amcsiknak meg biztos a NASA fejlesztett új dopping cuccokat. Vajon ki nyeri az aranycsatát? :)
  • matyi0323
    szegény csávóka a " cél " előtt 3 méterrel leszakadt volna..lett volna neki még 1 futása..XXD
  • Legend Killer
    ehh, jaja-t akartam írni.
  • Legend Killer
    jajaj :DD.
  • matyi0323
    Vagy mondja.. -figy én msot máztam le stadion faláról..lefutottam lánggal a maratotnt, haggyálmár a melóval:D:D
  • Legend Killer
    persze volt, csak így bemásoltam ezt, mer gondoltam egy kis meccs adat kell a topikba.

amúgy éremtáblán vagy min a 7dik hely az télleg szép, remélem sikerül is ott végezni, vagy előrébb. nézegetem itt a korábbi hsz-okat, aztán összevissza válaszolgatok :D
  • zaki
    Hogy hívják a kínai sztáredzőt?

Csank Jan Csi

Jó, sry, ezt nem tudtam kihagyni
  • Legend Killer
    vége a nyitó ünnepségnek.
    mondták, h ott lassan má jóreggeltet lehet kívánni, mire az uccsó arc is kimasírozik a stadionból.

Pekingben egyik muksó a másikat hívná:
    - cső Li Hszu Jan... na, ébren vagy má? minnyá meló?
    - szass Lee Mi Jun. Meló?? Vazz, én most értem haza a megnyitóról, még aludni se aludtam.

eltok képzelni egy ilyen beszélgetést
  • Legend Killer
    81új üzenet
  • matyi0323
    Mindenki gyalog volt??? Szerintem autóvak is voltak, csak gondolom pl 2kmre stadiontól..
  • a.carkey
    Egy autót és embert nem lehetett látni amikor a tüzijátékot mutatták, pedig van ott egy felüljáró is.
  • II Rocky II
    utóbbi olimipián hány aranyat szereztünk?
  • matyi0323
    A fél hetes hírekben pedig hallhatjuk, láthatjuk mekkora dugók és balesetek vannak Pekingben, a stadion kröül:D