Egymillió amerikai informatikus dolgozik végzettség nélkül

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
Így van. Az itthoni porosz stílusú oktatás túlságosan elméleti..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

folyt.: Vagy ha nincs ideje, és "oka" elsajátítani, mert nem használja, mert az idõ a a "tanulásra" megy el. És a másik, hogy az így tanult tecnikák (ill. amit így, valódi gyakorlat nélkül felfogott belõle) nagy része elfejeltõdik. Így születnek azok a "szakemberek", akik csak elméletben értenek hozzá (átvitt és konkét értelemben is).

Én értettelek téged, te nem értesz engem... Arra gondoltál, hogy hogyan lehet igazán jól használni ezeket az elemeket. Én is így értettem a "mire jó"-t. És azt mondtam ezzel kapcsolatban, hogy aki kreatív, és van gyakorlata is, az anélkül is tud komplex programokat írni, hogy a szájába rágták volna, hogy kell. Sõt, akinek a szájába kell rágni, az úgysem sajátítja el rendesen.

nemaszondom, hogy minek a diploma, de ahhoz, hogy valaki 1 adott tárgyból szakértövé váljon, nem szükséges.

mondjuk bizonyos esetekben munkahely megszerzéséhez nem árthat a diploma se...

Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"

Pheel
A mire jó a FOR ciklus kérdést nem abban az értelmében értettem, amire az a válasz, hogy számlálásos ciklus. Számomra egyértelmûnek tûnt, hogy mire célzok. Ha neked nem, akkor elnézésed kérem.
Nem tudom, te hogy vagy vele, én magamtól is rájöttem (még úgy 14 évesen; elõbb azért nem, mert akkor még nem volt számomra hozzáférhetõ gép, se könyv), mire jó a FOR ciklus, stb. Tudod: kreativitás (szemben a betanítással).

Valóban nincs informatikai diplomám, de ezt max. a fizetésemen látszik meg (így sem rossz, de 2x ennyi jobb lenne). Persze így családalapítás elõtt már kezd egyre többet számítani ez is. De majd igyekszem kevesebbet dolgozni, és megszerezni a diplomát.

JZO
az egyes hozzászólónak igaza van néhány szempontból. Az egyetemen és fõsulin jó sok fölösleges tantárgy van. Ezt sajnos be kell vallani. Sok még csak nem is kötõdik a szakmához, sõt van olyan, ami teljesen más szakma és az sem ritka, hogy az ezzel foglakozó elõadásokba besürítik nekünk ugyanazt, amit az adott szakokon 1 vagy 2 évig is tanulnak. Max. a vizsga nem olyan szigorú belõle, hogy maradjon is valaki az évfolyamon. Hajtás van, ötödéves végzõs egyetemistákat ismerek dögivel, akik tök hülyék a szakmájukhoz. Egyszerûen nincs idejük semire, csak egyik vizsgáról a másikra beesni és átesni kettessel. Minden más idõben meg berúgnak.

Többek között ezért hagytam ott az egyetemet és eveztem át egy nyugis helyre. Ott is zargattak egyebekkel, de ennyi belefér, hogy a látásmódunkat tágítsák. Viszotn rengeteg idõm volt a szakmára....
Pheel
És hogyan programozol? Megmondják, hogy mit csinálj, te pedig összerakod, vagy te tervezed a fejlesztendõ terméket és az alapján csinálod/csináltatod meg?
Nekem sajnos van Érettségim de minek? 😊 (programozó vagyok). Diplomám hála istennek nincs.

A diplomára nem sok szükség van. Sose kérdezte senki, hogy van-e. Az érettségit is csak egyszer.

Arról nem szól a cikk, de a másik oldalon álló személyeknek (cégtulajok, akik alkalmazzák pl. a programozókat is) nagy arányban szintén NINCS diplomájuk. pl. Bill Gates, meg még rengetegen a leggazdagabbak közül...
Pheel
Azért az csak nem baj, ha lesz némi rálátása az embernek a dolgokra és nem csak annyit tud, hogy hogyan kell for ciklust írni, hanem esetleg azt is meg tudja mondani, hogy hova kell írni és fõleg, hogy minek...

Gondolom nem vagy egyetemista és diplomád sincs.
És akkor most mi van? Nem tudhat programozni, akinek nincs diplomája? Szerintem fordítva van: jó programozó csak sok gyakorlattal lesz az ember. Ahhoz meg idõ kell: nincs idõ mindenféle mellékes dolgot tanulni. A programozói munka szellemileg igencsak fárasztó is, így nem könnyû mellette egyetemi tanulmányokat folytatni. Persze a rendszergazdik, szervizesek, stb. már más kategóriák. Nekik lenne idejük, talán valami más hiányzik. 😊 (Bocs!)

Az mondjuk már különös, hogy ott sokaknak még érettségijük sincs.