9
-
Ceb #9 Az elővigyázatosak majd mindig kesztyűbe fognak járkálni, milyen mulatságos lesz!!!! -
psmith #8 A jobbak figyelik a hőmérsékletet, ellenállást meg mittudoménmiket az ujjlenyomaton kívül (pl az említett Guardware-es megoldás). Arra azt mondták, hogy a levágott ujj, meg a műanyag ujj nem működik vele. De nem próbáltuk ki :)
De az az egér tetszik, aminek az oldalán leolvasó van :) -
Koala #7 Hát, ezek szerint nem olyan bonyolult a zselés trükk, de azért még mindig nehezebb a kijátszása, mint az egyszerű jelszavaké. Művelt és felkészült emberek előre eltervezett támadása ellen persze nehéz védekezni. Bár, mire ezek a dolgok elterjednek, egy-két évtizeden belül (jelenleg a pentagon kezdi bevezetni, akkor itthona buszon és a kórházban még egy darabig nem lesz), addigra talán már ugyanilyen egyszerű lesz a módszerek kombinálása, pl. ujjlenyomat+retina+arcvonások esetleg hang azonosítása, amik együtt már valószínűleg kellően biztonságosak lesznek a hétköznapi feladatokra. És az a szép benne, szerintem, hogy a felhasználónak még egy ilyen kombinált megoldás sem jelentene többlet időt, ha jól van megvalósítva... -
#6 http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/1991517.stm -
Koala #5 Tényleg, hogy lehet átverni? Csinálni zselés cuccból egy mesterséges, barázdákat tartalmazó réteget az ujjadra? Ezt nem tekinteném pl. egyszerűnek. Tudtommal a levágott ujjak sem működnek. Az én abszolut laikus tippem szerint ezeket ott lehet kijátszani, hogy ne kérje a az ujjlenyomatot (mint pl. a crack-elt játék a cd-t. De az megint olyan kérdés, hogy ha jól dolgoztak a software készítői, ez nem egyszerű, vélhetőleg. Nekem nagoyn szimpatikusak a biometriai azonosítók. Ennek szerintem óriási tere lehetne a jövőben. Ha olcsón, megbízhatón elérhető lenne (és miért is ne?), akkor a lakások ajtaján, számítógépeken, fizetésnél stb. ez lenne az ideális. És még a media által tökéletesen félreértett betegelcserélés mizériai is így lenne megoldható, nem pedig úgy, hogy ráírjuk a kezére a nevét (amit szintén el lehet rontani:)... -
psmith #4 Kíváncsi volnék mire gondolsz, hogy hogyan lehet átverni?
Amúgy meg a GuardWare is csinált ilyen rendszert, és azt meg sem említik... -
#3 Hát telepített szoftverrel jó hogy kezeli ;) -
Cat #2 igen, én is láttam már 2 éve laptophoz külön ujjlenyomat pcmcia kártyát, itt szerintem az integrált rendszergazdai kezelés az újdonság
-
#1 Jó és ez miért hír? Ilyen rég létezik pl linuxra, és aki benne van a biztonságtechnikában az tudja hogy az ujlenyomat azonosítást hihetetlen egyszerű átverni...