41
  • Tetsuo
    #41
    Uhhhhhhh
  • dez
    #40
    "Az egyik hazai szélessávú internetszolgáltató, a UPC tapasztalatai alapján olyan nagy mértékben növekszik a hazai adatforgalom, hogy az véleményük szerint nem tudható be pusztán az intenzív weboldal böngészésnek."

    Uhh, ez milyen baromság??? Szóval szerintük a SZÉLESSÁVÚ CHELLO csak weblap-nézegetésre való??? Ezek totál hülyék!!! Hihetetlen!
  • dez
    #39
    Igen, igen. Szélessávnak mondják, de max. néhány napig lehet netes tévé és rádió adást nézni... Nevetséses!!!
  • enrico
    #38
    ehh, bár UPC nem értem miért játszik hatóságot és miért fordul a pénzt hozó előfizetői ellen, és miért felejtete el, de ti ne felejtsétek el, hogy az adatforgalomba való aktív és effektív "belenyúlás/megfigyelés" személyiségi jogaid ellen való cselekedet. Ugyanaz mintha a postás kinyitná a leveleidet és elolvasná, mivel Móricka gyanúsan sok levelet fogad, itt valami nem stimmel. Szál' ez nem járható út. Ahhoz, hogy valakinek megfigyeljék mit tölt le rendőrségi/ügyészségi engedély kell, ahhoz pedig alapos gyanú és azt nehogymá az UPC állapítsa meg! BRUHHAHAHAHAA
  • DW
    #37
    Ahogy mondod. Én nekem először chello volt...ki is léptem egy év után. Azóta az Axelero-t népszerüsítem:) Még az sem izgat, hogy kevesebb pénzért kapnék 768-at, mert ott a korlát.
  • slajos
    #36
    On-line játékokról meg senki se hallott? Szélessávú kapcsolat alatt nem is működnek.
    Hol élünk? Bocsánat, ők hol élnek?
    15 GB korlát, nevetséges. Nem csodálkozok, hogy nálunk nem szolgáltatnak, még a szomszédos területeken sem. Ez még elvileg sem versenyképes hozzáállás. Csak azok választják, akinek nincs más lehetősége.
  • valaé valaé ná
    #35
    Dögöljek meg hogyha értem. Emailezésért és böngészésért fizessek ki 10 rugót havonta ?
    Miközben az jön a reklámokból, hogy ott lehetsz mindehol, bámulhatod a szélessávú LEGÁLIS online tévé (rádió stb) adásokat. Ezek járnak a legnagyobb adatforgalommal !
    Hát tehettek egy szívességet kedves UPC.

  • valaé valaé ná
    #34
    "És beköszönt újra a kommunizmus! Mindenkit figyelnek és mindenkit korlátok közé szorítanak!"

    Ez maga a kapitalizmus te szerencsétlen.
  • Tetsuo
    #33
    Való igaz!
  • DW
    #32
    mármint az első mondat zavaros...:D Tehát ha nem lehet majd jó cuccokat letölteni, mert figyelik, akkorse fog....stbstbstb
  • DW
    #31
    Báázz...szerintem ha figyelni fogják a netet, és majd nem lehet illegálisan jó cuccokat letölteni, akkorsem fog egyik kiadó se többet kasználni, ugyanis nem veszem meg. Miért? Mert kib@szott drágán adják, ráadásul szarokat is adnak. A játékokat az ember megunja 1 hét alatt, a zenével meg a helyzet az, hogy 1 számért még mindig nem fogok megvenni 1 albumot. Inkább felveszem a rádióból, mint annó:))))))))
  • GABOR16
    #30
    Gondolom Magyarországra gondolt, és egyeértek vele ebben.
    Egyébként nekem van hogy a 15GB-os adatforgalom helyett 25GB-lesz.
    Szerintetek ez nem probléma?
  • [HUN]PAStheLoD
    #29
    EZÉRT A PÉNTÉRT ? Mennyé' má' át valamelyik szomszéd országba ...
  • Amero
    #28
    Engem kibasszottul nem érdekel mit mondanak, amig nem csinálnak semmit.
    Én nekem tökéletesen elég a 15 GB (pedig nem fogom vissza magam).
    A másik, hogy ezért a pénzért sehol se kapsz 768/256-os netet.
  • Sherad
    #27
    Fateromnal chello van . Multhonapban jol letiltottak pedig az oreg nem egy download muvesz. ( mondjuk en Fedorat ( linux ) letoltottem nalam, a dvd verziot es csak aztan jutott eszembe hogy basszus itt korlat van ).
    A jovo heten ki is kottetem tole a chellot es behuzatok adsl-t. Nem azert mer nem lenne eleg neki , de azert a penzeert megse korlatozzak mar....
  • ttt ttt
    #26
    Mi az hogy illegális adatforgalom? Talán inkább illegális tartalmú adatforgalom.

    Az meg, hogy a UPC képtelen a bevételeiből fejlesztésre költeni, hogy ne kelljen korlátozni, saját szegénységi bizonyítvány. Nem beszélve arról, hogy körbe kellene nekik nézni a weben, és rájönnének mi az a 15Gb. Megsughatom, nem kell warez-olni hozzá. Főleg nem ildomos olyan véleményt leszűrni és HANGOZTATNI, hogy aki sokat tölt le, azt biztosan illegális tartalmakkal teszi.

    "Ha valaki saját, illetve családi célra másol zenét vagy filmet, az még nem büntetendő," Ez pedig a lényeg, tisztelt UPC és Társaik!
  • kicsizoz
    #25
    Túl sok előfizetője van a UPC-nek?
    vagy csak a " Szövetség a Szerzői Jogokért Egyesület" szivatja őket ezzel a hírrel :))
  • BlackRose
    #24
    Korlátokat csak korlátolt agyú emberek tudnak kitalálni, ugyanis akinek nem korlátolt az agya, az nem is tudja felfogni mi is a korlát. :) De most itt nem viccelek, szerintem az ember arra költi a pénzét amire akarja, és egyenessen örültségnek tartom, ha valaki ebbe bele mer szólni. Még ha illegális adatokat is töltök le, az sem a szolgáltató dolga, 1984 ha? Na miért is nem lepődök meg ezeken a marhaságokon? Az állambevétel persze, hogy nincs veszélyeztetve, ami pedig a filmeket és a tübbit illeti, ami tényleg érdekel azt megveszem, pedig elötte letöltöm, megnézem és ha érdemes megvenni akkor megveszem, ha nem akkor meg miért adjak érte pénzt? Aki meg nem veheti meg, mert nincs neki rávaló, attol meg úgysem veszítenek semmit, csak persze nem várhatjuk el, hogy a korlátolt agyuk ezt képes legyen alapszinten is felfogni, na de mindegy ugysem tudjuk megállitani a Világot, de még szerencse, hogy Ök sem... :)
  • Mike at home
    #23
    ja tokigaz, latom te is leirtad :)
  • Mike at home
    #22
    az allam semmilyen beveteltol nem esik el, mivel amit nem erre, azt joesellyel masra koltod, amin szinten van afa, ugyhogy az allamnak mindegy
    ha meg nem koltod el, hanem megtakaritod, annak az allam megjobban orul
  • Mike at home
    #21
    szvsz a UPC a szolgaltatassal foglalkozzon, ne pedig hatosagosdit jatszon
  • aaaaa
    #20
    "az állam is bevételtől esik el, ugyanis ha elmaradnak a szerzői jogdíjak, akkor elmaradnak az azután fizetendő áfa-bevételek is"
    És aki pedig nemdohányzó és nem is alkoholista az még jobban megkárosítja az államot, az elmaradt jövedéki bevétel miatt. Ezek szerint ezeket a személyeket még súlyosabban meg kellene büntenti ???

    Hihetelen , hogy ezzel a maszlaggal jönnek a kiadók. Ha egy személynek van 100000 ft-ja és azt bármi 25%-os áfás dologra elkölti, az állam így is, úgy is megkapja az áfáját, függetlenül attól hogy CD-t, vagy csokit vett a pénzen. Sőt ha elissza, elautózza akkor jár a legjobban az állam.
    Felháborító hogy, hogy merik ekkora hazugságokkal bizonyítgatni az igazukat.
    A matematika és az egyéb gazdságatanról szóló tantárgyakat is gyorsan be kellene tiltani, akkor talán valaki el is hinné, hogy több marad az államnak ha zenére , filmekre vagy szoftverre kőlti a pénzét az ember.

  • Cat #19
    sztm épp hogy nem a chellosoknak szar ügy, hanem mindenki másnak
    (üzletileg) egyértelmü és logikus a céljuk

    ha ráveszik a többi szolgáltatót akiknél biztos szintén hasonló arányban vannak a warezosok, mint náluk, akkor egyértelműen kiegyenlítik a versenyhátrányukat ami most a forgalmi korlát miatt megvan, sőt, a sáv miatt előnyre is tesznek szert
    ha ott lenne két forgalmi korlátos csomag, de az egyik 768 a másik 512 kbit, te melyiket választanád?
  • [HUN]PAStheLoD
    #18
    #14 ÉN .. váltok ADSL -ről CSELLÓ-ra ... mert annyira szar és lassú az Invitel féle adsl ... és a 15 gigát meg beszophatják .. majd növelem a statisztikájukat 1000 L
  • HuAn82
    #17
    Sz@r ügy chello-sok...
  • Cat #16
    nagyon sok helyen nincs ADSLre lehetőség, és nálunk pl. a dolgozói net miatt a 768 kbites chello 7500, az 512es adsl meg 11ezer lenne (ha lenne)...
  • quentit
    #15
    Ja, elfelejtettem írni, de természetesen én NEM Chellos vagyok...
  • quentit
    #14
    Csak azt nem értem ki az, aki ezek után Chello-s. Eddig is minden ellene szólt, de ezek után???

    A saját előfizetői ellen fordult!!!

    Az ADSL-nél pl. NINCS semmilyen letöltési korlátozás, aki teheti, annak érdemesebb ADSL-t használnia...

    Bár én is kábelTV-s szolgáltatást használok, de
    - CSAK A KÜLFÖLDI forgalmat mérik
    - annak limitje 40 GB!
    - 1-2 ezerrel OLCSÓBBAN
  • Güzüke
    #13
    Bocs, elírtam, Szövetség a Felhasználói Jogokért :-) Bár a másik se rossz...
  • Güzüke
    #12
    Egyetértek captainm-mel, ha az internetet a szolgáltatók és az államok ellenőrizni, nyilvántartani és szűrni fogják (lásd Kína), akkor az kommunizmus de legkevesebb diktatúra lesz.
    Amúgy mi meg megalakíthatnánk a Szövetség az EGyesület a Felhasználói Jogokért (EGYFEJ), mert nonszensz, hogy pl. a szoftverekért soha nem vállalnak felelősséget, hogy egy családon (cégen) belül több gép esetén több példányban kell megvenni a szoftvereket, hogy nem tudok legális biztonsági másolatokat készíteni filmekről, programokról, audio anyagokról stb.
  • tajfun
    #11
    Ez a upc is 1 kocsog csicska banda mint a bsa, riaa, es hasonlo bunbandak.
  • GABOR16
    #10
    Ha minden igaz most a Chellonak nem jó a forgalommérője (az enyim nem működik)
    Most lehet letölteni ezerrel (ha valaki chellos, és akar).
  • Güzüke
    #9
    Az előbb említett 10% egy része gyűjtő vagy film mániákus, más részüknek soha nem lesz annyi pénze, hogy megvegye a filmeket, programokat, harmadik részük diák vagy próbálgató emberke, és egy kicsiny részükre merném rásütni csupán a gonosz "kalóz" jelzőt, aki megvehetné a játékot, programot vagy filmet, de nem teszi. Puff!! Ezért cirkuszolni....
  • Güzüke
    #8
    Na, csak kibújt a szög a zsákból! Szóval csupán az előfizetők 10%-a tölt le ezerrel? Na, mennyien is lehet a számuk az alacsony internet penetráció miatt?! Húh, szegény terjesztő vagyok, nagyon félek ám a kiesett bevételek miatt!!! Szóval, alig pár ezer ember által kiesett bevételtől rettegnek a kiadók? Na neeee....
  • PetruZ
    #7
    Az UPC persze azt is elfelejti, hogy bár a szerződésük szerint a belső tartalom nem számít bele a forgalomba, a saját news szerverükről töltött minden egyes bit már igen...
    Másrészről a 90%-os user hányad szvsz úgy is értendő - saját, két évig náluk "megélt" tapasztalat -, hogy ennek jelentős része figyeli a forgalmát és amikor megkapja a büntis levelet (vagy már közelít hozzá), cölibátusba vonul a hónap hátralévő részére.
  • captainm
    #6
    És beköszönt újra a kommunizmus! Mindenkit figyelnek és mindenkit korlátok közé szorítanak!
  • Herkulles
    #5
    Na ez az, ha eljőn az idő, amikor figyelik miket töltesz le, mennyit stb. és jelentik a csúnyaságokat, akkor lesz csak szép...
  • Frank99
    #4
    amúgy ez egy felhívás keringőre:

    Kedves Rendőrség!
    X.Y felhasználónk gyanúsan sokat download-ol, szíveskedjenek megnézni, hogy mi van a gépén.

    Köszönjük
    UPC
  • captainm
    #3
    Persze, mindíg azok a bizonyos felhasználók azok, akiket büntetni kell, meg el kell kapni! De egy dolgot had mondjak:
    a chello szélessávú, állandó szélessáv, ezt hírdetik, mindenhol ezt írják. Tudjuk ugye ez mit jelent, mindíg megvan a minimálisan megszabott keret, ami ha jól tudom 364/64. Ami böngészésre és email nézésére elegendő, az szerintetek szélessáv? Fenét! És indult eljárás a UPC ellen e miatt, vagy hogy szüntessék meg a korlátot, mert annak elérése után már nem szélessávról beszélünk? NEM, mert pénz beszél!!!
  • [HUN]PAStheLoD
    #2
    15 Giga ? az simán megvan demókból is .. meg trailerekből is , és arra még nem gondoltak ,hogy interneten is lehet software-t vásárolni ? Azt is le kell tölteni miután kifizette az ember ...