Fable - The Lost Chapters

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Annyi lehetõség, mellékküldetés van, hogy akinek nem a "legyen már vége" a fontos, az lazán l tud vele játszani 30-40 órát. Én csak a csirkerugdosással töltöttem el hosszú órákat...

Nekem elsõ alkalommal 23 óra 59 percig tartott 😛 És még nem is csináltam meg minden mellékküldetést, meg nem is foglalkoztam az összes démonkapuval...

tarti19
rövid?
szerintem aki új és nem siet végi a pályán bõven 13 óra felett tolja ki a játékot

Tényleg csodás játék de max 2 végigjátszás és utána halál unalmas..9 pont.A pozitivumokról nem beszélek,mert arról oldalakat lehetne írni.2 nagy negatívum:nagyon könnyû,rövid és egyszeri végigjátszásig jó

Requiem88
a legjobbat a végén tudod majd megszerezni, kell hozzá 25 ezüstkulcs. Abban az északi (havas) szellemvárosban van a ládában, a vége felé.

\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6

mejik a legjobb pancel? amit megtudok szerezni?😊 mert most valami csillogo pancelom van de mar unom 😛
watto
hát igen, egyet ésrtek...én 2x vittem végig, és azt kell mondjam naon jó game😄 Favoritok eggyike😄 ÉS ez a magyaritas ténylag hatalmasat dob a hangulaton!(angolul azt se tudtam mit miért csinálokXD)

. . , -cske készen van a ☺ -cske.

tarti19
Sikerült vagy 3 hete végigtolnom a gamet és azt kell mondanom amximálisan megérte játszani vele😊 nagyon tetszett a hangulata, az eygsezrûsége és a magyarítás végett^^
szóval nálam ez egy 9-es game😊
Abszolute király kategória amit csak ajánlani tudok az rpg játékosoknak😛

megvan köszi 😛
A dokk melllett balra, ha benézel a tengerre. A szellem is elmondja, ha visszatérsz hozzá. 😊

Ott van azon a parton, ahol a csaj álldogál, a móló közelében kell keresgélni. Járd körbe a területet, és ha megjelenik az ásó ikon F1-en, akkor az lesz az.

Requiem88
nincs mit, remélem Lady Grey nyakláncára gondoltál 😊

\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6

fekete rózárol nemtok, a lényeg h egy szellemet kel elüldöznöm de a csaja várja a parton. na ott van egy jo nagy adag homok. és ott nemtalálom a kincset, meg megprobalom amit kedves Requiem irt, köszi neked.
Requiem88
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az oakvale-i (asszem ez a szülõfalud neve) parton van, két csónak közé beásva

dante3
Arra gondolsz, akinek a fekete rózsát kellett adni, mert én sem találom a nyakláncát!?

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

szevasztok. van egy mellékküldi mikor kikell ásnom egy aranycuccot h odadjam a jo bulának. nemtalálom hol van. azon a parton van ahol a csaj is van? mert végigjártam mindent de nemtaláltam semmi jelet h otlenne valami.
és nemvágom 😞 még bal oldalt a zegzugban se láttam semmi jelet 😞
watto
Indigo, thx!totya, szánalmas vagy!

. . , -cske készen van a ☺ -cske.

Talán kissé emberibb hangnemben kellene szólnod fórumozótársaidhoz. Õk is emberek.

LOL xD

Még nem jelentkezett az a személy aki az indokolatlan hsz törléseket elkövette. A többieknek meg üzenném hogy mivel "eltûnnek" a hsz-eim értelemszerûen nem fogok reagálni addig, amíg a tettes elõ nem kerül és felelõsségre nem lesz vonva.
Fiatalodni két helyen lehet, Skorm Templomába áldozatot kell vinned (kövess/follow paranccsal oda lehet csalogatni a kiválasztottat, de ha jól tudom, nem felel meg mindenki áldozatnak), valamint Avo Templomában egy súlyos pénzösszeg felajánlásával. Én 80000 aranyat adakoztam, és 65 évesrõl "visszafiatalított" 57 évesre, de alig látszott meg a karimon, ugyanolyan vén maradt kívülrõl. Igazából nem tudom mitõl függ, hogy mennyit fiatalodsz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én nem kerestem Lady Grey nyakláncát, helyette segítettem a tömlöcben lévõ fickónak hûvösre tenni Lady Grey-t. És láss csodát, így is polgármester lettem 😊

Ami pedig azt illeti, engem teljesen lenyûgözött a Fable, rég játszottam már olyan játékkal, ami ennyire ki tudott volna kapcsolni. Nem tökéletes, mint ahogy semmi sem az. Lehet úgy is hozzáállni, ahogy totya barátunk, hogy mindig mindenben a hibát keresni, hogy aztán "gémer"-nek tünhessünk és jól megmondhassuk a fórumokon... És lehet úgy is hozzáállni, hogy elfogadjuk a játék korlátait és hibáit, és belefeledkezve élvezzük a játékot. Van jobb grafikájú, jobb történetû, van hosszabb, komplexebb, van, ahol jobban ki van dolgozva pl. a kereskedelem (ha már szó esett róla), de ha nem bugvadászok vagyunk és a videójátékok legalapvetõbb céljából indulunk ki (szórakoztatás), akkor a Fable tornymagasan emelkedik ki a legtöbb mai játék közül. (És továbbra sem vagyok "belebuzulva", csupán az egyik legjobb játék, amivel valaha játszottam 😊)

Néhány dolog:
- Nálam nem esett az esõ fedett területeken sem, sehol.
- A horgászás egy ugyanolyan minijáték, mint a kocsmákban pl. a Black Jack vagy a memóriajáték... Jól megfért a többi mellett, kit érdekel, hogy fárasztással kell kifogni pl. egy varázsitalt?
- Az ellenségek újbóli megjelenése: az lett volna súlyos elvi hiba, ha egy területet teljesen kitakarítva ott soha többé nem jelentek volna meg újabb ellenfelek. Kicsit uncsi lett volna újból végigjárni azokat a területeket... Így meg rá lehet fogni, hogy a környezõ erdõkbõl odavándoroltak újabb banditák/teremtmények... Engem nem zavartak ezek a dolgok.
- Ha a "hõs mentése" opciót teljesen értelmetlennek találod, akkor nem kell használni. Ennyi.
- "Ritkán lefagy a játék, vagy állandóan már betöltéskor ld. elõbb, vagy van ahol fixen egy bizonyos cselekedetre." - Nálam egyetlen egy helyen fagyott le a játék, ahol az orákulumnak táblákat kellett felmutogatni. Az egyik táblánál mindig kilépett a játék. Még szerencse, hogy semmi érdemi információt nem adott, és simán végigjátszható volt a játék. Nálad hol fagyott még le? Mert nálam egyszer sem fagyott sehol máshol, még töltésnél sem.
- Patch minek a játékhoz?
- Ami a megjelenítést illeti, a fejlesztõk nem követtek el semmilyen hibát a rajzfilmszerû lényekkel. A játék világa/hangulata eleve rajzfilmszerû (igaz, néhol meglehetõsen darkos) beütésû, és ebbe a karakterek tökéletesen illeszkednek. Abban már tökéletesen igazad van, hogy ez valakinek bejön, valakinek nem. A többségnek bejött, és ez a lényeg. Azon már nem tudom mit értesz, hogy az effektek eltúlzottak, de ez legyen a te bajod 😊
- Az öregedés tényleg jó dolog a játékban. A többiek nemöregedése tûnhet logikátlanságnak, de szerintem ez szintén nem volt zavaró. Életszerûtlen? Az egész játék az, az összes többi fantasy és sci-fi játékkal együtt... Egy játék soha nem lesz tökéletesen életszerû, és a magadfajta kákán is csomót keresõ bugvadászok mindig találni fognak mindenben valami kivetni valót. Aki meg csak élvezni akarja a játékot, az fogja is, és nem akad fönn ilyen apróságokon.
- A kereskedõk butaságával szintén nem muszáj visszaélni, ha számodra taccsra vágja a játékot. Ez a lehetõség valószínûleg egy tudatos döntés volt a készítõk részérõl, és a játékosokra van bízva, hogy mennyire élnek ezzel a "csít"-tel.
- Magyarítási hibával szinte alig találkoztam, volt egy-kettõ elvétve, de összességében jó munkát végeztek a készítõk. Sokkal de sokkal jobbat, mint egyébként a hobbifordítók szoktak végezni. Az az egy, általad súlyosnak vélt fordítási hiba semmilyen módon nem befolyásolja a végigjátszást, ráadásul rögtön kiszúrható, hogy valójában nem kibérlésrõl, hanem bérbeadásról van szó.
- Trófeák mutogatása: szintén egy minijáték, amely egyeseknek szórakoztató lehet, másoknak marhaságnak tûnhet. Szintén nem muszáj használni.
- A beakadásokkal nem volt problémám, félrelöktem mindenkit, aki csak az utamba került 😊
- Esc-re vagy Enter-re feljövõ menüablak a konzolos átirat átka, nekem egérrel sem volt semmi gondom vele, de inkább billentyûzettel mozogtam a menükben.
- Knothole Glade-ben: ezt egy küldi közepén Thunder-nek mondja a polgármester, és becsukja maga mögött az ajtót. Neked viszont épp sietõs dolgod van, úgysem érsz rá a faluban császkálni... Mire végzel a küldetéssel, újból nyitva állnak KG kapui, és szabadon szúrkálhatod az asszonyodat 😊

A játékot amúgy nem kisgyerekeknek szánták (16+ a besorolása), hanem olyan felnõtteknek, akik szeretik a meséket. Az, hogy neked gyerekesnek tûnik, hát szíved joga, ilyen is van.

Nah, látom továbbra is megy a flame. Úgy látszik ez egyeseknek már lételeme 😊

Úgy általában egy játék leszólására annyit, hogy lehet normális érvekkel alátámasztva megindokolni, hogy ezért meg ezért nem tetszett, meg lehet gyerekes módon "leszólni", illetve érveknek látszó buta féligazságokkal megfûszerezve "fikázni"... Neked ez utóbbit sikerült összehoznod. Persze demokráciában élünk, így jogod van büntetlenül fikázni meg sületlenségeket összehordani. No problem.

dante3
Nekem olyat csinált a game, hogy amikor a Bandita táborban játszanom kellett a kocsmárossal, a pénzem 2500-ról 999999 lett! Lol, de nem is baj legalább megvehetek bármit!<#hehe>

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

Help!Az mitol lehet hogy jatek kozben kidob az asztalra a jatek.Majd miutan elinditom exe hibaval kilep ...
Ha letorlom a profilt elindul a jatek, de megegyszer nincs kedvem mindent vegig vinni 😞 Köszi elõre is!

4GB 800mhz ram,X3-->X4,9600gt 1Gb ddr3,3Tb winch,24\'TFT

Nahát, ez azért mégiscsak túlzás 😊 Nem anyázó, részletes indoklást tettem egy illetõnek, és még az is ki lett törölve. Ez már tényleg azt minõsíti, aki a törlést elkövette. Jelezzen nekem privátban ki volt az, és panaszt teszek ellene az sg-nél. Ha nem jelentkezik, akkor megkerestetem ki volt az, legalábbis megpróbálom. Érdekes módon én személyében senkit sem támadtam, és mégis kaptam személyes támadást (amire reagáltam nem túl finom módon ami persze rögtön ki lett törölve és kaptam 3 szép csillagot), ennek ellenére ezen az oldalon kétszer is látható "idióta" jelzõ a nevemmel összefüggésben, ami érthetetlen módon még mindig olvasható.

Úgy általában egy játék leszólására annyit, hogy a legsötétebb kommunizmusnak nevezett diktatúrának volt az a jellemzõje, hogy a dolgokról csakis jót, szépet lehetett mondani, jogos kritikát egyáltalán nem, az üldözték, büntették, szankcionálták. Csakhogy ma demokrácia van, ez pedig azt jelenti, hogy az emberek kifejthetik a véleményüket. Nem kell a másik véleményével egyetérteni, de nem szabad a másik véleménykinyilvánítását akadályozni. Lehet hogy a fiatalabbak ezért nem fogják fel mi a demokrácia, mert nem éltek akkor, amikor nem az volt. El lehet ezen gondolkodni.
1. Valameyik parton van talán a Oakvale-nél. (Tölgyvölgy) Legalábbis azt olvastam másoknál 2 csónak között van elásva. Én magam nem kerestem a nyakláncot.

2. Avo templomába lehet fiatalodni, ha elég mélyre nyúlik az ember a pénztárcájába és adakozik. A fiatalodás ideje eltérõ lehet, de asszem max 10 év. és max 2* lehet.

watto
Hello!Eszméletlen jó ez a game magyarul!1x végigtoltam de így sokkal jobb😄2 kérdsésem lenne!

1:lady grey nek hol a nyaklánca?vagy kivel kell dumálnom ezügyben?
2:a fiatalodás engem is érdekelne, légyszi írja le vki a módszereket!😄

elõre is thx!

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

Kratos86
Értem, köszi!

THERE WILL BE ONLY CHAOS!!!

Ahol beugrik az ásó ikon F1-nél. Általána sírhelyeken, vagy laza földbe, termõföldbe találhatók dolgok. Horgászni meg ott érdemes ahol hullámzik a víz 1 körbe.

Kratos86
Nagyon jó lett a játék fordítása! Egyszer nekiálltam, de hamar abba is hagytam a gyér angol tudásom miatt, viszont most már értem, hogy mit miért teszek!
Lenne egy kérdésem: Vettem ásót, de nem tudom hol érdemes vele ásni, azt írja tartsam nyitva a szemem, de nem találok semmit!?

THERE WILL BE ONLY CHAOS!!!

Requiem88
igen, azért kaptad mert nem túl szalonképesen beszéltél. de esetleg azt is leszûrhetnéd belõle hogy unják már az idejárók hogy egyik hsz-edben sem felejted el leszólni a játékot.

Kmarha
Na látod, te is hibáztál, meg én is. Te hogy éretlen kis hülyegyereknek képzelsz, én meg azért, mert egy reag alapján ítélkeztem feletted (ezen a forumon).

5168-as hozzászólást megtaláltam elolvastam. Felfogtam hogy neked nem tetszik. Mondjuk az már más kérdés, hogy sok pontjával homlokegyenest nem értek egyet, és van olyan része, ami miatt leszarozod, de ami nélkül talán a játék elképzelhetetlen lenne.

Az oda-vissza sértegetés megvolt, szóval remélem bocsánatkérés helyet a beismerésem is elég!

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Requiem88
te sosem tanulsz? most kaptál három büntetõpontot és még mindig itt téped a szád?

Kmarha
figyelj, ez már nem az elsõ post-od, ahol értelem nélkül lefikázol egy játékod. Nem olyan nagy az SG közösség, feltünik egy hozzád hasonló.

Ott van a játék milliónyi aspektusa. Lehet szar, lehet jó. Ezek alapján meg lehet ítélni egy játékot. De te mit csinálsz? Felhozol egyetlen egyet. A többiek nem öregednek (egyébbként a nagy részük igenis öregszik, csak nem olyan mértékben mint a karaktered). Ennyit. És te, ennyi álltal egy komplex, összetett játékot, leszarozol.

Akkor ki is a hülye?

(az meg megint más, hogy még kis iskolás koromban, az IQ szegény hülye gyerekek mániája volt ez, hogy ha nem tud válaszolni, értelmesen hozzászólni valamihez, akkor egybõl azzal jönnek, hogy a másik nem érdemli meg az õ fenségesen nagy válaszát és figyelmét. Furcsa, már akkor is dedósnak tartottam, pedig még csak 10 éves lehettem)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Nem vagyok semmilyen játékba belebuzulva, csupán szúrják a szemem az olyan kis gyépés idióták, akik minden megszólalásukkal csupán fikázni tudnak. Az oké, hogy nem tetszik a játék, de ha talán értelmesen, szépen elkezdenél vitázni róla, akkor talán még beszélgethetnénk is. De így, hogy most megint porig alázod magad a tartalmatlan fröcsögéseddel (ahogy a Morrowind topikban is tetted), ennek semmi értelme. Húzz el a büdös francba, ne ide kend a fikáidat...

Adakozz Avo templomában, és imáid meghallgatásra lelnek.

GTheo
mi az a 2 módszeer??

Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]

Kicsit fárasztó vagy már... (amellett, hogy egy idióta vagy...) A folyamatos "szarjáték"-ozással le lehetne már állni, mert ebben a topikban senki nem kíváncsi erre. Amúgy is röhejesek az érveid...

Nem fog meghalni, 65 éves kora után nem fog tovább öregedni, szóval kényelmesen be lehet fejezni. Egyébként is van két módszer, amivel fiatalodhatsz jópár évet.

Requiem88
nem kell rusholni nem fog meghalni 😊
egyébként öregszenek a többiek is, csak nem olyan tempóban 😄

Ha eléri a max életkort nem hal meg, tehát lehet "molyolni". Amúgy szar játék, pl érdekesmód a többiek nem öregszenek...
Takanohana
Jó a játék. Egyvalami zavar csak, hogy öregszik a karim. Tudom persze, hogy így élethû, meg hangulatos is, csakhogy én szeretek molyolni. Utánajárok a mellékküldiknek is, olykor csak úgy császkálok a falvakban, vagy utakon, szépítem a házamat, hajkurászom a nõket, stb. Aztán a sztori elején lehetek még, (most szólt a céhmester, hogy a mágus, aki megmentett, akar valamit, keressem fel), és közben tiszta õsz már a karim, 41 éves.
Ezek szerint ha végig akarom vinni, át kell száguldani a játékon, szép kényelmesen kocogva nem lehet.

nemuntam meg csak elég gáz h se zene és csak most keztem el, és felmérem a terepet. élvezem a játékot, nem kivégezni akarom 😄
A küldetések folyamán nem lehet menteni, csak két küldetés között. A céhes kiképzés is egy "küldetésnek" minõsül, egyben kell lenyomni a közelharcot, íjászatot és mágiát...

"pedig már ott tartottam h ijjászkodtam"

Már?? Nem vagy egy kitartó ember, még sehol nem jársz, és máris meguntad?

valaki mondja már meg hogy ha elmentem a játékot, és ujra elinditom mitomén mikor ujra kedvet kapok hozza... áállandoan onnantol fojtatja hogy rokázik a gyerek és kezdhetek elõlrõl mindent, pedig már ott tartottam h ijjászkodtam 😄
ja, zene az nincs 😞
ELINDULT A JÁTÉK 😄😄😄😄😄😄😄

kitöröltem az összes videot a video mappábol és elindult 😄 mongyuk televan irva hibákkal, de müködik fainul. csak nemtom mennyire befojásolja h nemlesz majd "avi-s" video
Guile skill növelése, magasabb szinteken már jóval több pénzért tudsz eladni valamit egy árusnak, mint amennyiért megvetted tõle (magyarán balekot lehet csinálni az árusokból, és még meg is köszönik, hogy náluk vásároltál.) Érdemes drágakõben gondolkodni, rövid idõ alatt nagy hasznot hoz.