rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

huh, hátezígy igencsak húzós ha telemetriával gondolkozunk 😊 én csak az idõeredményre koncentráltam volna akkor, tehát tudom milyen idõt megyek min. szárnyal, és a hozzá tartozó végsebességgel és milyen idõt a max szárnnyal. ebbõl kihozott volna valamilyen eredményt a progi, aztán annak elsõ pár 10-100 setupnálm tuti utána kellett volna állítani (pl egységesen lejebb venni a szárnyakat, stb) tehát ha grafikonként vesszük, akkor az y tengelyen mozgatni kellett volna, amíg meg nem közelítem kisérletezéssel a progi fizikáját...többekközt ezért is maradt abba, mert mikor nekifogtam, úgy voltam vele, hogy pár paraméter oszt jóvan..aztán ahogy gondoltam bele egyre jobban, szinte minden kihat mindenre, egy apró módosírtás a hátsó felfüggesztésen, és tök másképp kanyarodik az autó, másképp tapad, stb... 😊 ergo ujra kellett volna irnom f1c fizikajat, kiserletezessel.. 😊)

-- http://www.x-plane.hu

b-type
Az ötlet nem rossz, viszont sztem ehez be kellene olvasni a pályát, hogy milyen tapadása van..ilyesmi.
egyébként ha a pálya tapadása megvan (amilyenre megírták), akkor már csak pár mért kör kellene, és ez a program ami a telemetriát használná.
Jó ötlet 😊 maga a program felépítése az már magas nekem 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

anno elkezdtem egy ilyen altalanos setup keszito progit, meg f1c-hez, de aztan rajottem, hogy csak nagyon kb parametereket tudna kiadni, a jatek fizikajanak ismerete nelkul - amit amugy a jozan paraszti esszel kb fel mp alatt megcsinalsz.
a progi annyit csinalt volna, hogy beviszed a palyat (kanyaronkent, es egyenesenkent) es ez alapjan szamol vmi korulbeluli szarnyallast + rugozast + valtoattetelt, ami elvileg idealis lenne. a referencianak egy 0 szarnyallasos es egy max szarnyallasos kor lett volna...aztan ido es kedv hianyaban annyiban is maradt a dolog 😊

Ez a Steer Ratio Speed?

b-type
Azon is gondolkodtam hogy a garázsban ott van ez az egyszerûsített beállítás...vhogy ezt is használni kellene..
Nekem már régóta nem tetszik ez az egész beállítási sokszinûség, közelebb áll hozzám egy 'fõmérnök' által javasolt beállítás (persze ez a modkészítõ által meghatározott keretek között), tehát amiket soha semmire nem szoktam használni...a setup oldal elején lévõ csúszkákkal állítható autó..- ezt szeretném használni, úgy hogy az ott elért változtatásokon már a finomhangolásnál csak nagyon keveset lehessen eltérni, és azt sem mindenhol.
sajnos ehez lövésem sincs..azaz hogy hogyan lehetne ezt így megváltoztatni, így marad az hogy leszûkítem a lehetõségeket.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
ja, kb én is ezekre gondoltam.
Csinálok egy Porsche-t, két fokozatban állítható váltóval, verseny és idõmérõ gumikkal, amik valóban olyan tulajdonságokkal bírnak, azaz a qual gumival tényleg gyorsabb idõket menni, de alkalmatlan legyen versenyre.
Olyan nehézséggel ami sztem(!) jobban áll egy Porsche-nak.
Sajnos nem mindenhol tetszik az elért sebesség.
Elég sokat lehet játszani a vezethetõséggel, ha jól megírt engine.ini van és a váltónál pont oda engedjuk esni a fordulatot ahol okoz kis örömet a teljesítmény. 😊
...csak persze ez pályánként változó, pl. ahol Toban Short-on jó vele kijönni egy lassú kanyarból, addig mondjuk ott ahol magasabb fordulaton vesszük a kanyarokat ott ez az egész nem kap jelentõséget, ezért csinálok kétfokozatban állítható váltót, most a pályákon tesztelem.
De ez a kétfokozatot tartani kellene sok mindenre, mert pl. Spa-ban a qual guminak teljesen más tartományban kell müködnie, mint egy rövid pályán...és akkor még a pályák tipusairól nincs is szó (gyors kanyaros, dombos, sík, lassú pálya..stb).
Viszonylag jól hûlnek vissza a gumik, de Spa akkor is kihívás.

a váltót állítod úgy, hogy ne lehessen x sebesség fölé menni és/vagy télleg engine.ini-ben kisebbre venni a nyomatékokat

b-type
jó reggelt 😊

érdekelne hogy hogyan lehet úgy lassítani az autót, hogy az semmilyen mértékben ne változtasson az autó viselkedésén.
Egyenlõre erre igazából csak a engine.ini-t tudom, de érdekelne más lehetõség is.

illetve még az is, hogy a 3 lehetõség a gumiprofilban (LatCurve,BrakingCurve, TractiveCurve) az benne volt az F1c-ben is, vagy ez az rFactor-l jött?

Alexease
Igen, ezek azok. Azert nem irtam pontos ertekeket peldanak, mert gozom sincs hogy mas kormanynal mi a helyzet.

En altalaban ketfelekeppen hasznalom, de igazabol ritkan cserelem😊)
Alapban mindig 1/1-re (gaz/fek) allitom oket. Ilyenkkor a leghosszabbak a pedalutak, ekkor ki van hasznalva a teljes erzekenyseg, finomabban lehet adagolni a dolgokat. De ha verseny van, akkor valoban hasznos lehet "szukebbre" venni oket. Foleg, ha az embernek mindig a fekpedalon van a laba, es akkor eszre sem veszi, hogy minimalisan mindig nyomja egy kicsit😊 De ha ilyenkor kesobb kezd el "mukodni", akkor nincs gond.😊)
Panther
A "center" értékét mondod? Ugye azt szokták mondani, hogy alapból, ha beállítod az ISI engines játékoknál a Controller alatt, akkor ha nem vigyázol, csak félúttól kezdi érzékelni gáz/fék benyomását. Ezt manuálisan is lehet korrigálni a PLR fájlban. Azt is szokták mondani, hogy ez másodperceket jelent idõben.

Én is ezt mondom, de plusszban és nem mínuszban.Ha az X (gázadás) és az RZ (fékezés) tengelye is 1.0, aránytalanul megnövekszik a fékút. Ha a gázadás 0.5, a fékezés viszont 1.0, akkor lehet szerintem a legjobb idõket futni, bár Mikko Saren, aki nem éppen lassú finn szim versenyzõ mindkét értéket 0.5-ön használta. Szerintem egyszer próbáld ki....😊)))

Nekem így néz ki ez a rész, legalábbis GTL-ben....

Axis <00, 00> Center="0.50000" // 0.0=min, 0.5=center, 1.0=max (use to correct centering or split-axis issues)
Axis <00, 01> Dead Zone="0.00000" // Controller 1 Y
Axis <00, 01> Sensitivity="0.60000"
Axis <00, 01> Center="0.50000"
Axis <00, 02> Dead Zone="0.00000" // Controller 1 Z
Axis <00, 02> Sensitivity="0.50000"
Axis <00, 02> Center="0.50000"
Axis <00, 03> Dead Zone="0.00000" // Controller 1 RX
Axis <00, 03> Sensitivity="0.50000"
Axis <00, 03> Center="0.50000"
Axis <00, 04> Dead Zone="0.00000" // Controller 1 RY
Axis <00, 04> Sensitivity="0.50000"
Axis <00, 04> Center="0.50000"
Axis <00, 05> Dead Zone="0.00000" // Controller 1 RZ
Axis <00, 05> Sensitivity="0.20000"
Axis <00, 05> Center="1.00000"

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

ZolEE F1

tényleg a WDT f1 mod mennyire van már kész nem tudjátok?

Nagyon sajnálom, hogy elhagytalak, nem tartozom többé hozzád. Jó volt veled. Tudom, hiányozni fogok. Üdv: az AGYAD.

ZolEE F1
Nálam is ilyen sajna csak én nem tudom beállítani

Nagyon sajnálom, hogy elhagytalak, nem tartozom többé hozzád. Jó volt veled. Tudom, hiányozni fogok. Üdv: az AGYAD.

lac coo
Én most már kikapcsoltam mindent amit csak lehetett 😄DDd
Az igazi élmény nyilván , 3 pedál és egy rendes botváltó lenne , autóblip meg ilyenek nélkül 😛PP

De hát az nem nagyon lesz sajna nekem 😞

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Ez sajnos-nemsajnos igy van, akarmilyen ISI engine, a legelso mozdulat hogy centirol-centire at kell nezni a PLR file-t, es kiirtani a segitsegeket, konnyiteseket, egyeb " gyanus szolgaltatasokat"😊 De ugyanigy nalam a PLR/Controller file-ban, a pedaloknak a kozeppontjat mindig alapbol elcseszi, igy csak majd' felig benyomott pedaloknal kezd el mukodni a fek-gaz (ez a belso beallito csikokon is latszik). Vagyis eddig azokat is mindig "kezzel" kellett allitgatni az F1C/GTR/GTL/rF-ben😊 Legalabbis nalam (TM Ferrari GT FF😎
lac coo
Mi az isten 😄DD a WDT összeszedte magát és az új partnerével ekkora fába vágta a fejszéjét ???

Csekk....

lac coo
Így már le sem kellett vennem a gázról a lábam , csak finoman terelgetni az autót 😛PP

lac coo
Mára még annyit szeretnék csak mondani hogy.

szó volt itt korábban arról a PRL beállításról, ami egy bizonyos sebesség alatt (25 km/h alapon) megnöveli a kormányszöget és így segíthet a boxutcában vagy kicsúszás után visszakeveredni a pályára.A nevét nem tom 😄D

DE !!!! Másban is segít: ha ezt nem vesszük le 0-ra az biztos módja annak , hogy rajtnál ha ne adj isten becsületesen kipörgetjük a kereket akkor biztos hogy kersesztbe rakjuk az autót! Mert mivel még nagyon lassan megyünk a legkisebb kormány mozdulattal is alávágjuk a kormányt ahelyett, hogy korrigálnánk...Szal kapcsoljátok ki , vegyétek 0-ra...

Eddig nem akartam elhinni, hogy nem tudok a P-vel brutál gumiégetõsen elindulni mert mindig keresztbe állt, ma jöttem rá hogy mitõl 😄DDD

lac coo

lac coo
Mondjuk valami ilyesmi : oldal.

911 GT3 ACCELERATIE
911 GT3 RSR UITLAAT ezeket hallgassátok meg 😄DD

Alexease
A hangokkal sokat lehet jatszani, nagyon sokat szamit. Sajnos a technikai is "hatraltatja" a dolgot, de azert eleg jokat lehet(ne) mar igy is kiserletezgetni.😊 De az egyreszt jo hangminta kerdese, ami nem nagyon van, masreszt jo sok ido😊)

Most raszantam az idot, es egy "folyamatos" mintabol kiindulva (sajnos ez sem az igazi:/), daraboltam, vagtam, efekteltem, es osszedobtam egy "Capri" hangcsomagot😊 Csak hangok, nincs belove egyik autohoz sem. Ebben sincs meg az az igazi "diesel motor kattogas", de azert megprobaltam valtozatosra😊 Akinek van meg ideje, betolhatja valamelyik auto ala😊)) Amugy meg szabadon felhasznalhato, modosithato stb.

Alexease_Capri_Engine_Sounds.rar (7,5Mbyte)
lac coo
Igen...
Én is többször írtam , hogy milyen jó lenne hallani azt , amikor beleugrok a gázba váltás után és megremeg a motorhangja 😄DDD

nem archivaltam, biztam benned, es nem csalodtam 😉)
amugy tudod mi hianyzik nekem belole? az a mely nem egyenletes ropogas szeru hang.. nincs egy olyan motor sem, ami teljesen egyenltesen jar - nemtudom ez megvalosithato-e a hangokkal, hogy ala tenni vmi veletnszeru mely duruzsolast... hasonlot mint ami gazelvetelkor van, az nagyon ottvan...a kigyorsitas hangja nem tetszik annyira...azojan tul gephang 😊 (joszandeku kritika volt 😉)

lac coo
Aha, értem, ezt még kipróbálom 😄DD

lac coo
Aztán hol probáljam ki ?
A Sebring-i gép már elment . 😄DDD

Alexease
En a '93-ason mentem, azon olyan a kanyar😊 De valoban utos, probald ki😊 Ha jol elkapja az ember az ivet, akkor nagyon lehet a PCC-vel sodorni rajta a kanyarban vegig😊)

JuanG
én a régit csinálom annak ilyen a nyomvonala:

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

avcom
ha backupolod a PLR fájlt lehetõleg olyan autó maradjon benne, ami alapból is benne van a játékban

ha nem így történt, akkor manuálisan át tudod írni notepad-del az elérési utat, ez egy jellemzõ para volt F1C-ben is

lac coo
Õõõõ..Sebring mikor lesz ? 😄DDD

Az a célegyenesre fordító nagyon jó lehet P-vel 😄DDD

lac coo
PCC van beállítva rajta.....
Tehát ez megint valami hasonló dolog lehet PCC-vel , mint a kinyitogatott menüvel volt....

lac coo
Aha, értem...Tehát akkor rakjam fel azt a modot ami benne maradt és állítsam másra ?

Az is lehet,hogy az a PLR,amit elmentettél,azzal legutoljára egy olyan moddal mentél,ami most nincs fent.
Mivel a PLR-ben az a mod maradhatott bent,és most meg nincs felrakva az a mod,az is okozhat hasonlót.

F1C ki is dob az asztalra ez esetben😞
lac coo
Ja...És ha nem rakom át a profilomat akkor semmi gond nincs vele😄DD
Nem lehet hogy van valami olyan modhoz kapcsolódó dolog a profilba , ami más nincs az új rF-emen ? Mert néhány modot már nem raktam rá erre a verzióra....

lac coo
Nem warez, de azt vettem észre csak akkor van ez a gond, ha kilépés elõtt PCC-n hagyom.
Korábban a kinyitogatott menû miatt csinálta ezt , de a patch-el megszûnt , és mostmár nem a kinyitott menût használom egyébként sem...

Nem tom mi lehet .Tökéletes mása az eredeti progm file-ban levõnek még sem mükszik rendesen....

Tomievo
Nem warezod, van? Én úgy oldom, meg, hogy visszarakom alap bajnokság vmelyikére, kilépek, majd megint be és utána ki tudom már rendesen választani a modokat is.

The Lancer sustained its reign of dominance by setting a new, all-time slalom speed record of a blistering 72.5mph.

arty
vagy a buggy vagy a megane mod kavar be, nekem is ez volt ... kilép, ujraindit, váltogat a modok közt, vsárolgatás agybafõbe és helyreállt 😊)

Forza.

lac coo
Az mitõl van, hogy létre hoztam még egy rFactort magamnak, de ahogy átmásolom bele a profilomat eltûnnek az autók és mindenhol csak a Hammer Pacecar van , de azt sem lehet megvenni ????

Ingy
nem rossz palya de sztem tul nagy az aszfalt tapadasa 😮
azt a rohadt zondat alig lehet keresztbe rakni 😄

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Gondolom,a napokba jelent meg..
Alexease
Ez valami ujabb, mert tavaly mar megjelent?
lac coo
THX 😊)

Ezt a hang csinálást még megptanulnám, de általában akárhogy próbálkozom csak valami fehér zaj lesz a végeredmény 😄DDD

Alexease
rFactor_Alexease_PCC_Sounds.rar

Elotte archivald az eredetieket!
lac coo
Hát elég egyformák 😄DD

Jó, jó csak kérdezem 😄

Alexease
Most toltom, de 17 mega, vagyis meg eltart egy ideig😊
lac coo
Felrakod a Porsche hangot ? 😛

Alexease
Ja mar ertem😊 Azt hittem 550-nek nezted a Vipert <#idiota>
avcom
tudom <#eljen>

Alexease
A balszelsore gondoltam, mint festes😊) Bar a tobbi is GTR forras😊
avcom
bár az még jobban tetszik, hogy lesz Peugeot 205 rF-hez <#finom><#finom><#finom><#finom>

avcom
550...

most kapaszkodom vissza a székre <#vigyor>