rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gondolom nem fog dx10 használni
szerintem tûrhetõ gépigénye lesz már naon várom😊

kifli
ha már nemhasználod nincs véletlen eladó infrafilternélküli webcam-od? nem akarom kiszedni a mostaniból ígymeg este jó jó csak. Mondjuk álltalában csak este játszon, de hétvégén nemmindig.
kifli
ITT jobban látszik hogy is kell ezt nézni

milk4: az jó, nekem még nem volt ilyen problémám 😄
milk4
Én is így toltam egy ideig míg nem dobtam ki a taccsot.FSX-ben még a tériszony is rámjött,jó progi😄

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

kifli
én valahogy ÍGY játszok, nem kell sokminden hozzá csak 3 led meg egy webcam 😊
freetrack a progi neve, van topikja is
bardocz
Mivel perifériás látást nem lehet beleintegrálni a játékba.Látod,csak nem veszed észre,mert nem oda fókuszálsz.Képernyõ meg azt nem figyelheti,hogy hova fókuszálsz,ráadásul kicsi is ahhoz,hogy összehasonlíthasd.
Istencsászár
teljesen lényegtelen csak egy pontatlan szemléltetés, lehet rajta finomítani, csak érzékeltetni akartam hogy az nem reális amikor látod a kormányt a váltót meg tán a lábaidat is😊

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

bardocz
Ültem már kocsiban,és nekem nem hasonlít a kilátás ehhez.Hátratolt ülés,és kellõen,kényelmesen magasra kell állítani.
SimaSuna
visszapillantó tükör? 😊
Istencsászár
Az teljen irreális amit te látsz belsõ nézet címén, mert valójában sem látod azt, csak ha odanézel, szóval ebbe kár belemenni hogy mi reális és mi nem, persze a belsõnézet kell minden autós játékba.

ha realitást akarsz igy játsz...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

bardocz
Nem is tudom már mikor mentem utoljára külsõ nézetbõl😄
kifli
én multiba is belsõnézetbemegyek, hamár szimulátor necsak a fizika legyen élethû...
bardocz
Nem is az a baj,hogy nincsen belsõ nézet,de még a külsõ is vicc,van kocsi,aminek látod az orrát ugyan abból a nézetbõl,és van aminek nem.
Tomo15
Így van<#worship>
Istencsászár
Nincs, de ettõl miért lenne az? jó ha van és opcionális, singlibe használom is amelyik játékba van, de pl multiba motorháztetõ mert jobban belátom a dolgokat, és pontosabban is lehet csapatni.

kifli
nem mondom, hogy jobb, de én ilyen motorháztetõ meg lökhárítokamerával nemtudok menni 😄 szeretem a belteret látni, a holttereket, tükrök (nem a virtuálisat), és a kormányt. Ez adja meg nekem a hangulatot 😊
Ingy
azért ez se igaz 😊
akkor is az enthusia jobb szimulátor mint a gt5p meg a forza2 együtt véve 😊

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

kifli
jollátom hogy forza2-be nincs belsõnézet? :S anélkül játszhatatlan egy rendes szimulátor.
Istencsászár
2.2 millió ment el belõle pontosan...

Istencsászár
most már ennyi, eltelt 1 év😊

megjelenéskor
Ingy
http://konzolvilag.hu/index.php?data=cat&data=2&data=12
picsbe az url el :V

Driving fast is an act of liberation, being sharp and arrive on time is slavery. /Franco Ferrarotti, Professor of sociology/

Ingy
10 rongyért téged huztak le 😄
[url=http://konzolvilag.hu/index.php?data=cat&data=2&data=12]jobb helyeken azért olcsóbb 😛[/url]

mindjárt sirok 😊
Istencsászár
5 éves fejlesztési ciklushoz azért kell némi pénz utánpótlás, ebbõl a prológból bõ egy millió biztosan elment nekik... de hát ezt minden elõzõ résszel eljátszották

nincs a GT5P-ben force feedback hatás az autók ütkõzésekor, az AI átgázol rajtad ha a pályán megálsz, tudom csak demo, de 10000 FT-os demo kicsit lehuzás szagú, ennyi erõvel miért nem rakták fel a Store-ra ingyenesnek ?
pointer4
Akkor mi nem ugyan azt a játékot hasonlítjuk össze.
Istencsászár
GT5 nagyon jó lehet, de fizika terén messze el van maradva a Forzától. GT5 azért csúszik ennyit mert a modellek szinte fotórealisztikusak és nagyon sok idõ az elkészítésük. a GT széria fizika terén sosem szokott fejlõdni ( törés totális hiánya, mechanikai sérülések teljes hiánya ), ahogy az elõzõ részek sem, úgy ez sem fog. Felesleges hasonlítgatni mert van Forza2, GT5 pedig nincs csak egy GT5P ami ebben az állapotában köszönöviszonyba sincs a Forzával a fizika terén, majd ha kijön a GT5 és addigra talán a Forza3 is akkor lehet hasonlítagtni.

pointer4
A Forza2 gagyi. GT5-öt meg még senki nem tudja hogy milyen lesz amíg nem jelent meg.
A progolgból iszonyat sokminden van kihagyva, ahhoz gigászi csacsiság hasonlítani. (bár fizikában így is veri a Forzat)
bardocz
Nordschleife tényleg jó benne.De szerintem eléggé egyszerû...
Istencsászár
Nem az, Nordschleifen baromi jókat lehet csapatni, árkédtól messze van, egy szimhez pedig közel, mint ahogy ebben az rfactorban is vannak nagyon suta dolgok, a forzában is, de korménnyal kiválóan élvezhetõ kellõen nehéz és sokrétû, csak a hangok nem túl átütõek, pl egy Race Prohoz képest ahol remeg minden amikor egy WTCC BMWvel elundok, és a sebességérzet is lehetett volna jobb, majd a Forza3.

bardocz
Forza 2 is egy árkád ratyi,arra jó,hogy leülsz,játszol vele félórát,amíg feltuningolsz egy autót,kiélvezed,és vége.
Istencsászár
Jó a Forza 2, de sok benne a hiba, pl a Race Pro jobb 360on mint a Forza2, mármint versenyjátékként, a lehetõségekben pedig a Forza2 a nyerõ, tartalmilag nagyon összetett és sokerétû, a fizikája pedig nem nevezhetõ árkédnak, de mint minden ez sem tökéletes...

Istencsászár
Sosoem lesz pécére ez 100% õ nem erre gondolt...

Danecay
Pár napja már olvastam valahol, de jó ez nekünk? Úgy értve, hogy szépnek szép, de inkább az árkád stílus képviseli. Egy részét sem próbáltam még, de így tudom, és már csak azért is mert eddig csak PS-re volt elérhetõ, az pedig nem egy szimulátor platform. Végül is bajnak egyáltalán nem baj. Mi bajunk lehet? 😄

milk4
Forza 2 jobb lenne,ha ezt a videót megnézzük.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

bardocz
Fizikája milyen?
JuanG

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
számtalan pályán van dinamikus árnyék, pl. amit RBR-bõl tettem át rF-be Joux Plane-on is vannak pálya melletti fák amiknek dinamikus árnyékolást adtam...a lényeg hogy megtalálni azt az objectszámot a pályán aminek dinamikus árnyékot adhatsz anélkül hogy beszagasson a pálya, vagyis általában az aszfalthoz közel lévõ objecteknek adnak din. árnyékot...és ami távolabb van az statikus vagy semmilyen árnyékot nem kap...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Danecay
Reméljük úgy lesz! 😊 Továbbá állítólag még az utobbí képekrõl is hiányoznak a post process effectek, amivel gondolom még szebb lesz.

arty
Igen, létezik néhány pálya, néhány objektummal, ami dinamikus árnyékot vet, pl. helyenként a pálya felett átívelõ plakátok, stb ilyenek. Normális engine mellett nem lenne gond, az rfactorba nyilvánvalóan csak valami kényszermegoldással belehekkelték és emiatt használhatatlanul lassu is lett - én csak arra gondoltam, h bárcsak ezt a részt IS ujrairnák és végre megoldódna a - szerintem - legnagyobb grafikai "rondaság", a full-statikus, egyen-fényes pálya.

Ez a két utóbbi kép viszont ígéretes ebbõl a szempontból!

Forza.

Danecay
OK, De mint írtam ebben az rF-ben ami jelenleg elérhetõ, is van dinamikus árnyék. Emlékszem, játszottam, úgy hogy felgyorsítottam az idõt, és egy kanyar elõtt a féktávot, egy fa vagy bokor pályára vetülõ árnyékához lõttem be, ami meg is viccelt, ugyan is az idõ elteltével az árnyék is elmászott, én pedig a bukótérben kötöttem ki. Ez egy gyári pályánál volt. Továbbá, régebben Alex is kísérletezgetett, az objectek árnyékainak ki-be kapcsolásával, és hamar játszhatatlanná lehetett tenni a játékot az alacsony FPS szám miatt, ha emlékezetem nem csal. Ezt Õ meg is tudná erõsíteni vagy cáfolni, de mostanában nem nagyon mutatkozott itt.

arty
A korábban linkelt ferraris játékban pl dinamikus árnyékok vannak és egy közepes gépen is gyönyörûen elfut (akinek meg nem, az max kikapcsolja) ... látványon pedig hatalmasat dob, pláne ha pl napszak változás mellett használják!

Forza.

Videoszerkesztéssel próbálkozom, de pár dolog igencsak zavaros: replay fridge-ben tudom mozgatni a nézõ szemszögébõl mûködõ kamerát (spectator vay trackside cam), de hiába állítom be vmi érdekes pozícióba, ezt a pozíciót nem tudom rögzíteni.

Hogy lehet elmozdított, elforgatott kamerapozíciókat rögzíteni?

Danecay
Szerintem, elég hardwareigényes lenne, ha mindennek dinamikus árnyéka lenne. Nem baj az ha feke is, csak jól, hihetõen legyen kivitelezve. Persze ha az ember egy hosszú, vagy/és felpörgetett idejû versenyt tol, és az idõ elteltével, az árnyékok vetülése nem változik a nap helyzetétõl függõen, az lehet illúzióromboló. De dinamikus árnyék van ebben a sima rF-ben is. Javítsatok ki ha tévedek. Ha már a grafikáról beszélünk, én abban is bízom azért, hogy a srácoknak sikerül beleerõltetniük az rF2-be, sok más mellett, a dinamikus environment mapping-et is. Jó hír továbbá, hogy állítólag jelenleg, boxutca objecteken és azok animációin dolgoznak, hogy az ne legyen olyan kihalt, mint a sima rF-ben 😊
Jó lenne már némi kép a változó idõjárásról is 😊

arty
ezért lenne jó, ha pl full dinamikus pályaárnyékok lehetnének és nem csak tovább hekkelnék az ezeréves engine-t - legalább az árnyékok és bevilágitás szép lenne és nem olyan statikus középkoi, mint a legtöbb moddolt pályáé

Forza.

Danecay
Adja, de feltehetõleg a sok kovert, barkács pályának, közel sem lesz ilyen minõsége.

AlieN911
Hali!

Úgy tûnik, hogy ellõttem az 5 próbálkozásomat....Ezért nem engedi, és kéne kérni új aktiváló kódot!

Ki tudja, hogy ezt hogy kell?

Honda - The Power of Dreams

Igen, tudom <#circling>
Teljesítmény szintben a 285 GTX lesz a következõ szerintem, várhatóan egy újabb szériának a középkategóriájában.