rFactor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

avcom
sokat dolgoztak az rF-en és még sokat kéne. Viszont ezt már megtárgyaltuk sokszor. A SimBin pedig nem sokkal a FIA GT licensz után vette meg a Histo Cup licenszet, ha jól emlékszem, más kérdés, hogy késõbb hasznosították.

lac coo
Kb te vagy az egyetlen aki használni fogja 😄
Szal legalább egy sört megérdemlek😄
(60 réteg...fúúúú.)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

drop
köszi skint sört küldöm

CodeRed
A PC igazi varázsa a szimulátoros társadalomban még mindíg a programok mod-olhatóságában, és a belepiszkálásban rejlõ, /a bármit a magad szája íze szerint változtathatsz/ szépségben rejlik.Valószínúleg nem is véletlen, hogy egyre több program jelenik meg modolhatósági funkciókkal.Így akarják életben tartani magát az alapprogramokat.Ha a onzolokban is lenne erre lehetõség, bizisten holnap dobnám a kukába a pc-met.....(amúgyis szeretek dobálózni ezzel-azzal, kormánnyal stb...) <#idiota>

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Alexease
Nem csak azert. Mutas 1 embert a teljes ismerosi korodben, aki pl. CSAK Linux-ot hasznal... Persze ok-okozat, fel kellene aldoznia magat nehany millio embernek, csak Linuxot kellene hasznalniuk, lemondani nehany evre minden programjukrol (munka, szorakozas, hobby, mindennapok stb.), meglenne a komoly indok, lehet gyartani oda is software-ket.
arty
azért azt ne feledd, ezt mesterségesen erõsitik is a cégek, mivel PCn a legdurvább a kalozkodás 😞 pl röhej, h sok game PC konverzioja el sem készül vagy butitott, stb ... legdurvább "terelés" a flatout 😞 éppcsak PCre nincs rendes multi 😊

Forza.

avcom
összesen egy kört mentem az Enthusia-val és egy Logi DFP-vel Nordschelife-n egy virtuális Peugeot 106-ossal (nekem 205-ösöm van :-)) és tetszett, bár ez még kevés következtetés levonására. Viszont nekem baromira hiányzik a modding a konzolokról bár ez lehet, hogy egy speciális betegség

lac coo
A tenyérnyi PSP-n így néz ki az F1 :

arty
tisztában vagyok vele, h melyik cég melyik 😊

- isi - rfactor - szvsz nem 1 év alatt csinálták, mert akkor mit csináltak 2003-2004-ben? 😉 de ha dzsoni azt mondta, akkor tévedtem, viszont 1 év alatt nemértem, hogyan fogyott volna el a pénz ... misu(vagy ingy? 😄 ) anno azt irta, h évekig (3?) csinálták ezt ...
- SBDT - gtr/gtl - a gtl-rõl kb. ezelõtt 8 honappal halhattál, elõtte a GTR2 volt csak emlitve, azaz még koncepcioként sem létezett szvsz - de ez csak tipp 😊

Forza.

Alexease
Arra hasznaljak amire igeny van. Eladasokat tekintve a banant nyomogato reteg 1000x annyi mint a kormany tekergetos, setupolos.
CodeRed
Igen pontosan!...és abból mégnagyobb kavarodás és odanemfigyelés, ezzel egyenesarányú minõségromlás venné kezdetét.

CodeRed
Attól félek, hogy a konzolok mostani jellege (és nem a technológia) sajnos a "gyerekjáték" kategóriájú progikat preferálja.Talán az új PS3 vagy Xbox adhat némi bizakodásra okot.Talán már "felnõtt"-ként fogják kezelni a programozók, kiadók.Mondjuk a farkam nem erre áll, de biztosan lázba hozna egy NR2003 szintû fizika, egy újgenerációs GranTurismo grafikával, cockpittel, setupolással (pedig azt nem tudok :-D ).Az lenne maga a menyország.Semmi bajom a konzolokkal, de sajnos nevetséges amire használják ezeket az erõforrásokat.

Alexease
De van MAC-re pl. "F1 Sim"😊 En a PC-set probaltam, es nekem tetszett😊)) Ronda es finom😊 Valamiert nekem nagyon tetszett benne a fizika😊))))
Virtual Grandprix 2
Alexease
A felesleges rendszer zabalassal egyetertek, egyertelmu. De a free oprenceres altalanos nyitas az egyelore felejtos...
lac coo
PS3 F1 jó fizikával ...Te jó isten , már áll is a farkam...<#banplz>

lac coo
Ha belerajzolok a Details rétegbe , akkor az autón ugyan úgy látszanak 3d-ben a vonalak ???

CodeRed
Pl NR2003 is van Machintosra....az egy más kérdés, hogy honnan lehet itthon beszerezni...

Alexease
Ami meg bizakodasra adhat okot a konzolos reszlegen is, hogy kilepnek/tullepnek a hagyomanyos "gyerek" autosjatek kategoriabol, es tovabbfejlesztenek, hogy allitolag az Enthusia (vagy mi😊 eleg jo fizikaban - bar belsonezet meg nincs, es lattam par kepet, videot a kovetkezo generacios autoscsodakbol, es mar vannak eleg komoly belsonezetetk is! Bar a filmekben meg mindig arkad a mozgas, de mar ez is valami😊))
mohus
na akkor megint igazam van, pedig nem éretek semmihez😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

CodeRed
Akkor sorry :-( csak félreérthetõ volt...

ebben a veddmeg az én cuccom dologban szerintem nagy szerepe van a fejlesztõknek: hálisten egyre több fejlesztõ nyit a free oprendszerek irányába, és csinálja meg a játékokat nem csak DX alá, hanem OpenGL alá is: kezdve UT-vel, quake, scorched, americasarmy, x-plane, racer. ezek ált fps játékok, mert ezek a legjátszottabbak, ill még az RPG-k. a szimulátoros közösség még a windowzos rétegben is elég kedskeny sáv, épp ezért nem foglalkozik senki azzal a mégvékonyabb réteggel, aki spec játszana a játékkal - teszemazt linuxon. egyetlen jó autószimrõl tudok linux alá: racer névre hallgat. hogy az ISI miért csak DX-ben csinálta meg, vagy miért nem OGL-el csinálta az rfactort - hisz az van win alá is - talán sose tudjuk meg. egyetlen magyarázat lehet: ehhez értenek. viszont szerintem egy kicsit szélesebb tábort tudtak volna összehozni, ha nem csak DX-re írják meg... dehát ez 1 db vélemény a sok közül 😊
ja, és még valami: hogy hogynem x-plane majdnem full grafikával futott a p3-as 1.2es gépemen gef fx 5200-vel linuxon, míg win alatt vissza kellett vennem ojjektumok számát, ill a textúra méretet...hmhm...igen, ha a rendszer kapásból lenyúlja a memória 3/4-edét, akkor már kevéske marad a game-nak. míg a win alap futási állapotban ~300M-át evett az 512-bõl, a linuxom 52-t...
reméljük egyszer eljutnak oda a fejlesztõk, hogy megérje nekik linuxra is fejleszteni 😊

-- http://www.x-plane.hu

mohus
<#eljen>

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
az "ennyi jár" nekem szól...

nekem csak 3 kör jár, MERT warezban van meg....

nem szeretem a warezt, de szeretek boltban vásárolni....

lac coo
Van fényes változat is , de egyrészt bóvli , másrészt valamiért csúnyán kifakítja a színeket :

( A képen Alonso álmodozik , milyen jó lenne bekerülni a csapatba ...)<#idiota>

Alexease
A GPL igazolja hogy mennyit szamit a jo vizika, a vezetesi elmeny barmilyen csicsa grafikanal (nekem😄). 7 eve fent van a gepemen😊 A mai napig szoktam vele korozni, utoljara az utolso Mixed verseny utan mentem vele multheten nehany kort, amikor GTP-vel elcsesztem a Ruen-i versenyem, ezert az "eredtivel" toltam par kor, es meg mindig a "legjobb" feeling!😛
CodeRed
<#eljen><#worship><#wave>

lac coo

Unicum-Suzuki F1 Team<#idiota><#idiota><#idiota>

( Csak festés ! Sisak , ruha logo stb majd egyszer 😊)

CodeRed
...és reméljük, hogy az rFactor is beérik 1x...viszont akkor megfogja elõzni a saját korát!Én mindenesetre látok benne fantáziát és támogatom...éppen ezért nem warezolom...nálam többet érdemel és nem az "ennyi jár" kategóriát képviseli.

CodeRed
Itt nem a hardware-el van a probléma, hanem, hogy mostmár nem írnak meg rendesen semmit a programozók.Persze ez nem az õ bûnük.Legfõképpen a kiadók gyakorolnak nagy nyomást a fejlesztõkre a határidõkkel és természetesen a videókártya, vagy processzorgyártó cégek agresszív, -csak az én cuccommal fog menni tökéletesen- elv miatt.Régen minden kompatibilis volt mindennel.Ma már ez nem igaz.A játékok fele ilyen, a másik olyan logóval indít.Akinek meg nem a logonak megfelelõ cucc dobog a vasban az rápacsált.Amúgy NR2003 példájával éppen azt akartam érzékeltetni, hogy ott maximálisan kivan használva a proci és nem nagyon vannak "elnagyolva" a dolgok.Anno a GPL idején szerintem nem volt ember a földön akinek olyan procija lett volna ami vitte a cuccot.De itt a pontos fizikai modellszámítás miatt volt és nem a szar munka miatt.Ma már az a tendencia, hogy új játékhoz új cuccot vegyél.De semmi minõségit nem kapsz érte cserébe.Viszont GPL-t NR2003-at azért igazolja az idõ.GPL lassan-lassan !!! 7 !!! éves játék, és még mindíg NAGYSZÁMBAN játsza a kemény szimulátoros társadalom.Valószínúleg az NR-el is fognak NAGYSZÁMBAN játszani 3-4 év múlva.....

mohus
csak warezban van meg, ennyi jár<#gonosz3>

Tulzasba ne vidd

mohus
ilyen "indokok" miatt már dobják is ki a piacra a "fizikát" számoló kártyákat....ergó újabb radiátort a pcbe....

sztem ez iszonyat röhejes😊én semmit nem várok egy toldozott x86 alapokra épülõ pctõl és egy többéves toldozott enginre épülõ gémtõl...csoda, hogy egyáltalán ilyen jól néz ki.

én olyat várok rég óta,hogy egy olyan "egyszerûsített" "gémre" termett WINOPRENDSZER jelenne meg , ami nem igényel alapból annyi erõforrást, csak ami a kormáynhoz,joyhoz,vezérlõkhöz , tehát a játékhoz kell

régen ha gémelni akartam hagytam a gépet DOS-ban, egér meg hangkártyát autoexecbõl configsysbõl engedtem..., máris indult minden...emlékszem a win+DOS alá írt gémek között annyi volt a különbség, hogy az elõbbihez kétszer annyi erõforrás kellet....

mohus
van hogy 3 kört is

Mennyit mentek f3-al mills longon? 😊

CodeRed
mindenki játszik :-)

lac coo
Behalt a topik ? <#sniffles><#integet2>

avcom
nem olvastam utána, de nem sokkal a SimBin céggé alakulása elõtt Marco Demontis kilépett és megalakította az RSR-t, viszont a GTR2002-be a modellek nagy részét õ csinálta és õ adott engedélyt a saját munkájának átkonvertálásához, aztán egy gagyi MOD lett belõle <#pardon1>

egy kis javitas az elobbihez:

"A Simbin anno a mod-juk F1C ala konvertalasa (GTR-X) miatt is nagyon csunyan kiverte a balhet."

Amugy meg hagyjuk ez az offtopic vitat, ugysem tudsz meggyozni, hogy az ISI a gonosz sarkany es a Simbin meg a grallovag, en meg nem is akarlak meggyozni semmirol, szoval inkabb beszeljuk a setup-olasrol meg a korrekordokrol...
A multi abban az esetben (F1C) nem az ISI volt, hanem az EA.
Az ISI-t abban az uzletben nagyon becumiztattak, olyannyira, hogy tobbek kozt azert nem is lett az F1C patch-elve es fejlesztve, mert szakitottak az EA-val.
Az ISI sohasem volt multi-kategorias tarsasag, es tobbek kozott ezert nem is valaszottak a fejlesztesnek ezt a multi-tamogatta modjat.

Csak halkan kozolnem, hogy a GTR nem F1C ala keszult eloszor, hanem F1-2002 ala.
Amivel te F1C alatt jatszottal, az egy konverzio volt.
Az ISI anno a mod-juk F1C ala konvertalasa (GTR-X) miatt is nagyon csunyan kiverte a balhet.
Errol bovebbet a GTR-X konverzio keszitojenek a weblapjan olvashatsz. Asszem hogy vmi Snoop-X vagy mi volt a neve, nememlekszem, elegge regen volt. A linket a weblaphoz szinten ne kerd, talan Google-val meg megtalalhato.

Aztan megjott a toke es a kapcsolat, amibol sikerult egy GTR-t kovacsolni, illetve most meg egy GTL-t.

Es eppen ezert tartom a Simbin-t inkabb modder csapatnak, az ISI-t meg fejlesztonek.
K.András
Bocsi, de szvsz az isi saját üzletpolitikájának az áldozata, ott volt a recept mégsem csinálták...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Csak itt forditott a helyzet, az igazság az hogy egy modder csapat (SBDT), csinált egy modot F1C alá és nagyon jo lett, ezek után jött Henrik Roos az egyik alapito megszerezte jo kapcsolatai révén az FIA liszenszet(Roos egyébként 3x svéd turaauto bajnok) megvették isi motort és elkészitették a GTR-t amiböl aztán jol megszedték magukat...De a multi ebben az esetben az isi-volt és a kis csapat pedig a simbin!Most megfordult...

ehh, az egyik mehet a levesbe, csak egyszer akartam, kettõ lett belõle... 😊))
Baszki Grétsy tanárúr, én sem arra gondoltam, hogy odaadták nekik karácsonyra...

Arra gondoltam, hogy a Simbin hiába jött volna lóbálva a nagy kupac zöldhasút, az ISI azt mondja nekik, hogy hesspiccs, nem eladó.
Csak hát sajnos nem tudták ezt megtenni, mivel nem állt mögöttük tõkeerõs befektetõ, aki megfinanszírozza õket a fejlesztési idõszak végéig. Ez kényszerpálya, ha nincs lóvé, nem sokáig lehet hobbiból melózni. A család enni kér, és azzal nem laknak jól, hogy 'majd kiadjuk ha teljesen kész és akkor eljõ a Kánaán'
Ez a különbség a két csapat között, az egyik nagy rizikót vállalva jelentõs anyagi háttér nélkül fejleszt, a másik lényegesen kisebb kockázattal inkább összerak és csiszolgat.
Baszki Grétsy tanárúr, én sem arra gondoltam, hogy odaadták nekik karácsonyra...

Arra gondoltam, hogy a Simbin hiába jött volna lóbálva a nagy kupac zöldhasút, az ISI azt mondja nekik, hogy hesspiccs, nem eladó.
Csak hát sajnos nem tudták ezt megtenni, mivel nem állt mögöttük tõkeerõs befektetõ, aki megfinanszírozza õket a fejlesztési idõszak végéig. Ez kényszerpálya, ha nincs lóvé, nem sokáig lehet hobbiból melózni. A család enni kér, és azzal nem laknak jól, hogy 'majd kiadjuk ha teljesen kész és akkor eljõ a Kánaán'
Ez a különbség a két csapat között, az egyik nagy rizikót vállalva jelentõs anyagi háttér nélkül fejleszt, a másik lényegesen kisebb kockázattal inkább összerak és csiszolgat.
Én pl. az ISI helyében tutira olyan szerzõdést kötöttem volna, hogy minden eladott GTR (vagy GTL) után fizessen a Simbin nekem százalékot.
De sajna az a valószínûbb, hogy az ISI pénzhiány miatt inkább olcsóbban adta és egyszeri fizetéssel.
Sztem ez az ISI & rFactor vs. Simbin & GTR / GTL dolog leginkább arra hasonlít, hogy adott egy kis társaság, összehoznak egy nagyon kafa kabátot, ami vízálló meg hõtartó meg satöbbi... aztán erre meg lecsap a tõkeerõs multi, megveszi tõlük, ráhímeznek egy márkajelzést, rátesznek egy kapucnit, belehúzzák az ujjaiba és a derekába a madzagot, jól megmarketingelik aztán eladják 2x annyiért.
K.András
Nem kapta vette!Nagy különbség, ha nem vette volna meg akkor lehet most rFActor sem lenne...<#hehe>

Na és tegyük fel azt, hogy a Simbin nem kapta volna meg az ISI-tõl a gmotort se most, se korábban... <#awink>
Akkor lenne szerintetek GTR meg GTL? <#hehe>
K.András
Valamit keversz, a GTR+GTL-t nem azok csinálják akik rFActort!Egyébként Gjon Camaj nyilatkozta, hogy az rFactor 1 évi kodolás eredménye, szal ez konkrét info töle!😉

arty
1 évig biztosan nem (csak) GTL-t kodoltak, hiszen tavaly ilyenkor még bõõõven a GTR ment !

ugyhogy akkor már csinálhatsz is egy gyors kalkuláciot, mibe kerül X ember 3 éves bére, és X ember 8 havi bére 😉 ezen költséghez arányaiban hogyan viszonyul a licenszdij, a gmotor dija, stb ....

Forza.

hahó!
imolához van még egy imolapart3.rar is, ami innét lemaradt.
hová tegyem fel?
az RSC-s fórumon jópár hozzászólással késõbb láttam a linkjét, vmit még javított benne a fickó.