26
  • [HUN]PAStheLoD
    #26
    #21
  • NEXUS6
    #25
    És ha nálunk egy átlagembert 100 év főbelövésre ítélnek majd warezportál fenntartásért, akkor majd román és kínai testvéreink fognak jókat keresni rajtunk, mert mi meg szépen majd a warezt is a kínai piacról szerezzük be. Nincs itt semmi kérdés, a sárgakazis üzlettel már jól bejáratták a rendszert.
  • Alex Shrub
    #24
    Az ecserin kaphato roman meg kinai hamisitvanyokon is ott a pipa. :)
  • Alex Shrub
    #23
    "vagy halomra lövik egymást egy olyan idegen országban, amiről azt se tudják, hogy hol van!"
    Ez eppugy igaz a repuloszonyeges bombarobbantgatokra is.
  • Alex Shrub
    #22
    Sot, a Tom es Jerryben masodpercenkent egymast gyilkolja le a macska es az eger ami turhetetlen. :)
  • Alex Shrub
    #21
    Drogdilerkedesert is sitt jar, es megszunt ettol a jelenseg? Nem. A warez se fog amig igeny van ra. Marpedig az addig mindig lesz amig rohejes zsebpenzt kap az ember fizetes helyett.
  • NEXUS6
    #20
    Szerintem az Aidsben a rákban és főleg a drogokban regeteg pénz van.

    Az usa gyógyszer ipara kifejezetten ellenérdekelt pl abban, hogy indiai, keleti, távolkeleti, afrikai gyógyszergyárak olcsó aids gyógyszerekkel árasszák el a piacot, hiszen akkor hogyan tudna az usaban emberenként évi több 10000 dollárt zsebrerakni a gyógykezelésért. Az hogy Afrikában közben milliók halnak meg mert a magas gyógyszer árak miatt nem jutnak ellátáshoz, az nem nagyon hatja meg őket. Az AIDS az "ideális" betegség, hiszen évekig eltart, sőt gyógyszeres kezeléssel nem jelent feltétlenül halált, a szövődményekért és a gyógyszerek mellékhatásaiért szintén gyógyszereket, lehet felírni.
    A rák hasonlóan nagy üzlet. Kb 80 %-ban gyógyítható szintén évekig eltarthat, kiújulhat, rengeteg szövődménye van, és a gyógyszereknek pedig rengeteg mellékhatása. A rákosoknak ezenkívül ellehet még mindenféle reformkonyha meg fitneszmaszlagot is adni. Nincs is ennél jobb üzlet!!!

    Drog. Az állam és a drog viszonya soha sem olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik. Az hogy bizonyos dolgot tiltanak általában rendkívüli módon felveri az árát. Az illegális drogokkal szembeni "felvilágosító" tevékenység, meg gyakorlatilag egy folyamatos reklámnak fogható fel.
    Ne felejtsük el a kávé, tea, kóla, csoki, alkohol, cigi szintén drogok csak legálisak. Sajnos néhány illegális könnyű droggal ellentétben ezek mindegyike biológiai függőséget okoz, és sokszor jobban is veszélyezteti a fogyasztó és környezete egészségét mint azok. Az állam viszont a rájuk terhelt jövedéki járulékok folytán extra bevételhez jut!

    A '80-as években a CIA elég nagyot bukott a CONTRAGATE botránnyal. Ekkor kiderült, hogy az illegális drogüzletből vásárolt fegyverekkel támogattak egyes latinamerikai fegyveres csoportokat.


    A kiadók P2P vel szembeni ellenérzése és a nyugati nagyvállaltok kínai termékekel szembeni riadalma egy tőröl fakad. Lehetetlenné teszi a mesterségesen felvert árakon forgalmazott termékek eladását.
    Törvényesen a fogyasztót közvetlenül (még) nem támadhatják ezért a termelési oldalt célozzák meg.
  • Laci
    #19
    "Ott az Aids, a rák, a drogok...inkább ezek megoldásába öljék a pénzt. Kapják el a pedofilokat, a bűnözőket stb. és hagyják békén az embereket." - Az jó lenne csak abban nincs annyi pénz, míg ha minden koholt vád alapján felhasználókat perelgethetnek/kényszerítgethetnek a lemezkiadók meg egyes nagy szervezetek anyagilag igen jól járnak.
  • NEXUS6
    #18
    Nézd, irtam, hogy ebben a folyamatban a művész is csak egy része az egésznek, függetlenül attól, hogy tehetséges vagy nem. Ez másodlagos szempont. Nézd meg milyen visszás a helyzet egy Fal koncerten: fönn a szinpadon, a szinpadképen egy menetelő kalapácstömeget látsz, miközben a szinpad elött is egy feldühitett TÖMEG tombol! Érdekes nem?

    Mondom mégegyszer, mindez független attól, hogy milyen értékes zenét csinálnak. Ugyan ezt a felhergelt tömeget látod egy Eminem, vagy egy Queensryche koncerten.

    Az egésznek a lényege, hogy amiben élünk az valójában már a "posztjóléti" társadalom. A média nem azzal van elfoglalva, hogy egy rózsaszin világ képét, nyugodt elégedetséget sugározzon felénk, hanem egy széteső társadalmat látunk magunk körül, és a fogyasztás maga a létfenntartás és az életért való harc. Ez sokkal jobban motiválja az embereket.

    Másrészt kicsiben is müködik az adósság válság intézménye. Ahogy pl az adósság csapdában vergődő fejlődő országok is már többszörösét fizették vissza a felvett kölcsönöknek a kisembereket is folyamatos pénzügyi bizonytalanságban tartják. Pl A magas lakás árak miatt nyugaton és nálunk is az emberek hatalmas pénzeket fizetnek lakbérként, meg albérletre, amig egyáltal olyan helyzetbe jutnak, hogy elkezdhetnek lakásra gyűjteni.

    A posztjóléti társadalomban már nem az olcsó nagytömegű, jóminőségű áru a jellemző, hanem ennek a drága, profitmaximalizált változata. Egy márkás tréning ruha ua minéségű mint a nem márkás, az emberek még is ölni tudnának érte, hogy a pipa ott legyen a hátukon. És az alsóbb rétegek pedig még feltűnőbben vásárolják ezeket, csak hogy azt mutathassák ők nem is alsóbbak, mert megtehetik.
  • comet
    #17
    Amiben egyetértek:

    a hozzászólásod nagy része.
    Az amerikai társadalom valami több mint fele túlhízott!!!!
    Döbbenetes számok. Vmelyik okos csóka kiszámolta hogy 6 standard méretű Föld kellene ahhoz hogy mindenki ezen a bolygón az USA színvonalán éljen a mostani populációval számolva...

    Amivel nem értek egyet:
    Pink Floydot és Eminemet egy kalap alatt említeni...azert Pink Floyd zenét csinált...(az mondjuk nem tartóztatott attól hogy letöltsem a műveit, de pénzzel támogatni legfeljebb egy zeneiparon kívüli kis bandát vagyok hajlandó, ha tehetségesek és tetszik amit csinálnak)
  • DW
    #16
    A helyzet az, hogy a p2p egy óriás, amit nem, lehet csak úgy eltaposni. Az USA küzdhet a P2P ellen, de egymagában nem sokat fog elérni. Megszünteti az államokban az ilyen hálózatokat...és akkor mi van? Lesz olyan ország, amely ezen még hülyére fogja keresni magát. Vagy lehet, hogy az USA támadást fog indítani az olyan országok ellen, ahol p2p "folyik"?!
    Ugyanmár kéremszépen. Nevetséges. Millió (milliárd?!) olyan gond van, amit meg kéne oldani, nem hiszem, hogy most ez a legnagyobb probléma. Ott az Aids, a rák, a drogok...inkább ezek megoldásába öljék a pénzt. Kapják el a pedofilokat, a bűnözőket stb. és hagyják békén az embereket.
    Ha meg megszüntetik a p2p-t, akkor meg majd jön valami más, mert mindig kitalálnak vmit.
  • TheZsenyka
    #15
    Még a "Ken Park"-al is odakúrtak egyet az erkölcsnek Még két-három ilyen film és ez is társadalmilag elfogadottá válik
  • [HUN]PAStheLoD
    #14
    a kajákban is van csomó adalékszer , egyesek szerint ezek növelik az étvágyat ... éhségérzetet eredményeznek , etc.. így jóval több fér , ha kellene ha nem ...
  • Piscator
    #13
    Ez a környezet degeszre terhelődik!
    Hát nem vicc ez.
    A mostani nécsönelben a cikk többek közt azt is megemlíti, hogy csak 40 év alatt duplájára nőtt a fogyasztás. Míg mások nyugisan(?) éhenhalnak. Nem is vettem fagyit a mekiben, bármennyire banálisan hangzik.
  • NEXUS6
    #12
    A kiadóknak az a stratégiája, hogy a serdülőkorban kiéleződő gyerek-szülő ellentétet erősítik és ebből csinálnak maguknak gazdasági hasznot a társadalom számára tényleg romboló, függetlenül a gyerek vagy a szülő zenei ízlésétől, vagy akár az enyémtől. A művészek ennek csak eszközei, nézd milyen médiagecit csináltak az eminemből is.

    Arra kényszerítik az embereket, hogy vásároljanak?
    Mégpedig azért mert, ha az emberek csak a szükségleteik kielégítése mértékéig vásárolnának, az a fogyasztás nem lenne képes fenntartani ezt a túlpörgetett nyugati gazdaságot. Az embereket túlfogyasztásra sarkalják, Hogyan is?

    Tiszta sor, hogy most már nem zabáltathatnak fel mindent amit megvesznek, nem aggathatnak rá minden ruhát, nem járhatnak az emberek egyszere 2-3 kocsival. A cél, hogy vedd meg de akár ki is dobhatod. És az emberek rengeteg szemetet hajlandók termelni! Hogy miért? Ebben áll a nagy titok!!!!

    Miről is szól az Eminem? Miröl is szól a Pink Floyd Fal című lemeze? Arról, hogy harcolj, lázadj, tedd le a voksodat. Nem valami mellett mert ahhoz tényleg lusták az emberek, hanem valami ellen! Igyál Coca kólát, mert az a jobb! Vagy igyál Pepsit mert a szemét Coke-osok megpróbálnak átvágni, hogy az ő termékük a jobb, pedig ugye nem! Vásárold meg és mutasd meg a világnézeti elkötelezettséged!! Vedd meg az Eminemet, vagy a Pink Floyd lemezt és tüntess vele! Ezt sugallják az embereknek. Másoknak meg azt, ne hagyd magad ezek a dekadens buzi repperek már puszta létükkel veszélyeztetik az életformádat, vásárolj Lagzilajcsit, vagy Junájtidot, vagy akármit.

    És az emberek tiltakoznak, és az emberek vásárolnak. És az emberek néha túl komolyan veszik a reklámokat/műjelszavakat és letapossák egymást egy futbalmeccsen, vagy halomra lövik egymást egy olyan idegen országban, amiről azt se tudják, hogy hol van!

    Így működik ez!

  • NEXUS6
    #11
    Az, hogy imádom! Bár az Evanescencet még egy fokkal jobban bírom.

  • Luminas
    #10
    ha egyszer vlmit kitalálnak, akkor azt nem lehet eltüntetni - csak ha valami olyat adnak a felhasználókank, ami jobb (nekik). Így lesz ezzel a p2p-el is.
    @NEXUS6: Mi bajod a Nightwisshel?
  • NEXUS6
    #9
    Pereljük be a kiadókat, mert az ifjúságot veszélyeztető anyagokat próbálnak legálisan terjeszteni:

    - Britni Szpírz: rejtett pedofília
    - Eminem + raposok: nyílt antiszociális agresszió, destruktívitás, garázdaság egyéb bűncselekmények
    - Nightwish + gótikus metál: a gyermek figyelmét érdeklődését autógresszióra/öngyilkosság/ irányítja, depresszióra hajlamosít
    - Hálivúdi mocsok filmek: a fiatalkorúban a megélhető/elviselhető/ erőszak téveszméjét ültetik el, ezzel felelőtlen cselekedetek elkövetésére sarkalnak stb
  • HuAn82
    #8
    45 állam ügyészének üzenem, hogy bek@p*@tják és !
  • arty
    #7
    remélem előbb utobb kijönnek a titkositós p2p cucok :)

    egy ilyen kitalálóját (koholt vádakkal) már japánban bepereltek... (alkalmas illegális tartalmak bla bla...)

    pereljük be a késgyártókat!
  • Gabest
    #6
    "fájlcserélgető szolgáltatást nyújtó hét legnagyobb vállalathoz"

    Hét? Melyik az a hét?
  • NEXUS6
    #5
    Azt nem értem, most akkor mivel is fenyegetőznek? Akkor most törvénysértők a fájlcserélő hálózatok, vagy nem?
    Mer ha nem akkor minek hőbörögnek itten.

    Úgy is van zárják csak be a fájlcserélőket! Aztán a CD másoló kisiparosok legalább halálra keresik magukat.
    Persze addigra lehet, hogy a CD másolásért meg halálbüntetés jár és akkor tényleg;)))

    A nyers CD-hez, meg egyből ügyészi végzést és házkutatási parancsot kellene mellékelni, bár inkább nem adok ötleteket.
  • Bucser
    #4
    Azt megértem, hogy nem akarják, hogy a fájlcserehálózatokon nyomuljon a gyerekpornó és a kis 13 éves pöcs pornót töltsön.. Nekem azzal van bajom mikor a Kötsög film és zenei kiadók a fálcserélőkre kenik a haszon kiesését....
  • PyRex
    #3
    Hehe, pedig sajnos az EU is hamarosan ilyen leveleket fog küldözgetni. Sajna - bárki bármit is mond - ebbe mindenkinek bele kell törődnie. 2-3 éven belül nagyon komolyan meg fogják fingatni ezeket a hálózatokat.
  • comet
    #2
    szánalmas. B_A_R_O_M amerika...
  • [HUN]PAStheLoD
    #1
    nyilt levélben megkérjük az amerikai ügyészeket hogy inkább a drogdílereket baszogassák.. köszönjük