10
Hozzá nem értők kérdései
-
#10 Üdv!
Most kezdtem a főiskolát. Programozásból nagyon kezdő vagyok, de ezt kaptam beadandónak: "Írjon képernyőkímélő programot, amely egy előre bekért szöveget mozgat a képernyőn az (x,y) pozícióból indulva úgy, hogy a szöveg a képernyő bal felső sarkából jobbra lefelé indul el 45 fokos szögben, és ha a szöveg bármely karaktere eléri a képernyő valamelyik szélét, a visszaverődési törvény szerint mindig visszapattan a képernyő széléről. Lassan mozogjon, és a program bármely billentyűre lépjen ki!". Valaki tudnak nekem segíteni benne? Nem azt kérem, hogy írjátok meg helyettem, csak egy kis segítséget! Fogalmam sincs, hogyan fogjak neki. -
zero_cool51 #9 Üdv mindenki.
Hamarosan ZH-t írok programozásból, de egy-két kérdésre nem tudom a választ, a tanár meg semmilyen írott anyagot nem adott, amiből meg lehetne keresni a választ.
A kérdések a következők:
Honnan tudják egy osztály tagfüggvényei, hogy éppen melyik példány adattagjain dolgoznak?
Hol helyezkedik el a formális paraméterlistában a this mutató és milyen a típusa?
Mit helyettesít a this az alábbi értékadásban?
gomb = new TSpeedButton( this ) ;
Milyen használati előnye van az alapértelmezett paraméterek használatának?
Az alapértelmezett paramétereket (is) tartalmazó formális paraméterlista tervezésekor, hol célszerű szerepel-tetni az alapértelmezettnek szánt paramétereket?
Melyik tagfüggvény végzi a konstans adattagok kezdőérték beállítását?
Milyen a konstans adattagok esetén használt taginicializáló lista szintaxisa?
Remélem tud segíteni valaki.
Kösz előre is.
-
blackgamer #8 végül registryből töröltem az összes 2003-asra mutatott hivatkozást, vagy fél óra volt, de utána feltelepült a 2005 és azóta is működik rendesen -
intruder2 #7 Bár még nem találkoztam ezzel az esettel (meg sincs a program), de ha nálam hasonló volt, akkor általában csak a Windows reinstall segített. Bár, biztos van aki ennél jobb módszert is tud, de ez a legtisztább -
blackgamer #6 Visual Studio 2003 volt fent, próbáltam uninstall-t, de valami gubanc volt és felénél leállt, ezért töröltem a könyvtárat
feltettem a 2005-öt, de forrás fordításánál a 2003-as könyvtárban keres fájlokat, ami persze már nem létezik
próbáltam törölni registy-t, próbáltam utána a 2003-ast visszatenni de az is hibát ír és nem települ fel 2005 nélkül sem
valakinek volt hasonló gondja? tanácstalan vagyok -
spR #5 Ok, Értem.
Egyébként télleg nem nehéz, de ha -ahogy állítottad- nem értesz a programozáshoz/fejleszőeszközökhöz, akkor a fordítási hibák télleg misztikusnak tudnak tűnni :))
Ha ilyen dolgokal foglalkozol, akkor mindenképp szükséges némi jártasságra szert tenni. -
#4 Az c++ forras, es nem mindig ilyen nehez :^) -
Peregrin #3 Köszi a segítséget, még egy kérdés.
Miért van az, hogy a C-s forrásokat ilyen nehéz lefordítani? Nekem még soha sem sikerült.
És egy válasz:
Létezik a BartPE nevü cuccos, amivel olyan BOOT CD-t lehet készíteni, ahonnan elindul egy Windows XP, anélkül, hogy merevlemez kellene neki.
Namármost a fenti proginak a Shell-je nekem nem tetszik, viszont a SHerpya becenevü egyén a lenti progi segítségével elkészített hozzá egy olyan kiegészítőt, amivel az explorer shell-t is rá lehet rakni az XP-re.
Bart PE honlap
Baet PE Plug-ins
A fenti program ingyenes, és nagyon jól használható diagnosztikai és hibaelhárító CD-k készítésére, de én már csináltam CD-s XP média csomagot is (Video, audio lejátszó). -
spR #2 Hali!
A következőt kell tenned:
XPEinit.h fileban a következő 3 sort legalulra (az #include<algorithm> sor alá) kell áthelyezned:
#if !defined (STLPORT) || defined(__STL_USE_NAMESPACES)
using namespace std;
#endif
Nekem így fordult. Egyébként mi ez? -
Peregrin #1 Sziasztok!
Elöljáróban: nem értek a C programozáshoz.
Felraktam az MS Visual C++ 6-ost, majd a Platform SDK-t, és szerettem volna egy már meglévő EXE-t lefordítani, de valamiért nem megy.
Az alábbi hibákat kapom:
--------------------Configuration: XPEinit - Win32 Release--------------------
Compiling...
commons.cpp
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\XPEinit.h(99) : error C2871: 'std' : does not exist or is not a namespace
runonce.cpp
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\XPEinit.h(99) : error C2871: 'std' : does not exist or is not a namespace
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(73) : error C2065: 'vector' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(73) : error C2065: 'string' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(73) : error C2065: 'keys' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(73) : warning C4804: '>' : unsafe use of type 'bool' in operation
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(73) : warning C4552: '>' : operator has no effect; expected operator with side-effect
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(74) : error C2065: 'subkeys' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(74) : warning C4804: '>' : unsafe use of type 'bool' in operation
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(74) : warning C4552: '>' : operator has no effect; expected operator with side-effect
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(75) : error C2039: 'iterator' : is not a member of '`global namespace''
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(75) : error C2065: 'iterator' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(75) : warning C4804: '>' : unsafe use of type 'bool' in operation
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(75) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'k'
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(75) : warning C4552: '>' : operator has no effect; expected operator with side-effect
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(75) : error C2065: 'k' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(75) : error C2065: 'sk' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(76) : error C2065: 'todelete' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(76) : warning C4804: '>' : unsafe use of type 'bool' in operation
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(76) : warning C4552: '>' : operator has no effect; expected operator with side-effect
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(97) : error C2228: left of '.push_back' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(101) : error C2065: 'sort' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(101) : error C2228: left of '.begin' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(101) : error C2228: left of '.end' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(105) : error C2228: left of '.begin' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(105) : error C2228: left of '.end' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(107) : error C2227: left of '->c_str' must point to class/struct/union
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(113) : error C2228: left of '.push_back' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(118) : error C2228: left of '.begin' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(118) : error C2228: left of '.end' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(122) : error C2228: left of '.begin' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(122) : error C2228: left of '.end' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(125) : error C2227: left of '->c_str' must point to class/struct/union
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(139) : error C2228: left of '.push_back' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(139) : error C2227: left of '->c_str' must point to class/struct/union
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(147) : error C2228: left of '.begin' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(147) : error C2228: left of '.end' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(148) : error C2227: left of '->c_str' must point to class/struct/union
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(151) : error C2227: left of '->c_str' must point to class/struct/union
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(156) : error C2065: 'remover' : undeclared identifier
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(156) : warning C4804: '>' : unsafe use of type 'bool' in operation
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(156) : warning C4552: '>' : operator has no effect; expected operator with side-effect
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(157) : error C2228: left of '.clear' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(158) : error C2228: left of '.clear' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(159) : error C2228: left of '.swap' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(160) : error C2228: left of '.swap' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(163) : warning C4804: '>' : unsafe use of type 'bool' in operation
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(163) : warning C4552: '>' : operator has no effect; expected operator with side-effect
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(164) : error C2228: left of '.clear' must have class/struct/union type
D:\PeBuilder\XPEStuff\XPEinit\runonce.cpp(165) : error C2228: left of '.swap' must have class/struct/union type
setres.cpp
shortcuts.cpp
XPEinit.cpp
Generating Code...
Error executing cl.exe.
XPEinit.exe - 41 error(s), 12 warning(s)
--------------------------
Kérlek titeket segítsetek!
A program forrása:Sherpya
Ebből is az XPEInit kellene jelenleg, de később a többi is érdekelni fog.