8
  • Tetsuo
    :DD
    /azé, több100 lemezt összekarcolni..
  • Noffir
    Nekem anno volt ide vágó rendőrségi ügyem, mikor anno kipakoltak a koliban pár szobát és elvitték a gépek "bélését". Kijöttek a KOP-ok, naon vagány csávók voltak, haja egyiknek sem volt, de fényesre vikszolt bőrdzsekóban repesztettek, minden lépésnél a felsőtestüket kb. 70-80 fokkal fordították a lépéssel megfelelő irányba (ja, pont mikor az ember egy nehéz szekrényt billegtet a sarkain). Nagyon ott voltak, még rágójuk is volt, meg pici sárga postit-köteg jegyzettömb hílyán. Olyan okosak voltak, mindent előre tudhattak, mert akármit válaszoltam a kérdéseikre, már előre bólogattak és úgy írták. Hát igen, láttak már ilyet ők. Értenek hozzá. Aztán a végén meg rákérdezett, hogy pontosan mit vittek el. Kissé meglepődhetett, mert csak álltam ott és néztem. Mondom neki "Most soroljam?" erre ő "Persze, ő meg majd írja. Látott ám ő már számítógépet, ne aggódjak." Na nekem sem kellett több, kezdtem neki nyomni, hogy két SD-DIMM modult, egy 32 meg egy 64 megásat, plusz egy 100 Mbites RTL8139 kártyát, akkor volt egy AMD K6-2 500-as amit kifeszegettek csavarhúzóval, meg ugyanezzel a módszerrel 'leszerelték' a CMOS elemet is..."
    Na ekkor pillantottam fel, és láttam hogy halálravált arccal hajol a kis sárga papírtömb fölé, a tollat pedig görcsösen szorongatja, szinte fehéredtek az ujjai. A rágó ekkorra már kiesett a szájából vagy lenyelhette, nem tudom, de mire befejeztem már nem csócsált semmit. Egy pár másodpercig álltunk így, aztán gyorsan elvarázsolta az írószerszámokat a dzseki egy láthatatlan zsebébe és közölte hogy fáradjak be a kapitányságra vallomást tenni és majd ott felveszik a részletes jegyzőkönyvet. Ezután elbillegtek a lift felé.
    A "Bázis"-ra már felkészülten mentem, leírtam egy papírra szép olvasható nyomtatott betűvel mindent. De még így is tollbamondásost játszottunk egy anyám-korabeli kedves hölggyel, akinek nehézségei voltak a számítógépen való gépeléssel. "Hol van ezen a hosszú Í ?" én meg szemből "Lent baloldalt keresse."
    Másik sztori, mikor kiszálltak valami nagyonmásolgatós csúnyaemberhez, és elkezdték szépen pakolni a CD-ket a kocsiba, hogy majd viszik szakértőhöz vizsgálatra. A bűnelkövető nagyon előzékeny volt, segített pakolni a kocsiba. Mikor a rendőrök elmentek talán még integetett is nekik. A szakértő (közeli ismerős) meg majdnem röhögőgörcsöt kapott, mikor meglátta az elkobzott rakományt, ugyanis pakolás közben a "kedves" gyanúsított a zsebében lévő slusszkulccsal egy szép nagy X-et karcolt az összes lemez "nem az a csillogós, hanem a másik, t'od na, amire rája van írva hogy Videoton" oldalára.

Senkit sem akartam megsérteni a fenti történetekkel, csupán csak a témához kapcsolódóan jutott eszembe. Attól, hogy valaki megtehet valamit, még nem biztos hogy akár egy cseppet is ért hozzá. Ennyit a szerverelkobzásos témához.
    Egyébként no flame, de a cikk nem valamelyik törvény- vagy törvénykönyv-részlet egy-az-egyben másolata?
  • Piscator
    Jaj már megint az, hogy ha már nem tudnak kézzelfogható eredményeket felmutatni, jöhet a virtuális világ.( )
  • Güzüke
    Azt el sem merem képzelni, hogy egy USB-s vagy más módon bevitt HDD-remásolják át a kérdéses anyagot. Nekik az eredeti kell, ami számítógépes környezetben nonszensz. Elég, ha a delikvens aláírja, hogy amit lemásolnak, az képezi a vád tárgyát.
  • Luminas
    Lehet, hogy csak a monitorokat viszik el, mivel azt se tudják melyik a számítógép :D
  • [HUN]PAStheLoD
    #1 nem vesztesz sokat ha nem olvasod el akkor se ..
  • Praetor
    Jó hogy nem az épületet foglalják le a portással együtt...
  • Tetsuo
    Ezt majd holnap Lolvasom..